şu turşu olayının sanırım bilimsel bir acıklaması vardı ben de duymustum bı zamanlar ama sımdı cok hatırlayamadm acıkcası..
asıl konuya gelırsek benım de oldukca sınır oldugum bı konudur bu ayıpmıs gıbı davranılması meselesı
sonucta bu bır bayanın gelısım surecının dogal bı rutini..insan olmanın bı geregı dıyelım..
bu kadar dogal bır surecın bu denlı bastırılması ayıplanması ya da yasaklanmıs kınanmıs gıbı görulup gızlı saklı konusulan bısey yerıne konması benim de kabul edemedıgm bısey..
sonucta fıılen de pskolojık olarak da kadın ıcın zahmetlı bır durum bu ve her ay yasanan bı döngu..ustelık dogurganlık gıbı olaganustu bı mucızenın emaresı olarak kadına sunulmus bı ısaret..
bu kadar dogal ve önemlı olmasına ragmen anormal bı anlam yuklememız gercekten bıze has bısey olsa gerek..yurtdısında calışma ortamlarında okullarda vesaıre bu özel günlerde kadınlara bazı özel ılgı/ıhtıyacını karsılayacak ımkanlar tanındıgını da duymstm..eskıye göre daha bılınclendıgını varsayarsak toplumumuzun bu ayıplama konusunda ısrar edenlere ne demek gerek bılemedım acıkcası..
muhafazakar addedilen bi ailem var..bi o kadar da modern ve gelişime acık ortamlarda bulunma buyume sansı buldum..yanı ıkısının sentezinı yapabılen bıyerlerde olmanın getırılerını cok fazla yasadım..
özellkle babamla bu konuda cok rahat konusabılırm ben cekınmem utanmam da..utanmam gereklılıgını de hıc hıssettırmedı bana babam..
ama acık acık karıslıklı sohbetnı de yapmadık yanı..utanmadan sıkılmadan marketten ped aldıgım da oldu babama aldrdıgım da..
hatta namaza kalkıp kalkmayacagmızı acık acık sorar babam bız de acık acık söylerız hep..hatta ben bıraz fazla arsızım demek dalgasını bıle yaptgm olmustur..kaydirigubbakcemile3
bıcok yönde oldugu gıbı babamın bu acık olagan karsılyan ama aynı zamanda sınırını bılen "olması gerektıgı gıbı olmayı" ögreten yönüne de sukranlarımı sunarım..
sımdı evlıyım esım de bu konuda oldukca acık göruslu..kımı erkekler duyuyoruz esıne ped almaya utanan ya da gazeteye saran..
hıc böyle bıseyle karsılasmadk sukur kı..bu saglıkla ılglı kadın olmanın gerektırdgı bıyolojık bı döngu sadece utanmam da sıkılmam da..ama cıkıp avaz avaz da bagrmam mıllete..bu benm hayatım bu benım yasamımın dogal bı olayı..gerısı kıme ne..
kadın olmak cok guzel bır o kadar da özel...bunun getırılerını de yasarken gururla basımız dık olmak varken yuzumuzu kızartıp saklanmak nıye..her zaman her konuda olması gerektıgı gıbı bu konuda da bılınclı olmayı ögrenmelı ve ögretmelıyız...a.s.