• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp........mış

sacmalık baska bısey deıl.Allahtan bayanlara verılmıs bır olay ayrıca anne olmanın en guzel belırtısı.babalar abılerde bu ozellık sayesınde dogmuslar.tabıykı yuz goz olunacak denmıyor.benım babam bılırdı marketten or..d bıle alırdı alısverıs yaptıgı zamanlarda kotu bısey deılkı nıye olay oluyor.zaten hersey erkekler ıcın.wayyyy oglum bırlıktelık yasamıs erkek olmus sırtını sıvazla oglum sunnet oluyo de kasım kasım kasıl ne bu beaaaaaa

Seni tebrik ediyorum Songülcüm bu düşüncenden dolayı. alkisalkisalkis

Bu bastırılmışlık kalksın artık.Tutup da psikolog bir bayan vardı geçen sene TV'lere filanda konu olmuştu kıznın ilk reglinde parti vermişti sanırım, onun gibi yapalım demiyorum bende. Ama çok çok gizli, yada ayıp birşey de değil. Aile arasında paylaşılabilir. Regl olan kıza bir hediye verilebilir, aileceke yemeğe gidilebilir. Bunda ayıp hiçbirşey göremiyorum.

Erkek çocuk sünnet olunca "amanda aman oğlum erkek mi olmuş", haydi düğünler dernekler oynamalar, altınlar, takılar. ne kadar gereksiz.

Bir kız bir oğlan annesi olarak sünnet düğününü çok ama çok saçma buluyorum. Allah kısmet ederde görürsem o günleri oğlan sünnet olduğunda mevlüt okutmayı düşünüyorum. Kızımın ilk reglinde de aynını yapmayı düşünüyorum.

Rabbim inşallah gösterir o günlerisengözlerimebaksanab

İnşallah en güzelinden gösterir o günleri. Bencede sünnet düğünleri biraz gereksiz ama herkesin fikri başka tabi.

Bişey sormak istiyorum sevgili kuzu hani ufak bir hediye aile arası bir yemek falan demişsin ya
Ayıplandığı ve kirlendiği düşüncesiyle kötü şeyler hisseden kız hediye ve tebrik karşısında ne hisseder acaba ?

İnşallah en güzelinden gösterir o günleri. Bencede sünnet düğünleri biraz gereksiz ama herkesin fikri başka tabi.

Bişey sormak istiyorum sevgili kuzu hani ufak bir hediye aile arası bir yemek falan demişsin ya
Ayıplandığı ve kirlendiği düşüncesiyle kötü şeyler hisseden kız hediye ve tebrik karşısında ne hisseder acaba ?

mukuf olcam ama..
"demek ki o kadar kötü bişi değil, ben abartmışım" diye düşünebilir..

benim de ilk adet olduğumda söylediğim şey anne babama söyleme sakın olmuştu :))
ben adet olmak istemiyorum diye ağlamıştım bi de kaydirigubbakcemile3
kız çocuklarını çok fazla ayıplarla büyütüyoruz
erkek çocuklarına göster oğlum teyzelere diyen bi milletiz
kızlara herşey ayıp

Ben kızımı özellikle bu konuda ayıplarla yetiştirmiycem. henüz bizim yaşımıza çok var regl için.Kızım bu konuda ayıp yada kirlilik hissetmiycekki, kısmet olursa. Küçük hediye ve yemekle hayatında artı ve güzel bir sayfa açtığını hissedecek bebeğim. Regl olduğunda babasından çekinmesin istiyorum. Ona da söyleyebilsin bunu.

Benim ilk reglimde annem anlatmamıştı hiçbirşey. (Ama biliyordum regl olayını.)sadece "masana bir kitap koydum git oku bakalım" dedi. Bilmiyorum niye öyle söyledi, çekindimi, utandımı yada benim utanacağımı mı düşündü hiç bilmiyorum. o kitaptan sonra hiç acemilik çekmedim. :lepi:

regl başlangıcı ile sünnet edilmeyi paralel düşünüp yorum yapamayız.. alâkâsız çünki..
benzer olan, erkeklerin ilk meni görmeleri..
üzerinden konuşulabilecek konu bu olur bence..

Peygamberimizin buyurduğu sünnet, apayrı bir konu..

Ben kızımı özellikle bu konuda ayıplarla yetiştirmiycem. henüz bizim yaşımıza çok var regl için.Kızım bu konuda ayıp yada kirlilik hissetmiycekki, kısmet olursa. Küçük hediye ve yemekle hayatında artı ve güzel bir sayfa açtığını hissedecek bebeğim. Regl olduğunda babasından çekinmesin istiyorum. Ona da söyleyebilsin bunu.

Benim ilk reglimde annem anlatmamıştı hiçbirşey. (Ama biliyordum regl olayını.)sadece "masana bir kitap koydum git oku bakalım" dedi. Bilmiyorum niye öyle söyledi, çekindimi, utandımı yada benim utanacağımı mı düşündü hiç bilmiyorum. o kitaptan sonra hiç acemilik çekmedim. :lepi:

Anlıyorum :) Acaba ters bi etkisi olurmu diye düşünmüştüm ben ama olmaz sanırım.
Hani abartılı bir durum gibi görürmü diye aklıma geldi fisfisfis
Kep fırlatır gibi pedini fırlatacak değil ya -tatlicadiarzu-

bir ara tv de ordan oraya dolanırken bi film bulmuştum..
hangi ülke yapımı bilmiyorum ama türk değildi..
çok hoş güzel bir kızcağız..yalnız yaşıyor..yazar..
yakışıklı zengin ve tanınmış bir sevgilisi var ..
herşey çok güzel mutlu mesutken hooop günün birinde kızcağız da bir soğuma bir mutsuzluk..
herkez neyi olduğunu merak ediyor falan filan..
aykırı bir tip aynı zamanda kahramanımız :)))
bu halinin sebebi klitorisini kaybetmiş olmasıymış :)))))))
hönk dediğnizi duyuyorum dinleyin devamını..
bu kız için cinsel hayat çok önemli ve sebebini anlayamadığı bir şekilde his kaybı yaşamaya başlamış ve ilişkiden zevk almıyor artık..
bu sebeple dünyası karardı hatunun ama tüm bu süreç çok tatlı bir mizah diliyle anlatılmıştı mesela ailesinin evine yemeğe gidiyor toplanmışlar amsada baba erkek kardeş enişteler filan..size söylemem gereken önemli bir şey var diyor benim hatun , bütün aile pür dikkat meraklı bakışlar ..
klitorisimi kaybettim..artık onu hissedemiyorum..diye başlıyor konuya..
doktorlar..
büyücüler..
piskoloklar vs vs..
heryere çok rahat gidip sorununu en net kelimelerle anlatıp yardım dilerken her seferinde deli muamelesi gördü :)))))
sonunu izleyemedim uykum geldi..

bunun songül ablanın konusuyle ilgisi pek yok..
alışkın olmadığımız durumları yaşayınca yadırgıyoruz ..benzerlik burda..
eğer kadınların '' regl '' günü bize '' özel '' gün olarak öğretilmemiş olsydı bizim içn sıradan bir gün olucaktı ..düğün dernek kurmıycaktık belki ama utanıp sıkılmada olmiycaktı..
herşey öğretilenlerden alışkanlıklarımızdan ibaret..

regl başlangıcı ile sünnet edilmeyi paralel düşünüp yorum yapamayız.. alâkâsız çünki..
benzer olan, erkeklerin ilk meni görmeleri..
üzerinden konuşulabilecek konu bu olur bence..

Peygamberimizin buyurduğu sünnet, apayrı bir konu..

konu zaten sünnet ile regl değil canım...
bazı değerlerin çocuklara,ayıp diye lanse edilmesi...
bu özel durumlarda anne ve babanın çocuğuna yaklaşımı...

Bizim toplulumumuz da gerçi herşey ayıp oluyor...

Ama bizim ailede öyle değildi belki bütün kardeşlerimin kız olmasından kaynaklanıyordur...
İlk ablama söyleyip, ped istemiştim, artık büyüdüm sizinle oturabilirim demiştim...kaydirigubbakcemile3
Sonra anneme söylemiştim...
Böyle birşey ayıp değil ama yinede utanırdım, babamdan ped için para isteyemezdim ama annem söyler isterdi...
Şimdi biri mevlüde çağırsa adetliyim gelemem diyebiliyom...şakkıdı
Ben bunda utanılacak birşey görmüyorum...
Bence sağlıklı olmanın göstergesidir...
Ayıp artık yorgan altında...:1closedeyes:

ben ilk reglimi ilaçsız olarak 19 yaşında yaşadım. ondan öncesinde babam birkaç kere doktora götürmüştü, ilaç veriliyordu bunu için ve gerisi gelmezdi.
19 yaşında olduğumda markete koşmuştum. pet aldım ve bana ordaki bayan gazeteye sarayım dedi. ben hayır dedim. o poşeti sallaya sallaya geldim. babam da gördü. o gün sadece babam vardı evde.
konuşma olmadı ama yüzündeki ifade de büüyük bir ohhh vardı.
canım ya bana süt ve nişasta ile bol şekerli bir tatlı yaptı. beğenmedim ama babama belli etmedim.
5 abla ve annemden bile herhangi bir tepki alamazken babamın tatlısı benim için çok büyük hediyedi.

maalesef hala pedlerini aldıklarında onu saklamaya çalışan bayanlarımız var. bunu kızlarının yanında konuşmaktan bile çekiniyorlar. ya da kızları sorduklarında sonra sen de öğrenceksin ne olduğunu diyorlar. geçiştiriyorlar.

songülcüm sana katılıorum kesinlikle konuşulması gerekir ve bunu çocuğa ayıp olmadığının öğretilmesi gerekir. arkadaşların bazıları sünnetle eş tutmuo regli dönemini duyurmamız gerekmio herkese demişler evet duyurmamız gerekmio ama zaten dışardan regli miyiz diilmiyiz anlaşılıo birazcık açık görüşlü olmamız gerekio bence herkes herşein farkında biz büyükler olarak ve çocuklarımızada bunları doğru bi şekilde öğretmemiz gerekiyo.songül zaten her regli olduunda diil ilk olduundan bahsediyo zaten....bence kız çocuklarınada erkeklere gösterilen açıklıkta herşei anlatmamız gerekio bence herşeyi öğrenmeli bilmeleri gerekio ki yanlış bişeler yapmasınlar.....

Songülcüm sünnetle regl olayını bir düşünmüyorum....bence regl ancak erkek çocuğun rüyalanması ile birdir...

bu konuda ki düşüncelerim yaptıklarım oğlumun ergenliğe geçtiğini anladıysam bile bunu asla konuşmadık ve konuşmamda...

ama kızım olsaydı her türlü boyutunu konuşurduk genç kızlığa geçişi olan regli hakkında...

erkeklerin prezarvatif alması ne kadar ayıpsa kızların kadınların ped alması da o kadar ayıptır diye düşünüyorum...

pedleri gizlice gazetelere sararak poşetin içine atan marketleri hatırlıyorum da çok gülüyorum...

hayatım boyunca ilk günden beri ped almaya asla utanmadım...erkek satıcılardan kasiyerlerden de aldım en ufak bir utanma duygusu yaşamadım....

regli olduğum zaman hemcinslerimle paylaştım....

ayıp değil ama mahremiyet olduğu için diyorum...

nasıl hani evlenen çiftlerin ne yapacaklarını yaptıklarını biliriz ama bunu konuşmayız işte böyle birşey olduğunu düşünüyorum...

kadının adı var kitabını hatırlattı bu konun songül
bizim toplumumuz kadının yaptığı herşeyin adını ayıp koymuş canım
erkeklerle ilgili olanlar normal gibi gösteriliyor kadınla ilgili olanlar ayıp diye adlandırılıyor
peki bunu yapan kim yine biz kadınlar
dediğin gibi sünnet babında değil fakat bu tür mevzuların aile içinde konuşulması gerekir mutlaka
bilinçsizce büyüyüp şoklar yaşamaları dahamı iyi
ben kızlarım ergenlik dönemine yaklaştıklarında herşeyi anlattım
ve gerçekten çok güzel karşıladılar sorun yaşamadılar
ayıpmış ayıpı değerlendirirken neye ayıp deneceğine bakarak deseler olmuyor sanki
açıklamaya yapmayı bilmeyip adını ayıp diyip kestirip atıyorlar bence
çıkıp bağırmayacaksın ya oleyy yaşasın kızım ergen oldu duyun millet diyecek halimiz yok
tabiki konuşulacak aile içinde
sen en doğrusunu yapmışsın canım

kadının adı var kitabını hatırlattı bu konun songül
bizim toplumumuz kadının yaptığı herşeyin adını ayıp koymuş canım
erkeklerle ilgili olanlar normal gibi gösteriliyor kadınla ilgili olanlar ayıp diye adlandırılıyor
peki bunu yapan kim yine biz kadınlar
dediğin gibi sünnet babında değil fakat bu tür mevzuların aile içinde konuşulması gerekir mutlaka
bilinçsizce büyüyüp şoklar yaşamaları dahamı iyi
ben kızlarım ergenlik dönemine yaklaştıklarında herşeyi anlattım
ve gerçekten çok güzel karşıladılar sorun yaşamadılar
ayıpmış ayıpı değerlendirirken neye ayıp deneceğine bakarak deseler olmuyor sanki
açıklamaya yapmayı bilmeyip adını ayıp diyip kestirip atıyorlar bence
çıkıp bağırmayacaksın ya oleyy yaşasın kızım ergen oldu duyun millet diyecek halimiz yok
tabiki konuşulacak aile içinde
sen en doğrusunu yapmışsın canım

ayyy bu nineneme katılmayalı uzun zaman olmuştu....
özlemişim...
aynen songülüm aplam...
eğer benim çilek de kızsa ben de anlatacam ona, ayıp olmadığını da tabiki...
(malum barbunya büyüyor...şimdi çilek o...)

bencede ayıp bişey değil...bu sonuçta Allah tarafından kadınlara verilmiş biyolojik bi olay....evde anne baba bunu konuşabilir genç kız oldu kızımız diye ama herkese ilan etmek saçma olur....bende ilk olduğumda annem babama genç kız oldu demişti...tabi yanımda değil....

ama mesela bazen duyuyorum yaad okuyorum bazı kızlar babalarına her ay olduklarında söylüyorla hatta baba bana orkid al diyenler bile oluyor.....bu kadarıda fazla ve ayıp işte....

babamda alırdı ilk zamanlar ama asla ben söylemezdim annem söylerdi zaten o da kendi için istiyor gibi olurdu....

Ya sadece biryere takılıp kalmayın arkadaşlar,o sünnet örnekti,
benim konu başlığından da anlayacağınız gibi
ayıp olarak mı düşünüyorsunuz...
bakın bu konuyu açmamdaki neden,
bir kızcağız sırf ayıp diye öğretildiği için,
ilk olduğu aydan sonra 6 ay olmamış ve bunu ne annesine
ne de ablasına söyleyememiş...
utanmış...
Bu Utanılacak birşey mi sizce....??
bunu soruyorum ben?
Anne babanın anlayışını tartışalım istiyorum...
başkaları önemli değil,ilan edilsin de demiyorum,
lütfen konuyu farklı algılamayın...
sevgiler...

Songülüm tabiki paylaşmalı...

erkekler babaları ile kızlar anneleri ile paylaşmalı bu yaşadıklarını...

şimdi erkek çocuğun olsaydı ergenliğe geçişini konuşabilirmiydin acaba diye ben sana sormak istiyorum canım...

yoksa benim konuşmam mı gerekirdi....

konu regl partisi yapıldığı günden beri ilgimi aşırı çekiyor...

acaba ben mi yanlış yapıyorum diye kendimi sorgulamama neden oldun biliyormusun...

çünkü senin düşüncelerine fikirlerine görüşlerine inanılmaz değer veriyorum...işte bu sebepten sorgulamaya başladım kendimi...

lütfen erkek çocuk anneleri de katılsın...sadece kızların reglisi değil erkek çocukların ergenliğe geçmesi de konuşulmuyor ....

ben ortaokula giderken okulda konuşmalar yapılırdı pedler dağıtılırdı bilinçlendirmek adına.erkek çocuklar sünnet olduklarında malesef oğlum erkek oldu diye gururla söylenir ama kızlarda söylenmiyor ayıp oluyor ben katılmıyorum bu düşünceye malesef.işimize gelen konularda modern toplum oluyoruzda bu gibi konularda neden olamıyoruz anlayamıyorum.hiçbirimiz baki değiliz bu dünyada oldu ki bize birşey oldu kızlarımız babalarıyla birşey paylaşamıcak bastırılmış olduklarından.benim kızım ergenliğe adım attığında gururla söylerim.ayıp ayıp diye diye malesef çoğu bayanlarımız jinekologa gitmeye utanıyor.görüyorum çevremde ufacık erkek çocuklar bi kızı beğendikleri zaman alalım mı oğlum o kızı sana diyor ebeveynleri sohbet aralarında bazı bayanlar (genelleme yapmıyorum istisnalarda var çünkü)kızını alcam oğluma diyor böyle yaparak bile kız erkek arkadaşlığının olamayacağından başka bir şey göstermiyorlar.
ikisi aynı şey demiyorum tabii ki ama ayıpta denmemeli diye düşünüyorum.

Songülcüm hiçte ayıp değil bunlar bana göre.
Eğer kızlarımıza bunları biz öğretmezsek nereden öğrenecekler kesinikle yalan yanlış bilgilerle dolu olacaktır kafaları.
Benim kızım 20 yaşında regl olmadan önce aldım karşıma onun anlayacağı bir şeklide anlatmaya çalıştım .
Çok ağrılı dönemleri oluyor kızımında babası soruyor rahatsızlandımı diye bende söylerim yatsın dinlensin der.
Birazda ailenin çocuğunu bilgilendirmesi şart bu konuda.
Çok rahat bir şekilde gider markete orkitini alır gelir.

Songülüm tabiki paylaşmalı...

erkekler babaları ile kızlar anneleri ile paylaşmalı bu yaşadıklarını...

şimdi erkek çocuğun olsaydı ergenliğe geçişini konuşabilirmiydin acaba diye ben sana sormak istiyorum canım...

yoksa benim konuşmam mı gerekirdi....

konu regl partisi yapıldığı günden beri ilgimi aşırı çekiyor...

acaba ben mi yanlış yapıyorum diye kendimi sorgulamama neden oldun biliyormusun...

çünkü senin düşüncelerine fikirlerine görüşlerine inanılmaz değer veriyorum...işte bu sebepten sorgulamaya başladım kendimi...

lütfen erkek çocuk anneleri de katılsın...sadece kızların reglisi değil erkek çocukların ergenliğe geçmesi de konuşulmuyor ....

erkek çocuklarıyla tabiki babası ilgilenmeli,anlatmalı,
ama kaç tane baba anlatıyor çevremizde,
çocuklar,okuyarak,arkadaşlarından duyarak öğreniyorlar....
ne kadar doğru öğreniyorlar orası da tartışılır...
işte bu noktada çocuklarımızla bazen arkadaş gibi olalım demek geliyor içimden...
dediğiniz gibi erkek çocuk anneleri de anlatsınlar,yaşadıklarını,eşlerinin
oğlullarıyla ilişkilerini...
benim ablamın bir tane oğlu var,bir de minik Sılamız...
eniştem oğluyla arkadaş gibi herşeyi anlatmış,
bir çocuk,önceki mesajımda dediğim gibi,bilmesi gerekenleri
bilsin yeter,o görev de bize düşüyor...

Back