- 25 Haziran 2019
- 1.103
- 2.202
- 83
- 41
- Konu Sahibi merllins06
Afiyet olsun dedem yiyen insandan zarar gelmez derdiEsimle babasi da 1 kuzuyu cevirip oturur yerdi...
Bazi insanda istah degil icinde canavar oluyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Afiyet olsun dedem yiyen insandan zarar gelmez derdiEsimle babasi da 1 kuzuyu cevirip oturur yerdi...
Dun yarim kilo kıymadan kofte yaptik iki kisi ve sabaha sadece kizarmis kofte kokusu kaldi mutfakta1 kilo kuşbaşından bahsetmedim ki. 2 tavuk, kuşbaşı ve kıyma var listede. 2 tavuk dört gün yenir iki kişilik bir ailede, kıymanın yarısını köfte yapsan bi gün yenir, bi gün de kıymalı sebze yemeği yaptın diyelim. 1 kilo kuşbaşını biz iki seferde yeriz, hadi sizin için bir olsun. Bir haftada her akşam et ürünü yedik. Bu sağlıklı değil ki.
Bende aynen dediğinin gibi sadece belki ekmek az oluyordur o fark ediyor muhtemelenBen anne köftesi yapiyorum daha çok çıkıyor. bol ekmek ,kimyon ,karabiber ,tuz ,tozbiber ,maydanoz, bol sarımsak ,kekik ,1 yumurta koyuyorum.
1 kilo kuşbaşından bahsetmedim ki. 2 tavuk, kuşbaşı ve kıyma var listede. 2 tavuk dört gün yenir iki kişilik bir ailede, kıymanın yarısını köfte yapsan bi gün yenir, bi gün de kıymalı sebze yemeği yaptın diyelim. 1 kilo kuşbaşını biz iki seferde yeriz, hadi sizin için bir olsun. Bir haftada her akşam et ürünü yedik. Bu sağlıklı değil ki.
Yanlız geçen gün bi tatlı yapacaktım marketten malzeme alırken baktım ki 40 TL civarı tutuyor bende gidip hazır aldım
Önceden olsa bende öyle yapıyordum . Ama yapamıyorum artık oğlan da tatlı yemediği için biraz rahatım .Ben eğer zamanim varsa ve o anda sağlikliysam 50tl de olsa evde yapmayi tercih ediyorum. Sadece fiyat değilde evde daha saglikli oluyor özelliklede çocuk varsa. En azindan kullanilan malzemeyi biliyorum.
Iki kisi icin max iki ogun olur zaten bir kilo ciger cok haklisiniz..
Anneannenize kocaman bir maaasaallah diyorum..Sirri nedir acaba!??3 kişiyiz. yaşlar 36, 66 ve 92 :) anneannem az yiyor o yüzden 2 kişilik gibi yetiyor genelde :)
Zaten 1 kilo kuşbaşı pisince avuçiçi kadar kaliyor ancak 3 e bölüp yemeklere konur.yoksa 1 kg bir öğünde 3 4 kisi rahat yer. En bereketli kıyma oluyor .
Bazen eşim yemek yerken korkuyorum cidden içinden canavar çıkıuoEsimle babasi da 1 kuzuyu cevirip oturur yerdi...
Anneannenize kocaman bir maaasaallah diyorum..Sirri nedir acaba!??
Anladim.Sigara tabiki kullanmıyordur degil midoyduğu anda masadan kalkıyor, çok çiğniyor ve doktor şunu yeme derse kafası kesilse bir yudum bile yemiyor :)
62 kilo ve evin hiçbir işini bana yaptırmıyor, hareketsiz kalamazmış :)
1 kilo kuşbaşından bahsetmedim ki. 2 tavuk, kuşbaşı ve kıyma var listede. 2 tavuk dört gün yenir iki kişilik bir ailede, kıymanın yarısını köfte yapsan bi gün yenir, bi gün de kıymalı sebze yemeği yaptın diyelim. 1 kilo kuşbaşını biz iki seferde yeriz, hadi sizin için bir olsun. Bir haftada her akşam et ürünü yedik. Bu sağlıklı değil ki.
Anladim.Sigara tabiki kullanmıyordur degil mi
Hafta da mı ?? O8li paketler bana 5 ay gidiyor neredeyse. Bence siz musrifsinizTemizlik malzemelerinde en büyük müsrifliğim (çevreye de zararlı biliyorum ama vazgeçemiyorum) haftada bir 8’li kağıt havlu almak. En ucuzunu alıyorum o bile aylık 50 tl. Bulaşık, camasir deterjanlari, tuvalet kagidi vs derken 500’u buluyor o noktada biraz daha tasarruf edebilirim aslinda
Tahmin etmistim daha cook yasasin o zamanyok yok kullanmıyor :)
Bizde de sistem böyle hemen hemen. Tavuk almıyorum sadece. Sebze yemeklerini etli ya da kıymalı sevmiyoruz. Bir kilo kıymadan köfte yapıyorum bir ay yiyoruz. Ben 2 eşim 3 köfte yer, yanına sebze fırınlıyoruz, sarımsaklı yoğurt yapıyoruz, mis gibi öğün oluyor. Yarım kilo kıymayı da kavurup dörde bölüp buzluğa atıyorum. Kıymalı makarna, musakka vs için kullanıyorum. Bir yemekte o miktar kıyma bizim için yeterli oluyor.Valla ayda 1.5 kg kıyma ,2 tavuk alıp parçaliyorum. (Resmen bilimsel çalisma yapiyirum üzerlerinde)2yetiskin 1 çocuk icin.
4 but 4 kanat çıkıyor 2 sefer firinda patatesli yemek oluyor.
2 gögüsüde sotelik doğruyorum .2 3 sefer yemek oluyor .
Kaburga ve gögüs kemikleride düdüklüye atiyorum 3 4 kavanoz çorbalik tavuk suyu cikiyor. üzerinde kalan etleriylede 1 sefer tavuklu pilav oluyor.
1.5 kg kıymaninda 1 kg sunu köfte yapiyorum 3 sefer yeniyor. kalan yarim kiloyuda kavurup yemeklere katiyorum.
Bilmiyorum belkide biz fazla et sevmiyoruz. Ben haftada 1 balık 1 kere et türü 1 gün kuru diger günlerdede zeytinyagli yemekler tercih ediyorum.