Aylık mutfak masrafı problemi

Bizim de bi kp gelen var o da kurban eti ve zeytinyagi ile zeytin bunun haricindekileri bizde hep marketten pazardan kendimiz alıyoruz iste

Ben pazara da uğruyoruz marketler evet daha pahali maalesef ve seçenek az markette.. pazarda bi ürünü 3 4 farklı tezgahta farklı fiyatlara bulabiliyorsun ama markette öyle değil

Ben pazara da uğruyoruz marketler evet daha pahali maalesef ve seçenek az markette.. pazarda bi ürünü 3 4 farklı tezgahta farklı fiyatlara bulabiliyorsun ama markette öyle değil
biz karı koca risk grubundayız.pazara 1 yıldan fazladır gitmedik.ever pazar daha ucuz ve taze.marketlerden ala ala kışlık yaptım dolaplara.o da çok pahalıya mal oldu tabi ki

biz karı koca risk grubundayız.pazara 1 yıldan fazladır gitmedik.ever pazar daha ucuz ve taze.marketlerden ala ala kışlık yaptım dolaplara.o da çok pahalıya mal oldu tabi ki
Inş biran önce biyer de şu illet rahat ederiz.. yemin ederim insanları mahvetti yahu maddi manevi psikolojik yani ağzımıza micti resmen.. ülkelerde savaş çıksa bu kadar kolay ve kisa sürede mahvolmazdı yav.. ne denir ki.. egitim sağlık ekonomi herşey mahvoldu bitti yani

Benim makinede tasaruflu sanırım az fazla kacırsan köpükler kapak gözünden tasmaya baslıyor sizde 7 kg 1 ayda bitiriyormusunuz gercekten? Hani ne kadar nasıl koyuyorsunuz bu kadar bitiyor anlamadım
sıvı deterjan kullanıyorum ben o da 2 kutu bitiyor ayda 6 litre yani .bir de 5 litre yumuşatıcı kullanıyorum.

sıvı deterjan kullanıyorum ben o da 2 kutu bitiyor ayda 6 litre yani .bir de 5 litre yumuşatıcı kullanıyorum.
Sıvılar evet daha hızlı tükeniyor ama yıne baya fazla tabı :) ya yumusatıcıya şok oldum ben asıl evet guzel kokuyor ama havlu dısında bırseye koymuyorum ben artık oda yumusak olsun dıye azıcık cunku zararlı oldugu ve durulanmadıgı malum. Hani gercekten bugune kadar bu kadar detarjan kullananları gormemıstım

alışkanlıklar kolay değişmiyor maalesef.az kullanan da haklı çok kullanan da

Eğer insan gibi besleniyorsunuz maalesef mümkün hatta normal. Bir peynir bile kaç TL? Pazara gittiğimizde 300den aşağıya çıkamıyoruz. Ki pazardan alınanlar haftanın 3. 4. Gününde bitiyor. Böyle baksak bile 1200, daha bunun kahvaltığı var ona da haftada 150 veriyoruz şahsen biz, o da ediyor 600. 1800 etti bile, daha içinde arada bir dışarıda yemeler, abur cubur vs yok. Her gün 10 TL markete girse bile o da 300 TL ediyor. 2100 yaptı bile. 10 TLye ne alınacak marketten? Her şey aşşşşırı pahalı.

Bugün oğlum fıstıklı dürüm istedi, çok sever. 1 tane tartar mısınız dedim, adam tarttı 6 tl dedi
Birkaç yıl önce çocuğun canı çekmiştir diye eline verirlerdi bi tane. Şimdi 6 tl.

Peynir bile alınmıyor artık. Ben çocukları evde peynir var diye kandırmak için labne alıp ekmeklerine sürüyorum. Normal beyaz peynirler kuyumcu vitrini gibi artık

Kısacası insan gibi yaşamak için 3 bin tl normal aslında, ama şu birçok kişi yarı aç geziyor malesef.
Çok zor bir dönemden geçiyor halkımız. Allah yardımcımız olsun

3000 mi?Ne yıyosunuz o kDar .Nufus kaç evde ?

Kendime hep sox Kendime hep söz veriyorum ama olmuyor maalesef
Bu aileden geliyor çok iştahlı ailede dogmanin bedeli

ayyy inanmıyorum biz de aynıyız, yazmaya cekinmistim her oglen dısarıdan doner soyluyorum diye, neyse ki bizim gibi birileri varmıs her gün öğlen yemeginde ben 1 bucuk esim 2 döner dürüm yiyoruz fix
Aynen bir tane banada yetmiyor eşim pandemide eve alıp gelirken kesinlikle ikitane olsun diyorum

Ama bu hesaba göre bile aylık kasap min 300 pazar 200 toplam 500 eder. Her gün bir ekmek alsanız 560 her hafta bir damacana 620 eder. Olmuyor yani ne yapsam 650 mantıklı gelmiyor

Her sey ciddi anlamda pahalilasti. Biz iki kisiyiz 5 aylik evliyiz. Henuz ev gecindirmeye yeni yeni alisiyoruz. Simdiye kadar hic mutfak masrafini ayrica yazmadik ama gelir gider uygulamasi indirdim onunla takip etmeye çalışıyorum. Su an mide-bağırsak hastaliklariyla uğrastigim icin eskisi gibi yiyemiyorum. Ne kuruyemis ne tatli , salcali yemegi bile sadece esime yapiyorum. Tavuk/balik/kiyma disinda sanirim pahali bir yemem yoktur. Sebze ve proteinle besleniyorum, bakliyata yaklasamiyorum hazimsizligim üst seviyede diye. Ilk evlendigimizde haftada iki tatli cesidi yapardim. Yemekleri soslu firin tarzi yapardim. Benim esim hic hesap bilmez gider peynirin en pahalisini alir. Zeytini zeytinyağını egeden kargoyla siparis ediyorum. Kasar ve terayagini da oyle yapıyordum. Simdi zeytinyagi disinda yagli urun tuketemedigim icin, esimde yemeye cok düşkün olmadığından masraflarimiz baya azaldı.
Yenilince kesinlikle gider. Esimin maasi 4.250 tl biz su an onun maasiyla geciniyoruz( kisitlama kalkinca haftasonları gezmeye de başladık) kira, market, pazar , faturalar ondan. Arada bende ugrarim markete , manava. Eti iyisinden aliriz. Bu durumlarda benimde maasima geçiyoruz. Su an cok birsey almamamiza rağmen durum bu.
Cok sık gitmiyoruz pandemi sebebiyle ama esim ailesine giderse cay, bakliyat, makarna ellerinde ne varsa gönderirler. Benim ailemde haftaici pazar, ben evden calisiyorum diye babam yapar pazar alisverisimi. Pek birsey soylemem cok masrafli olmasin diye cunku onlarda bir emekli maasiyla geciniyorlar. Sadece sebze isterim. Meyveyi kendim marketten alirim.
Kisitli alisverisimizde her sey dahil 4.250 liraya geçiniyoruz biz de. Bazen 500 tl kadar artar ama mutlaka benimde harcamam olmustur. Saglik harcamalarimi, yol harcamalarimi vs hep cebimden oderim. Arada ben cikarim markete vs o yuzden kismadan soyledim.
Ve iki kisiyiz sadece. Bana da normal geldi. Yine de yazmanizi tavsiye edicem eğer fazlalık varsa cikarmaya gayret edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…