• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Ben de türlüyü öyle yaparım. Evdeki bütün sebzeleri doğrar salça ve baharatla karıştırır, yağını suyunu koyar pişiririm 😂
Türlüyü bu şekilde güveçte yaparım ben de, ama diğer yemeklerde klasik usül soğan kavururum. Farklı yorumlar gelmiş suyla haşlamak gibi, iyi ki sormuşum bugün de yeni bir şeyler öğrendim şükür ☺️

Yogurtla denenebilir aslında onu hic düşünmedim. Ben elma gibi doğradim koydum cocuğun önüne.

Yoğurtla gider evet.
Ceviz-sarımsak-peynir-z.yağı (Sarımsağı sevmezse gerek yok) tuz-avokado ezmesini yaparsınız, ekmeğin üzerine sürdükçe gider, çemen gibi.
Çeşitlendirebilirsiniz alışana kadar, nasıl sevebilecekse. :)

aynen öyle

sebze yemeği zeytinyağlı olunca öyle pişer

biz önce soğan kavurup sonra salça domates ne varsa onu kavurup yapıyoruz ama Ege usulü o dediğiniz

örneğin bamya fasulye vs çok güzel olur onları ben de öyle yapıyorum

hatta taze fasulyeyi düdüklüye atıp içine bir küçük kurusoğanla bir küçük domatescik atıp pişiriyorum hem yumuşacık hem lezzetli

eşim pek sevemiyor zira yıllarca iyiceeeee kavrulmuş soğanla büyümüş
Böyle dinleyince mis gibi geliyor ben bayılarak yerim de, zeytinyağına zor alıştırdığım ev ahalisi böyle tercih eder mi şüpheliyim. Ama kendim için mutlaka deneyeceğim belki evde de sevilir.

Yoğurtla gider evet.
Ceviz-sarımsak-peynir-z.yağı (Sarımsağı sevmezse gerek yok) tuz-avokado ezmesini yaparsınız, ekmeğin üzerine sürdükçe gider, çemen gibi.
Yanına da bi 35’lik açacaksın diye devam edeceksin sandım ekmeğe sürdürdün 😂

Çocuklar somon yemezse zekaları gelişmez diyen de gördü bu gözler bdv de. 😀😀😀

çalışanlara Aylık pandemi ödenegi 1430tl. Kac kilo kac gün somon yenilebilirki. 5 gün somon yiyip 25 gün evdeki laminantlarimi kemirecek insanlar.

Yoğurtla gider evet.

ben de bileni buldum sorayım demiştim yazmışsınız

yani moda işte biz de aldık

evet ben zeytinyağı limon vs yedim de meze gibi diğer ev ahalisine yediremedim

saf iken bir lezzeti yok gibi geldi bize hatta direkt üreticiden kargo ile sipariş ettim bir fark bulamadım

neye katarsan onun şeklini alır gibi de kahvaltıda nasıl yeniyor

yani öyle ekmeğe sürerek bir şey yeme alışkanlığımız hiç yok ki :110:

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Tasarruf yapmak istiyorsanız dışarıdan yemek söylemeyin evde basit bişeyler yapın dışarıdan ara sıra söyleyin haftada 1 veya 2 haftada 1 gibi. Haftalık yemek listesi yapın, yemek maliyetini bu şekilde dengeleriniz. Bir de indirimleri takip edip yağ, pirinç, et tarzı şeyleri indirimde alıp eve biraz stok yapabilirsiniz. Ama herşey ateş pahası oldu cidden malesef 🤦🏻‍♀️ en basit sebze yemeği bile belirli bir maliyet ister oldu

Somon omega 3 ten en zengin balık ama olmazsa da olmaz değil. Haftada iki defa balık yesin de azar azar alsın çocuk.
Öyle tabi ki ama alamayan da çocuğunu önemsemiyor demek değil. Zekanın yüzde ellisi ırsi zaten. Yemekle çok zeki olunsa zengin çocukları olurdu. 😀somın yiyenin de yemeyenin de zekisi var😌

Süper, bence aileniz uzun yaşar. Çok üzülmeyin. Hareketsizlik, üretmeden tüketmek daha sağlıksız. Benim de eşimin annesi domates yetiştirdi geçen sene. Başta yormasın kendini diye pazardan alırız boşver dedim ama pazardakiler domates görünümünde lezzetsiz şeyler kaldı kayınvalidemin yetiştirdiklerinin yanında. Tarım bilmem, apartman çocuğuyum ama ben bile güvenli gıda için tarım yapmayı öğrenmeyi düşünmeye başladım. Özellikle tavuk, yumurtası için çok mantıklı. Alanya çok güzel bir yer. Seraya da özencim var ama çok fıransızım bu konulara. Kötü bir karakter özelliğim var her işe biraz biraz merak salıp sonunu getirememe. Küçük çocuk, çalışma hayatı zaten zor. Aldığımızı işlesek yetecek belki. Kabak pahalı denmiş mesela. Mevsiminde olmayan birşeyi yemek diye birşey yokmuş eskiden. İlla yiyecekseniz ya dondurun ya da konserveleyin. Yaz domatesi için lezzetinden dolayı yaptığımız bu. Başka sebzeler için de ekonomi yapmak isteyenler bence uygulayabilirler. Şimdi kilosuna kaç tl verirsen ver yazın kilosu 1 tl ye aldığın domatesten her yönden kötü. Keşke ben de üretebilsem... parasında değilim para verip sağlıksız lezzetsiz şeyler yiyor olmak çok kötü.​

Evet, bahçede yetişen ile pazardan gelen arasında tat farkı kesinlikle oluyor. Kvmin yetiştirdiği biberler mesela, ya bir biberden magnum reklamındaki gibi çat sesi gelebilir mi? Gelebiliyormuş, dalından yeni kopunca. Ya klişe olacak ama hakikaten domatesin kokusu bile fark ediyor.

Yeriniz varsa, yapabilirseniz öğrenin yapın; balkonunuzun birini buna ayırın mesela. Meditasyon gibi de olur seviyorsanız. Ben de apartman çocuğuyum buna ilaveten bahçe özlemim-ilgim, yetiştireyim hevesim yok bende; bilmiyorum belki yapanlar var nasıl olsa diye ama meyveleri mevsimi gelince hevesle topladın mı dalından derseniz, başlarda 1-2 toplamışımdır en fazla, bende yok yani o yön pek.

Sera işleri, içinde neyden ne kadar yetişeceğine kadar değişiyor. Eşim de sera muz işi düşünmüştü yerimiz var diye, ancak bebek gibi ilgi ister dediler. Aynı bahçeye tavuk salıp bir yandan organik yumurta üretsek mi, hem çocuğumuz aynı gün yer hem ek gelir olur diye de düşündük, diğer işlerinden fırsat gelmedi.
Eşim biraz meraklısı işte, bende sıfır.

Sonunu da getireceğim diye bakmayın bu girişimlere aslında, yaparken-bakar ilgilenirken keyif alacak mıyım diye bakın; toprakla uğraşmayı seviyor muyum diye bakın çünkü toprak-bitki sevmeyen insanın yapacağı şey değil.

Son düzenleme:
nereden kısarsan kıs bir paket birşey alıyorsun 50 tl den aşaya çıkamıyorsun. bi eline bide verilen paraya bakıyorsun. tencereye giren birşey yok. şaşırmıyorum artık. her gün markete girerim eksik varsa her girişte 60-70 gidiyor. ıvır zıvırda yok içinde. normal

Öyle tabi ki ama alamayan da çocuğunu önemsemiyor demek değil. Zekanın yüzde ellisi ırsi zaten. Yemekle çok zeki olunsa zengin çocukları olurdu. 😀somın yiyenin de yemeyenin de zekisi var😌
Cevizde de var omega 3. Benim yaptığım en güzeli, en iyisi klişesi gördüğünüz. Malesef çok insanda var.

Son düzenleme:
çalışanlara Aylık pandemi ödenegi 1430tl. Kac kilo kac gün somon yenilebilirki. 5 gün somon yiyip 25 gün evdeki laminantlarimi kemirecek insanlar.
Haklısın 2 kiracım aylardır ödeme yapamıyor kazanamıyorlar ki ne yapsınlar. Pandemi de durumlar iyice zorlaştı. Kira alamadığım için ben de çocuğumu koleje gönderemedim mesela. Okula da gitmiyor kronik hasta olduğumuz için. Çocuk ders mers alamıyor. Yiyecek tek sorun olsa keşke😞

Bu çok kişisel bi konu ama normal yaşamak için bence normal harcamanız. Sağlıklı ve kaliteli besleniyorsanız çok daha fazlasını harcamınız bile bu piyasa şartlarında normal. 20 lirayada peynir var 100 lirayada en basitinden..

ben de bileni buldum sorayım demiştim yazmışsınız

yani moda işte biz de aldık

evet ben zeytinyağı limon vs yedim de meze gibi diğer ev ahalisine yediremedim

saf iken bir lezzeti yok gibi geldi bize hatta direkt üreticiden kargo ile sipariş ettim bir fark bulamadım

neye katarsan onun şeklini alır gibi de kahvaltıda nasıl yeniyor

yani öyle ekmeğe sürerek bir şey yeme alışkanlığımız hiç yok ki :110:

Kahvaltı için cevizli yapılır, maydanozlu yapılır, peynirle karıştırılıp yapılır damdan tuzlu her şeye gider kahvaltıda.
Salata için marullu brokolili mısırlı salatalara çok güzel yakışır, tam olgunlaşmamışını salatalık gibi doğrarsın, soslarsın; avokadolu salata.
Yoğurt içine ezersin, sarımsağı, dilersen nanesi baharatı; haydariyi avokadolu yaparsın.

Tatlı için muz-az şeker- kakao ve eritilmiş çikolata içine avokado atarsın, çikolatalı hafif tatlı oluverir puding gibi.

Kahvaltı olmuyorsa salatalarda yersiniz yani yeniyor bir şekilde sevilince. :)

Kahvaltı için cevizli yapılır, maydanozlu yapılır, peynirle karıştırılıp yapılır damdan tuzlu her şeye gider kahvaltıda.
Salata için marullu brokolili mısırlı salatalara çok güzel yakışır, tam olgunlaşmamışını salatalık gibi doğrarsın, soslarsın; avokadolu salata.
Yoğurt içine ezersin, sarımsağı, dilersen nanesi baharatı; haydariyi avokadolu yaparsın.

Tatlı için muz-az şeker- kakao ve eritilmiş çikolata içine avokado atarsın, çikolatalı hafif tatlı oluverir puding gibi.

Kahvaltı olmuyorsa salatalarda yersiniz yani yeniyor bir şekilde sevilince. :)
Kadın bol bol avokado yiyor dostlar. Aramızda ki gizli zengin bulundu😀😅

Back