- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi merllins06
-
Bizim de bi kp gelen var o da kurban eti ve zeytinyagi ile zeytin bunun haricindekileri bizde hep marketten pazardan kendimiz alıyoruz istedoğrudur.bizim karı koca köyümüz yok.aileden de yiyecek veren kimse yok.olsa belki mutfak masrafımız daha düşük olurdu.ama her kalemi marketten alınca virüs korkusundan pazara da uğramayınca aylık 4000 e dayandı bizde mutfak masrafı maalesef
Anladim iyi değildi belki de aldığınız mısır . cunku haşlayınca yumuşak olur bayaa ama yada coxuk begenmedionu denedim istemedi çocuk ağzıma sertlik geliyor diye
Dikkat et kendinebensiz olmaz
Ben pazara da uğruyoruz marketler evet daha pahali maalesef ve seçenek az markette.. pazarda bi ürünü 3 4 farklı tezgahta farklı fiyatlara bulabiliyorsun ama markette öyle değildoğrudur.bizim karı koca köyümüz yok.aileden de yiyecek veren kimse yok.olsa belki mutfak masrafımız daha düşük olurdu.ama her kalemi marketten alınca virüs korkusundan pazara da uğramayınca aylık 4000 e dayandı bizde mutfak masrafı maalesef
biz karı koca risk grubundayız.pazara 1 yıldan fazladır gitmedik.ever pazar daha ucuz ve taze.marketlerden ala ala kışlık yaptım dolaplara.o da çok pahalıya mal oldu tabi kiBen pazara da uğruyoruz marketler evet daha pahali maalesef ve seçenek az markette.. pazarda bi ürünü 3 4 farklı tezgahta farklı fiyatlara bulabiliyorsun ama markette öyle değil
Inş biran önce biyer de şu illet rahat ederiz.. yemin ederim insanları mahvetti yahu maddi manevi psikolojik yani ağzımıza micti resmen.. ülkelerde savaş çıksa bu kadar kolay ve kisa sürede mahvolmazdı yav.. ne denir ki.. egitim sağlık ekonomi herşey mahvoldu bitti yanibiz karı koca risk grubundayız.pazara 1 yıldan fazladır gitmedik.ever pazar daha ucuz ve taze.marketlerden ala ala kışlık yaptım dolaplara.o da çok pahalıya mal oldu tabi ki
sıvı deterjan kullanıyorum ben o da 2 kutu bitiyor ayda 6 litre yani .bir de 5 litre yumuşatıcı kullanıyorum.Benim makinede tasaruflu sanırım az fazla kacırsan köpükler kapak gözünden tasmaya baslıyorsizde 7 kg 1 ayda bitiriyormusunuz gercekten? Hani ne kadar nasıl koyuyorsunuz bu kadar bitiyor anlamadım
Sıvılar evet daha hızlı tükeniyor ama yıne baya fazla tabı :) ya yumusatıcıya şok oldum ben asılsıvı deterjan kullanıyorum ben o da 2 kutu bitiyor ayda 6 litre yani .bir de 5 litre yumuşatıcı kullanıyorum.
alışkanlıklar kolay değişmiyor maalesef.az kullanan da haklı çok kullanan daSıvılar evet daha hızlı tükeniyor ama yıne baya fazla tabı :) ya yumusatıcıya şok oldum ben asılevet guzel kokuyor ama havlu dısında bırseye koymuyorum ben artık oda yumusak olsun dıye azıcık cunku zararlı oldugu ve durulanmadıgı malum. Hani gercekten bugune kadar bu kadar detarjan kullananları gormemıstım
Dogrualışkanlıklar kolay değişmiyor maalesef.az kullanan da haklı çok kullanan da
sirke de pahalandı ama pandemi deKokusu anında kayboluyor, çamaşırlar da daha yumuşak oluyor. Ben yıllardır yalnız sirke kullanırım.
Kendiniz yapın çok zor bir şey değil.sirke de pahalandı ama pandemi de
3000 mi?Ne yıyosunuz o kDar .Nufus kaç evde ?Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Kendime hep söz veriyorum ama olmuyor maalesefBir teyze kızına demişti naptın paraları ne aldın oda demişti bişey almadım sonra teyze Denizli sen her ay 6000 maaş aldın gittin uatune sifonu çektin öylemi demiş evet sağlıklı beslenmek önemli ama abartmamak lazım
Aynen bir tane banada yetmiyor eşim pandemide eve alıp gelirken kesinlikle ikitane olsun diyorumayyy inanmıyorum biz de aynıyız, yazmaya cekinmistim her oglen dısarıdan doner soyluyorum diye, neyse ki bizim gibi birileri varmısher gün öğlen yemeginde ben 1 bucuk esim 2 döner dürüm yiyoruz fix
Ama bu hesaba göre bile aylık kasap min 300 pazar 200 toplam 500 eder. Her gün bir ekmek alsanız 560 her hafta bir damacana 620 eder. Olmuyor yani ne yapsam 650 mantıklı gelmiyorYağ ve peynir geliyor sadece.
Kasap alışverişimi yazdım. 2 hafta kadar yetiyor bize. 2 haftada bir ortalama 150/160 TL :) Her hafta pazara gidiyorum. 3 çeşit sebze iki çeşit meyve alırım. Max 50/60 lirada bu tutuyor. Bakliyatları 3/4 er kglık alıyorum en az 3 ay yetiyor. Kahvaltı kültürüm pek yok benim. Ctesi pazar eşim evde o zaman yapıyoruz. Ondada patates kızartırım, börek yaparım, omlet yaparım öyle geçer. Zeytin, bal, peynir (köyden) az çeşit olur yani.
Sonra haftada sadece bir kez tatlı çeşidi yaparım bazen iki haftada bir. Bu şekilde yetiyor valla. Bakliyatımı bi..m den alıyorum, pazara gidiyorum. 2 kişiyiz biz birde onunda etkisi var mıdır bilmiyorum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?