- 7 Ağustos 2019
- 155
- 253
- 33
- 33
- Konu Sahibi merllins06
-
ne desenz inandırmazsınız . Ben sadece şubat ayında 650 harcamışız dedim topa tuttular beni:) her ay sabit olmuyor bu fiyat tabii çok nadir 1.000 geçr dedim ona da inanmadılar :)Peki, teşekkürler.
Her şeyi hunharca tüketirim ama çamaşır deterjanını ben de yadırgadım. Çok aşırı bir kullanım varmış meğer. Ben deterjan kokusundan çok rahasız olurum, kokmasın diye çift durulama yaptırırım. Belirgin bir koku olursa iyi durulanmamış kimyasallar tenimizde kol geziyor diye huzursuz olurumSıvılar evet daha hızlı tükeniyor ama yıne baya fazla tabı :) ya yumusatıcıya şok oldum ben asılevet guzel kokuyor ama havlu dısında bırseye koymuyorum ben artık oda yumusak olsun dıye azıcık cunku zararlı oldugu ve durulanmadıgı malum. Hani gercekten bugune kadar bu kadar detarjan kullananları gormemıstım
Benim de bi gözümün önünden geçti valla. Yarına yayla çorbası yapalım
Biz de abartmayalım bence. 2 tavuk, kıyma, kuşbaşı bir haftada bitmez. Bitse bile bütün hafta sadece protein almış oluruz.
Aynen oyle..Bu saydiklari et urunleri bir haftalik aslinda..o da ciger, balik yok icinde..Yani hem yemeden kısıp, hem siz tutumsuzsunuz demeye getiriyorlar ona bozuluyorum..
Iki kisi icin max iki ogun olur zaten bir kilo ciger cok haklisiniz..ayda bir ciğer alıyoruz. kuzu ciğerinin kilosu 90 tl idi en son. dana ciğeri alıyoruz daha uygun diye.
arnavut ciğeri yapıyoruz, 1,5 öğünlük oluyor mesela.
Mesela 1.5 kg gibi beyaz peynir 30 tl demişsiniz. Ezine peynirin kilosu 70-80 tl en uygunu, normal inek peyniri olsa o da en az 50-60 bahsettiğiniz fiyata en fazla lor peyniri var.3000 biraz fazla sanki ama 2000 kesin gidiyor . 3 kişiyiz biz oğlum küçük gerçi 14 aylık . Haftada 500 gram kıyma gidiyor balık yiyoruz . Zeytinyağı yeriz sadece yemeklerde onu 10 kg sipariş veriyoruz . 2 kg tavuk , 1.5 kg kırmızı et . Her hafta 50 TL balık . 1 kg tereyağı gidiyor kesin ayda 1.5 kg gibi zeytin mesela kg 30 TL zeytinin. 1 kg kaşar oda 50 TL gibi . 1.5 kg gibi beyaz peynir 30 TL kg . Kuruyemiş pek yemiyoruz cips ve çekirdekkuru meyve yeriz onu da Kv ve annem veriyor kuru elma kuru üzüm dut ve kayısı . Oğlana doğranmış incir alıyorum . Biraz da ceviz 1.5 kg filan . Meyve mesela hergün 1 er muz yesen 1 er kivi avakadoyu saymıyorum bile . Yeşillik alıyoruz 20 TL her hafta gider . Salça hazır almıyoruz Kv kaynatmıştı 300 TL vermiştik . Biber salçası alıyorum kg 37 TL ayda 500 gram kullanırım sanırım . Dışarıdan bayadır yemek yemiyoruz . Her ay fairy alıyorum 50 TL olmuş 30 kapsül temizlik malzemesine çok harcıyorsun bence konu sahibi . O kadar wc kağıdı kullanmak bana çok fazla geldi mesela . Birde önceden evde tatlı yapardım hazır almazdık çok nadir baklava filan . Artık yapamıyorum oğlum düşüyor vs onunla ilgilenmem gerekiyor . A101 in chesscake bile 13 TL di 16 TL olmuş . 3 kg oğlan süt alıp yoğurt mayalıyorum 1 hafta yetiyor . Bizde 4 kg yiyoruz. Süt içmiyoruz pek .
Normal düz beyaz peynir 30 TL mesela kg fiyatı . Ezine vs söz etmiyorum . Evet ezine vs yersek aynen öyle bazen aldığımız bi peynir var 50 TL kg . Sütaş marka peynirin kg 30 TL lor vs değil . Lorun 500 gramı 10 TLMesela 1.5 kg gibi beyaz peynir 30 tl demişsiniz. Ezine peynirin kilosu 70-80 tl en uygunu, normal inek peyniri olsa o da en az 50-60 bahsettiğiniz fiyata en fazla lor peyniri var.
Bu tutarlara geçindiğinize tabiki inanırız neden inanmayalım? Daha azı bile olabilir herkesin bütçesi farklı sonuçta. Ama bu fiyatlara löp etimizide yiyoruz, kilo kilo kuruyemişimizide alıyoruz herşeyi eksiksiz karşılıyoruz dışardan bile söylediğimiz oluyor diyorsunuz bunlar inandırıcı gelmiyor maalesef.ne desenz inandırmazsınız . Ben sadece şubat ayında 650 harcamışız dedim topa tuttular beni:) her ay sabit olmuyor bu fiyat tabii çok nadir 1.000 geçr dedim ona da inanmadılar :)
Herkesin tüketimi harcaması farklı işte..
Peedeleride uzun vadede yıpratıyor diye duymustumHer şeyi hunharca tüketirim ama çamaşır deterjanını ben de yadırgadım. Çok aşırı bir kullanım varmış meğer. Ben deterjan kokusundan çok rahasız olurum, kokmasın diye çift durulama yaptırırım. Belirgin bir koku olursa iyi durulanmamış kimyasallar tenimizde kol geziyor diye huzursuz olurumYumuşatacıyı da temizlikten temizliğe perdelere kullanırım. Havluları öyle kazık gibi kullanıyoruz yapacak bir şey yok, ben zaten kağıt havlu kullanıyorum ev halkı kendi derdine yansın
Yağ ve peynir geliyor sadece.
Kasap alışverişimi yazdım. 2 hafta kadar yetiyor bize. 2 haftada bir ortalama 150/160 TL :) Her hafta pazara gidiyorum. 3 çeşit sebze iki çeşit meyve alırım. Max 50/60 lirada bu tutuyor. Bakliyatları 3/4 er kglık alıyorum en az 3 ay yetiyor. Kahvaltı kültürüm pek yok benim. Ctesi pazar eşim evde o zaman yapıyoruz. Ondada patates kızartırım, börek yaparım, omlet yaparım öyle geçer. Zeytin, bal, peynir (köyden) az çeşit olur yani.
Sonra haftada sadece bir kez tatlı çeşidi yaparım bazen iki haftada bir. Bu şekilde yetiyor valla. Bakliyatımı bi..m den alıyorum, pazara gidiyorum. 2 kişiyiz biz birde onunda etkisi var mıdır bilmiyorum. :)
Esra bende yumuşatıcı kullanmıyorum havlulara hızlı ütü basıyorum yumuşuyor sende öyle yapHer şeyi hunharca tüketirim ama çamaşır deterjanını ben de yadırgadım. Çok aşırı bir kullanım varmış meğer. Ben deterjan kokusundan çok rahasız olurum, kokmasın diye çift durulama yaptırırım. Belirgin bir koku olursa iyi durulanmamış kimyasallar tenimizde kol geziyor diye huzursuz olurumYumuşatacıyı da temizlikten temizliğe perdelere kullanırım. Havluları öyle kazık gibi kullanıyoruz yapacak bir şey yok, ben zaten kağıt havlu kullanıyorum ev halkı kendi derdine yansın
1 kilo kuşbaşını kavurup yiyim desen, 3 kişi 1 öğünde bitiririz biz mesela. hadi ertesi güne de 2-3 kaşık kalsın.
yani eti yemeklerin içine görünecek kadar ekleyip, parçalara bölüyorsan yeter anca uzun süre.
löp et her hafta yiyorum dersen bence yetmez.
Yanlız değilmişim demek kipandemi de hergün çamaşır yıkıyoruz bazı gün 2 makine oluyor.bend e şaşırdım okuyunca.bulaşık makinesi bile bazı gün 2 kere çalışıyor yahuu
500 gram kıymadan 16 köfte çıkarıyorum yaaaZaten 1 kilo kuşbaşı pisince avuçiçi kadar kaliyor ancak 3 e bölüp yemeklere konur.yoksa 1 kg bir öğünde 3 4 kisi rahat yer. En bereketli kıyma oluyor .
Bu biraz boğazlı olmakla alakalı bence, bizde 2 kişiyiz evden çalışıyo eşim ben lohusayım 5 binden aşağı tutmaz mutfak masrafımız ama eşim Bi oturuşta 1 kilo pirzola 800 gram somon yer aksam yarım kilo kuruyemiş yer, ben tropikal meyve severim kaliteli kahve içerim böyle olunca tutuyo. Az az yersen tutmaz, benim eşim insan gibi yemiyo
Biz de 1 kilo kusbasıyı bir öğünde 2 kişi yeriz . Etçiliz bizEsimle babasi da 1 kuzuyu cevirip oturur yerdi...
Bazi insanda istah degil icinde canavar oluyor.
1 kilo kuşbaşından bahsetmedim ki. 2 tavuk, kuşbaşı ve kıyma var listede. 2 tavuk dört gün yenir iki kişilik bir ailede, kıymanın yarısını köfte yapsan bi gün yenir, bi gün de kıymalı sebze yemeği yaptın diyelim. 1 kilo kuşbaşını biz iki seferde yeriz, hadi sizin için bir olsun. Bir haftada her akşam et ürünü yedik. Bu sağlıklı değil ki.1 kilo kuşbaşını kavurup yiyim desen, 3 kişi 1 öğünde bitiririz biz mesela. hadi ertesi güne de 2-3 kaşık kalsın.
yani eti yemeklerin içine görünecek kadar ekleyip, parçalara bölüyorsan yeter anca uzun süre.
löp et her hafta yiyorum dersen bence yetmez.
500 gram kıymadan 16 köfte çıkarıyorum yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?