Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

vay kelebek üniversiteli oldun emi!! simdi okullu olduk, siniflari doldurduk :)) tebrikler canim basarilar dilerim allah sana zihin acikligi ve kuvvet versin üstesinden gelirsin insallah. valla ben ev kusuyum bu aralar burnumu bile cikarmiyom disari coookk soguk hadi ben neyse oglan üsütür diye korkuyorum. ya bisey sorcaktim senin kiza mamaya ne zaman basladin ve ilk basladigin zamanlar ne gibi zorluklar yasadin bi deyi ver bana :)

Gelincim insan kis mevsimi hep evde durmak istiyor kesinlikle, kursa gidiyorumya simdi haftasonunu bekledim öyle ne zor sabah erken kalkmak benneyaptımki
Benim kiz krese basladi dedim ama bir hafta gecti aradan yine hastalik kapti oradan yaa offff. Yani inanin biktim kres hastaliklarindan 6 ay oldu ve alismaliydi cocuk. Yaa iyi bakmiyorlar, privat birde insan o kadar para ödüyor sonuc her iki haftada bir hastalik, 315 euro yani nerdeyse benim evin kirasi gibi.
Annem burda olsaydi diyorum hep :KK43: 3 gündür atesi vardi kizimin, bugünde kulagi akmis baktim, burnu akiyor, sesi degisti biraz, öksürük var daha ne olsun. Mübarek sanki kresteki her cocuktan ayri mikrop kapmis, cocuklar bu aylar cok hasta, biri iyi oluyor digeri hasta ben hastayken götürmüyorum ama krese cocugumu, diger ailelerde özen gösterseler! :eek:klava:
Kizim krese baslayali zayifladi ve abartisiz her hafta hasta, alisir diyorum ama 6 aydir böyle bakalim ne olacak devaminda, kres ariyorum eve yakin bulmakta ne zor, belediye kindergarten'i icin yazildik ama 9. ayda ancak cikar o da cikarsa tabiki...

Gelincim ben 5 aylikken mi neydi, ufak tefek böyle sivi seylerden verdim agzina cay kasigi ile, özellikle corba suyu falan, sonra zamanla muz ezmesi, meyve püreleri, cubuk kraker yemeye baslamisti sonra emerek :)
Yogurt yedirebilirsin ama cok azdan basla aliskin olmadigindan cocugun midesi sindiremiyor yoksa. Mesela bugün meyve suyu verdiysen belki bir iki cay kasigi ver, birkac gün sonra miktari az cogalt o sekilde.Vücudu alissin yani yavas yavas.
Sonrasi zaten kendiliginden gelir :)
a.s.

selam kizlar kelebek cnm hangi kinder gartene gidiyo benimde privat ama boyle problemler yasamyiorum benim kinder gartene tavsiye ederim cnm donua bissney center da cok guzel bir yer ve cok guzel ilgileniyorlar istersen adresini veriyim bir arastir

Privatkindergarten "Fleur", 1020 Wien adresi bu cnm bir bak istersen

selam
kizlar bende wiyanadan yaziyorum size bende 2 yildir burdayim gurbette olmak o kadar zorki hepiniz eminim ayni duygulari y asiyorsunuzdur kendimi cok yanliz hissediyorum insallah burdan iyi arkadaslar bulurum biraz olsun gecer yanlizligim :)

selam
kizlar bende wiyanadan yaziyorum size bende 2 yildir burdayim gurbette olmak o kadar zorki hepiniz eminim ayni duygulari y asiyorsunuzdur kendimi cok yanliz hissediyorum insallah burdan iyi arkadaslar bulurum biraz olsun gecer yanlizligim :)

hoşgeldin hanemam viyanada oldukça yeniymişsin alışmakta ne kadarzorluk çektiğini tahmin ediyorum bende evlenip tüm ailem ve arkadaaşalrımı bırakıp geldim hiç alışamayacakmışım gibiydim.yalnızlığını burda paylaşman kolay olacaktır.sen nasıl geldin avusturyaya? burada neler yapıyorsun.?

a.s.
selam

slm cnm hosgeldin aramiza bende ayni zorluklari yasamistim ama kizim dunyaya gelince inan zamanin nasil gectigini anlamiyorumsimdi 2 bucuk yasinda almanca kursuna gidiyorum ev filan derken zaman geciyo kacinci viyanada oturuyosun cnm

selam kizlar kelebek cnm hangi kinder gartene gidiyo benimde privat ama boyle problemler yasamyiorum benim kinder gartene tavsiye ederim cnm donua bissney center da cok guzel bir yer ve cok guzel ilgileniyorlar istersen adresini veriyim bir arastir

Privatkindergarten "Fleur", 1020 Wien adresi bu cnm bir bak istersen

Paradies'e gidiyor kizim, ben Kinderfreude'ye yazdirmak istiyorum yer bulamiyorum bana yakin olaninda, yahut Alt-Wien var Taborstr. ondada yer bulursam bakicam.
Sagol önerin icin Dilekcim, bakicam adresine, yol önemli benim icin! Birde fiyati ne canim?

Seni gelen arkadasim hosgeldin a.s. Burada güzel dostluklar ediniriz insallah, kizlar yaza kadar kalabalik olalimda bulusalim :)a.s

Son düzenleme:
a.s.

slm cnm hosgeldin aramiza bende ayni zorluklari yasamistim ama kizim dunyaya gelince inan zamanin nasil gectigini anlamiyorumsimdi 2 bucuk yasinda almanca kursuna gidiyorum ev filan derken zaman geciyo kacinci viyanada oturuyosun cnm

slm hosbulduk bana yazman beni c ok mutlu etti nasil alistin bana yazarsan cok sevinirim benimde daha iki aylik bir kizim var ama yinede burda olmaktan hic ama hic mutlu degilim aklim sürekli ailemde annemi babami kardeslerimi cok özlüyorum alisamadim ben bu yabanci soguk yere türkiyeye gitmek istiyorum orda yasamak istiyorum burda yasamak cok zor sen geleli ne kadar oldu bu arada 10.wiyanadayim.

hoşgeldin hanemam viyanada oldukça yeniymişsin alışmakta ne kadarzorluk çektiğini tahmin ediyorum bende evlenip tüm ailem ve arkadaaşalrımı bırakıp geldim hiç alışamayacakmışım gibiydim.yalnızlığını burda paylaşman kolay olacaktır.sen nasıl geldin avusturyaya? burada neler yapıyorsun.?

selam elif bende evlenip geldim senin gibi bütün sevdiklerimi arkamda gözü yasli birakarak simdi neler yapiyorum anne oldum iki aylik kizim var onla vakit geciriyorum ama alisamiyorum aklim sürekli ailemde hic alisamayacakmisim gibime geliyor ve böyle oluncada mutlu olmam cok zorlasiyor sen geleli kac yil oldu sen neler yapiyorsun?

selam hanemam
öncelikle seni çok iyi anladığımı söylemeliyim.ben altı yıl önce geldim viyanaya beş yasında bir oglum var.oldukça monoton vı sıradan bir hayatı oluyor burda insanın.tanıştığım konuştuğum tüm insanlar sevmediklerini fırsatı olsa hemen türkiyeyedöneceklerini söylüyor.işin doğrusu şu ki hiç dönen göremedim çünkü önce iş sonra cocukların okulu bide emekli olmayı bekleme derken hayat geçmiş burda...benim içinde benzer bir süreç geçerli bu yüzden ben sadece hakkımda hayırlı olanı istemeye karar verdim.sonuçta türkiyede olan insanlarda birçok sıkıntı içinde huzur insanın ailesinde olunca herseye alışıyor....burda sihirli sözcük ZAMAN .....zaman içinde inan sende alışıp kabulleneceksin. içindeki özlem bitmesede burda yasamanında farkına varacaksın umarım senin için herşey istediğin gibi olur.almanca öğrenmeni şiddetle tavsiye ederim .gerçi şimdi bebek var kursa gitmen zor. ama yapacagın ilk işlerden biri bu olmalı...
canınısıkma bebeğine iyi bak mutlu annelerin mutlu bebekleri olur.yerimseniben
görüşmek üzere

slm hosbulduk bana yazman beni c ok mutlu etti nasil alistin bana yazarsan cok sevinirim benimde daha iki aylik bir kizim var ama yinede burda olmaktan hic ama hic mutlu degilim aklim sürekli ailemde annemi babami kardeslerimi cok özlüyorum alisamadim ben bu yabanci soguk yere türkiyeye gitmek istiyorum orda yasamak istiyorum burda yasamak cok zor sen geleli ne kadar oldu bu arada 10.wiyanadayim.

cnm bende ilk zamanlar kimseyle gorusmuyodum o yuzden SIKILiyodum ama zamanla alisiyosun ben 2005 te geldim buraya 4 sene olucak nerdeyse sende alisirsin cnm bide cevren gelisleyince hic SIKILmiyosun Allah anali babali buyusun bebegin oda buyudumu inan kendine vakit bile ayiramiyosun ben nasil aksam oluyo ne zaman sabah oluyo inan anlamyiorum turkiyeyi ozluyorum ama burdan oraya yerlesmeyide istemem

hanemam Allah bagislasin yavrun daha kücükmüs :)
Buraya alismaya bak cnm, sosyal tut kendini egerki kendini yalnizliga itersen hepten sogarsin buralardan. Cevre edinmeye calis, hosuna giden seyleri yap, kendini bos birakma yani, gerci zaten kücük yavrunla mesgul oluyorsundur ama kendinede vakit ayirmayi hic ihmal etme!
Cocugun biraz büyüyünce kindergarten'e götürürsün almanca kursu yaparsin mesela, dil cok önemli.
Yabanci dili olanlarda bence kendini gelistirmeye devam etmeli! Bize sunulan öyle güzel haklar varki Türkiye'de olmayan, bunlari gelismemiz icin kullanmaliyiz!
Ben buraya ilk geldigim günlerden itibaren alismaya koyuldum, yoldaki her tabelayi okurdum bu ne burasi neresi diye,bir cocuk gibi herseye ilgi duyardim. Kisa sürede alistigimi cevremde farketti, ee tabiki ailemi özlüyorum ama burada bir aile kurmussan bunu kabul etmisim demektir, özlemimide telefonda yahut firsat buldukca Türkiye ye giderek gidermeye calisiyorum. Yakinda olmak gibi olmuyor ama ne yapalim bu hayati biz sectik kimse zorlamadi degil mi?! Iyi yönlerinden bakalim herseyin, nasilsa kötü yönden baksak birsey degismeyecek, bosu bosuna karamsar günler yalnizliklar icinde bogusup durucaz yani zarari olacak bize sadece!
Görüslerim bunlar, umarim icini biraz rahatlatmisimdir :)

Sevgiler arkadaslar :)

cnm bende ilk zamanlar kimseyle gorusmuyodum o yuzden SIKILiyodum ama zamanla alisiyosun ben 2005 te geldim buraya 4 sene olucak nerdeyse sende alisirsin cnm bide cevren gelisleyince hic SIKILmiyosun Allah anali babali buyusun bebegin oda buyudumu inan kendine vakit bile ayiramiyosun ben nasil aksam oluyo ne zaman sabah oluyo inan anlamyiorum turkiyeyi ozluyorum ama burdan oraya yerlesmeyide istemem

selam
dilek zaman simdiden hizlandi biliyormusun kizim geldi geleli bende farkinda degilim zamen nasil geciyor emzirmek gazini cikarmak altini degistirmek,uyutmaya calismak derken hayatimda gecirdigim en hizli iki ay biliyomusun ben türkiyede yasamayi cok istiyorum cünkü burda ekstra hic bisey yok burdada aldigimla ay basini zor getiriyorum ordada bunu yasayacagimi biliyorum bari vatan hasreti olmadan yasarim anliyormusun bana hic bir getirisi yok buranin aksine benden biseyler götürüyor ama zamanla alisirim diye ümid ediyorum insallah görüsmek kismet olur bir gün.

selam hanemam
öncelikle seni çok iyi anladığımı söylemeliyim.ben altı yıl önce geldim viyanaya beş yasında bir oglum var.oldukça monoton vı sıradan bir hayatı oluyor burda insanın.tanıştığım konuştuğum tüm insanlar sevmediklerini fırsatı olsa hemen türkiyeyedöneceklerini söylüyor.işin doğrusu şu ki hiç dönen göremedim çünkü önce iş sonra cocukların okulu bide emekli olmayı bekleme derken hayat geçmiş burda...benim içinde benzer bir süreç geçerli bu yüzden ben sadece hakkımda hayırlı olanı istemeye karar verdim.sonuçta türkiyede olan insanlarda birçok sıkıntı içinde huzur insanın ailesinde olunca herseye alışıyor....burda sihirli sözcük ZAMAN .....zaman içinde inan sende alışıp kabulleneceksin. içindeki özlem bitmesede burda yasamanında farkına varacaksın umarım senin için herşey istediğin gibi olur.almanca öğrenmeni şiddetle tavsiye ederim .gerçi şimdi bebek var kursa gitmen zor. ama yapacagın ilk işlerden biri bu olmalı...
canınısıkma bebeğine iyi bak mutlu annelerin mutlu bebekleri olur.yerimseniben
görüşmek üzere

selam dün sana yazdim ama gönderemedim heralde daha yeniyim sitede hatalarim olabiliyor.o kadar dogru seyler yazmisiinki hissettiklerim konusunda yanliz olmadigimi bilmek güzel.burda yabanci olmak cok zor biliyorsundur ayni dili konustugun insanlar bile sana yabanci.bende dinledim insanlardan herkesin agzinda bir gitme plani ama sadece konusmalarda kalmis cok güzel söylemisiin dönende olmamis.ben sadece gitmek istiyorum su siralar ama zaman en iyi ilac haklisin belki bende zamanla alisirim burda olmaya kim bilir.kendime kücük bir hayal dünyasi kurdum bewlki bigün dönebilirim hayaliyle yasamakta güzel.dua ediyorum Allah bütün vatan hasreti cekenlere sabir versin icindede bize.yazdiklarin cok güzeldi gercekten hemde cok tesekkür ediyorum sana ve tekrar görüsme dilegiyle diyorum.hoscakal.

hanemam Allah bagislasin yavrun daha kücükmüs :)
Buraya alismaya bak cnm, sosyal tut kendini egerki kendini yalnizliga itersen hepten sogarsin buralardan. Cevre edinmeye calis, hosuna giden seyleri yap, kendini bos birakma yani, gerci zaten kücük yavrunla mesgul oluyorsundur ama kendinede vakit ayirmayi hic ihmal etme!
Cocugun biraz büyüyünce kindergarten'e götürürsün almanca kursu yaparsin mesela, dil cok önemli.
Yabanci dili olanlarda bence kendini gelistirmeye devam etmeli! Bize sunulan öyle güzel haklar varki Türkiye'de olmayan, bunlari gelismemiz icin kullanmaliyiz!
Ben buraya ilk geldigim günlerden itibaren alismaya koyuldum, yoldaki her tabelayi okurdum bu ne burasi neresi diye,bir cocuk gibi herseye ilgi duyardim. Kisa sürede alistigimi cevremde farketti, ee tabiki ailemi özlüyorum ama burada bir aile kurmussan bunu kabul etmisim demektir, özlemimide telefonda yahut firsat buldukca Türkiye ye giderek gidermeye calisiyorum. Yakinda olmak gibi olmuyor ama ne yapalim bu hayati biz sectik kimse zorlamadi degil mi?! Iyi yönlerinden bakalim herseyin, nasilsa kötü yönden baksak birsey degismeyecek, bosu bosuna karamsar günler yalnizliklar icinde bogusup durucaz yani zarari olacak bize sadece!
Görüslerim bunlar, umarim icini biraz rahatlatmisimdir :)

Sevgiler arkadaslar :)
selam görüslerinde haklisin biz sectik bu yolu bilerek geldik ama bilmek ve yasamak arasinda cok büyük farkalar var biliyorum.seninde bilmeni istiyorum sen nasil sosyal tuttun bu ülkede kendini cok merak ediyorum ve okumak istiyorum bana yazarsan sevinirim yasadiklarini hayatini nasil kolaylastirdigini cok merak ediyorum tekrar görüsmek üzere.

selam
dilek zaman simdiden hizlandi biliyormusun kizim geldi geleli bende farkinda degilim zamen nasil geciyor emzirmek gazini cikarmak altini degistirmek,uyutmaya calismak derken hayatimda gecirdigim en hizli iki ay biliyomusun ben türkiyede yasamayi cok istiyorum cünkü burda ekstra hic bisey yok burdada aldigimla ay basini zor getiriyorum ordada bunu yasayacagimi biliyorum bari vatan hasreti olmadan yasarim anliyormusun bana hic bir getirisi yok buranin aksine benden biseyler götürüyor ama zamanla alisirim diye ümid ediyorum insallah görüsmek kismet olur bir gün.

cnm inan seni cok iyi anlyiorum bende yasadim onlari ama buyunce inan daha cok ilgi istyolar durmadan soru soruyo benim kizim anne bu ne sune biseyler ogrenmeye calisiyo daha zorlasiyo vatan hasreti kotu biliyorum bende yasiyorum ama ben pozitif bakmaya calisiyorum zamanla alisicaksin buraya ben turkiyeye gidince hemn burayi aryiorum keske viyanada olsam diyorum arkadas edin cnm nlarla vakit gecirmek oyalanmak senide rahatlaticak yanliz kalirsan hic alisamazsin buraya kizini al disari cik gez dolas cevre edin o zaman dah cok rahatlarsin cnm ben 10 viyanaya kursa geliyorum david gasseye sen neresindesin tam olarak

selam görüslerinde haklisin biz sectik bu yolu bilerek geldik ama bilmek ve yasamak arasinda cok büyük farkalar var biliyorum.seninde bilmeni istiyorum sen nasil sosyal tuttun bu ülkede kendini cok merak ediyorum ve okumak istiyorum bana yazarsan sevinirim yasadiklarini hayatini nasil kolaylastirdigini cok merak ediyorum tekrar görüsmek üzere.

Hanemam mesela ben evde bunalinca yahut degisik birseyler yapmak istedigimde ya da kafa dagitayim az diye ya bir arkadasla bulusurum birseyler yapariz, yahut tek basima turlarim alisveris magazalarini. Kizim bebekkende simdide ayni yapiyorim. Birgün esiminde evde oldugunda ona önceden söylemis oluyorum bugün ben kendime vakit ayiricam diye, kizimla tüm gün o ilgileniyor bende ne yapacaksam yapiyorum. Hem alisveris yerlerinde cocukla hicbirsey anlamiyor insan, tek basina gez toz acayip rahat ben böyle seviyorum yani.
SInemaya gidebilirsin, esinle yahut aileden biriyle. Cocugunuzu birkac saatlik kayinvalidene ya da yakin birilerine birakabilirsiniz.
Ben ilk baslar kesinlikle gezmek icin kizimi birakmak istemezdim ama esiminde katkisiyla baktimki oluyormus, kayinvalidem bize gelip birkac saat bakar biz gezerdik arada, benim aklim ilk baslar hep evde olurdu ama sonra bununda olmasi gerektigini anladim zamanla, yani cocukta bize bagimli yasamaya alismiyor hem.

Anne sütü aliyorsa en fazla 2-3 saat kalabilirsin gerci disarida falan.
Biliyormusun bebekle gidebilecegin sinema bile var burda, bak linke : VOTIVKINO - Babykino

Cocugun büyüdükce daha cok aktiviteler yapabilirsiniz onunlada. Yüzmeye gidebilirsiniz, bebek havuzu ayri oluyor ve sicacik oluyor, kizimi götürmüstüm cok sevmisti.
Havalar isininca piknikler olur..vs.
Kitap okuyup cocuguma en iyi nasil anne olurum diye kendini gelistirebilirsin.
10.Viyana'da Divan kitabevi var, bende arada ugrar kitap alirim oradan.
Ben birde örgüyü seviyorum mesela, oyuncak örüyorum :) Bak lsite linkimi vereyim : MiniX Handmade
Benim vaktim yetmiyor cok seyler yapmak istiyorumda ...
Sen geleli kac yil olmustu?
Ne okumak istiyorsun mesela?Elimden geldigince yardimci olurum tabiki:)

Dilekcim Kindergartene ne ödüyorsun diye sormustum?a.s.

Herkese merhabalarr.Kizlar nasilsiniz.Uzun zamandir siteyede giremedim.Benim yoklugumda yeni gelen arkadaslarimda olmus.Hepiniz hos geldiniz.a.s.
hanemam canim burada malesef hepimiz yanliziz.Kendine iki tane güvenecek arkadas bul (fazlasi zarar).Malesef burada insanlar birbirlerinin kuyusunu kazma kötülügünü düsünme ve zarar verme disinda pek ise yaramiyorlar.Sana seni anlayan sana zarari olmayan ve sana destek verecek iki arkadas dost yeter.Ben zamaninda bu hataya cok düstüm kimsenin düsmesini istemem.Lütfen dikkatli sec hayatina girecek insanlari.Yazdigina göre 10, viyanadasin bende 10 da oturuyorum canim.Sana özelden msn adresimi yaziyorum.Istersen ekle msn dede konusabiliiriz.Ehliyete felan gidiyorum iki cocuk msnkolay oluyor ama siteye zaman ayiramiyorm.

X