- 24 Mart 2007
- 1.039
- 6
- 42
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cnm pardon gormemisim cnm normalde ganztad 330 ama yardimla 160 dustu cnm cok iyi bir yer tavsiye ederim
Herkese merhabalarr.Kizlar nasilsiniz.Uzun zamandir siteyede giremedim.Benim yoklugumda yeni gelen arkadaslarimda olmus.Hepiniz hos geldiniz.a.s.
hanemam canim burada malesef hepimiz yanliziz.Kendine iki tane güvenecek arkadas bul (fazlasi zarar).Malesef burada insanlar birbirlerinin kuyusunu kazma kötülügünü düsünme ve zarar verme disinda pek ise yaramiyorlar.Sana seni anlayan sana zarari olmayan ve sana destek verecek iki arkadas dost yeter.Ben zamaninda bu hataya cok düstüm kimsenin düsmesini istemem.Lütfen dikkatli sec hayatina girecek insanlari.Yazdigina göre 10, viyanadasin bende 10 da oturuyorum canim.Sana özelden msn adresimi yaziyorum.Istersen ekle msn dede konusabiliiriz.Ehliyete felan gidiyorum iki cocuk msnkolay oluyor ama siteye zaman ayiramiyorm.
Iyiymis yaa, bana Ma10 den 35 euro yardim ettiler hepsi. AMS'ten yardima basvurdum bakalim edeceklermi. 315 benimkiside ama hem memnun degilim birde cok ödüyorum.
Kinderfreunde'de yer varmis netten baktimda Vorgartenstr. de orayi arayacagim bakalim pazartrsi, orasi kaliteli diye duyuyorum hep. Hem direk 11A ile götürürüm yürüme yolu olmuyor bana. Suanki Praterstern'de iniyorum ve yürüme yolu var 3 dk. falan sevmiyorum yolunu bile.
Belediyeden cikarsa 9. aya insallah evimizin önünde var ne güzel bahceli hemde. 5 dk getir götür ne iyi olur.
Dilekcim bugün aradikta yer yokmus yaa. Kinderfreunde'de yer bulmak zor genelde zaten, hemen doluyor. Off simdiki yerden kesin cikmak istiyorum ama ben, bugün kizimi aldim ayaklari buz gibiydi evde baktimda. Oradan alirkende eli yüzü soguktu ve hatta dudaklari morarmis gibi geldi biraz. Cocuga mont giydiremem heralde, nasil yerse anlamadimki ben.
Off annem burda olsa diyorum hep, bakardi ne güzel bende Kindergarten'e 5 yasinda falan verirdim.
Kizim gitgide zayifliyor, hep hasta ola ola, birkac gündürde ishal. Ben biktimki cocuk nasil olmustur kimbilir cekmekten.
Yaa bazi anneler normal diyor falan gercekten öylemi, yani cocugun haftada birkez hasta olmasi normalmi? Ya da 3 gün iyiyse 6 gün hastaysa?
Bana hic normal gelmiyor, bu cocuk evdeyken niye hasta olmuyor o halde.
Ben mi alismaliyim bu duruma anlamadimki.
Livia bence almanca kursuyla baslangic yap, yani kurs bile senin icin yeterli olur orada yeni insanlar tanimak birseyler ögrenmek... Cogu birinci Viyana'da degil cogu bölgede var kurs.
Egerki fiyati uygun olsun diyorsan Volkshochschule kurslarini tavsiye ederim, en uygunlari onlar bence yani en fazla 200 belki aylik. Bir ara ins. kurs adresleri veririm sana simdi acele ugradim :)
Sevgiler
Bir de burda neler yapabilirim, kendimi geliştirmek adına, bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim, evde oturmak istemiyorum, canım sıkılıyor ve bunalıma girmek istemiyorum, kendime güvenimi kaybetmek istemiyorum, vs. vs.. Zaten budapeşte'de geçici olduğum için zor geçti hiçbirşey yapamadım orda, gerçi eşim hala orda çalışıyor ve haftaiçleri genelde orda olacak, ben yine budapeşte- viyana arası gidip gelicem senağlama Hayırlısıyla bir yerleşik hayata geçseydik herşey daha kolay olacak.
Slm livia ben de viyanadayim, ama ben 18 yildir burdayim. Yeni geldigimde inan bende cok bunalmistim. Ama hemen kursa gittim.Cok faydasini gördüm.Ben sana Deutsche Akademi yi tavsiye ederim. Cok güzel bir instiutut sonuc alabilecegin bir yer ayrica hocalarin türkce bilmesi senin icin dez avantaj bilmemeleri daha iyi cabuk ögrenirsin iyi sanslar.
selam bende 23de kaliyorum
Merhaba KelebekGibi bana yazmana çok sevindim, evet haklısın sanırım ilk işim bu olacak çünkü dil bilmeden hiçbirşey yapamam, peki Volkshochshule kurs olarak iyi mi, bilgin var mı? Hocalar türkçebiliyor mu? Ben ist.da 5 ay Avusturya dil enstitüsüne gittim ama sadece haftasonları, haftaiçi çalışıyordum, çat pat bişeyler öğrendim iyi bir yerdi, hoca da avusturyalıydı zaten ama türkçe de biliyordu. Burda nasıl hiçbir bilgim yok, ben viyana 23 teyim bana ulaşımı kolay olsun istiyorum, burdan 1. bölgeye kolay oluyor ulaşım, 1 otobüs bir de metro yapınca Stephensdomun tam önündeyim. Gerçi henüz araştırmadım, belki daha kolay ulaşabileceğim daha yakında bir yer vardır.
Bu arada sen ne kadar aktif birisin öyle, nasıl vakit buluyorsun bu kadar şeye, şimdi de üniversiteli olmuşsun, biraz okudum da, örgü oyuncaklar yapan da sensin dimi? Bir de çocuk var sanırım, valla tebrik ederim canım, seni örnek almak lazım.
a.s.
Sevgiler...