• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Bence çok değil zaten herşeyin fiyatı belli 1 ay boyunca aldığınız herşeyi yazın elzem olmayanları çıkararak işe başlaya bilirsiniz. Birde biz indirimde olan çay baklagil temizlik malzemeleri gibi şeyleri stokluyoruz. Kahvaltılık ve sebze meyve haftalık alınan şeyler zaten. Aylık 2 kg kadar kırmızı eti kuşbaşı ve kıyma olarak buzlukta saklıyorum . Ekmeği bende tam tahıllı kullanıyorum sadece sabahları 5-6 gün gidiyor. Eve tavuk neredeyse girmiyor sene de 1 -2 kez belki. Kullandığımız suyun haddi hesabı yok yemeğe çaya damacana kullanıyorum haftada kaç damacana kullanıyorum bilmiyorum

Son düzenleme:
İnsanların yeme içme anlayışı çok farklı o yüzden kimseyi yargılamamak gerekir. Kimi 1 paket makarna yapar 4 kişi oturur yer kimi çorbası,eti, plavi, salatası, tatlısı, ile sofralar kurar. Kimi 2 lahmacun ile öğünü geçiştir, kimi çorbası, kebabı üzerine tatlısı kahvesi ile.. insan karnını 1 simit 1 çay ile de doyurur, mükellef bir kahvaltı ile de.. o yüzden kimseyi yargılamak, insanların yaşam şekliyle eleştirmek değil derdimiz. Sadece varsa makul önerilerimiz onları paylaşmak.

Bir kilo kuşbaşından değil 2 tavuk bir kilo kuşbaşı bir kiloya yakın kıymadan bahsediyoruz. Bunları bir haftada bitirmek için her gün sadece et ürünü tüketmelisiniz.

Öyle büyük büyük sığlıksız kırbınhidrit klişeleriyle de gelmeyin gözünüzü seveyim. Ben kendimi bildim bileli sağlıklı ve dengeli besleniyorum. Sağlıklı beslenme takıntımla dalga geçerler arkadaşlarım.
1 kilo kuşbaşı da kişi sayısına bağlı 1 haftada bitmez bence, ayrıca şu makarnaya niye ocu gibi bakılıyor ki o da gerekli birşey bence kararında yenirse, 1 kilo kuşbaşıyi 1 2 sefer de bitiren, 3 4 sefer azar azar yemeklik kullanandan daha mi sağlıklı oluyor, öyleyse tamam yetmesin 1 kilo 1 hafta eywallah..

7 8 kg deterjan 3 4 ay gidiyor yazmıs bazı üyeler şoka girdim. Bizim evde 7 kg deterjan bir ay zor yetiyor , bazen ikinciyi bile aldığım oluyor.
pandemi de hergün çamaşır yıkıyoruz bazı gün 2 makine oluyor.bend e şaşırdım okuyunca.bulaşık makinesi bile bazı gün 2 kere çalışıyor yahuu

Biz de 2 kişiyiz konu sahibi de öyleymiş yadırgadım ve aç yaşadığıma karar verdim. Konuyu kapattım ceycey. Nassın iyi misin bunun haricinde? 🤣
iyiyim kuzum sağolasın.sen de iyisindir umarım.ama valla bak son aylarda eriyor paralar.markete gidiyoruz 1000 tl ile zor çıkıyoruz her hafta yapılıyor bu alışveriş.abur cubur ve dondurulmuş gıdalarla kuruyemiş et batırıyor bizi

1 kilo kuşbaşı da kişi sayısına bağlı 1 haftada bitmez bence, ayrıca şu makarnaya niye ocu gibi bakılıyor ki o da gerekli birşey bence kararında yenirse, 1 kilo kuşbaşıyi 1 2 sefer de bitiren, 3 4 sefer azar azar yemeklik kullanandan daha mi sağlıklı oluyor, öyleyse tamam yetmesin 1 kilo 1 hafta eywallah..
makarnanın içine mısır istiyor çocuk.konserve mısırların bile fiyatı uçtuuu bu aralar.kremalı yapsak krema pahalı.makarna da lüks oldu :rolleyes:

iyiyim kuzum sağolasın.sen de iyisindir umarım.ama valla bak son aylarda eriyor paralar.markete gidiyoruz 1000 tl ile zor çıkıyoruz her hafta yapılıyor bu alışveriş.abur cubur ve dondurulmuş gıdalarla kuruyemiş et batırıyor bizi
images

🥲

pandemi de hergün çamaşır yıkıyoruz bazı gün 2 makine oluyor.bend e şaşırdım okuyunca.bulaşık makinesi bile bazı gün 2 kere çalışıyor yahuu
Benim makinede tasaruflu sanırım az fazla kacırsan köpükler kapak gözünden tasmaya baslıyor 😁 sizde 7 kg 1 ayda bitiriyormusunuz gercekten? Hani ne kadar nasıl koyuyorsunuz bu kadar bitiyor anlamadım 😯

Benim makinede tasaruflu sanırım az fazla kacırsan köpükler kapak gözünden tasmaya baslıyor 😁 sizde 7 kg 1 ayda bitiriyormusunuz gercekten? Hani ne kadar nasıl koyuyorsunuz bu kadar bitiyor anlamadım 😯
evde 4 kişi var 3 yatakda nevresim var.herkesin bornozu var.eşofman 1 gün giyiliyor.mutfak masa örtüsü 2 günde bir kirleniyor.battaniyesi alezi dışardan gelince çıkan kıyafeti derken vallahi bitiyor yetmiyor bile.

makarnanın içine mısır istiyor çocuk.konserve mısırların bile fiyatı uçtuuu bu aralar.kremalı yapsak krema pahalı.makarna da lüks oldu :rolleyes:
Doğrudur benim demek istediğim çok yersen zarar verir bence yoksa arada yemek oo karbonhidrat öcü sağlıksız demek saçmalık.. ben domates biberli yapıyorum menemen gibi biberleri ufak kavuruyom üstüne domates sonra hasladigim makarnayı üstüne ekliyom, domates koyduğum icin salça koymuyom agir olmasın diye.. bazen yoğurtlu sarımsaklı yapiyom manti gibi, bazen de kiymali(kıyma kurbanda kp gelen etten. 6 7 ay et masrafımız olmuyor)

Doğrudur benim demek istediğim çok yersen zarar verir bence yoksa arada yemek oo karbonhidrat öcü sağlıksız demek saçmalık.. ben domates biberli yapıyorum menemen gibi biberleri ufak kavuruyom üstüne domates sonra hasladigim makarnayı üstüne ekliyom, domates koyduğum icin salça koymuyom agir olmasın diye.. bazen yoğurtlu sarımsaklı yapiyom manti gibi, bazen de kiymali(kıyma kurbanda kp gelen etten. 6 7 ay et masrafımız olmuyor)
doğrudur.bizim karı koca köyümüz yok.aileden de yiyecek veren kimse yok.olsa belki mutfak masrafımız daha düşük olurdu.ama her kalemi marketten alınca virüs korkusundan pazara da uğramayınca aylık 4000 e dayandı bizde mutfak masrafı maalesef

alkol kullanıyorsanız normal de kullanmıyorsanız 3000 iki kişilik bir ev için çok fazla değil mi ya? dışardan sipariş cidden fazla para harcatıyor ne söylerseniz söyleyin. en güzeli tencere yemeği, çorba bakliyat gibi şeyler pişirip akşam öğününde yemek öğlense yemeksiz geçiştirmek. kuruyemiş ve kahveyle. hem az yiyip daha sağlıklı beslenmiş olunuyor.
Ay dışardan yemek dediniz de Kırmızı Oda’yı izliyorum orda sütlaçı çok seven bi karakter var her hafta sütlaç yiyorlar. Bir canım çekti bir canım çekti evde süt yok marketler kapalı eşim dedi sipariş ver aaa dedim evet doğru neyse sipariş verdim geldi ama böyle hiç mutlu olmadım pastane sütlacı kaskatı bir de 25 lira bir kase ya dedim biz böyle eskiden dışarda yerken hiç giden parayı farketmiyormuşuz üstelik ev yapımı gibi de olmaz yani. Pandeminin bize kazandırdığı en güzel şey her şeyi evde yapmaya başlamak ertesi gün aldım 1 kilo süt ohhhh 7 kase sütlaç üstelik 5 TL’ye (pirinç şeker evde vardı) doya doya yedim.

Back