• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Herşey anne babadan bahçeden ne güzel tabi ki az harcar böyle. Biz ayçiçek yağı kullanmıyoruz kızartmada bile. 5 litre sızma zeytinyağı parası korkunç bir rakam tutuyor. İndirimde bimde bile kilosu 28 tl. Tereyağını hiç söylemeyeceğim
Zeytinyağı kızartmaya uygun bir yağ değil. Kızartma sıcaklığına gelince içindeki yararlı yağ asitleri bozulmuş oluyor. Ki trans yağ da oluşur. Ya kızartma yemeyin ya da başka yağ kullanın nacizane tavsiyem.​

Benimkilerde yaramaz da esim çalışıyor orada yazın getiriyor durmadan
Bende keşke lokantaları olsa döner vs
Sebze benlik değil😂
Ahahaha en azından akşam yemeklerini kilitlerdik değil mi lokanta olsa, benim çocuklar bayılır oh mis gibi olurdu😂😂

Elekti
Çok saçma bir soru soracağım şimdi, havlular kuruduktan sonra mı ütülüyorsun? Islakken çok zor olur ütülemesi herhalde😂😂
Yumuşatıyorsa iyiymiş ama buna zaman bulabileceğimi zannetmiyorum, başka iş olsa neyse de ütüden nefret ederim😫
elektirik masrafından batarız bu seferde koca koca nevresimler havlular ütüle ütüle biter mi?😜ben yumuşatıcıma devam ederim. Bir de ütü yapacağım diye belfıtığı olurum o da extra masraf😩

ne kahvaltı mı

bak saat 12

bizim olağan şartlarda 12 15 te öğle öğününü yememiz lazımdı

okulun saatleri değişti

1240 oldu

ben acıktım şimdiden zira vücudum ona göre alışmış

bugün kahvaltıda börek vardı ama genelde yumurta peynir vs olur

ben onlarla ekmek yemem tatlı reçel bal vs yemem

zeytin peynir yumurta yiyip buna rağmen duba olabiliyorum

sırrım yerimden kımıldamamak :KK49::KK49:

bu arada benim oğlan 1,5 yaşında da iki köfte yemezdi, bir kase çorba artı ekmek iki köfte artı yoğurt ve olmazsa olmazı havuç yerdi :bicak::bicak:
Eşim de şimdi öğle yemeği yiyecek.

Normalde 9 civarı birlikte kahvaltı yaparız ama dün ben biraz yorulmuştum bugün geç kalktım. Adam hazırlayıp önüme koymazsa kahvaltı yerine kahve içiyorum ben 😂

Normal şartlarda üç öğün düzenli yerim ama işte çok az yiyorum, ciddi anlamda az. Ama sürekli bişiler yerim. Saat başı bi küçük avuç badem, üzüm, bi meyve vs. atarım ağzıma. Tuhaf bir beslenme modelim var farkındayım ama cidden midem çok küçük, bi lokma fazla yesem kusacak aşamaya geliyorum.

Zeytinyağı kızartmaya uygun bir yağ değil. Kızartma sıcaklığına gelince içindeki yararlı yağ asitleri bozulmuş oluyor. Ki trans yağ da oluşur. Ya kızartma yemeyin ya da başka yağ kullanın nacizane tavsiyem.​
Öyle bol yağda kızartmıyorum 2 kaşıkla tefalin makinesinde yapıyorum. Ayçiçek yağı tadını sevmiyorum elimde değil.

Ben İç Anadolu insanıyım, bizim buralarda pek zeytinyağı kültürü yoktur malum. Ama ben yıllar yılı her şeyimi zeytinyağıyla yaparım ( kızartma ve hamur işleri hariç)
Siz yazınca sormak istedim, yemeğin soğanını kavuruyoruz mesela, o da mı uygun olmuyor zeytinyağı için? İyi yapalım derken kötü mü yaptım senelerdir?

3 kişilik aileyiz, bizim bu kadar tutmuyor ama her şeyi satın almıyoruz.
Soğuk sıkım zeytinyağı kvmin bahçeden gelir, parasız.
Avokado her kahvaltıda yeriz; mevsimine göre yarı yarıya babamların bahçeden gelir, pazardan da ucuza alabiliyoruz çünkü memlekette yetişiyor zaten, nakliye vb binmiyor üzerine. Bir İstanbul-Ankara-İzmir'de olsaydık en az iki katı verirdik.
Yeşillikler yarı yarıya parasız, yine kvnin bahçeden mevsiminde gelir.
Meyve olarak muz-elma-karpuz filan alırız ancak, gerisi yine babamların bahçeden gelir. (Kışın portakalı mandalinası armudu, hurması narı, yazın yenidünyası eriği kirazı vs)
Turşu-reçel-salça, kvm yapar yapar getirir.
Annem kuru meyveleri yapmayı sever güneşe serip, yabanelma kurusuna kadar yapar getirir.
Düşündüm de biz beleşe yaşıyormuşuz baya.

Kahvaltılıklar - kuruyemiş sağlam tutar bizde.
Et - süt ürünleri de öyle, tereyağ, et, balık bol tüketilir.
Eşim ve oğlum çeşit ve bol yer, ben genelde abur cubura meyilliyim bi de abur-cubur alış verişi olur bana ekstra.

Bizim çoğu bahçeden olduğundan, sizdeki hesaplar gibi olmuyor.

Temizlik harcaması da çok gitmez, sık temizlik yapmam, en çok çamaşırsuyu/domestos gider, makine tabletleri, çamaşır deterjanları filan sürekli halde kullanılanlar gider, bunun harici ahşap temizleyiciler, kireç yağ sökücüler filan öyle hemen bitmez işte dediğim gibi, sık temizlik yapmam.

3000 tutmuyor bizimki ama her şeyi satın almamıza gerek kalmıyor işte, alsak nasıl olur bilmiyorum.

Avakadomu masallah yiyorsa. Bende oğluma aldim 2 tane bim den 7 tl den yemedi. Bir baktim icindeki çekirdegini topac yapmiş oynuyor . Anne krem gibi kokuyor dedi. :110:

Ben İç Anadolu insanıyım, bizim buralarda pek zeytinyağı kültürü yoktur malum. Ama ben yıllar yılı her şeyimi zeytinyağıyla yaparım ( kızartma ve hamur işleri hariç)
Siz yazınca sormak istedim, yemeğin soğanını kavuruyoruz mesela, o da mı uygun olmuyor zeytinyağı için? İyi yapalım derken kötü mü yaptım senelerdir?
Kızartma yapılan yağın sıcaklığıyla soğan kavurduğumuz aynı değil.

Aşırı kavurmazsanız biraz kalır. Makbulü sızma zeytinyağını pişmiş yemeğe salataya ekler gibi eklemektir. Ege de falan görürsünüz börülceyi biz haşlar sonra zeytinyağlarız. Kızartma, kavurma zaten besin değerini öldürüyor da en iyisi az yağda soğanı kavurup pişince biraz eklemek sebzelere. İç anadolu da zaten iç yağı falan da çok kullanılır böyle sebze falan yapılıyor mu bilmiyorum. Bu akdeniz beslenme modeli oluyor iç ege ye iç anadolu ya çoğunlukla ters kalır.​

Gece yatarken genel de aç olurum, kahvaltı hayaliyle uyurum, farklı birşey mi yapsam deyip tarif bakmak en büyük hobilerimdendir, o bile keyif verir bana 😂

İştahsız, az yiyen insanları ben var anlamamak 😂

Bende ayniyim hamile oldugumdan bütün yemek gruplarindan çıktım 😂

Sizi enflasyon çok zor etkiler. Nerede yaşıyorsunuz? Bize ev mi baksanız oralardan...😅

Antalya Alanya'dayız.
Babamın hobisi meyve ağaçları yetiştirmek, emekli olduktan sonra kendini bahçeye vurdu adam, hatta konu bile açmıştım yatak atacak neredeyse bahçeye ve ağaçlarına sarılarak uyuyacak. Kendisini çok yoruyor farkında olmadan, endişeleniyorum diye, kalp hastası.
Kvmin de bahçeli evi var, o da organik sebzesine vb takmış vaziyette bir miktar. :)
Ailede iki tarafta da bahçeyi, bitkiyi seven insan olunca böyle oluyor.
Babamın hatta incir ve üzüm takıntısı var, adam çeşit çeşit üzüm ve inciri (Aydın ayrı Karadeniz inciri ayrı hep fidanlarını getirtti arkadaşlarıyla) ya biz harbi beleşe yaşıyoruz bu konuda, çocukları olarak. :KK70:
Allah başımızdan eksik etmesin.

Kızartma yapılan yağın sıcaklığıyla soğan kavurduğumuz aynı değil.
Aman öyle olsun zaten, bir de ordan strese girmeyelim.
Bizim buralarda zeytinyağlı yemek sıvı yağ ile yapılan yemektir. Ayçiçek yağı ile pişiriyorsa zeytinyağlı yaptım diyorlar. Sızma zeytinyağını kullanan çok az, kokuyor diye kimse yemeğe koymaz( kendi çevremden bahsediyorum tabi) Benim de ruhum egeli zahir, zeytinyağına ekmek bile banarım.
Egeli bir arkadaşımın yemek yapışını görmüştüm, o da hiç bana uygun değil. Bütün sebzeleri çiğ olarak tencereye üst üste koyup, üstüne zeytinyağı gezdirip kısık ateşte pişirmişti. Yazan arkadaş da onu mu kastediyor acaba diye düşündüm.

Çocukları vegan beslemek suç, neden kendim vegan değilken vegan besleyeyim bir de çocuğu?

@AbsolutPromise vegan bir arkadaşımız. O anlatsın size et süt yumurta yemeden oluyor mu olmuyor mu.
Ben de veganım asla hiç bir hayvanın etini yemem çocukluğumdan beri. Ama değerlerim daima normal çıkar. Kuruyemiş den bakliyattan ve hap olarak b12 alarak gayet rezervlerim dolu b12 olarak. Senede 4 kutuda demir hapı alıyorum oluyor bitiyor😀

Neden müsrif olsun .sizin gibi harcama yapmamasıda mı suç?
8 tane havlunun 5 ay gitmesi normal olanmış gibi yazmış bir de 😂

Hadi şu dönem misafir ağırlamıyoruz da gelen misafire elini yüzünü kurulamak için kağıt havlu veriyorum ben başka hiç bir şeye kullanmasam 8 havlu maksimum 2 ayda biter.

Öyle bol yağda kızartmıyorum 2 kaşıkla tefalin makinesinde yapıyorum. Ayçiçek yağı tadını sevmiyorum elimde değil.
Acrifry bende de var o zaman çok sorun değil ama zeytinyağını besin değeri için kullanmaktan daha çok lezzeti için kullanıyorsunuz. En azından fritöz gibi değilmiş yoksa giden o sızma zeytinyağına acırım. Soğuk sıkım olsun, sızma olsun diye onca para verip sonra evde ısıl işlem uygulamak maddi açıdan mantıksız oluyor. Sizin özelinizde demiyorum yanlış anlaşılmasın yapan varsa boş yere cebine zarar vermesin.

Tencereye sogani aliyorum uzerine yarim cay bardagi su koyuyorum ben.Su ile hasliyorum sogani.Rengi dönüp suyunu cekince zeytinyagini koyuyorum.Boylece yagin lezzeti ve bezlsleyiciligi de kaybolmuyor. Yagi kizartmiyorum yani..

Ben de veganım asla hiç bir hayvanın etini yemem çocukluğumdan beri. Ama değerlerim daima normal çıkar. Kuruyemiş den bakliyattan ve hap olarak b12 alarak gayet rezervlerim dolu b12 olarak. Senede 4 kutuda demir hapı alıyorum oluyor bitiyor😀
Etini yemiyorsanız vejeteryansınız. Veganlar hiç bir hayvansal ürünü tüketmiyorlar.

Ben et yiyorum da noluyor, B12 yerlerde. 😂

Avakadomu masallah yiyorsa. Bende oğluma aldim 2 tane bim den 7 tl den yemedi. Bir baktim icindeki çekirdegini topac yapmiş oynuyor . Anne krem gibi kokuyor dedi. :110:

Yemiyorsa düz vermeyin, önce karıştırın tost-krep filan diğer tatların arasına.
Sonra meze gibi hazırlarsınız, sonra tek hale getirirsiniz.
Alıştıkça tada, yer illaki.

Hani limon-zeytinyağı-maydanoz-tuz filan basit bi meze hali var (Yoğurdu seviyorsa yoğurt içine de ezebilirsiniz tuzla) tadı öyle daha hoştan gelir, ilkten bu şekilde olur; şimdi sadece doğramam yetiyor, iyi günündeyse yiyor benimki; yine arada seçer ama alışıyor.

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Valla bizimde aynen bu şekilde iki kişiyiz ama ıvırıdır zıvırıdır derken alıp başını gidiyor. Her ay tasarruf yapalım diyoruz ama olmuyor. Artık anladım sorun bizde değil herseye koydukları fahiş fiyatlarda

Back