• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp........mış

Biz o günü kızımla kutlayarak geçirmiştik kendi aramızda :1rolleyes:
Bütün gün gezdik, tozduk, konuştuk beraber.
Çok güzel bir gündü.
Şimdi bu olayı anarken ayıp ve hastalıklı birşey gibi değil, gurur duyulacak bir olay gibi anar.
Bütün kız annelerine de tavsiye ederim.

çok iyi anlıyorum oğlumun ergenliğe geçtiğini anladığım zaman (ayıptır söylemesi demiyorum ) o gururu sevinci yaşadım:1rolleyes:

kızım olsaydı eminim biz de sizin yaptıklarınızı yapardık....

un turşu kapakları açtırılmazmış..
hamur mayalattırılmazmıs önceleri..
saçma sapan şeyler..
ben reglı olunca aılem ac kalır o ınanca göre..:1closedeyes:

yarı beline kadar toprağa gömenler mi dersin..
bir odaya kapatıp aç susuz bırakanlar mı dersin :delphin:
tarihin her döneminde bir şekilde yaratılış özelliklerimizin her hangi biri yüzünden büyük acılar çektirilmiş bize ..

tarihin her döneminde bir şekilde yaratılış özelliklerimizin her hangi biri yüzünden büyük acılar çektirilmiş bize ..

saçmalığın danıskası..
reglı olmak vucudu temızler temızlıkten kastım hormonlarımız salgılarıyla vucudumuzu temızler..
ama hala akan kanın pis kan olduğunu düşünenler var.
hayır arkadasım benım kanım gayette pirpak..
aşacaz inşallah bu saçma düşüncelerıde ben göremem ama torunlarım görur ümitliyim..kafamçokkarıştı

:1shok: :1shok: :1shok: inanmıyorum:1no2:

canım turşuya ben de inanmadım aman saçmalamayın dedim elimi daldırdım turşu bidonuna hemen ertesi günü bozuldu...koca bidon turşuyu attım...

fakat dediğim gibi kimyasal bir tepkime olduğunu düşünüyorum...

konuyla hiç ilgisi yok biliyorum ama regliyken elimi turşu kavanozuna soktum ve bozuldu....

böyle bir durum var ve vücudun kimyası ile ilgili olduğunu düşünüyorum...kirliyim pisim diye değilkaydirigubbakcemile3

:roflol: kendi halime güldüm:roflol:
bir komşum turşum bozulunca ya cenabetsin yada aybaşın geldiğinde ellemişsindir demişti ben:1shok:
sonradan sordum başkasına regl olduğun zaman vücut kimyanın salgıları neden oluyor dedi aydınlandım bende :roflol:

sarduş konuyu geyiğe çevirme gız edepsüz.......
:)
(bu arada çok güldüm haaa.........)

açıkcası ben sünnetin abartılmasına karşıyım arkdaşlar
nediir bu kadar büyütülen şey?
bi oğlan çocuğunun bi yerindeki bi fazlalık alındı diye düğün bayram etmeye gerek yok
amaç çocuğun yaşayacağı korkuyu ortadan kladırmak ise
bi pedegoga çocuk psikoloğu ya da psikiyatrına götür daha iyi

hele kız çocuklarınki daha bir travmatik oluyor
vücudundan kan gelmesi
asıl hiş ayıp dıııttt sus yerine oturp anlatılmalı anlatmayı beceremiyorsak bilenlere danışılıp gerekiyorsa bu konuyla ilgili kitaplar alınmalı.......
yedi düvele ilan edilmemeli elbette ama babanın bilmesi de engellenmemeli....

Biz kızım ve babasıyla akşam pasta kestik,
ama hafta sonu meleğim nasıl isterse öyle kutlayacağız...
çünkü benim için müthiş bir duygu,benim canım,yavrum,herşeyim
büyümeye büyük bir adım attı,onun içinse biraz sıkıntılı bir dönem olacak...
onun için ne kadar eğlenceli bir duruma dönüştürürsem o kadar
rahat geçirir diye düşünüyorum,
vee ileride kendi kızına anlatacağı hoş bir örnek olur inşallah....

çok reca edıcem kız annesı olupta reglının hala bı utançlık olay olduyğunu düşünen anneler okusun ve feyz alsınlar..
kutlarım canım çok hoş fikir..
alkisalkisalkis

Sağolasın.
Önce utana sıkıla söylemişti... kendi anneme söylediğim an geldi aklıma.
Sarılıp öpmüştü beni, ne kadar mutlu olduğumu anımsayıp kızıma daha da fazlasını yaşatmak istedim.
Pedleri falan bile incelemiştik tek tek marketlerde :) süper bi gündü valla.

yani elbette biraz çekinecektir çocuk daha doğrusu genç kız
nası bi erkek ergen sabah gelip
:annneeeeeeeee
efem
: gece noooldu bilion muuu???????
noldu??
:bi hatun geldi eve sonracığıma hadisenin stir me up şarkısylan başladı........

diye sohbete giremezse bi kız ergen de babasına anlatmakta sıkıntı çeker
ama paylaşılması da ayıp karşılanmamalı
genç kız bu yeni duruma alışana kadar anne bilgi vermeli bence

saçmalığın danıskası..
reglı olmak vucudu temızler temızlıkten kastım hormonlarımız salgılarıyla vucudumuzu temızler..
ama hala akan kanın pis kan olduğunu düşünenler var.
hayır arkadasım benım kanım gayette pirpak..
aşacaz inşallah bu saçma düşüncelerıde ben göremem ama torunlarım görur ümitliyim..kafamçokkarıştı

ben pek değlim allah biliyor fisfisfis
:1shok: :1shok: :1shok: inanmıyorum:1no2:

canım turşuya ben de inanmadım aman saçmalamayın dedim elimi daldırdım turşu bidonuna hemen ertesi günü bozuldu...koca bidon turşuyu attım...

fakat dediğim gibi kimyasal bir tepkime olduğunu düşünüyorum...

dediğin gibidir sarduş..

bir komşum turşum bozulunca ya cenabetsin yada aybaşın geldiğinde ellemişsindir demişti ben:1shok:
sonradan sordum başkasına regl olduğun zaman vücut kimyanın salgıları neden oluyor dedi aydınlandım bende :roflol:

birtakım tepkiemeler olabilir ama bunlar söylediğiniz gibi vücut kimyasıyla ilgili..
bunu sen biliyosun ben biliyorum bizler biliyoruz ama düşünsene yüzlerce yıl önceilim ne bilim ne kimse bilmezken bu tür olaylar kadınların regl uğursuzluğu olarak değerlendiriliyormuş

tabiki canım ama halk arasında hurafe işte inanıyorlar böyle saçma sapan abuk subuk şeylerle kızlarının kafalarını da dolduruyorlar...

dediğim gibi regl konusu çok derinliği olan bir periyod...ve kız çocuk annelerine çok görev düşüyor...

konuyu geyiğe çevirmek en son düşüncem bile olamaz....

bakın bir konu daha çıktı ortaya...

regli olan kadınlar kızlar hey ay sendrom yaşarlar....bana bu sendromları anlatan hiç kimse olmadı...çok isterdim genç kız olur olmaz bu sendromu öğrenmeyi...

bu sendromlardan haberim olsaydı belki de o dönemlerde aldığım hatalı kararlardan sebep üzülmezdim...

sendromlarımı bilseydim o dönemlerim de gereksiz öfke nöbetlerine girmek yerine kendimi deşarj edecek bir yöne iletirdim ....

o kadar derin o kadar derin ki KADIN olmak çok özel olduğu kadar çokta zor.

Biz kızım ve babasıyla akşam pasta kestik,
ama hafta sonu meleğim nasıl isterse öyle kutlayacağız...
çünkü benim için müthiş bir duygu,benim canım,yavrum,herşeyim
büyümeye büyük bir adım attı,onun içinse biraz sıkıntılı bir dönem olacak...
onun için ne kadar eğlenceli bir duruma dönüştürürsem o kadar
rahat geçirir diye düşünüyorum,
vee ileride kendi kızına anlatacağı hoş bir örnek olur inşallah....

açıkcası benim kocacığımın bu kadar rahat davranabileceğini sanmam
biraz utangaçtır da kendileri.......
ben daha rahatım bu aaçılardan
aah ahh
ne talihsizmişim yaawwwwwww
hiç unutmam
bi kurban bayramını ilk günüydü (günün anlam ve önemine binayen)
evin içi misafir dolu
ben: aaaaannnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeee
annem: efendim
ben: bi gelseneeeeeeee
annem:nooldu kızım
ben: (kaş göz şaretleri)
annem: haaa taaam bişe olmaz alışırsın gel icabına bakalım.......
ben
:-tatlicadiarzu-

şu turşu olayının sanırım bilimsel bir acıklaması vardı ben de duymustum bı zamanlar ama sımdı cok hatırlayamadm acıkcası..
asıl konuya gelırsek benım de oldukca sınır oldugum bı konudur bu ayıpmıs gıbı davranılması meselesı
sonucta bu bır bayanın gelısım surecının dogal bı rutini..insan olmanın bı geregı dıyelım..
bu kadar dogal bır surecın bu denlı bastırılması ayıplanması ya da yasaklanmıs kınanmıs gıbı görulup gızlı saklı konusulan bısey yerıne konması benim de kabul edemedıgm bısey..
sonucta fıılen de pskolojık olarak da kadın ıcın zahmetlı bır durum bu ve her ay yasanan bı döngu..ustelık dogurganlık gıbı olaganustu bı mucızenın emaresı olarak kadına sunulmus bı ısaret..
bu kadar dogal ve önemlı olmasına ragmen anormal bı anlam yuklememız gercekten bıze has bısey olsa gerek..yurtdısında calışma ortamlarında okullarda vesaıre bu özel günlerde kadınlara bazı özel ılgı/ıhtıyacını karsılayacak ımkanlar tanındıgını da duymstm..eskıye göre daha bılınclendıgını varsayarsak toplumumuzun bu ayıplama konusunda ısrar edenlere ne demek gerek bılemedım acıkcası..
muhafazakar addedilen bi ailem var..bi o kadar da modern ve gelişime acık ortamlarda bulunma buyume sansı buldum..yanı ıkısının sentezinı yapabılen bıyerlerde olmanın getırılerını cok fazla yasadım..
özellkle babamla bu konuda cok rahat konusabılırm ben cekınmem utanmam da..utanmam gereklılıgını de hıc hıssettırmedı bana babam..
ama acık acık karıslıklı sohbetnı de yapmadık yanı..utanmadan sıkılmadan marketten ped aldıgım da oldu babama aldrdıgım da..
hatta namaza kalkıp kalkmayacagmızı acık acık sorar babam bız de acık acık söylerız hep..hatta ben bıraz fazla arsızım demek dalgasını bıle yaptgm olmustur..kaydirigubbakcemile3
bıcok yönde oldugu gıbı babamın bu acık olagan karsılyan ama aynı zamanda sınırını bılen "olması gerektıgı gıbı olmayı" ögreten yönüne de sukranlarımı sunarım..
sımdı evlıyım esım de bu konuda oldukca acık göruslu..kımı erkekler duyuyoruz esıne ped almaya utanan ya da gazeteye saran..
hıc böyle bıseyle karsılasmadk sukur kı..bu saglıkla ılglı kadın olmanın gerektırdgı bıyolojık bı döngu sadece utanmam da sıkılmam da..ama cıkıp avaz avaz da bagrmam mıllete..bu benm hayatım bu benım yasamımın dogal bı olayı..gerısı kıme ne..:delphin:
kadın olmak cok guzel bır o kadar da özel...bunun getırılerını de yasarken gururla basımız dık olmak varken yuzumuzu kızartıp saklanmak nıye..her zaman her konuda olması gerektıgı gıbı bu konuda da bılınclı olmayı ögrenmelı ve ögretmelıyız...a.s.

Son düzenleme:
benim bilmem yeterli bence, babamın bilmesine gerek yok.
bilmesini de istemem zaten, ne bilim şeyimin şoolduğu kimseyi mutluda etmemeli, üzmemelide.
ben kubiliğimle böyle mutluyum :roflol:

şimdi biz dün akşam pasta kestik ama
olayı sadece Ezgi ve ben biliyoruz ,yani
Ezgi'nin babasının bildiğinden haberi yok ...
pasta olayı da normal gündede yaptığımız birşey olduğu için
rahattık....

acikcasi bencede ayip diil ayip olmamalida buda doganin bi kanunu sonucda ve utanmamali bu durumundan

elbetteki herkeze duyurulmamali kizim genc kizliga adim atti diye ama o genc kizda kendini bastirmamali aaaaa suan ayip biseyler oluyo diye

bence siz cok güzel ifade etmissiniz ve ben size katiliyorumalkisalkisalkisa.s.

oğluma köy düğünu ve havuzda koktel tarzı bı partı düşünüyoruz...
kına gecesıde yapıcaz...
olması gereken hersey olacak..
ben çok gereklı buluyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
mesela ben hic aydinlatilmamisdim bu konuda ve türkiyede dedemlerin yaninda iki yil okuduktan sonra tekrar isvicreye dönmüsdüm ve ozaman regl olmusdum sok icinde wc kapisini acip anne kos kos ic camasirimda kan var demisdim

tabii babamda salondaydi:utangac:

annemin bir gelisi vardi beni bilgilendirmeden suratima tokat carpti sus ayip diye istersen tüm dünyaya duyur diye sok sok sok olmusdum

neye ugradigimi sasirmisdim acikcasi

benim babam her ay bilirdi hicde utanmiyorum cok zor geciyodu benim regl im ve annem diil babam bana destek oluyodu cok mütevazi davraniyodu o günlerimde saolsun

mesela ben hic aydinlatilmamisdim bu konuda ve türkiyede dedemlerin yaninda iki yil okuduktan sonra tekrar isvicreye dönmüsdüm ve ozaman regl olmusdum sok icinde wc kapisini acip anne kos kos ic camasirimda kan var demisdim

tabii babamda salondaydi:utangac:

annemin bir gelisi vardi beni bilgilendirmeden suratima tokat carpti sus ayip diye istersen tüm dünyaya duyur diye sok sok sok olmusdum

neye ugradigimi sasirmisdim acikcasi

benim babam her ay bilirdi hicde utanmiyorum cok zor geciyodu benim regl im ve annem diil babam bana destek oluyodu cok mütevazi davraniyodu o günlerimde saolsun

o tokatı ablam yediği için ben annemden gizlemiştim regl olduğumu....

Back