• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

1 kilo kuşbaşından bahsetmedim ki. 2 tavuk, kuşbaşı ve kıyma var listede. 2 tavuk dört gün yenir iki kişilik bir ailede, kıymanın yarısını köfte yapsan bi gün yenir, bi gün de kıymalı sebze yemeği yaptın diyelim. 1 kilo kuşbaşını biz iki seferde yeriz, hadi sizin için bir olsun. Bir haftada her akşam et ürünü yedik. Bu sağlıklı değil ki.
Dun yarim kilo kıymadan kofte yaptik iki kisi ve sabaha sadece kizarmis kofte kokusu kaldi mutfakta 🤭🤭

Ben anne köftesi yapiyorum daha çok çıkıyor. bol ekmek ,kimyon ,karabiber ,tuz ,tozbiber ,maydanoz, bol sarımsak ,kekik ,1 yumurta koyuyorum.
Bende aynen dediğinin gibi sadece belki ekmek az oluyordur o fark ediyor muhtemelen

Yanlız geçen gün bi tatlı yapacaktım marketten malzeme alırken baktım ki 40 TL civarı tutuyor bende gidip hazır aldım 😂

1 kilo kuşbaşından bahsetmedim ki. 2 tavuk, kuşbaşı ve kıyma var listede. 2 tavuk dört gün yenir iki kişilik bir ailede, kıymanın yarısını köfte yapsan bi gün yenir, bi gün de kıymalı sebze yemeği yaptın diyelim. 1 kilo kuşbaşını biz iki seferde yeriz, hadi sizin için bir olsun. Bir haftada her akşam et ürünü yedik. Bu sağlıklı değil ki.

Valla ayda 1.5 kg kıyma ,2 tavuk alıp parçaliyorum. (Resmen bilimsel çalisma yapiyirum üzerlerinde)2yetiskin 1 çocuk icin.

4 but 4 kanat çıkıyor 2 sefer firinda patatesli yemek oluyor.
2 gögüsüde sotelik doğruyorum .2 3 sefer yemek oluyor .
Kaburga ve gögüs kemikleride düdüklüye atiyorum 3 4 kavanoz çorbalik tavuk suyu cikiyor. üzerinde kalan etleriylede 1 sefer tavuklu pilav oluyor.
1.5 kg kıymaninda 1 kg sunu köfte yapiyorum 3 sefer yeniyor. kalan yarim kiloyuda kavurup yemeklere katiyorum.
Bilmiyorum belkide biz fazla et sevmiyoruz. Ben haftada 1 balık 1 kere et türü 1 gün kuru diger günlerdede zeytinyagli yemekler tercih ediyorum.

Yanlız geçen gün bi tatlı yapacaktım marketten malzeme alırken baktım ki 40 TL civarı tutuyor bende gidip hazır aldım 😂

Ben eğer zamanim varsa ve o anda sağlikliysam 50tl de olsa evde yapmayi tercih ediyorum. Sadece fiyat değilde evde daha saglikli oluyor özelliklede çocuk varsa. En azindan kullanilan malzemeyi biliyorum.

Ben eğer zamanim varsa ve o anda sağlikliysam 50tl de olsa evde yapmayi tercih ediyorum. Sadece fiyat değilde evde daha saglikli oluyor özelliklede çocuk varsa. En azindan kullanilan malzemeyi biliyorum.
Önceden olsa bende öyle yapıyordum . Ama yapamıyorum artık oğlan da tatlı yemediği için biraz rahatım .

ben 2 yıl önce işe ilk girdiğimde dedim ki, her şeyden tasarruf yap belki ama marketten yapma, ne istiyorsan al. cidden de öyle yapıyordum. gelgelelim artık kuruyemiş fiyatları dahi canımı sıkıyor. fıstık ezmesi yapmak için fıstık alayım diyorum o bile olmuş 60 lira, gram altın ezmesi yapıyoruz sanki. bu ay kredi kartı ekstreme baktım, 22 şubattan beri sırf 1500 lira harcanmış tek kişi için, sevgilimin de kaldığı zamanlarla sırf benim masrafım 1750 olmuş. ama hiç dışardan yemek söylemem, uydurma bir şeyler de olsa evde yapar yerim; tek kişi için dışardan sipariş vermekten hoşlanmıyorum. sizde suç yok bence hayat çok pahalı.

Zaten 1 kilo kuşbaşı pisince avuçiçi kadar kaliyor ancak 3 e bölüp yemeklere konur.yoksa 1 kg bir öğünde 3 4 kisi rahat yer. En bereketli kıyma oluyor .

genelde zaten yemeklere ekleniyor da eti tek başına yanında salatayla da tüketmek lazım bence. malum demir emilimi için c vitamini ile beraber tüketmek gerekiyor falan. yani sağlıklı beslenme şartlarından biri kesinlikle haftada birde olsa safi et tüketmek diye düşünüyorum. ondan öyle yazdım.

Konu sahibi o üc bini nelere ödüyorsunuz? yazdiysaniz da ben görmedim.

löp et olarak her gün yemiyoruz biz mesela ama şöyle oluyor. zeytinyağlı pırasa yanına tavuklu çorba. diğer gün kıymalı bamya yanına tarhana. ondan sonraki gün kuşbaşı kavurma gibi gibi..
illa her güne et denk gelmez tabi ki ama yine de haftada en az 3-4gün etli/kıymalı birşey oluyor.
ama kişilerin yeme kapasitelerine göre, tüketim alışkanlıklarına göre değişir tabi.
biz 3 kişiyiz. 2 si yaşlı diyelim :) ama 3 öğün evde yeniyor. öğle yemeklerinde de bir önceki günün akşam yemeği tüketiliyor, haliyle hızlı gidiyor.

Temizlik malzemelerinde en büyük müsrifliğim (çevreye de zararlı biliyorum ama vazgeçemiyorum) haftada bir 8’li kağıt havlu almak. En ucuzunu alıyorum o bile aylık 50 tl. Bulaşık, camasir deterjanlari, tuvalet kagidi vs derken 500’u buluyor :KK43: o noktada biraz daha tasarruf edebilirim aslinda
Hafta da mı ?? O8li paketler bana 5 ay gidiyor neredeyse. Bence siz musrifsiniz

Valla ayda 1.5 kg kıyma ,2 tavuk alıp parçaliyorum. (Resmen bilimsel çalisma yapiyirum üzerlerinde)2yetiskin 1 çocuk icin.

4 but 4 kanat çıkıyor 2 sefer firinda patatesli yemek oluyor.
2 gögüsüde sotelik doğruyorum .2 3 sefer yemek oluyor .
Kaburga ve gögüs kemikleride düdüklüye atiyorum 3 4 kavanoz çorbalik tavuk suyu cikiyor. üzerinde kalan etleriylede 1 sefer tavuklu pilav oluyor.
1.5 kg kıymaninda 1 kg sunu köfte yapiyorum 3 sefer yeniyor. kalan yarim kiloyuda kavurup yemeklere katiyorum.
Bilmiyorum belkide biz fazla et sevmiyoruz. Ben haftada 1 balık 1 kere et türü 1 gün kuru diger günlerdede zeytinyagli yemekler tercih ediyorum.
Bizde de sistem böyle hemen hemen. Tavuk almıyorum sadece. Sebze yemeklerini etli ya da kıymalı sevmiyoruz. Bir kilo kıymadan köfte yapıyorum bir ay yiyoruz. Ben 2 eşim 3 köfte yer, yanına sebze fırınlıyoruz, sarımsaklı yoğurt yapıyoruz, mis gibi öğün oluyor. Yarım kilo kıymayı da kavurup dörde bölüp buzluğa atıyorum. Kıymalı makarna, musakka vs için kullanıyorum. Bir yemekte o miktar kıyma bizim için yeterli oluyor.

Etle çok aramız yok bizim de. Öyle haşlamalar falan yenmez bizim evde. Et yenilecekse antrikot ya da kontrfile alıyorum 3 parça. İki beyime bir bana. Yanına patates püresi, karamelize soğan. Et sote ayda yılda bir falan.

Balık çok tüketiyoruz ama. Kışın haftada 2 genelde. Dondurulmuş çok nadir alırım. İzmirdeyiz, sardalya bol burda kış mevsiminde. Deli gibi sardalya yiyoruz. Arada denk getirirsek karadeniz hamsisi ya da tekir barbun falan. Yazın levrek çupra. Bi ara somona çok takmıştık. Ispanak soslu yapıyorum ben somonu her yiyen bayılıyor.

Back