- 25 Şubat 2025
- 64
- 172
- 8
- Konu Sahibi oluyenyuru12
Bayrama kadar kalırlarsa boşanma kağıdını veririm ellerine asıl o zaman bayramı seyranı görürler.Hadi gidin artik derdim esiniz ile de konusmussunuz zaten
Bu gidisle bayrama kadar kalirlar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bayrama kadar kalırlarsa boşanma kağıdını veririm ellerine asıl o zaman bayramı seyranı görürler.Hadi gidin artik derdim esiniz ile de konusmussunuz zaten
Bu gidisle bayrama kadar kalirlar
Birincisi sizi ailesine karşı savunmak zorunda bırakan eşiniz büyük hatalısenin en büyük hatan kendini savunmuyorsun her şeye aman ağzımızın tadi kacmasin moduna girip içine atıyorsun o ev senin evin annem babam misafir evinde nasıl davranılmasını istiyorsan annem babam o şekilde davranmak zorunda ben senin bu kadar rahatsız olduğunu bilmiyordum sen sesini çıkarmayınca halinden memnunsun diye düşündüm
Eşim benim denk geldiğimi bilmiyordu en çok tepkiyi ona verdi zaten neden kapıyı kapat demedin neden bana söylemedin diye. Tuvalet bizim odamıza uzak kp genelde geceleri böyle yapıyor bende geceleri çok çıkmam odadan sanırım ondan dolayı denk gelmediğimi düşündü.Eşiniz babasının tuvalet kapısını kapatmadığını nasıl görmemiş hiç adam otuz yıldır yaşıyor onunla görmüştür.
Okurken eşim yanımdaydı ne oldu deyince sadece anlattım konuyu tepkisi için aslında, köyden gelmiş insanlar ne var bunda uyarırlar bir daha yapmaz soğuk diye gelmişler falan dedi. Bende sinirlendim boş konuşma dedim bizde de kavga çıktı gibi.
Ailesi köyde de kalmıyor aslında ama benimki de aileci.
El ailesinin sidigini de carti curtunu da çekmem haklı olduğumu sizler sayesinde gördüm. Tepeme kadar doldum bir hafta en fazla on gün bekleyecegim he hala ayni olursa kendi sidiklerini kendileri temizlerler artık.Birincisi sizi ailesine karşı savunmak zorunda bırakan eşiniz büyük hatalı
"Ben tadımız kaçmasın diye düşünüyorsam en başta sen düşünmeliydin, tadımızı kaçıran aile senin çünkü" diyemediniz mi?
Kendi kızları bile bi iki saat misafirlik lerine tahammül edemiyorken sizin halinizden memnun olduğunuzu düşünmesi de ayrı komik. Kendi ailenizi çekmemiş, resti çekmiş görüşmüyorsunuz, el ailesinin sidiğini neden çekesiniz?
Evet ya.Ya ben çok merak ediyorum kocanız böyle bir hayata değiyor mu gerçektenbenim kocam değmez mesela
![]()
hala sevgi diyor yaDemek istediğinizi anladım benim demek istediğim bir nevi söylediklerine inanmış gibi yaptım falan gibisinden. Bugün ak diyen yarın kara der insanoğlu sonuçta çokta güvenmemek lazım tabiki
Eşim uyuyordu tuvalet olayı olduğunda görür görmez yatak odasına gittim bak ailenin pisligine diye gözüne sokacaktim uyuduğunu görünce uyandirmaya içimdeki insan sevgisi el vermedi![]()
Şimdi yaptırsın eşiniz yani 1 hafta dayanmak bile zor olur artık çünküEvet tam olarak bu köydeki evde doğalgaz altyapısi var kalorifer takilacak sadece eşimde yaz sonuna kadar babam yaptirmazsa ben yaptıracağım doğalgaz olunca sobaydi soğuktu dertleri olmayacak gelmek için sebepleri kalmayacak dedi.
Bi güzel temizlemişsinizdir de paşa uyanınca temiz yere çövdürsün diye.Demek istediğinizi anladım benim demek istediğim bir nevi söylediklerine inanmış gibi yaptım falan gibisinden. Bugün ak diyen yarın kara der insanoğlu sonuçta çokta güvenmemek lazım tabiki
Eşim uyuyordu tuvalet olayı olduğunda görür görmez yatak odasına gittim bak ailenin pisligine diye gözüne sokacaktim uyuduğunu görünce uyandirmaya içimdeki insan sevgisi el vermedi![]()
Yeni evli insanın evinde ne işleri var o kadar uzun süre. -sağlık sıkıntısı olur anlarım, o ayrı-Kızlar selam. Bir senedir evliyiz ve bu evliliğin son 4-5 ayı kv kp bizde kalıyor. Artık cinnet geçirmeme ramak kaldı. Evin alışverişini vs yaparlar iyiliklerine çok iyiler ama temizlik anlayışları sıfır SIFIR. Kp kapı açık işer yetmezmis gibi çoğu zaman sifona basmaz klozetin oturulan yerlerinde sarı sarı lekeler olur. Kv deseniz çene çok ama icraat hiç yok 50 küsur yaşında bir çorba yapar köpeğin önüne koysaniz o bile içmez. Temizlik anlayışı onda da yok yemek yaparken mutfak adeta çöplük olur ama geri dönüp toplamaz benim toplamamı bekler. Çoraplarının biri koltuk üstünde öteki baska odada koltuk altında gezer. Öyle bir insanlar düşünün işte.
Bunlara aylardir eşimin hatrina susup tahammül ediyorum ve bu da yetmezmiş gibi eşim bayramda köye gideriz dedi.
Ulan zaten aylardır aileni görüyorsun daha neyin köy derdi anlamıyorum. Arkadaşlarla beraber şehir dışına çıkalım tatil yapalım dedim gene cevap aynı bayramda köyde olacağız başka seçenek istemiyorum dedi.
Artık iyiden iyiye boşansam mı diye düşünmeden edemiyorum. Özünde çok iyi eş mükemmel koca diyebilirim bir dediğimi ikiletmez bir şey istesem borçla harçla alır gene alır. Ama bu kadar aile düşkünlüğü beni artık uzaklaştırıyor. Aylardir bir kere sarılıp tv film izlemiş değiliz anca yatak odasinda sarılıp koklaşıp üç beş laf konuşur sonra döner yatariz.
Bana bir çıkar yol gösterin sırf bu sebepten boşanmak mantıklı mı olacak yoksa yapacağım başka seçeneklerde var mı? Bugün iftardan sonra eşimle konuşacağım zaten ben bu evlilikte mutlu değilim artık vs diye konuşmanın sonunu kendini düzeltmesine mi bağlamalıyım yoksa artık boşanalım mı olmalı? Bana bir yol gösterin beynim durmuş gibi artık sürekli ağlamak istiyorum hiçbir şey düşünemiyorum ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım
Benimkinede çarpsana lütfenEşim benim denk geldiğimi bilmiyordu en çok tepkiyi ona verdi zaten neden kapıyı kapat demedin neden bana söylemedin diye. Tuvalet bizim odamıza uzak kp genelde geceleri böyle yapıyor bende geceleri çok çıkmam odadan sanırım ondan dolayı denk gelmediğimi düşündü.
Bu kadar aile düşkünülerse o zaman evlenmeselerdi yani gerilip gerilip bir tane carpasim geliyor ağızlarına şu aileci olmalarından dolayı artık.
Evlenmese ailesine kim hizmet edecekti, kocası ters bakar diye içi titreyen bacısı mı?Eşim benim denk geldiğimi bilmiyordu en çok tepkiyi ona verdi zaten neden kapıyı kapat demedin neden bana söylemedin diye. Tuvalet bizim odamıza uzak kp genelde geceleri böyle yapıyor bende geceleri çok çıkmam odadan sanırım ondan dolayı denk gelmediğimi düşündü.
Bu kadar aile düşkünülerse o zaman evlenmeselerdi yani gerilip gerilip bir tane carpasim geliyor ağızlarına şu aileci olmalarından dolayı artık.
Çok iyi eş, mükemmel koca dediğin buysa, Allah düşmanımın başına vermesin!çok iyi eş mükemmel koca diyebilirim
Birkaç hafta diye geldiler ve o şekilde kabul ettim bunu en başından söylerseler hayatta etmezdim zaten. Bir kaç hafta kaldılar kendi kendilerine yılbaşına kadar kalma kararı aldılar sebepleri de köy soğukmuş :) sanki soğuk bir tek bunlara var yıl başı geçti kar yağıyor yollar kötüdür gitmeyelim oldu o geçti bir haftalığına gittiler bir baktım bir haftanin sonunda geri dönmüşler ee hava çok soğukmus ev ısınmıyormuş kışın ortasında ikinci soba alamazlarmis yerseniz tabi. Eşimin iyiliğine gelecek olursak ailesi olmadığında gerçekten melek ama ailesi varken bana cinnet geçirten adama dönüşüyor resmen.
Yo niye kızayım. Ben sadece olayları sübjektif değerlendiriyorum. Konu sahibinin anlatımından daha ataerkil bir yapı içerisinde olduğunu anladım. Herkese birebir aynı değer yargıları ile yaklaşsam toz pembe olurdu.yaşı doğru ise 23 görünüyor
+
ailesiyle bekarlığından beri görüşmüyormuş
yani, "babasının evi" (!) ve orada gördüğü bir şey var gibi durmuyor.
lütfen bak, Allah aşkına, şu babanın evi kocanın evi laflarını bi bırakın ya
kadınları illa bi erkeğe eklemleyeceksiniz yani, başka yolu yok çünkü...
hiç kızmayın siz bile bir aile evini erkeğin üzerinden babasının evi diye tanımlıyorsunuz, e bu kök aile de oğlumuzun evi = bizim evimiz diyor, işte. aynı kafa ürünü şeyler bunlar.
Ben sizin aile yapınızı bilemem. Yerine göre cevap verdiğimi düşünüyorum. Demek istediğinizi gayet iyi anladım ancak az eveli söylediğim gibi çok ultra refah düzeyine sahip, herkeste gelişmiş derecede öz bilince sahip bir ülkede yaşamıyoruz. Yerine göre ve kişisine göre cevapların daha yardımcı olacağını düşünüyorum. Konusahibini eril bir dille aşağılamak değildi niyetim. Kayınbabasının kapısı açık bir şekilde tuvaletini yapmasının bir ucunun dahi çok kötü noktalara varabileceğinin bilincini taşımadığını düşündüğümden- ki anlatılan kadarıyla bu bir örnek- anlaşılabilir olmaktı.benim kadar ataerkil ailesi olan azdır şurda yüksek ihtimalle
benim kastım o değildi, benim kastım dilimiz. tanımlarımız. dünyayı nasıl görüp nasıl anlamlandırıyorsak o dille konuşuyoruz. konuştuğumuzu normalleştiriyoruz.
insanların namusuna laf ederken, küfrederken hiç babasına değil hep analara vuruyoruz, eksik yanlış edepsiz şeyleri hep kadın cinselliği üzerinden tanımlıyoruz, dilimiz neyse zihin dünyamız da öyle şekillenir. olağanlaşır.
o nedenle önce dilimizi, tanımlarımızı bu cinsiyetçi, (cinsiyetçilik de önemli değil de) kadını aşağılayıcı bakıştan kurtarmamız lazım diye düşünüyorum.
kadını aşağılamadan (evet baba evi, koca evi diyerek yaptığımız şey aşağılamak, yok görmek o evdeki kadını), evleri erkek egemenliğinde görmeden de derdimizi anlatabiliriz karşımızdakine, bence.
Sizden önce nerede kalıyorlardı kışın, daha önce soğuk yokmuydu bu sene kıçları donduBirkaç hafta diye geldiler ve o şekilde kabul ettim bunu en başından söylerseler hayatta etmezdim zaten. Bir kaç hafta kaldılar kendi kendilerine yılbaşına kadar kalma kararı aldılar sebepleri de köy soğukmuş :) sanki soğuk bir tek bunlara var yıl başı geçti kar yağıyor yollar kötüdür gitmeyelim oldu o geçti bir haftalığına gittiler bir baktım bir haftanin sonunda geri dönmüşler ee hava çok soğukmus ev ısınmıyormuş kışın ortasında ikinci soba alamazlarmis yerseniz tabi. Eşimin iyiliğine gelecek olursak ailesi olmadığında gerçekten melek ama ailesi varken bana cinnet geçirten adama dönüşüyor resmen.
diyebiliyorsunuz?Özünde çok iyi eş mükemmel koca