Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

cnm pardon gormemisim cnm normalde ganztad 330 ama yardimla 160 dustu cnm cok iyi bir yer tavsiye ederim

cnm pardon gormemisim cnm normalde ganztad 330 ama yardimla 160 dustu cnm cok iyi bir yer tavsiye ederim

Iyiymis yaa, bana Ma10 den 35 euro yardim ettiler hepsi. AMS'ten yardima basvurdum bakalim edeceklermi. 315 benimkiside ama hem memnun degilim birde cok ödüyorum.
Kinderfreunde'de yer varmis netten baktimda Vorgartenstr. de orayi arayacagim bakalim pazartrsi, orasi kaliteli diye duyuyorum hep. Hem direk 11A ile götürürüm yürüme yolu olmuyor bana. Suanki Praterstern'de iniyorum ve yürüme yolu var 3 dk. falan sevmiyorum yolunu bile.
Belediyeden cikarsa 9. aya insallah evimizin önünde var ne güzel bahceli hemde. 5 dk getir götür ne iyi olur.

Herkese merhabalarr.Kizlar nasilsiniz.Uzun zamandir siteyede giremedim.Benim yoklugumda yeni gelen arkadaslarimda olmus.Hepiniz hos geldiniz.a.s.
hanemam canim burada malesef hepimiz yanliziz.Kendine iki tane güvenecek arkadas bul (fazlasi zarar).Malesef burada insanlar birbirlerinin kuyusunu kazma kötülügünü düsünme ve zarar verme disinda pek ise yaramiyorlar.Sana seni anlayan sana zarari olmayan ve sana destek verecek iki arkadas dost yeter.Ben zamaninda bu hataya cok düstüm kimsenin düsmesini istemem.Lütfen dikkatli sec hayatina girecek insanlari.Yazdigina göre 10, viyanadasin bende 10 da oturuyorum canim.Sana özelden msn adresimi yaziyorum.Istersen ekle msn dede konusabiliiriz.Ehliyete felan gidiyorum iki cocuk msnkolay oluyor ama siteye zaman ayiramiyorm.

Gülcincim nasilsin yaa ,sesin solugun cikmiyordu epeydir.Is bulmadin degil mi henüz?
Ehliyette kolayliklar diliyorum, bende yarim biraktim hamileyken artik hevesimde gecti, bir cocukla idare ediyorumda cok cocukla araba iyi olur tabiki.
Yaz gelsede bulussak yaa özledim sizleri :)a.s.

Iyiymis yaa, bana Ma10 den 35 euro yardim ettiler hepsi. AMS'ten yardima basvurdum bakalim edeceklermi. 315 benimkiside ama hem memnun degilim birde cok ödüyorum.
Kinderfreunde'de yer varmis netten baktimda Vorgartenstr. de orayi arayacagim bakalim pazartrsi, orasi kaliteli diye duyuyorum hep. Hem direk 11A ile götürürüm yürüme yolu olmuyor bana. Suanki Praterstern'de iniyorum ve yürüme yolu var 3 dk. falan sevmiyorum yolunu bile.
Belediyeden cikarsa 9. aya insallah evimizin önünde var ne güzel bahceli hemde. 5 dk getir götür ne iyi olur.

nm bende vorgartende otrudugum icin sordum gecen gun bana yok yer dediler burda komusumun kizda gidiyo oranada sordurdum yer yokmus ama yine sen bilirsin belki sansina yer cikar yer varsa bende oraya yazdirim hemen kapimin inu sende adi varmi oranin

Dilekcim bugün aradikta yer yokmus yaa. Kinderfreunde'de yer bulmak zor genelde zaten, hemen doluyor. Off simdiki yerden kesin cikmak istiyorum ama ben, bugün kizimi aldim ayaklari buz gibiydi evde baktimda. Oradan alirkende eli yüzü soguktu ve hatta dudaklari morarmis gibi geldi biraz. Cocuga mont giydiremem heralde, nasil yerse anlamadimki ben.
Off annem burda olsa diyorum hep, bakardi ne güzel bende Kindergarten'e 5 yasinda falan verirdim.
Kizim gitgide zayifliyor, hep hasta ola ola, birkac gündürde ishal. Ben biktimki cocuk nasil olmustur kimbilir cekmekten.
Yaa bazi anneler normal diyor falan gercekten öylemi, yani cocugun haftada birkez hasta olmasi normalmi? Ya da 3 gün iyiyse 6 gün hastaysa?
Bana hic normal gelmiyor, bu cocuk evdeyken niye hasta olmuyor o halde.
Ben mi alismaliyim bu duruma anlamadimki.

Dilekcim bugün aradikta yer yokmus yaa. Kinderfreunde'de yer bulmak zor genelde zaten, hemen doluyor. Off simdiki yerden kesin cikmak istiyorum ama ben, bugün kizimi aldim ayaklari buz gibiydi evde baktimda. Oradan alirkende eli yüzü soguktu ve hatta dudaklari morarmis gibi geldi biraz. Cocuga mont giydiremem heralde, nasil yerse anlamadimki ben.
Off annem burda olsa diyorum hep, bakardi ne güzel bende Kindergarten'e 5 yasinda falan verirdim.
Kizim gitgide zayifliyor, hep hasta ola ola, birkac gündürde ishal. Ben biktimki cocuk nasil olmustur kimbilir cekmekten.
Yaa bazi anneler normal diyor falan gercekten öylemi, yani cocugun haftada birkez hasta olmasi normalmi? Ya da 3 gün iyiyse 6 gün hastaysa?
Bana hic normal gelmiyor, bu cocuk evdeyken niye hasta olmuyor o halde.
Ben mi alismaliyim bu duruma anlamadimki.

evet cnm ben 9 ayda aradagim halde yer yoktu neyse saglik olsun cnm ama kindergartenin kotuyse al kizini cnm benimki süper bu yonden ya iremle cok ilgileniyo kucuk grubun tantesi adi lili ama muhtesem bri kenddi cocuklariymi gibi ilgileniyo cnm bence al buraya ver cnm sana soylemeyi unutmusun kayit yaptirdktan sonra bir kereligine 160 euro veriyoun cnm yinedde sen bilirssin cnm ama ben cok memnunum irem hic hasta olmadi orda islaklasa ustu hemen degsitiriyolar altini degsitiriyolar cok guzle ilgileniyolar yemesiyle icmesiyle istersen yerine git bir bak bakalim cnm sana yakin zaten

Tesekkürler Dilek, bir süre daha birkac yeri arastiricam bakalim, kayinvalidem bakiyor bu siralar kizima, devamli bakarsa belki ilkbahara kadar evde tutarim.

Ay 2 yıla daha çok yenisin yazmışsınız, ben yeni taşındım Viyana'ya aslında İstanbul'dan geleli 6 ay oluyor ama Budapeştede kaldım ilk beş ay, Viyana 23 ten ev aldık, tadilatı ancak bitti evle uğraşıyorum bu aralar ama bana yakın olan birileri varsa tanışmak isterim, ya nasıl geçecek zaman bilmiyorum, 10 aylık evliyim daha çocuk da yok, kursa gitmek istiyorum evi bir yoluna koysam, eşyalar vs. herşey tamamlansın. 1. bölgede sanırım çoğu kurs, bir de fiyatlarını bilen var mı, buraya geldiğimde 300 Euro'luk kupon verdiler kurs için. Acaba ne kadardır kurs fiyatları, ben İstanbul'da 2. kura kadar gitmiştim kursa ama ilerletmek istiyorum.

Birileriyle tanışmak istiyorum yoksa burda sıkıntıdan ölücem...

Bir de burda neler yapabilirim, kendimi geliştirmek adına, bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim, evde oturmak istemiyorum, canım sıkılıyor ve bunalıma girmek istemiyorum, kendime güvenimi kaybetmek istemiyorum, vs. vs.. Zaten budapeşte'de geçici olduğum için zor geçti hiçbirşey yapamadım orda, gerçi eşim hala orda çalışıyor ve haftaiçleri genelde orda olacak, ben yine budapeşte- viyana arası gidip gelicem senağlama Hayırlısıyla bir yerleşik hayata geçseydik herşey daha kolay olacak.

Merhaba hoşgeldın ben de yeniyim viyana 'da , istersen tanışabiliriz, nerede oturuyorsun kaç yaşındasın? Kendinle ilgili bişeyler yazarsan sevinirim.

Son düzenleme:
Livia bence almanca kursuyla baslangic yap, yani kurs bile senin icin yeterli olur orada yeni insanlar tanimak birseyler ögrenmek... Cogu birinci Viyana'da degil cogu bölgede var kurs.
Egerki fiyati uygun olsun diyorsan Volkshochschule kurslarini tavsiye ederim, en uygunlari onlar bence yani en fazla 200 belki aylik. Bir ara ins. kurs adresleri veririm sana simdi acele ugradim :)
Sevgiler

Livia bence almanca kursuyla baslangic yap, yani kurs bile senin icin yeterli olur orada yeni insanlar tanimak birseyler ögrenmek... Cogu birinci Viyana'da degil cogu bölgede var kurs.
Egerki fiyati uygun olsun diyorsan Volkshochschule kurslarini tavsiye ederim, en uygunlari onlar bence yani en fazla 200 belki aylik. Bir ara ins. kurs adresleri veririm sana simdi acele ugradim :)
Sevgiler

Merhaba KelebekGibi bana yazmana çok sevindim, evet haklısın sanırım ilk işim bu olacak çünkü dil bilmeden hiçbirşey yapamam, peki Volkshochshule kurs olarak iyi mi, bilgin var mı? Hocalar türkçebiliyor mu? Ben ist.da 5 ay Avusturya dil enstitüsüne gittim ama sadece haftasonları, haftaiçi çalışıyordum, çat pat bişeyler öğrendim iyi bir yerdi, hoca da avusturyalıydı zaten ama türkçe de biliyordu. Burda nasıl hiçbir bilgim yok, ben viyana 23 teyim bana ulaşımı kolay olsun istiyorum, burdan 1. bölgeye kolay oluyor ulaşım, 1 otobüs bir de metro yapınca Stephensdomun tam önündeyim. Gerçi henüz araştırmadım, belki daha kolay ulaşabileceğim daha yakında bir yer vardır.

Bu arada sen ne kadar aktif birisin öyle, nasıl vakit buluyorsun bu kadar şeye, şimdi de üniversiteli olmuşsun, biraz okudum da, örgü oyuncaklar yapan da sensin dimi? Bir de çocuk var sanırım, valla tebrik ederim canım, seni örnek almak lazım.
a.s.
Sevgiler...

Bir de burda neler yapabilirim, kendimi geliştirmek adına, bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim, evde oturmak istemiyorum, canım sıkılıyor ve bunalıma girmek istemiyorum, kendime güvenimi kaybetmek istemiyorum, vs. vs.. Zaten budapeşte'de geçici olduğum için zor geçti hiçbirşey yapamadım orda, gerçi eşim hala orda çalışıyor ve haftaiçleri genelde orda olacak, ben yine budapeşte- viyana arası gidip gelicem senağlama Hayırlısıyla bir yerleşik hayata geçseydik herşey daha kolay olacak.

Slm livia ben de viyanadayim, ama ben 18 yildir burdayim. Yeni geldigimde inan bende cok bunalmistim. Ama hemen kursa gittim.Cok faydasini gördüm.Ben sana Deutsche Akademi yi tavsiye ederim. Cok güzel bir instiutut sonuc alabilecegin bir yer ayrica hocalarin türkce bilmesi senin icin dez avantaj bilmemeleri daha iyi cabuk ögrenirsin iyi sanslar.

Slm livia ben de viyanadayim, ama ben 18 yildir burdayim. Yeni geldigimde inan bende cok bunalmistim. Ama hemen kursa gittim.Cok faydasini gördüm.Ben sana Deutsche Akademi yi tavsiye ederim. Cok güzel bir instiutut sonuc alabilecegin bir yer ayrica hocalarin türkce bilmesi senin icin dez avantaj bilmemeleri daha iyi cabuk ögrenirsin iyi sanslar.

Merhaba Denise, çok teşekkür ederim, Deutsche Akademi'ye bakıcam, benim için ulaşım da önemli çünkü, henüz arabam yok, o nedenle yakın olması tercihimdir.
İlgine çok teşekkürler,
Sevgiler...

Bencede asagida bir arakadasin dedigi gibi hocalar almanca konussa daha iyi, daha hizli olur ögrenmen. Hem zaten biraz ögrenmissin tam sifirdan baslamiyorsun. Bak buradan kendine göre yakin olan bir Volkshochschule bulabilirsin, her bilgi sitelerinde mevcut, esinden yahut birinde yardimci olmasini isteyebilirsin siteyi tam karistirmak acisindan, vhs.at - Willkommen bei den Wiener Volkshochschulen

Vakit yetmiyor maalesef banada, örmek istedigim cok oyuncaklar var kafamda ama bunu en arka plana atiyorum, önce ev cocuk ve okul. Ben bos durmayi sevmiyorum, yapacak hep birseyler ariyorum kendime. 2 bucuk yasinda kizim var.
Kizimda agliyor suan bakayim.
Sevgiler

Merhaba KelebekGibi bana yazmana çok sevindim, evet haklısın sanırım ilk işim bu olacak çünkü dil bilmeden hiçbirşey yapamam, peki Volkshochshule kurs olarak iyi mi, bilgin var mı? Hocalar türkçebiliyor mu? Ben ist.da 5 ay Avusturya dil enstitüsüne gittim ama sadece haftasonları, haftaiçi çalışıyordum, çat pat bişeyler öğrendim iyi bir yerdi, hoca da avusturyalıydı zaten ama türkçe de biliyordu. Burda nasıl hiçbir bilgim yok, ben viyana 23 teyim bana ulaşımı kolay olsun istiyorum, burdan 1. bölgeye kolay oluyor ulaşım, 1 otobüs bir de metro yapınca Stephensdomun tam önündeyim. Gerçi henüz araştırmadım, belki daha kolay ulaşabileceğim daha yakında bir yer vardır.

Bu arada sen ne kadar aktif birisin öyle, nasıl vakit buluyorsun bu kadar şeye, şimdi de üniversiteli olmuşsun, biraz okudum da, örgü oyuncaklar yapan da sensin dimi? Bir de çocuk var sanırım, valla tebrik ederim canım, seni örnek almak lazım.
a.s.
Sevgiler...

Slm Livia 23. bölgede bildigim bir kurs yok ama deutsche akademi 1. bölgede sanirim 1 aylik kurs ücreti 250 eur. Ben 10. bölgede oturuyorum ,ankaraliyim adim deniz 3 cocuk annesiyim 16 15 yasinda 2 oglum 8 yasinda bir prensesim var. turizm acentasinda calisiyordum yani ucak bileti satiyordum ama simdi evdeyim calismiyorum , yarim gün calisabilecegim bir yer ariyorum , kendime göre bisey bulabilirsem baslayacagim ins. Sende hic sikma canini inan hayat cok cabuk ilerliyor , su an hayatinin en güzel yillari tadini cikar. sevgiler.

X