• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

3000 bin çok ama çok fazla geldi bana nedense. Bizde evde 4 kişiyiz hadi olsun olsun bin tl tutsun öyle çok değil abur cubur da almıyoruz eti zaten ne zaman yedik Allah kerim 😂 mesela tuvalet kağıdı havlular gidiyor 5 6 ay. Deterjan türü olanlar da kilo işi aldığım için oda gene gidiyor uzun süre . bence siz çok fazla kullanıyorsunuz bu ürünleri o yüzden fazla tutuyo. Mesela fasulyw nohut pirinc tarzı şeyleri bir ayda bitiriyormusunuz ? Biz zaten ayda 2 kere kuru fasulye pişer evde yani. Belki abur cuburdan fazla oluyordur. Eve hergün giren şey ekmek :) valla benmi çok tutumluyum bilemedim

löp et olarak her gün yemiyoruz biz mesela ama şöyle oluyor. zeytinyağlı pırasa yanına tavuklu çorba. diğer gün kıymalı bamya yanına tarhana. ondan sonraki gün kuşbaşı kavurma gibi gibi..
illa her güne et denk gelmez tabi ki ama yine de haftada en az 3-4gün etli/kıymalı birşey oluyor.
ama kişilerin yeme kapasitelerine göre, tüketim alışkanlıklarına göre değişir tabi.
biz 3 kişiyiz. 2 si yaşlı diyelim :) ama 3 öğün evde yeniyor. öğle yemeklerinde de bir önceki günün akşam yemeği tüketiliyor, haliyle hızlı gidiyor.
Yok biz yemeklere kıyma ya da et koymuyoruz pek. Zeytinyağlı daha çok tüketiyoruz. Haftada bir gün et, bir gün balık varsa geri kalan beş gün zeytinyağlı sulu yemektir bizde.

Ben kırmızı eti hiç tüketmesem aramam. Ama sağlık için mecburen haftada 1-2 öğünde tüketiyoruz mutlaka.

Bizde de sistem böyle hemen hemen. Tavuk almıyorum sadece. Sebze yemeklerini etli ya da kıymalı sevmiyoruz. Bir kilo kıymadan köfte yapıyorum bir ay yiyoruz. Ben 2 eşim 3 köfte yer, yanına sebze fırınlıyoruz, sarımsaklı yoğurt yapıyoruz, mis gibi öğün oluyor. Yarım kilo kıymayı da kavurup dörde bölüp buzluğa atıyorum. Kıymalı makarna, musakka vs için kullanıyorum. Bir yemekte o miktar kıyma bizim için yeterli oluyor.

Etle çok aramız yok bizim de. Öyle haşlamalar falan yenmez bizim evde. Et yenilecekse antrikot ya da kontrfile alıyorum 3 parça. İki beyime bir bana. Yanına patates püresi, karamelize soğan. Et sote ayda yılda bir falan.

Balık çok tüketiyoruz ama. Kışın haftada 2 genelde. Dondurulmuş çok nadir alırım. İzmirdeyiz, sardalya bol burda kış mevsiminde. Deli gibi sardalya yiyoruz. Arada denk getirirsek karadeniz hamsisi ya da tekir barbun falan. Yazın levrek çupra. Bi ara somona çok takmıştık. Ispanak soslu yapıyorum ben somonu her yiyen bayılıyor.
kıymayı nasıl kavuruyorsunuz dondurucuya koymak için? Soğan , baharat ve salçayı ekliyor musunuz ? tadında değişiklik olmuyor mu .

genelde zaten yemeklere ekleniyor da eti tek başına yanında salatayla da tüketmek lazım bence. malum demir emilimi için c vitamini ile beraber tüketmek gerekiyor falan. yani sağlıklı beslenme şartlarından biri kesinlikle haftada birde olsa safi et tüketmek diye düşünüyorum. ondan öyle yazdım.

Sifa olsun canim.

kıymayı nasıl kavuruyorsunuz dondurucuya koymak için? Soğan , baharat ve salçayı ekliyor musunuz ? tadında değişiklik olmuyor mu .
Yok hiç bir şey eklemiyorum. Yağsızsa eğer biraz yağ ekliyorum. Kısık ateşte bolca karıştırıp ezerek kavuruyorum. Soğuyunca poşetleyip donduruyorum.

Bizde de sistem böyle hemen hemen. Tavuk almıyorum sadece. Sebze yemeklerini etli ya da kıymalı sevmiyoruz. Bir kilo kıymadan köfte yapıyorum bir ay yiyoruz. Ben 2 eşim 3 köfte yer, yanına sebze fırınlıyoruz, sarımsaklı yoğurt yapıyoruz, mis gibi öğün oluyor. Yarım kilo kıymayı da kavurup dörde bölüp buzluğa atıyorum. Kıymalı makarna, musakka vs için kullanıyorum. Bir yemekte o miktar kıyma bizim için yeterli oluyor.

Etle çok aramız yok bizim de. Öyle haşlamalar falan yenmez bizim evde. Et yenilecekse antrikot ya da kontrfile alıyorum 3 parça. İki beyime bir bana. Yanına patates püresi, karamelize soğan. Et sote ayda yılda bir falan.

Balık çok tüketiyoruz ama. Kışın haftada 2 genelde. Dondurulmuş çok nadir alırım. İzmirdeyiz, sardalya bol burda kış mevsiminde. Deli gibi sardalya yiyoruz. Arada denk getirirsek karadeniz hamsisi ya da tekir barbun falan. Yazın levrek çupra. Bi ara somona çok takmıştık. Ispanak soslu yapıyorum ben somonu her yiyen bayılıyor.

Yemek sistemimiz birebir aynı biz karadenizdeyiz. 😂. Bende et bile yesek sebze yanina kesin yaparim. Hic olmazsa parates püre yada fırında yapiyorum.

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:

bizim 2000 civarı geliyor
ama öğlen işte yiyoruz normal
ama yine de tasarruf yapılabilir bir payı vardır illa ki

Kim ne derse desin hayat çok pahalı
Baklavanin kilosu 100 lira
Sucuk kaşar olmuş dunyapara
Antepfıstığı kaju bunlar aparatif
İnsan yemek istiyor haliyle 3000 neki
Çok pahalı çok
Ateş pahası heryer😔

kabağın kilosu bile pahalı yaa
kabak
kabaksın sen senin canın ne ki?
kabak yaaa

Bizim de böyle maalesef geçiyor da olabilir.
Sağlıklı şeyler olsa sizinki gibi gam yemem. Hadi bugün değiştiriyorum kendimi hiç değilse sağlıklı beslenmeye gitsin.

Yok biz yemeklere kıyma ya da et koymuyoruz pek. Zeytinyağlı daha çok tüketiyoruz. Haftada bir gün et, bir gün balık varsa geri kalan beş gün zeytinyağlı sulu yemektir bizde.

Ben kırmızı eti hiç tüketmesem aramam. Ama sağlık için mecburen haftada 1-2 öğünde tüketiyoruz mutlaka.

biz eti seviyoruz. sırf et yiyor değiliz elbette ama mümkün mertebe katıyoruz yemeklere.
mesela nohut, kurufasulye falanda etsiz pek pişmez bizde.

2-3 gündür aynen bunu düşünüyorum ya ahaha. 9 lira olmuş 9 lira. yıllardır yüzüne bakmamışlığımın intikamını alıyor resmen sebze
Çünkü mevsimi değil. Seralarda da bitmeye yakındır büyük ihtimalle o yüzden tarlalarda üretim başlayana kadar pahalı olacak. Domates ve biber de aynı şekilde pahalı.

biz eti seviyoruz. sırf et yiyor değiliz elbette ama mümkün mertebe katıyoruz yemeklere.
mesela nohut, kurufasulye falanda etsiz pek pişmez bizde.
Çoğu evde öyle. Fasülyeyi nohutu zeytinyağlı yapan bir benim heralde 😂 en fazla sucuklu falan olur. Et sulu yemeğe girince mümkün değil yiyemiyorum.

Esra bende yumuşatıcı kullanmıyorum havlulara hızlı ütü basıyorum yumuşuyor sende öyle yap 😂 bornozlar öyle sert giyilmiyor
Çok saçma bir soru soracağım şimdi, havlular kuruduktan sonra mı ütülüyorsun? Islakken çok zor olur ütülemesi herhalde😂😂
Yumuşatıyorsa iyiymiş ama buna zaman bulabileceğimi zannetmiyorum, başka iş olsa neyse de ütüden nefret ederim😫

Back