3 kişilik aileyiz, bizim bu kadar tutmuyor ama her şeyi satın almıyoruz.
Soğuk sıkım zeytinyağı kvmin bahçeden gelir, parasız.
Avokado her kahvaltıda yeriz; mevsimine göre yarı yarıya babamların bahçeden gelir, pazardan da ucuza alabiliyoruz çünkü memlekette yetişiyor zaten, nakliye vb binmiyor üzerine. Bir İstanbul-Ankara-İzmir'de olsaydık en az iki katı verirdik.
Yeşillikler yarı yarıya parasız, yine kvnin bahçeden mevsiminde gelir.
Meyve olarak muz-elma-karpuz filan alırız ancak, gerisi yine babamların bahçeden gelir. (Kışın portakalı mandalinası armudu, hurması narı, yazın yenidünyası eriği kirazı vs)
Turşu-reçel-salça, kvm yapar yapar getirir.
Annem kuru meyveleri yapmayı sever güneşe serip, yabanelma kurusuna kadar yapar getirir.
Düşündüm de biz beleşe yaşıyormuşuz baya.
Kahvaltılıklar - kuruyemiş sağlam tutar bizde.
Et - süt ürünleri de öyle, tereyağ, et, balık bol tüketilir.
Eşim ve oğlum çeşit ve bol yer, ben genelde abur cubura meyilliyim bi de abur-cubur alış verişi olur bana ekstra.
Bizim çoğu bahçeden olduğundan, sizdeki hesaplar gibi olmuyor.
Temizlik harcaması da çok gitmez, sık temizlik yapmam, en çok çamaşırsuyu/domestos gider, makine tabletleri, çamaşır deterjanları filan sürekli halde kullanılanlar gider, bunun harici ahşap temizleyiciler, kireç yağ sökücüler filan öyle hemen bitmez işte dediğim gibi, sık temizlik yapmam.
3000 tutmuyor bizimki ama her şeyi satın almamıza gerek kalmıyor işte, alsak nasıl olur bilmiyorum.