- 26 Şubat 2024
- 5.964
- 6.162
- 118
- Konu Sahibi oluyenyuru12
-
Don atlet gezmektenden geçtim kahvaltı alışkanlığım yok ama sabahın köründe kv kapıya dayaniyor kalk kahvaltı yapalim diye ben yapmıyıcam siz yiyin diyip tekrar uykuya dalıyorum düşman kapısını zorlar gibi tekrar kapıya dayanıyor istediğim saatte uyanmak istiyorum artık. He kalkmadigim zaman da oluyor sen yersin diye toplamadim bla bla diyip saatlerce o mutfağı savaş alanı gibi bırakıyor. Lavabonun içinde kirli kaplari yemeyecegim masadakileri yiyecegim bari onları al at makineye en azından bana iyilik yaptıklarını düşünüyorlar ama en büyük kötülüğü yapiyorlar aslında.Yok ağzına geleni sayma. Bu işi eşin çözmeli. Sana da yazık günah. Kendi evinde askılı giyemezsin don atlet gezemezsin. Bugğn yemek yapmayalım diyemezsin. Kaldıki gençler 50li yaşlar yani. Sen onların idrarını temizlemek zorunda değilsin. İnş eşin sözünde durup seni de düşünür
Kızlarında el pençe durduruyolar burada saldım çayıra mevlam kayıra hiç giderler mi oraya? Üç günlüğüne gittik üç günü zor ettiler koşa koşa buraya döndüler bizimle. He eşim konusmazsa gitmezlerse ben konuşacağım isterlerse arkamdan gelin istemedi desinler isterlerse dünyanın en kötü gelini desinler. Bu zamana kadar abarttıgımi yanlış düşündüğümü düşündüğüm için susuyordum ama burada kaç tane insan bana hak verince haklı olduğumu susmamam gerektiğini anladım bu saatten sonra susmam da zaten.Valla esin suan sadece seni yatıştırmis gibi geldi .suan ailesiyle hic konusmamis .ailesine tapuyu aldiklarinda gidersiniz artık dememis bence dereyi gormeden pacalari sivama .kv ve kp gelecek hafta gideceklerinden haberleri bile yok .bakalim esin konusunca kusura bakma kizim diyip mi gidecekler yoksa gelin bizi istemedi diyip mi gidecekler .ayrica hava soguksa kizlarinda da kalabilirlerdi .
Gelecek hafta giderlerse yaz .
Ailem yok şimdi bir aile olmuşken kaybetmek istemiyordum ama yanlış yapıp yanlış düşünüyormuşum eşim aradaki dengeyi kurmazsa bu böyle devam ederse boşanacağımı söyledim zaten. Bir kızım olursa böyle bir hayat yaşarsa kimsenin eline bırakmam çekip alırım ama beni çekip alacak insan yok bu hayatta :) o yüzden on kere düşünüp bir kere hareket etmek zorundayım.Evleneli 1 yıl olmuş yarısında kv kp gelmiş eşiniz de çok mutlu siz hala kocam da kocam diyorsunuz. Gerçekten kendinize hiç mi saygınız yok sizin, bu heriflerle bile isteye nasıl imza atıyorsunuz? Hala nasıl adliyeye gitmek yerine çözüm arıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Yani yargılamayayım diyorum ama hemcinslerimin bu denli kendi kıymetlerini bilmemesi sinirlerimi alt üst ediyor. Bir de kıçlarını toplayıp yemek yapıyorsunuz, inanılır gibi değil. Bir gün kız çocuğunuz olursa -umarım bu heriften olmaz- bu şekilde kullanılsa ve ağzını açmasa ne tepki verirdiniz mesela?
Bi seneye ne olcağını gör kesinlikle, bu düzen varken bide hamile olduğunu hayal et kabus gibi. Sınırı çektin çektin yoksa her bahanede bavul toplar gelirler evindede rahatlar ye iç sıç toplayan var nasılsa.Yorumunuzu yeni gördüm. Ne yalan söyleyeyim bunlar gelene kadar çocuk düşünüyordum ama baktım çulu attılar gitmiyorlar kesinlikle vazgeçtim bu fikrimden ne zaman öteki kışa gireriz gelmeyeceklerinden emin olurum o zaman çocuk doğururum anca. Kpe gitmeyecegimizi söylemedik eşim bırak köye gideceğiz diye bilsinler erken gitsinler onlar gittikten sonra başka bir tatil planı yaptık gelmeyecegiz deriz konuyu kapatırız dedi. Bayramdan sonra tekrar gelmek isterlerse ne olacak diye sorduğumda bayram sonra tarla işleri vs başlıyormuş tarlalari bırakıp gelemezler gelmek isterlerse havalar zaten ısınıyor boşuna gel git yapmayın orada kalın artık der sınırı koyarız dedi zamanla gorucez sonucunu.
Sonuna kadar haklısınız. Ben inanmayı tercih ettim he inanmayı tercih ettim derkende tamam ya artık oldu bitti kesin sınır çizer bunlar kesin gider olarak değil şu anlık üstünü kapatmak gibi diyebilirim bilmiyorum anlatabildim mi ama umarım anlatabilmisimdir. Bir hafta max 10 gün gitmezlerse bu evden giden ben olurum zaten. Gerçekten tahammülüm kalmadı artık. Klozeti zaten artık kullanmiyordum alaturka tuvalet var ona giriyordum az önce girdiğimde onda da lekeler gördüm iyice cinim geldi bu saatte vura kira gümbürtüyle tuvalet temizledim anlasınlar diye. Artık ne sabrım ne tahammülüm kaldı önümüzdeki haftalarda ne olacağını zamanla göreceğiz zaten eşim sözünde durmazsa sözünde durmayan adamla da işim olmaz zaten.Bi seneye ne olcağını gör kesinlikle, bu düzen varken bide hamile olduğunu hayal et kabus gibi. Sınırı çektin çektin yoksa her bahanede bavul toplar gelirler evindede rahatlar ye iç sıç toplayan var nasılsa.
Kocanın ağzına bi parmak bal çalmadığından emin olmadan tavrını değiştirme. Bu işler baştan olur, kötü olsan senden kıymetliside olmaz. Bu yüzden bazı kararlar kötü olma pahasına verilmeli.
Şimdi ailesine sınır çektiğinde dramalar ağlamalar yaşanabilir o durumda işler tersinede dönebilir bu yüzden beklemede kal. Zamanında kendi ailene bile set çekmişsin, eş ailesi yanında vız gelir.
Eşinde senden biraz çekinsin erkekler yüz buldu mu astar istiyor. Seninkide safa yatmış aklı selim her insan daha ilk seneden 5 ay anasını danasını eve yerleştirmez. Memnunsun sandım demez. Burada bariz ayak yapıyor.
Hele köye gidelim konusunda erken gitsinler diye demesi tam bir komedi kusura bakma. Zaten 5 ay kalmışlar sizde bugün hadi gidiyoruz deseler 3 hafta sonra bayram tekrar seni köye götürecekti. Bunu hesapladığında zaten ailesi erken olarak haftaya gider diye düşünerek demiş sana. (Erken gittiler hop 2 hafta sonra ordasınız) Buna ikna olmanda ayrı bi şey gerçekten.
Diğer sözlerini bilemem ama son sözlerinden sonra ben tüm söylediklerine karşı inandırıcı bulamazdım.
Sana güzel güzel konuşmuş ya ben sadece o kısıma takıldım. Hem memnunsun sandım demesine, hemde köye erken gitsinler diye öyle dedim demesine. Zaten 2-3 hafta sonra bayram olacak nesi erken bunun, yani kafa yapısı olarak olaya bakışı irrite edici. Bayramdan 3gün önce gitse okey 2-3 hafta önce gitse oo çok fazla köye gidicez kafası.Sonuna kadar haklısınız. Ben inanmayı tercih ettim he inanmayı tercih ettim derkende tamam ya artık oldu bitti kesin sınır çizer bunlar kesin gider olarak değil şu anlık üstünü kapatmak gibi diyebilirim bilmiyorum anlatabildim mi ama umarım anlatabilmisimdir. Bir hafta max 10 gün gitmezlerse bu evden giden ben olurum zaten. Gerçekten tahammülüm kalmadı artık. Klozeti zaten artık kullanmiyordum alaturka tuvalet var ona giriyordum az önce girdiğimde onda da lekeler gördüm iyice cinim geldi bu saatte vura kira gümbürtüyle tuvalet temizledim anlasınlar diye. Artık ne sabrım ne tahammülüm kaldı önümüzdeki haftalarda ne olacağını zamanla göreceğiz zaten eşim sözünde durmazsa sözünde durmayan adamla da işim olmaz zaten.
Kız delirdin mi boşa tabi ıy kabus bir ev ömrün böyle geçecek ben sana söyleyimKızlar selam. Bir senedir evliyiz ve bu evliliğin son 4-5 ayı kv kp bizde kalıyor. Artık cinnet geçirmeme ramak kaldı. Evin alışverişini vs yaparlar iyiliklerine çok iyiler ama temizlik anlayışları sıfır SIFIR. Kp kapı açık işer yetmezmis gibi çoğu zaman sifona basmaz klozetin oturulan yerlerinde sarı sarı lekeler olur. Kv deseniz çene çok ama icraat hiç yok 50 küsur yaşında bir çorba yapar köpeğin önüne koysaniz o bile içmez. Temizlik anlayışı onda da yok yemek yaparken mutfak adeta çöplük olur ama geri dönüp toplamaz benim toplamamı bekler. Çoraplarının biri koltuk üstünde öteki baska odada koltuk altında gezer. Öyle bir insanlar düşünün işte.
Bunlara aylardir eşimin hatrina susup tahammül ediyorum ve bu da yetmezmiş gibi eşim bayramda köye gideriz dedi.
Ulan zaten aylardır aileni görüyorsun daha neyin köy derdi anlamıyorum. Arkadaşlarla beraber şehir dışına çıkalım tatil yapalım dedim gene cevap aynı bayramda köyde olacağız başka seçenek istemiyorum dedi.
Artık iyiden iyiye boşansam mı diye düşünmeden edemiyorum. Özünde çok iyi eş mükemmel koca diyebilirim bir dediğimi ikiletmez bir şey istesem borçla harçla alır gene alır. Ama bu kadar aile düşkünlüğü beni artık uzaklaştırıyor. Aylardir bir kere sarılıp tv film izlemiş değiliz anca yatak odasinda sarılıp koklaşıp üç beş laf konuşur sonra döner yatariz.
Bana bir çıkar yol gösterin sırf bu sebepten boşanmak mantıklı mı olacak yoksa yapacağım başka seçeneklerde var mı? Bugün iftardan sonra eşimle konuşacağım zaten ben bu evlilikte mutlu değilim artık vs diye konuşmanın sonunu kendini düzeltmesine mi bağlamalıyım yoksa artık boşanalım mı olmalı? Bana bir yol gösterin beynim durmuş gibi artık sürekli ağlamak istiyorum hiçbir şey düşünemiyorum ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım
Demek istediğinizi anladım benim demek istediğim bir nevi söylediklerine inanmış gibi yaptım falan gibisinden. Bugün ak diyen yarın kara der insanoğlu sonuçta çokta güvenmemek lazım tabikiSana güzel güzel konuşmuş ya ben sadece o kısıma takıldım. Hem memnunsun sandım demesine, hemde köye erken gitsinler diye öyle dedim demesine. Zaten 2-3 hafta sonra bayram olacak nesi erken bunun, yani kafa yapısı olarak olaya bakışı irrite edici. Bayramdan 3gün önce gitse okey 2-3 hafta önce gitse oo çok fazla köye gidicez kafası.
Ayrıca wcyi eşine temizlet. Sen bu saatte neden uğraşıyosun kendi ailesinin pisliğini temizlesin.
Şu anlık bir süre daha gözlemleyecegim o ailesine resti çekmezse ben çekeceğim zatenSizin bilezikleri 10a tamamlayıp araba almak yerine ailesinin evine 1 soba alsa hatta kat kaloriferi yaptırsa, haftada 2 de yardımcı gönderse daha mantıklı değil miydi? Onun yerine size kapı açık tuvalete giren kayınpederle yaşamayı reva görüyor. Başka seçenek yok köye gideceğiz resti çekiyor ama şimdi kuyruk gibi dolaşıyor. Eşiniz çok ilginç biri, davranışları çok tutarsız duruyor.
Alışveriş yapmalarını kesinlikle istemiyorum zaten. Çünkü yarın bir gün ben artık sizi istemiyorum dediğimde evinin alışverişine kadar biz yaptık diye yüze vurulacak elbet :) ikinci paragrafta yazilanlarin daha fazlasını eşime söyledim zaten hak verdiğini halledeceğini söyledi bakalım zamanla göreceğiz olani biteni.Sizin evınıze alışveriş yapmalarına müsade etmeyin kendınıze soba -kömür alın yada taksitli kalorifer yaptırtın kömürlü diyin doğalgaz yoksa köyde . Eşinizde iyi falan değil babasının çişini temizleten kocanın neresi iyi karısı evde pijamayla gezebiliyor mu ? Akşamları bugün yemek yapmak istemıyorum dışarı çıkar beni diyebiliyor musunuz yada ayaklarıma masaj yap falan tv karşısında .
afedersiniz ama eşiniz sizinle hiç mi duş almak odada kucağına oturtmak falan istemıyor yada ne bileyim kapıda eşinizi güzelce giyinip süslenip karşılamak daha 6 aylık evliyken gelmısler resmen çökmüşler tepenize
Bu saatten sonra susmam zaten. Sustugum için bu durumdayım burada sizin yazdıklarınızı görünce haklı olduğumu anlayınca her şey daha da oturdu bende zaten artik.Büyük sabır diliyorum.
Böyle bir eş ve aileyle işiniz çok ama çok zor.
Çözebileceğinizi düşünmüyorum. Eğer giderlerse bile eşinizin kalbi kırılacak çünkü bazı şeyleri idrak edemeyen bir tip.
Durum zaten sizin kontrolünüzde görünmüyor. Fazla suskun kalmayın bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?