• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Çok saçma bir soru soracağım şimdi, havlular kuruduktan sonra mı ütülüyorsun? Islakken çok zor olur ütülemesi herhalde😂😂
Yumuşatıyorsa iyiymiş ama buna zaman bulabileceğimi zannetmiyorum, başka iş olsa neyse de ütüden nefret ederim😫
Verilmiş sanırım tavsiye ama yarım çay bardağı sirke koyun yumuşatıcı gözüne. Kokusu kalmıyor.

Valla ayda 1.5 kg kıyma ,2 tavuk alıp parçaliyorum. (Resmen bilimsel çalisma yapiyirum üzerlerinde)2yetiskin 1 çocuk icin.

4 but 4 kanat çıkıyor 2 sefer firinda patatesli yemek oluyor.
2 gögüsüde sotelik doğruyorum .2 3 sefer yemek oluyor .
Kaburga ve gögüs kemikleride düdüklüye atiyorum 3 4 kavanoz çorbalik tavuk suyu cikiyor. üzerinde kalan etleriylede 1 sefer tavuklu pilav oluyor.
1.5 kg kıymaninda 1 kg sunu köfte yapiyorum 3 sefer yeniyor. kalan yarim kiloyuda kavurup yemeklere katiyorum.
Bilmiyorum belkide biz fazla et sevmiyoruz. Ben haftada 1 balık 1 kere et türü 1 gün kuru diger günlerdede zeytinyagli yemekler tercih ediyorum.
Siz normal olanı yapıyorsunuz merak etmeyin. Gelir seviyesiyle alakası yok sürekli sürekli et yenmez, bu sağlıklı beslenme timi geçenlerde başka konuda somon timi şeklinde çökmüştü konuya :D

Yemeğin yanına pilav yapmak da suç oldu amaaan.

Siz normal olanı yapıyorsunuz merak etmeyin. Gelir seviyesiyle alakası yok sürekli sürekli et yenmez, bu sağlıklı beslenme timi geçenlerde başka konuda somon timi şeklinde çökmüştü konuya :KK70:

evet her şeyden yemek lazım
ama sağlıklı beslenme de para

Valla ayda 1.5 kg kıyma ,2 tavuk alıp parçaliyorum. (Resmen bilimsel çalisma yapiyirum üzerlerinde)2yetiskin 1 çocuk icin.

Kaburga ve gögüs kemikleride düdüklüye atiyorum 3 4 kavanoz çorbalik tavuk suyu cikiyor. üzerinde kalan etleriylede 1 sefer tavuklu pilav oluyor.
1.5 kg kıymaninda 1 kg sunu köfte yapiyorum 3 sefer yeniyor. kalan yarim kiloyuda kavurup yemeklere katiyorum.
Bilmiyorum belkide biz fazla et sevmiyoruz. Ben haftada 1 balık 1 kere et türü 1 gün kuru diger günlerdede zeytinyagli yemekler tercih ediyorum.

e en doğrusunu yapıyorsunuz zaten
ne kadar harcıyorum demiştiniz siz peki?

Hayalimdeki beslenme şekli sizinki aslında bence gayet güzel. Bu durumda hiç memnun olmasam da bi malesef protein ağırlıklı besleniyoruz. Çocuklara başka türlü bir şey yediremiyorum. İki güne bir köfte vs yapmam gerekiyor. Kuru fasülye mi tavuk mu tartışması geçmiş bir yerde de, ben çok severim kuru fasülyeyi, sadece yemek olarak değil, haşlayıp salatalara atarım bana bir öğün oluyor. Niye küçümsenmiş anlamadım.
Yalnız bugün o kadar çok kuşbaşı , kavurma ifadesi geçmiş ki akşam menüm belli oldu😂😂

Siz normal olanı yapıyorsunuz merak etmeyin. Gelir seviyesiyle alakası yok sürekli sürekli et yenmez, bu sağlıklı beslenme timi geçenlerde başka konuda somon timi şeklinde çökmüştü konuya :KK70:

Somon yemeyince sağlıklı beslenmiş sayılmıyor muyuz? Töbest 😂

Hayır bi de herkes sağlıklı beslenmek zorunda sanki. Çok parası olan birinin de tercihi sağlıksız beslenme olabilir, bize ne?

Bir de et ürünleri ve sağlıklı beslenmeyi niye bir arada düşünüyoruz hep. Veganlar sağlıksız mı besleniyor bu durumda?

evet her şeyden yemek lazım
ama sağlıklı beslenme de para
Öyle tabi ki, hele hele köy bağlantısı yoksa ve büyükşehirde yaşıyorsa iki kişi aylık 3000 de gider ben fazla bulmam açıkçası, herkesin kesesine göre değişir tabi. Gelir seviyesine göre ekonomi de yapmalı bir insan gayet tabi, tabi ki de eti parçalara bölüp yemeğe azar azar katabilirsin hatta sağlıklı olanı da budur. Ama nedense kendini hayvansal proteine boğarak proton yüklenmeyi sağlıklı bulup bunu yap(a)mayanları inceden aşağılayan insanlar var bu tür konularda. Pilav bakliyat falan ne ara kötü gıda oldu anlamadım.

Herşey ateş pahası olmuş maddi imkanınız varsa yemekten kismayin bence ..ama dışardan söylemeye bilirsiniz... Kendiniz yapın..dışardan yemek yemiyorum ben çalışırken de yemezdim midem bulanıyor kim bilir nasıl yapıyorlar 1 saat ayırin kendiniz yapin....balık bir tek ızgara pisirttirip evde yiyoruz dışardan tek yediğimiz bu ..

e en doğrusunu yapıyorsunuz zaten
ne kadar harcıyorum demiştiniz siz peki?

Biz sabah ve akşam yemeklerinde 3 kisi öğlen yemeklerinde 5 kisi oluyoruz(2 çalışanım var) geçen ay 1500 harcamişim sadece gıdaya. Ben yazın karinca gibiyim kışında rahat ediyorum. mesela yazın 2tl den 10kg dolmalik biber alip kuruttum simdi alsam kilosu 10tl. 2tl den 10kg patlican aldim karniyariklik kızartip dolaba attim. 1.25 den 200kg domates, 2.5tl den 30kg kırmızi biber aldım. Kahvaltilik sos makarna sosu menemen yapiyorum .çalısanlarimda olunca çesit yemek yapmak zorundayım.

Hayalimdeki beslenme şekli sizinki aslında bence gayet güzel. Bu durumda hiç memnun olmasam da bi malesef protein ağırlıklı besleniyoruz. Çocuklara başka türlü bir şey yediremiyorum. İki güne bir köfte vs yapmam gerekiyor. Kuru fasülye mi tavuk mu tartışması geçmiş bir yerde de, ben çok severim kuru fasülyeyi, sadece yemek olarak değil, haşlayıp salatalara atarım bana bir öğün oluyor. Niye küçümsenmiş anlamadım.
Yalnız bugün o kadar çok kuşbaşı , kavurma ifadesi geçmiş ki akşam menüm belli oldu😂😂

Benimde bugün ;
fındık yaprağı dolması üzerine sarımsaklı yoğurt dündende turşu kavurmam ve ıslak kek var.

Benimde bugün ;
fındık yaprağı dolması üzerine sarımsaklı yoğurt dündende turşu kavurmam ve ıslak kek var.
Dünden beri turşu kavurması düşürdünüz aklıma 🤣 evde kavurmak için turşu olmadığından annemden istedim, gidip yiyeceğim bugün :kk77:

Biz sabah ve akşam yemeklerinde 3 kisi öğlen yemeklerinde 5 kisi oluyoruz(2 çalışanım var) geçen ay 1500 harcamişim sadece gıdaya. Ben yazın karinca gibiyim kışında rahat ediyorum. mesela yazın 2tl den 10kg dolmalik biber alip kuruttum simdi alsam kilosu 10tl. 2tl den 10kg patlican aldim karniyariklik kızartip dolaba attim. 1.25 den 200kg domates, 2.5tl den 30kg kırmızi biber aldım. Kahvaltilik sos makarna sosu menemen yapiyorum .çalısanlarimda olunca çesit yemek yapmak zorundayım.

oo süpermiş
ekonomik olarak da
ama ben mümkün değil bu insan olamam :D
ya bizim buzlukta da yer yok ki dipfriz mi kullanıyorsunuz

Benimde bugün ;
Karadenizde misiniz? Hiç duymadım fındık yaprağı dolmasını, bildiğimiz sarma gibi mi? Turşu kavurmasını da Karadenizli arkadaşlarımdan duydum ama hiç tatmadım. Afiyet olsun.
Bir üst mesajda yazın aldığınız kurutmalıkların fiyatını yazmışsınız, çok uygun olmuş. Bana artık yazın da yapsak ekonomik gelmiyor. Dolmalık biberi 5, patlıcanı 6 liradan aldığımı hatırlıyorum ağustosta. Hatta komşulara sordum ben mi geç kaldım bu fiyatlar neden böyle diye , hiç düşmedi dediler. Yine yazın yapmanın keyfi başka, eşim her yaz kıtlık mı çıkacak hayırdır diye dalga geçer ama ben çok keyif alıyorum hazırlarken😄

Somon yemeyince sağlıklı beslenmiş sayılmıyor muyuz? Töbest 😂

Hayır bi de herkes sağlıklı beslenmek zorunda sanki. Çok parası olan birinin de tercihi sağlıksız beslenme olabilir, bize ne?

Bir de et ürünleri ve sağlıklı beslenmeyi niye bir arada düşünüyoruz hep. Veganlar sağlıksız mı besleniyor bu durumda?
Yemen de acliktan olen cocuklari okudum birkac gun once..Oradaki karmasayi biliyorsunuzdur..Cocuklar ve bebeklerin ölürken fotolarini cekmisler.Hepsinin de karinlari inanilmaz şişti..Sebebi protein alinmamasi imis..Acliktan ölüyor orada cocuklar ancak karinlari sis ölüyorlar ysni..Olen cocuklarin yakinlari ile konuşuyorlardı. Aslinda hepsi yaprak vs yemisler normalde de yenilen seylermis bunlar ülkede..Sut, et vs yiyemedikleri icin o haldelermis..Yani biliyorum kötü bir örnek oldu ancak durum bu

Dünden beri turşu kavurması düşürdünüz aklıma 🤣 evde kavurmak için turşu olmadığından annemden istedim, gidip yiyeceğim bugün :kk77:
Turşu kavurması ne ya cidden bilmediğim şeyi canım istedi benim de😂😂😂 kavurma + turşu kavurması. Hadi kavurmayı hallederiz de diğeri nedir hiç fikrim yok öyle bildiğimiz kütür kütür turşuyu mu pişiriyoruz🧐

Turşu kavurması ne ya cidden bilmediğim şeyi canım istedi benim de😂😂😂 kavurma + turşu kavurması. Hadi kavurmayı hallederiz de diğeri nedir hiç fikrim yok öyle bildiğimiz kütür kütür turşuyu mu pişiriyoruz🧐
😂
Yok, bol soğan ve turşuyu suyunu sıkarak kavuruyorsunuz biraz su ekleyip, biz fasulye turşusunu kavururuz genel de ama lahana turşusun da yapıyorlar.

Yemen de acliktan olen cocuklari okudum birkac gun once..Oradaki karmasayi biliyorsunuzdur..Cocuklar ve bebeklerin ölürken fotolarini cekmisler.Hepsinin de karinlari inanilmaz şişti..Sebebi protein alinmamasi imis..Acliktan ölüyor orada cocuklar ancak karinlari sis ölüyorlar ysni..Olen cocuklarin yakinlari ile konuşuyorlardı. Aslinda hepsi yaprak vs yemisler normalde de yenilen seylermis bunlar ülkede..Sut, et vs yiyemedikleri icin o haldelermis..Yani biliyorum kötü bir örnek oldu ancak durum bu
Kuvaşiorkor diyoruz o hastalığa. Protein alımının sıfıra yakın olduğu durumlarda görülür. Güney asya ve afrikada açlık çeken ülkelerde görüyoruz genelde. Gelişmiş ülkelerde yok denecek kadar azdır. Ancak istismar ve ihmal mağduru çocuklarda görülür.

Protein sadece etten alınırmış gibi davranmanıza karşı çıkıyoruz aslında. Sebzelerde, baklagillerde, bulgurda, süt ürünlerinde hatta inanır mısınız ay çekirdeğinde bile protein var. Et yemeyen sağlıksız besleniyor diyemeyiz yani. Bilinçli bir insansa gayet beslenme dengesini et yemeden hatta hiç bir hayvansal gıda tüketmeden sağlayabilir. Tek sorun B12 olur onu da dışardan takviye olarak alabiliyoruz zaten.

Back