- 16 Nisan 2020
- 2.464
- 5.227
- 78
- Konu Sahibi merllins06
-
Herşey anne babadan bahçeden ne güzel tabi ki az harcar böyle. Biz ayçiçek yağı kullanmıyoruz kızartmada bile. 5 litre sızma zeytinyağı parası korkunç bir rakam tutuyor. İndirimde bimde bile kilosu 28 tl. Tereyağını hiç söylemeyeceğim
Ahahaha en azından akşam yemeklerini kilitlerdik değil mi lokanta olsa, benim çocuklar bayılır oh mis gibi olurduBenimkilerde yaramaz da esim çalışıyor orada yazın getiriyor durmadan
Bende keşke lokantaları olsa döner vs
Sebze benlik değil
elektirik masrafından batarız bu seferde koca koca nevresimler havlular ütüle ütüle biter mi?Çok saçma bir soru soracağım şimdi, havlular kuruduktan sonra mı ütülüyorsun? Islakken çok zor olur ütülemesi herhalde
Yumuşatıyorsa iyiymiş ama buna zaman bulabileceğimi zannetmiyorum, başka iş olsa neyse de ütüden nefret ederim
Eşim de şimdi öğle yemeği yiyecek.ne kahvaltı mı
bak saat 12
bizim olağan şartlarda 12 15 te öğle öğününü yememiz lazımdı
okulun saatleri değişti
1240 oldu
ben acıktım şimdiden zira vücudum ona göre alışmış
bugün kahvaltıda börek vardı ama genelde yumurta peynir vs olur
ben onlarla ekmek yemem tatlı reçel bal vs yemem
zeytin peynir yumurta yiyip buna rağmen duba olabiliyorum
sırrım yerimden kımıldamamak
bu arada benim oğlan 1,5 yaşında da iki köfte yemezdi, bir kase çorba artı ekmek iki köfte artı yoğurt ve olmazsa olmazı havuç yerdi
Öyle bol yağda kızartmıyorum 2 kaşıkla tefalin makinesinde yapıyorum. Ayçiçek yağı tadını sevmiyorum elimde değil.Zeytinyağı kızartmaya uygun bir yağ değil. Kızartma sıcaklığına gelince içindeki yararlı yağ asitleri bozulmuş oluyor. Ki trans yağ da oluşur. Ya kızartma yemeyin ya da başka yağ kullanın nacizane tavsiyem.
Ben İç Anadolu insanıyım, bizim buralarda pek zeytinyağı kültürü yoktur malum. Ama ben yıllar yılı her şeyimi zeytinyağıyla yaparım ( kızartma ve hamur işleri hariç)Zeytinyağı kızartmaya uygun bir yağ değil. Kızartma sıcaklığına gelince içindeki yararlı yağ asitleri bozulmuş oluyor. Ki trans yağ da oluşur. Ya kızartma yemeyin ya da başka yağ kullanın nacizane tavsiyem.
3 kişilik aileyiz, bizim bu kadar tutmuyor ama her şeyi satın almıyoruz.
Soğuk sıkım zeytinyağı kvmin bahçeden gelir, parasız.
Avokado her kahvaltıda yeriz; mevsimine göre yarı yarıya babamların bahçeden gelir, pazardan da ucuza alabiliyoruz çünkü memlekette yetişiyor zaten, nakliye vb binmiyor üzerine. Bir İstanbul-Ankara-İzmir'de olsaydık en az iki katı verirdik.
Yeşillikler yarı yarıya parasız, yine kvnin bahçeden mevsiminde gelir.
Meyve olarak muz-elma-karpuz filan alırız ancak, gerisi yine babamların bahçeden gelir. (Kışın portakalı mandalinası armudu, hurması narı, yazın yenidünyası eriği kirazı vs)
Turşu-reçel-salça, kvm yapar yapar getirir.
Annem kuru meyveleri yapmayı sever güneşe serip, yabanelma kurusuna kadar yapar getirir.
Düşündüm de biz beleşe yaşıyormuşuz baya.
Kahvaltılıklar - kuruyemiş sağlam tutar bizde.
Et - süt ürünleri de öyle, tereyağ, et, balık bol tüketilir.
Eşim ve oğlum çeşit ve bol yer, ben genelde abur cubura meyilliyim bi de abur-cubur alış verişi olur bana ekstra.
Bizim çoğu bahçeden olduğundan, sizdeki hesaplar gibi olmuyor.
Temizlik harcaması da çok gitmez, sık temizlik yapmam, en çok çamaşırsuyu/domestos gider, makine tabletleri, çamaşır deterjanları filan sürekli halde kullanılanlar gider, bunun harici ahşap temizleyiciler, kireç yağ sökücüler filan öyle hemen bitmez işte dediğim gibi, sık temizlik yapmam.
3000 tutmuyor bizimki ama her şeyi satın almamıza gerek kalmıyor işte, alsak nasıl olur bilmiyorum.
Kızartma yapılan yağın sıcaklığıyla soğan kavurduğumuz aynı değil.Ben İç Anadolu insanıyım, bizim buralarda pek zeytinyağı kültürü yoktur malum. Ama ben yıllar yılı her şeyimi zeytinyağıyla yaparım ( kızartma ve hamur işleri hariç)
Siz yazınca sormak istedim, yemeğin soğanını kavuruyoruz mesela, o da mı uygun olmuyor zeytinyağı için? İyi yapalım derken kötü mü yaptım senelerdir?
Ben İç Anadolu insanıyım, bizim buralarda pek zeytinyağı kültürü yoktur malum. Ama ben yıllar yılı her şeyimi zeytinyağıyla yaparım ( kızartma ve hamur işleri hariç)
Siz yazınca sormak istedim, yemeğin soğanını kavuruyoruz mesela, o da mı uygun olmuyor zeytinyağı için? İyi yapalım derken kötü mü yaptım senelerdir?
Gece yatarken genel de aç olurum, kahvaltı hayaliyle uyurum, farklı birşey mi yapsam deyip tarif bakmak en büyük hobilerimdendir, o bile keyif verir bana
İştahsız, az yiyen insanları ben var anlamamak
Sizi enflasyon çok zor etkiler. Nerede yaşıyorsunuz? Bize ev mi baksanız oralardan...
Aman öyle olsun zaten, bir de ordan strese girmeyelim.Kızartma yapılan yağın sıcaklığıyla soğan kavurduğumuz aynı değil.
Ben de veganım asla hiç bir hayvanın etini yemem çocukluğumdan beri. Ama değerlerim daima normal çıkar. Kuruyemiş den bakliyattan ve hap olarak b12 alarak gayet rezervlerim dolu b12 olarak. Senede 4 kutuda demir hapı alıyorum oluyor bitiyorÇocukları vegan beslemek suç, neden kendim vegan değilken vegan besleyeyim bir de çocuğu?
@AbsolutPromise vegan bir arkadaşımız. O anlatsın size et süt yumurta yemeden oluyor mu olmuyor mu.
8 tane havlunun 5 ay gitmesi normal olanmış gibi yazmış bir deNeden müsrif olsun .sizin gibi harcama yapmamasıda mı suç?
Öyle bol yağda kızartmıyorum 2 kaşıkla tefalin makinesinde yapıyorum. Ayçiçek yağı tadını sevmiyorum elimde değil.
Yaaaa ahahahahaha çekirdeğiyle mi oynuyor yavrum ya çok tatlı :))Avakadomu masallah yiyorsa. Bende oğluma aldim 2 tane bim den 7 tl den yemedi. Bir baktim icindeki çekirdegini topac yapmiş oynuyor . Anne krem gibi kokuyor dedi.
Tencereye sogani aliyorum uzerine yarim cay bardagi su koyuyorum ben.Su ile hasliyorum sogani.Rengi dönüp suyunu cekince zeytinyagini koyuyorum.Boylece yagin lezzeti ve bezlsleyiciligi de kaybolmuyor. Yagi kizartmiyorum yani..Ben İç Anadolu insanıyım, bizim buralarda pek zeytinyağı kültürü yoktur malum. Ama ben yıllar yılı her şeyimi zeytinyağıyla yaparım ( kızartma ve hamur işleri hariç)
Etini yemiyorsanız vejeteryansınız. Veganlar hiç bir hayvansal ürünü tüketmiyorlar.Ben de veganım asla hiç bir hayvanın etini yemem çocukluğumdan beri. Ama değerlerim daima normal çıkar. Kuruyemiş den bakliyattan ve hap olarak b12 alarak gayet rezervlerim dolu b12 olarak. Senede 4 kutuda demir hapı alıyorum oluyor bitiyor
Avakadomu masallah yiyorsa. Bende oğluma aldim 2 tane bim den 7 tl den yemedi. Bir baktim icindeki çekirdegini topac yapmiş oynuyor . Anne krem gibi kokuyor dedi.
Valla bizimde aynen bu şekilde iki kişiyiz ama ıvırıdır zıvırıdır derken alıp başını gidiyor. Her ay tasarruf yapalım diyoruz ama olmuyor. Artık anladım sorun bizde değil herseye koydukları fahiş fiyatlardaMerhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?