Bi seneye ne olcağını gör kesinlikle, bu düzen varken bide hamile olduğunu hayal et kabus gibi. Sınırı çektin çektin yoksa her bahanede bavul toplar gelirler evindede rahatlar ye iç sıç toplayan var nasılsa.
Kocanın ağzına bi parmak bal çalmadığından emin olmadan tavrını değiştirme. Bu işler baştan olur, kötü olsan senden kıymetliside olmaz. Bu yüzden bazı kararlar kötü olma pahasına verilmeli.
Şimdi ailesine sınır çektiğinde dramalar ağlamalar yaşanabilir o durumda işler tersinede dönebilir bu yüzden beklemede kal. Zamanında kendi ailene bile set çekmişsin, eş ailesi yanında vız gelir.
Eşinde senden biraz çekinsin erkekler yüz buldu mu astar istiyor. Seninkide safa yatmış aklı selim her insan daha ilk seneden 5 ay anasını danasını eve yerleştirmez. Memnunsun sandım demez. Burada bariz ayak yapıyor.
Hele köye gidelim konusunda erken gitsinler diye demesi tam bir komedi kusura bakma. Zaten 5 ay kalmışlar sizde bugün hadi gidiyoruz deseler 3 hafta sonra bayram tekrar seni köye götürecekti. Bunu hesapladığında zaten ailesi erken olarak haftaya gider diye düşünerek demiş sana. (Erken gittiler hop 2 hafta sonra ordasınız) Buna ikna olmanda ayrı bi şey gerçekten.
Diğer sözlerini bilemem ama son sözlerinden sonra ben tüm söylediklerine karşı inandırıcı bulamazdım.