• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Ben 2 eşim 3 köfte yer, yanına sebze fırınlıyoruz, sarımsaklı yoğurt yapıyoruz, mis gibi öğün oluyor.

ben buna takıldım sana da az takılayım dedim

kaç kg sınız siz

oğlum hani 10 yaşında ya önüne 2 köfte koysam devamı gelir diye bekler

dün yazdık ya babası yarım kg dan ikisine hamburger yapmış yemişler diye

282 gram düşmüş adam başı hesaplamışlar ben yazdıktan sonra anlattı

onlarınkinde ekmek de var tabii

yani köfte yanına fırın sebze desek hatta o fırın sebzeye patates de eklesek en az yarım kg ekmekli köfte lazım 3 kişiye

ben köfte yediğimde ekmek vs yemem yanında da brokoli karnabahar vs olur bu durumda da 2 köfte ile kessen doymam

tamam biliyorum kiloluyum da 47 kg olduğum dönemde de hiç o kadar az yemedim

işte ben bu sırrı soruyorum

sebze yemeği deniyor da taze fasülyeyi tek başına yiyemezler ki

yani yerler de acıkıverirler

taze fasülye pilav ile yenir onda da acıkılır bir süre sonra yanında da koca bir salata ile

mesela dün lahana sarması yaptım buradan aldığım gaz ile bir bardak pirinç ile kocaman bir tencere

evet herkes onu yedi, yanında da baklava yapmıştım onu da yedi ama ilerleyen saatlerde ben meyve yedim oğlum börek yedi

şimdi burada oğlum oğlum yazdım da okul önünde anneler bizimkiler çok kilo aldı seninki hala çubuk kraker modunda

günde mutlaka bir öğünü hatta iki öğünü etli beslenen çocuk bu durumda

kereviz sapından çorbaya da bayılır ama onunla tek başına asla doymaz ki

ben de kıymalı etli yemek sevmem bu arada

et dediğin et gibi yenmelidir :)))

haşlama da olur kavurma da fırınlama da olur ama et tadı gelsin başka şeylerin arasında kamufle edilmesin :)))

bu da bize aylık 3000 in üzerinde mutfak masrafı olarak döner

her gün 50 TL lik et masrafı olsa zaten 1500 TL eder

oo süpermiş
ekonomik olarak da
ama ben mümkün değil bu insan olamam :KK70:
ya bizim buzlukta da yer yok ki dipfriz mi kullanıyorsunuz

olursun neden olmasın. Birazda sartlar zorluyor. Benim buzdolabim var isyerimdede var olunca yetiyor.simdi boşaldi portakal ve portakal kabuğu balık stokluyorum.

Mesela 1.5 kg gibi beyaz peynir 30 tl demişsiniz. Ezine peynirin kilosu 70-80 tl en uygunu, normal inek peyniri olsa o da en az 50-60 bahsettiğiniz fiyata en fazla lor peyniri var.

Ciddi misiniz Ezine peyniri konusunda? Yanlış anlamayın lütfen sorgulamak için değil de şaşırma ibaresi olarak sordum :) Ben yurtdışında yaşıyorum ve Türkiye' den ayrılalı da öyle 10-15 sene falan olmadı ama inanamadım gerçekten bu kadar fiyat artışına. Benim yaşadığım ülke bir asya ülkesi ve hiçbir şekilde tarım hayvancılık yok. Süt ve süt ürünleri 'batılı' ürünler olarak sayıldığı ve lokal halk çok tercih etmediği için marketteki diğer ürünlere göre fiyatları pahalı olduğunu düşünüyordum ama birim fiyat olarak düşününce şu an gözüme pahalı gelmedi gerçekten.

Türkiye' ye dönersek bizi neler bekliyor diye düşünmeye başladım bu konuyu okudukça.

Kuvaşiorkor diyoruz o hastalığa. Protein alımının sıfıra yakın olduğu durumlarda görülür. Güney asya ve afrikada açlık çeken ülkelerde görüyoruz genelde. Gelişmiş ülkelerde yok denecek kadar azdır. Ancak istismar ve ihmal mağduru çocuklarda görülür.

Protein sadece etten alınırmış gibi davranmanıza karşı çıkıyoruz aslında. Sebzelerde, baklagillerde, bulgurda, süt ürünlerinde hatta inanır mısınız ay çekirdeğinde bile protein var. Et yemeyen sağlıksız besleniyor diyemeyiz yani. Bilinçli bir insansa gayet beslenme dengesini et yemeden hatta hiç bir hayvansal gıda tüketmeden sağlayabilir. Tek sorun B12 olur onu da dışardan takviye olarak alabiliyoruz zaten.
Et sut yumurta tereyag yemeden olmaz o dedikleriniz emin olun..Hadi varsa cocugunuz yedirmeyin hayvansal gida o zaman..Bunu yapin ve hepimize ornek olun.Ben de inanayım proteinin ay cekirdegimden bile alindigina..

Karadenizde misiniz? Hiç duymadım fındık yaprağı dolmasını, bildiğimiz sarma gibi mi? Turşu kavurmasını da Karadenizli arkadaşlarımdan duydum ama hiç tatmadım. Afiyet olsun.
Bir üst mesajda yazın aldığınız kurutmalıkların fiyatını yazmışsınız, çok uygun olmuş. Bana artık yazın da yapsak ekonomik gelmiyor. Dolmalık biberi 5, patlıcanı 6 liradan aldığımı hatırlıyorum ağustosta. Hatta komşulara sordum ben mi geç kaldım bu fiyatlar neden böyle diye , hiç düşmedi dediler. Yine yazın yapmanın keyfi başka, eşim her yaz kıtlık mı çıkacak hayırdır diye dalga geçer ama ben çok keyif alıyorum hazırlarken😄

Benim devamli alisveris yaptigim pazarci var . Sağolsun hersene uyguna veriyor. Papya biberi bir önceki yıl bende uyguna bulamadim bu yaz denk geldi.
Karadenizliyim ben. Tavsiye ederim fındık yapragi dolmasi efsane oluyor . Kıs icin salamur yaptim üzerinede eksi erik koydum cok güzel oluyor.

ben buna takıldım sana da az takılayım dedim

kaç kg sınız siz

oğlum hani 10 yaşında ya önüne 2 köfte koysam devamı gelir diye bekler

dün yazdık ya babası yarım kg dan ikisine hamburger yapmış yemişler diye

282 gram düşmüş adam başı hesaplamışlar ben yazdıktan sonra anlattı

onlarınkinde ekmek de var tabii

yani köfte yanına fırın sebze desek hatta o fırın sebzeye patates de eklesek en az yarım kg ekmekli köfte lazım 3 kişiye

ben köfte yediğimde ekmek vs yemem yanında da brokoli karnabahar vs olur bu durumda da 2 köfte ile kessen doymam

tamam biliyorum kiloluyum da 47 kg olduğum dönemde de hiç o kadar az yemedim

işte ben bu sırrı soruyorum

sebze yemeği deniyor da taze fasülyeyi tek başına yiyemezler ki

yani yerler de acıkıverirler

taze fasülye pilav ile yenir onda da acıkılır bir süre sonra yanında da koca bir salata ile

mesela dün lahana sarması yaptım buradan aldığım gaz ile bir bardak pirinç ile kocaman bir tencere

evet herkes onu yedi, yanında da baklava yapmıştım onu da yedi ama ilerleyen saatlerde ben meyve yedim oğlum börek yedi

şimdi burada oğlum oğlum yazdım da okul önünde anneler bizimkiler çok kilo aldı seninki hala çubuk kraker modunda

günde mutlaka bir öğünü hatta iki öğünü etli beslenen çocuk bu durumda

kereviz sapından çorbaya da bayılır ama onunla tek başına asla doymaz ki

ben de kıymalı etli yemek sevmem bu arada

et dediğin et gibi yenmelidir :)))

haşlama da olur kavurma da fırınlama da olur ama et tadı gelsin başka şeylerin arasında kamufle edilmesin :)))

bu da bize aylık 3000 in üzerinde mutfak masrafı olarak döner

her gün 50 TL lik et masrafı olsa zaten 1500 TL eder
Sen bana bakma damdan, bence yeme bozukluğum var benim. Oğlunun 1.5 yaşındaki porsiyonunu düşün, işte o benim bir öğünüm. Bence doğuştan tüp mideliyim 😂

Bak dokuzda kalktım saat 11.40 hala kahvaltı yapacam. Acıkmıyorum, canım istemiyor, kare tost ekmeğine yapılmış bir kaşarlı tostu bitiremiyorum. Yani ben iyi bir örnek değilim sen görmezden gel beni 😂

Et sut yumurta tereyag yemeden olmaz o dedikleriniz emin olun..Hadi varsa cocugunuz yedirmeyin hayvansal gida o zaman..Bunu yapin ve hepimize ornek olun.Ben de inanayım proteinin ay cekirdegimden bile alindigina..
Çocukları vegan beslemek suç, neden kendim vegan değilken vegan besleyeyim bir de çocuğu?

AbsolutPromise AbsolutPromise vegan bir arkadaşımız. O anlatsın size et süt yumurta yemeden oluyor mu olmuyor mu.

Bızımde aynı ıkı cocukta var aylık 3 bın 4 bın buluyor ama yınede cok cok yıyecek dolu degıl ev az tutanlara cok ımrenıyorum nasıl yapıolar varsa bırısı taktık versın vallaha bende artık cıldırıyorum hersey cok pahalı ama bende alısverıs yapmayı bılmıyorum galıba.

Kalabalık bir aileyiz herşeyimiz saatinde ve düzgün olucak öğün atlama falan olamaz annem babam ilaçları var o yüzden yemekler hazır olmalı bu durum bazen çok ama çok sıkıcı oluyor
Bide yemekler düzgün olucak biz boğaza düşkünüz karınca misali yazdan başlarız kışa hazırlığa

Allahtan bağ bahçe var olmasa marketten taşı taşı bitmezdi hadi taşıdık bide maddiyatı var bu işin

Burdan eşimin ailesine sesleniyorum, bir işe yarayın ya aaaa yeter bu ne :KK70:

Benim k.v demde benim menemen ve konservelerimden otlaniyor. Yapmaya gelince amannnn yazın yaz kısın kış sebzesi yenir diyor sonra bakıyorum 2 3 istiyor. Gecen gelişinde 6 yaşındaki oğlum vermedi. Annem zaten yoruluyor yardım isteyincede gelmedin diye utandirdı babaannesini :eek:(benim oglanın mali cok kıymetlidir)

3 kişilik aileyiz, bizim bu kadar tutmuyor ama her şeyi satın almıyoruz.
Soğuk sıkım zeytinyağı kvmin bahçeden gelir, parasız.
Avokado her kahvaltıda yeriz; mevsimine göre yarı yarıya babamların bahçeden gelir, pazardan da ucuza alabiliyoruz çünkü memlekette yetişiyor zaten, nakliye vb binmiyor üzerine. Bir İstanbul-Ankara-İzmir'de olsaydık en az iki katı verirdik.
Yeşillikler yarı yarıya parasız, yine kvnin bahçeden mevsiminde gelir.
Meyve olarak muz-elma-karpuz filan alırız ancak, gerisi yine babamların bahçeden gelir. (Kışın portakalı mandalinası armudu, hurması narı, yazın yenidünyası eriği kirazı vs)
Turşu-reçel-salça, kvm yapar yapar getirir.
Annem kuru meyveleri yapmayı sever güneşe serip, yabanelma kurusuna kadar yapar getirir.
Düşündüm de biz beleşe yaşıyormuşuz baya.

Kahvaltılıklar - kuruyemiş sağlam tutar bizde.
Et - süt ürünleri de öyle, tereyağ, et, balık bol tüketilir.
Eşim ve oğlum çeşit ve bol yer, ben genelde abur cubura meyilliyim bi de abur-cubur alış verişi olur bana ekstra.

Bizim çoğu bahçeden olduğundan, sizdeki hesaplar gibi olmuyor.

Temizlik harcaması da çok gitmez, sık temizlik yapmam, en çok çamaşırsuyu/domestos gider, makine tabletleri, çamaşır deterjanları filan sürekli halde kullanılanlar gider, bunun harici ahşap temizleyiciler, kireç yağ sökücüler filan öyle hemen bitmez işte dediğim gibi, sık temizlik yapmam.

3000 tutmuyor bizimki ama her şeyi satın almamıza gerek kalmıyor işte, alsak nasıl olur bilmiyorum.

Sen bana bakma damdan, bence yeme bozukluğum var benim. Oğlunun 1.5 yaşındaki porsiyonunu düşün, işte o benim bir öğünüm. Bence doğuştan tüp mideliyim 😂

Bak dokuzda kalktım saat 11.40 hala kahvaltı yapacam. Acıkmıyorum, canım istemiyor, kare tost ekmeğine yapılmış bir kaşarlı tostu bitiremiyorum. Yani ben iyi bir örnek değilim sen görmezden gel beni 😂
Gece yatarken genel de aç olurum, kahvaltı hayaliyle uyurum, farklı birşey mi yapsam deyip tarif bakmak en büyük hobilerimdendir, o bile keyif verir bana 😂

İştahsız, az yiyen insanları ben var anlamamak 😂

ne kahvaltı mı

bak saat 12

bizim olağan şartlarda 12 15 te öğle öğününü yememiz lazımdı

okulun saatleri değişti

1240 oldu

ben acıktım şimdiden zira vücudum ona göre alışmış

bugün kahvaltıda börek vardı ama genelde yumurta peynir vs olur

ben onlarla ekmek yemem tatlı reçel bal vs yemem

zeytin peynir yumurta yiyip buna rağmen duba olabiliyorum

sırrım yerimden kımıldamamak :KK49::KK49:

bu arada benim oğlan 1,5 yaşında da iki köfte yemezdi, bir kase çorba artı ekmek iki köfte artı yoğurt ve olmazsa olmazı havuç yerdi :bicak::bicak:

Gece yatarken genel de aç olurum, kahvaltı hayaliyle uyurum, farklı birşey mi yapsam deyip tarif bakmak en büyük hobilerimdendir, o bile keyif verir bana 😂

İştahsız, az yiyen insanları ben var anlamamak 😂
Tam şu an beyimden azarı yedim kahvaltı yüzünden. Arada dalga geçiyor benimle kedi mi yiyecek onu ya da benim karım suyla çalışıyo diye arada da sinirleniyor böyle. Evlenene kadar annemden çektim şimdi kocamdan çekiyorum 😂

Ben bile kendimi anlayamıyorum yaban 😂😂😂

3 kişilik aileyiz, bizim bu kadar tutmuyor ama her şeyi satın almıyoruz.
Soğuk sıkım zeytinyağı kvmin bahçeden gelir, parasız.
Avokado her kahvaltıda yeriz; mevsimine göre yarı yarıya babamların bahçeden gelir, pazardan da ucuza alabiliyoruz çünkü memlekette yetişiyor zaten, nakliye vb binmiyor üzerine. Bir İstanbul-Ankara-İzmir'de olsaydık en az iki katı verirdik.
Yeşillikler yarı yarıya parasız, yine kvnin bahçeden mevsiminde gelir.
Meyve olarak muz-elma-karpuz filan alırız ancak, gerisi yine babamların bahçeden gelir. (Kışın portakalı mandalinası armudu, hurması narı, yazın yenidünyası eriği kirazı vs)
Turşu-reçel-salça, kvm yapar yapar getirir.
Annem kuru meyveleri yapmayı sever güneşe serip, yabanelma kurusuna kadar yapar getirir.
Düşündüm de biz beleşe yaşıyormuşuz baya.

Kahvaltılıklar - kuruyemiş sağlam tutar bizde.
Et - süt ürünleri de öyle, tereyağ, et, balık bol tüketilir.
Eşim ve oğlum çeşit ve bol yer, ben genelde abur cubura meyilliyim bi de abur-cubur alış verişi olur bana ekstra.

Bizim çoğu bahçeden olduğundan, sizdeki hesaplar gibi olmuyor.

Temizlik harcaması da çok gitmez, sık temizlik yapmam, en çok çamaşırsuyu/domestos gider, makine tabletleri, çamaşır deterjanları filan sürekli halde kullanılanlar gider, bunun harici ahşap temizleyiciler, kireç yağ sökücüler filan öyle hemen bitmez işte dediğim gibi, sık temizlik yapmam.

3000 tutmuyor bizimki ama her şeyi satın almamıza gerek kalmıyor işte, alsak nasıl olur bilmiyorum.
Sizi enflasyon çok zor etkiler. Nerede yaşıyorsunuz? Bize ev mi baksanız oralardan...😅

Tam şu an beyimden azarı yedim kahvaltı yüzünden. Arada dalga geçiyor benimle kedi mi yiyecek onu ya da benim karım suyla çalışıyo diye arada da sinirleniyor böyle. Evlenene kadar annemden çektim şimdi kocamdan çekiyorum 😂

Ben bile kendimi anlayamıyorum yaban 😂😂😂

bak şimdi yazdık yazdık

akşama piyaz mı yapsam dedim

sonra aklıma geldi buğdayım var taaaa nerelerden gelen

hedik yapayım abur cubur olarak

adam beni boşayacak iş yapmıyor yemek yapıyor diye :)))

yazmıştım değil mi dün hem sarma hem baklava yaptığımı :KK12: :KK12:

Sizi enflasyon çok zor etkiler. Nerede yaşıyorsunuz? Bize ev mi baksanız oralardan...😅
Herşey anne babadan bahçeden ne güzel tabi ki az harcar böyle. Biz ayçiçek yağı kullanmıyoruz kızartmada bile. 5 litre sızma zeytinyağı parası korkunç bir rakam tutuyor. İndirimde bimde bile kilosu 28 tl. Tereyağını hiç söylemeyeceğim

Back