Ne kullanıyorsunuz temizlik malzemesi?
Ya da çok mu kullanıyorsunuz?
Dört kişilik bir aile olarak 700 yıllık tutar bizim sanki bilemedim hesaplamam lazım.
temizlik malzemesi olarak bana da biraz fazla geldi eğer sadece deterjan, yumuşatıcı, el sabunu, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu ise 700 TL fazla. deterjan mesela 2 kişi bir de evde çalışırken zaten ev kıyafeti giyiliyor her gün takım elbise ile çalışmıyoruz. insan makine dolana kadar bekler öyle yıkar çamaşırı. çamaşır makineleri de artık 7-8-9 kilo alıyor yani sık sık yıkamalık bir durum da yok. benim hiç çamaşır yıkamadığım hafta olur mesela. Bulaşık her gün çalışır, 3 öğün evde yenince onu normal buluyorum. zaten sadece çay (günde 2-3 kere)-kahve-su bardağı koysan 2 kişi 8 bardak en az :)
kağıt havlu deterjan filan ben sürekli netten kampanyayla alıyorum.
çok daha uygun.
ama mesela bu hesapta şunlar var mı anlamadım:
diş macunu (ki ben op... kullanıyorum 60 TL filandı en son bu marka, belki yine artmıştır)
deodorant, şampuan (mesela deodorant filan hiç kullanmam benim bi sağlık sorunum var, ama şampuanım da 200 ml'si 60 liradan az değildir, gibi gibi)
bu tür, çoğu insanın marketten aldığı şeyler dahilse (benimkiler çoğu markette yok ben hepsini internetten alıyorum)
yani genelleyip hepsine birden temizlik malzemesi demişse, (daha bunun ne biliyim ağdası, pedi var, jileti var, en basit bi vücut losyonu alsan arko bile alsan kaç lira olmuş var da var) olabilir.
yemek ve temizlik dediğinde tam içerek nedir çok önemli bu.
her neyse herkesin tarzı farklı zaten. verilen tavsiyelerde ancak hayatına uygunsa bir işe yarar.
bazıları demiş ki mesela akşam bi' bakliyat yemeği olsa 2 gün yenir.
mesela ben çok yemem ama fasülye pişirip 2 gün sadece onu da yemem yani...2 gün aynı yemeği yemeyen çooook insan var. ayrıca fasülye yaptık, bunun salatası var turşusu var, ne biliyim yani bi taratoru bi çorbası bişeyler illa lazım. yani sadece 1 tek çeşit yemek yapıp onu da 2 gün yiyebilene saygı duyarım ama ben onu yapamam (ha işim çok acelerdir öğün atlarım , o olur zaten 2 öğün yiyorum ben) ama vakit yoksa dışarıdan da söylerim evde sadece 1 çeşit yemem mesela...asla ekmek yemiyorum. asla pilav yemem. asla kola mola paketli gıda, hazır pizza nuget vs. almam yemem. ama evde yemek yapıyorsam mesela aynı anda 3-4-5 çeşit hazırlar, fazlasını buzluğa filan atarım. çünkü 1 saat uğraş yemek yap o da tek veya 2 çeşit olsun sonra 2-3 gün ye...ben bunu aşırı sıkıcı buluyorum. 2 saatte 4-5 çeşit hazırlarız, yanına salata, turşu ,ayran, tatlı da yaparız (aileyle veya arkadaşlarla nerde olduğuma bağlı) birlikte yerim,
gibi gibi.
e ama emziren bir anne ya da küçük çocuklu bir anne böyle olamaz. ya da ne biliyim şeker problemi olan birisi böyle olamaz.
toplu almak, fazla yapıp buzluğa atmak, market market gezmek hem pandemi hem yoğunluktan zaten olmayacağına göre internetten kampanya takip etmek. yapabileceklerimiz bunlar diye düşünüyorum.