Aylık mutfak masrafı problemi

Ben temizlikte de kullanıyorum kağıt havluyu. Kağıt israfı yapıyorsun dese anlarım hak veririm ama müsriflik deyince saçmA buldum. En uygun fiyatlı indirimlilerini kolluyoruz daha ne yapalım. 1 kişi gün boyu 15 kere wc ye gider yahu . Tuvalet kağıdı nadıl yetsin

Ben de türlüyü öyle yaparım. Evdeki bütün sebzeleri doğrar salça ve baharatla karıştırır, yağını suyunu koyar pişiririm

Etini yemiyorsanız vejeteryansınız. Veganlar hiç bir hayvansal ürünü tüketmiyorlar.

Ben et yiyorum da noluyor, B12 yerlerde.
Yumurta da yemem çok az peynir ve süt sadece. Tam vegan değilim ama trilyon bağışlasalar gram et koymam ağzıma

Ben de temizlikte kullanıyorum valla. Evet israf doğaya zarar ama bir zararım bu geri kalan her şeye çok dikkat ediyorum. Yine de haftada 8 rulo bitmiyordur bence bizde

Yaaaa ahahahahaha çekirdeğiyle mi oynuyor yavrum ya çok tatlı :))
C ceycey0406 zenginlik seviyesine bak avokadoyu oyuncak yapmışlar :))

Ya heryerde avakado avakado özendim yesin eksik kalmasın dedim.2 gün oncede topaç istedi yalvardı. almadım alt kata ses olur diye . Baktımki ip dolamıs çeviriyor hakikattende çekirdeği topac gibi. Bileydim 3kg portakal alırdım. Esimde dalga geçti sen 2tl ye topac almadın bizim topac 15tl ye geldi diye .

Bana normal size değilse bilemiyorum. Gelen misafire temiz havlu çıkarıyorum.

Yumurta da yemem çok az peynir ve süt sadece. Tam vegan değilim ama trilyon bağışlasalar gram et koymam ağzıma
Vejeteryansınız o zaman. Ben de bi dönem denedim de balıktan vazgeçemiyorum Sütten yoğurttan zaten vazgeçmem mümkün değil. Pesketeryan beslendim bi dönem onda da kan değerlerim takla attı. Ben beceremiyorum o işleri. Muhtemelen çok az yediğim için yeterli olmuyor aldığım besin.

8 li havlu paketini bir haftada bitirmek ?? Size normal geliyorsa ne diyebilirim ?
Evet bitiyor. Rulolarda çok az kağıt var çünkü. Biz de çalışan okula giden tok herkes evde. Terleyen de kullanıyor. Telefonunu dezenfekte eden de kullanıyor döküleni pratik silen de kullanıyor. Cam önündeki kuş pisliklerinden iğrenirim bezle almam o bezi çöpe atmam lazım bez yetmez onlar da pahalı. Kağıt havlu kullanıyorum hafif ıslatıp

Hafta da mı ?? O8li paketler bana 5 ay gidiyor neredeyse. Bence siz musrifsiniz
Bence de öyle hatta ben o konuda cok hassasim. Mutfak havlusu alirim ama cok gerekli oldugunda kullanirim, yere bir sey düstügünde kabasini almak gibi falan, tuvalet kagidini kücükte üc hadi dört yaprak kullanirim cimrilikten degil dogaya da zarali sonucta.

Dediğiniz yerlerde bende kullanıyorum tabi ki kağıt havluyu . tabiji herkesin kullanım alanlaeı daha farklı

Yogurtla denenebilir aslında onu hic düşünmedim. Ben elma gibi doğradim koydum cocuğun önüne.

Ben günde tuvalete maksimum 6 7 kere giderim 15 mi? sorun bende mi acaba

Bana normal size değilse bilemiyorum. Gelen misafire temiz havlu çıkarıyorum.
Bize normal değil gördüğünüz gibi. Bu ne sizi tutumlu yapar ne bizi müsrif.

Ben ailem değilse başkasının evinde temiz de olsa havlu kullanmayı sevmiyorum. Banyosunda kağıt havlu yoksa tuvalet kağıdıyla kuruluyorum ellerimi. O yüzden gelen misafir için de havlu yerine kağıt havlu koyuyorum.

Oda var tabii cimrilik değil de su zamanda tutumlu olmak diyelim. Koronadan dolayı iş yerimiz battı yani tutumlu olmak zorundayım

Süper, bence aileniz uzun yaşar. Çok üzülmeyin. Hareketsizlik, üretmeden tüketmek daha sağlıksız. Benim de eşimin annesi domates yetiştirdi geçen sene. Başta yormasın kendini diye pazardan alırız boşver dedim ama pazardakiler domates görünümünde lezzetsiz şeyler kaldı kayınvalidemin yetiştirdiklerinin yanında. Tarım bilmem, apartman çocuğuyum ama ben bile güvenli gıda için tarım yapmayı öğrenmeyi düşünmeye başladım. Özellikle tavuk, yumurtası için çok mantıklı. Alanya çok güzel bir yer. Seraya da özencim var ama çok fıransızım bu konulara. Kötü bir karakter özelliğim var her işe biraz biraz merak salıp sonunu getirememe. Küçük çocuk, çalışma hayatı zaten zor. Aldığımızı işlesek yetecek belki. Kabak pahalı denmiş mesela. Mevsiminde olmayan birşeyi yemek diye birşey yokmuş eskiden. İlla yiyecekseniz ya dondurun ya da konserveleyin. Yaz domatesi için lezzetinden dolayı yaptığımız bu. Başka sebzeler için de ekonomi yapmak isteyenler bence uygulayabilirler. Şimdi kilosuna kaç tl verirsen ver yazın kilosu 1 tl ye aldığın domatesten her yönden kötü. Keşke ben de üretebilsem... parasında değilim para verip sağlıksız lezzetsiz şeyler yiyor olmak çok kötü.​

Tabi haklısınız herkes havlu kullanmaz. Dediğim gibi herkesin görüsü ve kullanım alanı farklı :)

Bütün sebzeleri çiğ olarak tencereye üst üste koyup, üstüne zeytinyağı gezdirip kısık ateşte pişirmişti. Yazan arkadaş da onu mu kastediyor acaba diye düşündüm.

aynen öyle

sebze yemeği zeytinyağlı olunca öyle pişer

biz önce soğan kavurup sonra salça domates ne varsa onu kavurup yapıyoruz ama Ege usulü o dediğiniz

örneğin bamya fasulye vs çok güzel olur onları ben de öyle yapıyorum

hatta taze fasulyeyi düdüklüye atıp içine bir küçük kurusoğanla bir küçük domatescik atıp pişiriyorum hem yumuşacık hem lezzetli

eşim pek sevemiyor zira yıllarca iyiceeeee kavrulmuş soğanla büyümüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…