• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp........mış

bence hiç de ayıp değil :lepi:
ben ilk regl olduğumda tuvaletten anneme seslendim
annneeeeğğ diye cırladım ama nası korkuyorum :ecrin_bebek:
annem geldi koşa koşa kadıncaaz
dedim bişi oldu bana
korkma korkma bişi yok dedi bi ped uzattı :1hug:
ne zaman hastalansam ilk günü çok sancılı geçer ve babam mutlaka öğrenirdi
evlendim şimdi de eşim kahrımı çekiyo
öyle zamanlar oluyor ki ilk günü işten izin alıp eve gidiyorum o kadar sancılı ağrılı geçer
ee hal böyle olunca da babacım sorardı kızım neyin var diye
karnım çok ağrıyo baba derdim bilirdi
bazen annem derdi karnı ağrıyo babası diye
ayyy canlarım benim yaaa olabildikleri kadar modern ebeveyn oldular bana :1rolleyes:

seni anlıyorum songülcüm .elbetteki ayıp değil kadınlara özgü doğal bir durum.hatta şimdi ilk okullarda dahi öğretiliyor,her çocukda bunu biliyor.neden ayıp olsunki.ama bir yönüyle farklıki kişiye özel,biraz mahrem bu yüzden gizlenmiş ,uluorta dillendirilmemiş.sünnet gibi değil.sünnete gelince o herlade küçüçük yaşta olduklarından çocuklara ayıp denilmemiş.
ne anlar ayıptan,mahremden. gibi
oysa büdükce onlarda utanıyor sünnet olmaktan yada denilmekten.
kızlarımıza gelince,elbetteki söylemelerinden yanayım anne,hatta babalarına bile.
olmayıncada derdine düşeriz,oluncada suuuuss,ayıp deriz
hiç yakışık alıyormu genç kızlarımızı böyle çelişkilere düşürmemiizz

şayet benim kzım polikistik over di.valla dr. dr gezdik adet olması için.eğerki kendiliğinden adet olduğunda,evde bayram havası eserdi niye yalan söyleyim.kadın bedeni için gerekli çokda önemli bir olgudur.bunu çocuklarımızada söylemeliyiz .
ayıp olmadığını,ama herkezinde bilmesi yada bilmemesinde önemli olmadığını, üzerine basa basa söylemeliyiz

teşşekürler songül a.s.

bilmem acaba günah mıdır?
günahsa neden fas gibi bir ülke de gerdek gecesinden sonra kızlık çarşafı bütün mahallede elden ele dolaşıp kutlamalar yapılıyor_?
benim ilk genç kızlığa adım attığım zaman bunu önce anneme sonra babama söyledim.
utanılacak hiçbir durum yok.
teyzeme halama yengelerime söyledim bu mutluluğumu paylaştım.
hatta erkek arkadaşlarım dahi bilirdi benim adet günlerimi.
biraz aile meselesi bu olay. aile ayıp derse sen utanır çekilirsin.
benim ailem ayıp olduğunu öğretmediler. ki ayıpsa eğer...
benim için ayıp bir durum yok. allah vergisi.
özel de değil artık.
herkesle rahatça konuşabilirim. kız annesiyim. kızıma da ayıp olmadığını öğretirim.

regl olduğum ilk gün nedense annemden saklamıştım
ne var saklanılacak utanılacak
ayıpmış gibi fısı fısı konuşulacak :1closedeyes:
şimdiki aklım olsa herkese söylerdim :delphin:

funnyda tesekkur ederım uyardıgın ıcın orda yanlıs bir ifade kullanmısım demek ıstedıgıme tam uymamıs. Onu su sekılde soylersem sanırım daha ıyı olaacak senınde dedıgın gibi adet donemınde rahimde dollenmeye hazır olan yumurta dollenmeyınce sertlesir ve onunla olası bir gebelik icin hazır olan rahim ic tabakası bu adet kanamasıyla atılır. Dolayısıyla adet donemıne bir tur rahmın temızlıgı dıyebılırız. Ayette de zaten temızlenme ıfadesı sıklıkla kullanılıyor bu ıfade daha dogru olur sanırım. Ama her halukarda bu biyolojık bir olgu ve maalesef kulturlerın kadına bakıs acısı gayet dogal olan bedensel bır durumu bıle asagılama sebebı olarak kullanabılıyorlar. Sırf bu sebepten baskı olarak konusulmamasına karsıyım. Ama su varki kadına ve erkege ozgu haller bana gore biraz saklı kalmalı ha utanma babında demıyorum ya da ayıp kusur olarak gorulmesı gerektıgı ıcın degıl tabıkı. Ben ilk oldugumda ilkokul 5 e basladıgım haftaydı. Ben utanmamıstım cunku hıc haberım yoktu kı boyle bir seyden utanılacak bir hadıse oldugunu bıle duymamıstım. Annemı bılgı vermedıgı ıcın suclayamam cunku gercekten bende cok erken basladı. Agır bir sorumluluk gıbı oldu benım ıcın. Hep liseyken fılan olanlara ımrenmıstım.

Son düzenleme:
o tokatı ablam yediği için ben annemden gizlemiştim regl olduğumu....

ablan niye edi tokati peki sardusum

valla ben kizkardesimi aydinlatmisdim ayiptir söylemesi pedlerin yerinide göstermisdim olursa diye sessiz sedasiz oldu oda masallah bana görede cok sansli ne agri ne sizi hic birsey yasamadi annem aylar sonra farketti genc kiz oldugunu:roflol:

bence hiç de ayıp değil :lepi:
ben ilk regl olduğumda tuvaletten anneme seslendim
annneeeeğğ diye cırladım ama nası korkuyorum :ecrin_bebek:
annem geldi koşa koşa kadıncaaz
dedim bişi oldu bana
korkma korkma bişi yok dedi bi ped uzattı :1hug:
ne zaman hastalansam ilk günü çok sancılı geçer ve babam mutlaka öğrenirdi
evlendim şimdi de eşim kahrımı çekiyo
öyle zamanlar oluyor ki ilk günü işten izin alıp eve gidiyorum o kadar sancılı ağrılı geçer
ee hal böyle olunca da babacım sorardı kızım neyin var diye
karnım çok ağrıyo baba derdim bilirdi
bazen annem derdi karnı ağrıyo babası diye
ayyy canlarım benim yaaa olabildikleri kadar modern ebeveyn oldular bana :1rolleyes:

asa yukari ikimizinde ayni baslamis tek fark ben tokat yedim sana ise ped verilmis:roflol:

bencede bu ayıp bişeymiş gibi anlatılmamalı kız çocuklarına
benim annem bu konuda beni hiç bilgilendirmedi anlatmadı bana bişey
bende arkadaşlarımdan az çok öğrendiklerimle yarım yamalak bilgi edindim bu konuda
ama hep içimde ukte kalmıştır ben genç kız oldum ve bunu anneme söylemeye çekindim
ilerde bir gün kızım olursa ben annem gibi olmayacağım kızımla herşeyi paylaşacağım arkadaş gibi olacağım inş.

gizlenmemesi iyi tabi de
kutlamak babayla pasta kesmek bana uymazdi...

babayla pasta kesmenin amacını sadece
baba ve ben biliyorum..kızımın hala haberi yok,
babasının bildiğinden..bunu atlamayın lütfen...
haa size uymaz,anlayışla karşılarım...
zaten herkes aynı fikirde olamaz ki...
sevgiler...

sevgiler...

ay en pasta olayini kacirmisim ya anneme gidicektim topigi bi gördüm acele acele yazdiydim kendi fikrimi

bence süper fikirmis ki ben kizim genc kiz oldugunda babasiyla paylasip birlikde sevinip hüzünlenmeyi isterim rabbim o günleri görmeyi nasip ederse eger nasil egerki bi oglumuz olursa onunda sünnetini yapicaz ozamanda sevinci hüzünü mutlulugu biarada yasayip paylasicaz kiziminda genc kizligi esimle paylasilmaya deger bence

kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama kendimden ve çevremden bildiğim kız çocuklarının böyle bir durumda babalarından çekinmesi aslında bir bastırılmışlık değil çok olagan bir durum bende bu yaşımda hala babama ya bugn adet oldum demem paylaşılacak şey var paylaşılmıyacak.bu zaten herkesin yaşadığı doğal bir süreç göze sokmaya ne gerek var

kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama kendimden ve çevremden bildiğim kız çocuklarının böyle bir durumda babalarından çekinmesi aslında bir bastırılmışlık değil çok olagan bir durum bende bu yaşımda hala babama ya bugn adet oldum demem paylaşılacak şey var paylaşılmıyacak.bu zaten herkesin yaşadığı doğal bir süreç göze sokmaya ne gerek var

canim bende demiyodum halada demem ama bekarken biliyodu cok agri cekiyodum rengim atiyodu ve yapim karakterim olmayan sinirliligim cikiyiodu ortaya sadece ismimle hitab etseler bile bagirirdim nevar noldu gibicesinden babamda sormus anneme oda söylemis benim genc kiz oldugumu ve bu sürecimin agrili gecdigini sonrada her ay biliyodu babam brakin kizimi rahat onun dokunulmazligi var diyodu hatta onun destegini birebir olmasada mütevaziliginden dolayi cok gördüm saolsun yüzümede vurmazdi bende utanmiyodum niye utaniyayimki

sevgiler...

baba ile annenin bunu paylaşmasından daha doğal birşey düşünemiyorum...

oğlumu şimdi ki eşimle paylaştım kızım olsaydı paylaşmazdım fakat özbabası ile kesinlikle paylaşırdım...

babamı 1 yıl önce tanımış olmama rağmen üstü kapalı olarak babama bile söyledim...şöyle ki çok sinirli olurum regl dönemim de '' babacım seninle hiç ilgisi yok...bilirsin işte kadınlara özgü dönemdeki gerginliğim var üstümde sakın üstüne alınma '' dedim...

aslında tabu yaparak yaşamadım ben böyle şeyleri...7 yaşlarındayken oğluma mokoko fıkrasını bile anlattım...annem sen ne yapıyorsun dediği zaman da yapmadığını yapıyorum oğlumla arkadaş oluyorum dedim.

mahremiyetin çok çoook derinlerine girmeden anneler babalar evlatlarına hep yardımcı olmalı yol göstermeli....

baba ile annenin bunu paylaşmasından daha doğal birşey düşünemiyorum...

oğlumu şimdi ki eşimle paylaştım kızım olsaydı paylaşmazdım fakat özbabası ile kesinlikle paylaşırdım...

babamı 1 yıl önce tanımış olmama rağmen üstü kapalı olarak babama bile söyledim...şöyle ki çok sinirli olurum regl dönemim de '' babacım seninle hiç ilgisi yok...bilirsin işte kadınlara özgü dönemdeki gerginliğim var üstümde sakın üstüne alınma '' dedim...

aslında tabu yaparak yaşamadım ben böyle şeyleri...7 yaşlarındayken oğluma mokoko fıkrasını bile anlattım...annem sen ne yapıyorsun dediği zaman da yapmadığını yapıyorum oğlumla arkadaş oluyorum dedim.

mahremiyetin çok çoook derinlerine girmeden anneler babalar evlatlarına hep yardımcı olmalı yol göstermeli....

bencede canim alkisalkisalkisbuyrunnnnnnnnnopuyorumnanaktan

Biz kızım ve babasıyla akşam pasta kestik,
ama hafta sonu meleğim nasıl isterse öyle kutlayacağız...
çünkü benim için müthiş bir duygu,benim canım,yavrum,herşeyim
büyümeye büyük bir adım attı,onun içinse biraz sıkıntılı bir dönem olacak...
onun için ne kadar eğlenceli bir duruma dönüştürürsem o kadar
rahat geçirir diye düşünüyorum,
vee ileride kendi kızına anlatacağı hoş bir örnek olur inşallah....

çok güzel çok iyi olmuş çok sevindim. tebrik ediyooruz gözünüz aydın artık sadece çocuğunuz değil bir genç kızınız var:)
zaten bu dönemler de bazı kız çocukları okulda utana sıkıla hareket ediyorlar. bu durumu çok kötü bir sorumluluk altına girmişçesine ürkekleşiyolar. siz onu yüreklendirmişsiniz.
ne mutlu size..

bundan sonra sizi çook hareketli inişli çıkışlı günler bekliyor. Allah sabır versin ve kolay gelsin:)
ilk aşkları göğüslerinin büyüyp büyümediği telaşı. ilk tüylerle yüzleşme.. sınıfın popüler kızı popüler oğlanı arkadas grubu.. yeni kişilikler arayışları:)
umarım sizinle herşeyini paylaşan mutlu bir ergen olur:)a.s.

Bir türlü anlayamadım bu insanları...

Allah'ın verdiği doğal bir süreci, ayıp olarak karşılamaya çok hevesli oluyoruz bazen...
Elimizde olan şeyleri ayıp karşılamayı anlayabiliyorum da; elimizde olmayan şeyleri neden ayıplıyoruz, onu anlayamıyorum.

Yalan söylemek ayıptır, hırsızlık ayıptır , çalmak ayıptır da; neden regl olmak bu kavramın içine girer?

Sorgulamak gerek... :delphin:

ablacım tabııkı ayıp degıl bencede.cocuklar aılelerıyle konusabılmelı danısabılmelı elbet.ben kıızının verdıgı tepkıyı gayet normal goruyorum.o bunun ıcın bır tecrube ve henuz ılk defa yasadıgı ıcın tedırgın.babadan da bıraz cekınmıs.normal.bende oyleydım.annemle cok yakındık ıkı arkadas gıbı o herseyımı bılırdı.ama babamla aramızdakı mesafeden dolayı pek ıclı dıslı olmadım.benım babmda hıc bılmedı fark etmedı belkı hıssettı ama ne ben ne de annem bu konu hakkında onunla konusmadık.gerek de yok bana kalırsa...

bende kızımla herşeyi konuşurum ama ikimize özel kalmadı....herkese söylemem...
sevgiler ablacım....

Bence cahil olmayan her insan bunun ayıp olmadığını bilir..
Babam doktor o da ilk günümde neler olduğunu biliyordu ..
Erkek arkadaşımda regl olduğumda biliyor ve bana ona göre davranıyor ..
Arkadaşlarımdan ( erkek olanlar ) kız kardeşleri varsa , onların neler yaşadığını biliyor .
Yazın denize girmediğimizde arkadşlar ''tamam anladık biz'' diyor
Hatta bu konular artık 6. sınıf müfredatında var 6. sınıfa gelmiş her öğrenci kızların regl olduğunu biliyor ( erkek & kız )
Ayıp olsa okullarda öğretilir miydi :):)
Böyle şeyler tabu olmaktan çıkmalı .. Bilinmeyince insanın başına daha kötü şeyler gelebiliyor..
Regl olmamak daha mı iyi .. ? Çocuğunuz olmasa ? ...

Back
X