- 25 Şubat 2025
- 74
- 242
- 8
- Konu Sahibi oluyenyuru12
-
Neyse en azından kendisi de rahatsizmis ve bazı açıklamalar yapmış. Bu güzel bir gelişme. Sadece takıldığım nokta, bi oğlum var o da evden gönderdi derler diyen kişi seneye nasıl gelme diyecek?
Sevindim sizin adiniza ama bu sene gidin diyemeyen seneye diyebilcek mi bakalim. Ne zaman gidecklermis tam onuda ogrenseydiniz keske
Seneye gelme konusunda köydeki evde doğalgaz alt yapısı var sadece kaloriferler takılacak eşim yaz sonuna kadar babam yaptırmazsa ben yaptıracağım soba derdi olmayinca gelmek için bahaneleri de olmayacak diye konuştu. Dışarıda kahve içerken açık açık konuştum yeni evliyiz evliliğimizin yarısını ailenle geçirdik ben artık istemiyorum he yok onlar benim ailem mecbur kalacaklar edecekler vs dersen yarın her şeyimi toplar giderim ailemi gözüm görmedi tek seferde sildim attim seni hiç gözüm görmez dedim. O da kafasındaki planın cümle başında yazdığım plan olduğunu seneye böyle bir şey olmayacağını söyledi. Rahatsız olduğun hareketlerde susma aileme dişini göster senin en büyük hatan kendini savunmuyorsun her şeye aman ağzımızın tadi kacmasin moduna girip içine atıyorsun o ev senin evin annem babam misafir evinde nasıl davranılmasını istiyorsan annem babam o şekilde davranmak zorunda ben senin bu kadar rahatsız olduğunu bilmiyordum sen sesini çıkarmayınca halinden memnunsun diye düşündüm keşke ilk geldikleri zaman içine atmak yerine benimle bu şekilde konussaydin ne onlar bu kadar kalabilirdi ne sen bu kadar içine atıp kendini yipratmis olurdun kışın başında onlar buradayken dogalgazi taktirirdim en fazla bir hafta kalır giderlerdi dedi. Bu laflardan sonra seneye de böyle manzarayla karşılaşırsam 10 çocuğum olsa eline boşanma kağıdını veririm haberin olsun dedim özür diledi uzun uzun konuştuk kapattik konuyu bakalım ne olacak zaman gösterecek artık.Yani madem bu kadar bunalmış şimdiye kadar ne diye müsade etmiş 5 ay. Kocana yine de çok güvenme sen. 5 aydır sesini çıkarmayan adam seneye de çıkarmayabilir.
Kesin bir dille konuştum zaten benim tarafımdan olduğunu belirtti zaman gösterecek gerisini şimdilikKesin bir dille konuş. İkna olsun. Ya onlar, ya ben de. Seçsin tarafını.
Ailenizle neden görüşmüyorsunuzSeneye gelme konusunda köydeki evde doğalgaz alt yapısı var sadece kaloriferler takılacak eşim yaz sonuna kadar babam yaptırmazsa ben yaptıracağım soba derdi olmayinca gelmek için bahaneleri de olmayacak diye konuştu. Dışarıda kahve içerken açık açık konuştum yeni evliyiz evliliğimizin yarısını ailenle geçirdik ben artık istemiyorum he yok onlar benim ailem mecbur kalacaklar edecekler vs dersen yarın her şeyimi toplar giderim ailemi gözüm görmedi tek seferde sildim attim seni hiç gözüm görmez dedim. O da kafasındaki planın cümle başında yazdığım plan olduğunu seneye böyle bir şey olmayacağını söyledi. Rahatsız olduğun hareketlerde susma aileme dişini göster senin en büyük hatan kendini savunmuyorsun her şeye aman ağzımızın tadi kacmasin moduna girip içine atıyorsun o ev senin evin annem babam misafir evinde nasıl davranılmasını istiyorsan annem babam o şekilde davranmak zorunda ben senin bu kadar rahatsız olduğunu bilmiyordum sen sesini çıkarmayınca halinden memnunsun diye düşündüm keşke ilk geldikleri zaman içine atmak yerine benimle bu şekilde konussaydin ne onlar bu kadar kalabilirdi ne sen bu kadar içine atıp kendini yipratmis olurdun kışın başında onlar buradayken dogalgazi taktirirdim en fazla bir hafta kalır giderlerdi dedi. Bu laflardan sonra seneye de böyle manzarayla karşılaşırsam 10 çocuğum olsa eline boşanma kağıdını veririm haberin olsun dedim özür diledi uzun uzun konuştuk kapattik konuyu bakalım ne olacak zaman gösterecek artık.
Evet tam olarak bu köydeki evde doğalgaz altyapısi var kalorifer takilacak sadece eşimde yaz sonuna kadar babam yaptirmazsa ben yaptıracağım doğalgaz olunca sobaydi soğuktu dertleri olmayacak gelmek için sebepleri kalmayacak dedi.Şimdi evden kovma gibi olur ama seneye gelmeden diyebilirim demek istiyor... böyle anladım ben.Size cevap gibi oldu ama.
En güzelini yaptın bacım. Bu saatten sonra gerisi zamana kalmış, sana dediğim üyeye burda konuş teyit et dedikce sindi kaldı büyük ihtimallede gitmediler o kız bide hamileydi. Sen diğer seneyide görmeden kalma hamile biraz daha emin ol. Eşin 5 ay sen memnun sandım demesi bana hiiç inandırıcı gelmediKesin bir dille konuştum zaten benim tarafımdan olduğunu belirtti zaman gösterecek gerisini şimdilik
Ya hu o köy oğullarını evlendirmeden önce de soğuk değil miydi? O zaman kimin evinde kalınıyordu?Sana kendi istediğini, BAŞKA SEÇENEK YOK ! Gibi bir üslup ile dile getiren kocaya mı mükemmel eş dedin ?
Köy her sene soğuk ? Yani her sene size mi gelecekler ?
Herşeyi geçtim Mahrem nerede ? Kapı açık işemek ne ? Bas çığlığı gönder kardeşim. Neyi bekliyorsun? Mükemmel eşin kızar diye korkuyorsan boşver, o korksun sen kızarsın diye.
Ay cinnet geldi.
Seneye gelme konusunda köydeki evde doğalgaz alt yapısı var sadece kaloriferler takılacak eşim yaz sonuna kadar babam yaptırmazsa ben yaptıracağım soba derdi olmayinca gelmek için bahaneleri de olmayacak diye konuştu. Dışarıda kahve içerken açık açık konuştum yeni evliyiz evliliğimizin yarısını ailenle geçirdik ben artık istemiyorum he yok onlar benim ailem mecbur kalacaklar edecekler vs dersen yarın her şeyimi toplar giderim ailemi gözüm görmedi tek seferde sildim attim seni hiç gözüm görmez dedim. O da kafasındaki planın cümle başında yazdığım plan olduğunu seneye böyle bir şey olmayacağını söyledi. Rahatsız olduğun hareketlerde susma aileme dişini göster senin en büyük hatan kendini savunmuyorsun her şeye aman ağzımızın tadi kacmasin moduna girip içine atıyorsun o ev senin evin annem babam misafir evinde nasıl davranılmasını istiyorsan annem babam o şekilde davranmak zorunda ben senin bu kadar rahatsız olduğunu bilmiyordum sen sesini çıkarmayınca halinden memnunsun diye düşündüm keşke ilk geldikleri zaman içine atmak yerine benimle bu şekilde konussaydin ne onlar bu kadar kalabilirdi ne sen bu kadar içine atıp kendini yipratmis olurdun kışın başında onlar buradayken dogalgazi taktirirdim en fazla bir hafta kalır giderlerdi dedi. Bu laflardan sonra seneye de böyle manzarayla karşılaşırsam 10 çocuğum olsa eline boşanma kağıdını veririm haberin olsun dedim özür diledi uzun uzun konuştuk kapattik konuyu bakalım ne olacak zaman gösterecek artık.
Helal olsun masallahEşimi savunmak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Hiçbir şeyim eksik değil derken evet evlendikten sonra bana araba aldı, düğünde ailesi 6 bilezik taktı eşime birini satalım düz 5 olsun demiştim (sayılarla takıntım var mı diyeyim ne denir bilemiyorum bir şey yapacaksam ya 1-3 olarak ya da 5in katları olarak yaparim) aradan bir hafta on gün geçmeden 4 bilezik daha getirdi 5 yerine 10 olsun o da 5in katıdır sonuçta demişti.. Baba evinde bir kıyafet aldığımda buna bu kadar para verilir mi diye kıyamet koparken eşimi harcadığım paranin nereye gittiğini bile sormaz. Mükemmellikten kastım içkisi maddesi kumari cartı curtu yok aldığı maaşı bana verir ben ona harçlık veririm. Ben olmadan gittiği max yer binanın altındaki bakkaldır. İyi bir eşten kastım buydu. He şimdi derseniz ki bu adam köyden başka seçenek yok diyor nasıl bunları yapar önceki yorumlarda dediğim gibi işin içinde ailesi olmadığı sürece mükemmel eş işin içine aile girince kopamıyor onlardan ki bunun sebebi de hep ailesi bekarken ev araba alırken hep ailesi destek olmuş iş konusunda da keza aynı şekilde ailesi destek olmuş. Düğünümüz vs yapılırken ailesi tarlaları satıp bize para harcatmadan evimizi eşyamızı dizip düğünü yaptılar eşimin aile konusunda susmasinin tek sebebi bu onlar iyilik yapmisken ben nasıl karşı çıkabilirim kafasında olan bir insan.
Üniversiteyi şehir dışında okumamı istemediler benim istediğim bölüm şehir dışında tutuyordu ailemden habersiz tercih yaptım yerleşince mecbur kabul ederler diye. Yerleştigimde büyük hevesle bunu söylediğimde tek başına şehir dışında okuyup başımıza o*ospu mu olacaksin diyip hakaretler üstüme yürümeleri oldu. Topladim her şeyimi çıktım gittim okulumun olduğu şehire o dönem ailemdir şöyledir böyledir diye gönüllerini yaptim görüşmeye devam ettim sabah okul geceye kadar garsonluk yapıp harçlık çıkarıyordum. Para istediler gonderemeyecegimi bende de çok fazla olmadığını söyleyince hangi p*çe para yediriyorsunda bize para veremiyorsun dediler ondan sonra bütün bağlarımı kopardım. Düğünüme gelme zahmetinde bile bulunmadilar bende tamamen çıkardım hayatimdan.Ailenizle neden görüşmüyorsunuz
İyi yapmışsın, çok doğru karar. Dirayetlisin tebrik ederim.Üniversiteyi şehir dışında okumamı istemediler benim istediğim bölüm şehir dışında tutuyordu ailemden habersiz tercih yaptım yerleşince mecbur kabul ederler diye. Yerleştigimde büyük hevesle bunu söylediğimde tek başına şehir dışında okuyup başımıza o*ospu mu olacaksin diyip hakaretler üstüme yürümeleri oldu. Topladim her şeyimi çıktım gittim okulumun olduğu şehire o dönem ailemdir şöyledir böyledir diye gönüllerini yaptim görüşmeye devam ettim sabah okul geceye kadar garsonluk yapıp harçlık çıkarıyordum. Para istediler gonderemeyecegimi bende de çok fazla olmadığını söyleyince hangi p*çe para yediriyorsunda bize para veremiyorsun dediler ondan sonra bütün bağlarımı kopardım. Düğünüme gelme zahmetinde bile bulunmadilar bende tamamen çıkardım hayatimdan.
Hayır kendi paramızla değil tabi ki. Düğün için tarla sattıklarını belirtmistim kalan parayı bize verdiler altın yapıp koyduk kenara o parayla yaptırırız diye düşünüyorduk. Az önce eşim babasına durumu anlattı kaloriferleri napacaksin istersen tarladan kalan parayi verelim yaptırın bir an önce diye. Ekinden çıkan parayla yaptıracağım o para sizde kalsın siz ihtiyacıniza harcayin dedi.yani siz kayınpedere kalorifer taktırmak için çalışacaksınız, öyle mi?
bu konu gerçekten bana çok geçti ya.
Hayır kendi paramızla değil tabi ki. Düğün için tarla sattıklarını belirtmistim kalan parayı bize verdiler altın yapıp koyduk kenara o parayla yaptırırız diye düşünüyorduk. Az önce eşim babasına durumu anlattı kaloriferleri napacaksin istersen tarladan kalan parayi verelim yaptırın bir an önce diye. Ekinden çıkan parayla yaptıracağım o para sizde kalsın siz ihtiyacıniza harcayin dedi.
Bütün düğün masraflarını yapmışlar, adama iş kurmuşlar, bi kalorifer sistemi çok değil aslında. Yeter ki bir daha gelmesinleryani siz kayınpedere kalorifer taktırmak için çalışacaksınız, öyle mi?
bu konu gerçekten bana çok geçti ya.
Bu güzel haber.Yani d gaz ve alt yapısı olması.Eşinizde sıkılmış bu sene idare ediyor.Sizinde kararlı olduğunuzu görmüş belli.Bunların gerçekleşmesini takip edeceksiniz siz de.Ayrıca akrabalarının komşularının da ikaz etmesi güzel olmuş.Evet tam olarak bu köydeki evde doğalgaz altyapısi var kalorifer takilacak sadece eşimde yaz sonuna kadar babam yaptirmazsa ben yaptıracağım doğalgaz olunca sobaydi soğuktu dertleri olmayacak gelmek için sebepleri kalmayacak dedi.
Hiç merak etme öyle söyledim zaten. Kimseye eyvallahım olmadı ki eşime olsun. Seneye ne olursa olsun aynılarını yaşanırsa açık açık bosanacagimi söyledim buna rağmen aynıları olursa demek ki beni kaybetmeyi göze alıyor böyle bir insanla da benim işim olmaz zaten.Yani bu konuşma beni ancak bir şekilde ikna edebilirdi, tamam yarına kalmaz evlerine geri gönderiyorum deseydi. Ne zaman gidecekleri belli mi? Bir de tamam ev senin evin, o konuda hemfikiriz eşinle de ailesine de en başında müsade etmemesi gereken kişi eşindi. Sen ister memnun ol ister olma, yani illa kalsınlar demediğin sürece anasını babasını 5 ay evinde kaldırmaması gerekir sebebi ne olursa olsun. Seni manipüle etmesine izin verme, kp ister taktırsın ister taktırmasın isterlerse soğuktan donsunlar; gelmeyecekler de. Duruşunu da bozma.
Eşim bekarken hep burada kaldıklarını için gerek görmemisler bu sene de köydeki herkes bir an da yaptirmaya kalkinca bizimkilere sıra gelmedi. Zaten koyde yaptirmayan üç beş kişi kaldi seneye sira gelmemesinin imkanı yok mecbur paşa paşa yaptiracaklarBütün düğün masraflarını yapmışlar, adama iş kurmuşlar, bi kalorifer sistemi çok değil aslında. Yeter ki bir daha gelmesinler
Aileniz nasıl yapabiliyor bunu.Düğün için para harcamamak için mi.Size söyledikleride kurdukları cümleler de çok çirkin.İnsan kızına nasıl söyler.Hiç mi amca vb yoktu bu yanlışı onlara söyleyecek.Peki eğitimli bir gençsiniz çalışma durumu nasıl.Üniversiteyi şehir dışında okumamı istemediler benim istediğim bölüm şehir dışında tutuyordu ailemden habersiz tercih yaptım yerleşince mecbur kabul ederler diye. Yerleştigimde büyük hevesle bunu söylediğimde tek başına şehir dışında okuyup başımıza o*ospu mu olacaksin diyip hakaretler üstüme yürümeleri oldu. Topladim her şeyimi çıktım gittim okulumun olduğu şehire o dönem ailemdir şöyledir böyledir diye gönüllerini yaptim görüşmeye devam ettim sabah okul geceye kadar garsonluk yapıp harçlık çıkarıyordum. Para istediler gonderemeyecegimi bende de çok fazla olmadığını söyleyince hangi p*çe para yediriyorsunda bize para veremiyorsun dediler ondan sonra bütün bağlarımı kopardım. Düğünüme gelme zahmetinde bile bulunmadilar bende tamamen çıkardım hayatimdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?