• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siddete sessiz kalmak?

Söylemelisin. Anneanne babaanne farketmez. Sık mı tekrarlanıyor bu durum bir defa mı duydunuz? Belki çocuk çok tehlikeli bir şey yaptı kadın dayanamadı, bu da haklı çıkarmaz tabi ama yine de emin olmak lazım. Çocuk bazen çok ağlıyor, babaanne çok bağırıyor, evi kontrol etmenin bir yolunu bulsanız mı acaba, ben huzursuz oldum falan diyebilirsiniz. Belki çocuk anneye anlatacak sıkıştırınca
Ilk defa duydum evet. Anneanne dememin sebebi normalde anneanne bakiyordu bir suredir babaanne dedigini duyuyorum. Hanimefendinin hazmetmesi en azindan daha kolay olurdu konuyu kendi annesi olunca, onun hissedeceklerini dusunerek yazdim.

Gelini veya oğluna olan sinirini çocuktan çıkarmıyorsa ben de birşey bilmiyorum.Bakamıyorsan söylersin insanlar başka çözüm üretir.Ruh hastası gibi sinirini el kadar çocuktan çıkarmaya çalışıp,travma yaşatmaya ne hakkın var.Gece gece sinirlerim bozuldu ahlaksız kadın!
Asla susmazdım.Net olarak sağlıklı bir şekilde ses kaydı alabileceğinizi sanmıyorum.
Kimliğinizi deşifre etmek istemeyebilirsiniz neticede insanların tepkilerini çok kestiremiyoruz.
Annenin veya babanın aracı var mı? Not sıkıştırabilirsiniz görecekleri bir alana.Notu görüp kayıtsız kalmazlar herhalde,takibe alırlar bir şekilde.

Son düzenleme:
Takip edin lütfen aileye söyleyin yetmedi polise sosyal hizmetlere haber verin.Kiyanan ya Allah kahretsin hayatta susmam başıma ne gelirse gelsin buna göz yummam.Çocuk o ne yapabilir

Gelini veya oğluna olan sinirini çocuktan çıkarmıyorsa bende birşey bilmiyorum.Bakamıyorsan söylersin insanlar başka çözüm üretir.Ruh hastası gibi sinirini el kadar çocuktan çıkarmaya çalışıp,travma yaşatmaya ne hakkın var.Gece gece sinirlerim bozuldu ahlaksız kadın!
Asla susmazdım.Net olarak sağlıklı bir şekilde ses kaydı alacağınızı sanmıyorum.
Kimliğinizi deşifre etmek istemeyebilirsiniz neticede insanların tepkilerini çok kestiremiyoruz.
Annenin veya babanın aracı var mı? Not sıkıştırabilirsiniz görecekleri bir alana.Notu görüp kayıtsız kalmazlar herhalde,takibe alırlar bir şekilde.
Babanin araci var, hatta esim ben babasiyla konusayim istersen esim esinize soylemeye cekinmis ama boyle bir sey duymus bilginiz olsun diye kendi annesiyle konusur belki dedi ama ben annenin bilmesinin daha iyi olacagini dusunuyorum su noktada. Sadece hic merhabamiz olmadigi icin nasil girecegimi bilemedim…

Babanin araci var, hatta esim ben babasiyla konusayim istersen esim esinize soylemeye cekinmis ama boyle bir sey duymus bilginiz olsun diye kendi annesiyle konusur belki dedi ama ben annenin bilmesinin daha iyi olacagini dusunuyorum su noktada. Sadece hic merhabamiz olmadigi icin nasil girecegimi bilemedim…
Evlerine oturmaya gidin. Bi kahve ya da çay içeriz diyin. Anne mutfağa gider illa ki. O sırada siz de mutfağa gidin ve olaydan bahsedin. O yaşta çocuğun şddet görmesi çok travmatik, ileride davranış ve kişilik bozukluklarına neden olur da diyin. Hatta çocuklarım bile bu çocuğa ne oluyor, neden ağlıyor diye soruyorlar diye durumu abartabilirsin ki belki rezil olduk diye düşünürler (olayı normal karşılarlarsa en azından rezil oluyoruz diye düşünürler) Aile şddet yanlısı değilse bu olayı bildikleri zaman birdaha böyle olay yaşanmaz.

cimere yaz, aile bakanlığını sec. bulunduğunuz ilcenin sosyal hizmet merkezindeki çocuktan sorumlu insanlar arastirsin. merak etme cocugun psikolog esliginde ifadesini alıyorlar. hem komsulara da soruyorlar. hem cocuk itiraf edemese bile ailenin kulaklarina kar suyu kacmis olur aklinda suphe yokken olusur.
bence en mantikli yol bu. hem cocuga aileye danisman falan atanır belki uzun vadede yararli bile olur
Annesi çalışıyor torunu diye güveniyor, onunla konuşması gerekir öncesinde bence. Annesi bilmeli.

Ilk defa duydum evet. Anneanne dememin sebebi normalde anneanne bakiyordu bir suredir babaanne dedigini duyuyorum. Hanimefendinin hazmetmesi en azindan daha kolay olurdu konuyu kendi annesi olunca, onun hissedeceklerini dusunerek yazdim.
Mutlaka bir şekilde çıtlatın, çocuğun ağzını arasın, gerekirse evde kayıtta telefon bırakır bulur bir yolunu. Ama dediğim gibi çocuk çok tehlikeli bir şey yapmış kadını korkutmuş da olabilir, bu bir savunma olamaZ tabi ki yine de annenin bilmesi lazım.

Hanimlar iyi geceler.

2 gundur icimi kemiren, butun deger yargilarimi gozumun onune getirip yine de cikis yolu bulamadigim, sussam olmuyor susmasam olmaz bir konuda sizden fikir almak istiyorum.

2-3 ay once karsi dairemize komsularimiz tasindi. Onlar kari-koca calisiyor o yuzden pek tanisma konusma firsatimiz olmadi. 3 yaslarinda oldugunu tahmin ettigim de bir cocuklari var.

Benim kizimin odasiyla onlarin cocugunun odasi bitisik ve yere kirinti dusse duyacak kadar ses gidiyor duvarlardan. Ayni anda uyutuyoruz genelde, kitap okuduklarini, kizdigini, guldugunu her seyi duyabiliyoruz. Sorun degil elbet bizim de sesimiz gidiyordur. Sorum su ki hanimefendi calisirken cocuga babaanne bakiyor bazen goruyorum, seslerini de surekli duyuyorum cocuk evin icinde babaanne diye seslenirken. 2 gun once kizimi oglen uyuturken babaannenin cocugu cok pis dovdugunu duydum. Deli gibi huzursuz oldum kadincagiz calisiyor emanet etmis acaba biliyor mu nasil davrandigini diye. Allah yukarda sanki anneanne olsaydi bu kadar huzursuz olmazdim bile.

Benim hicbir samimiyetim yok boyle bir aile trajedisine sebep olamam. Kadin iftira atiyo bana dese kanitlayamam. Belki herkes okay bu durumdan onu da bilemem. Sizce bosuna mi kendimi huzursuz ediyorum?
Polisi aramalısınız kim ihbar etti bilemez, tahmin de etse soramaz. Kapısına dayanırlar o korku da ona yeter.

Hanimlar iyi geceler.

2 gundur icimi kemiren, butun deger yargilarimi gozumun onune getirip yine de cikis yolu bulamadigim, sussam olmuyor susmasam olmaz bir konuda sizden fikir almak istiyorum.

2-3 ay once karsi dairemize komsularimiz tasindi. Onlar kari-koca calisiyor o yuzden pek tanisma konusma firsatimiz olmadi. 3 yaslarinda oldugunu tahmin ettigim de bir cocuklari var.

Benim kizimin odasiyla onlarin cocugunun odasi bitisik ve yere kirinti dusse duyacak kadar ses gidiyor duvarlardan. Ayni anda uyutuyoruz genelde, kitap okuduklarini, kizdigini, guldugunu her seyi duyabiliyoruz. Sorun degil elbet bizim de sesimiz gidiyordur. Sorum su ki hanimefendi calisirken cocuga babaanne bakiyor bazen goruyorum, seslerini de surekli duyuyorum cocuk evin icinde babaanne diye seslenirken. 2 gun once kizimi oglen uyuturken babaannenin cocugu cok pis dovdugunu duydum. Deli gibi huzursuz oldum kadincagiz calisiyor emanet etmis acaba biliyor mu nasil davrandigini diye. Allah yukarda sanki anneanne olsaydi bu kadar huzursuz olmazdim bile.

Benim hicbir samimiyetim yok boyle bir aile trajedisine sebep olamam. Kadin iftira atiyo bana dese kanitlayamam. Belki herkes okay bu durumdan onu da bilemem. Sizce bosuna mi kendimi huzursuz ediyorum?
Benim de çocuğuma babaannesi bakıyordu ben böyle birşey duysam çocuğuma sorardım mesela. Kayınvalidem çok güzel bakıyordu orada kalmak isterdi benimki. Bunu annesine söyleyin bulaşmak istemiyorum derseniz kapıya not bırakın aklıma birşey gelmiyor da çok üzüldüm. Bilmiyorsan söyle cadı kadın ne istiyorsun çocuktan 😡

Anneyi gordugum yerde sesimizin cok gittiginden kizimin cok ses yaptigindan yakinip kusura bakmayin diyerek girecegim konuya hanimlar oyleyse. Desteginiz icin cok tesekkur ederim…
Burdan girerek babaneside sizinkini dövüyor mu diyeceksiniz? Sesleri geliyor deseniz hiçbir şey anlaşılmaz yaramazlık sesi zanneder bi anlık bağırdı sanar. Böyle konularda açık ve net olmak gerek. Ben böyle böyle duydum ama aynı evin içinde değiliz ya gözümle görmedim ama kulağımın duyduğunu söylemek zorundayım çocuğun hakkı var diyeceksiniz. Sizde bir annesiniz bir çocuğa şiddete sessiz kalmamanız gerekir. Ben olsam hiç ağız bükmeden direk dalarım konuya hatta annenin tepkisine göre yetkilerere ileticeğimide söylerdim. Umursamaz aman der geçer bi tipse özellikle. Sesleri duyduğunuzda polisede şikayet edebilirdiniz ekipler kapıya bi kez gelse zaten gözü korkar ben dövdüğünü anladığım an bunu yapardım önce. Herkeste duyardı

Polisi aramalısınız kim ihbar etti bilemez, tahmin de etse soramaz. Kapısına dayanırlar o korku da ona yeter.
Kesinlikle ama bunu o an yapmalıydı şimdi bi daha çocuğu dövmesini beklemeside olmaz annesine direk söylemesi lazım. Polisi arasa özellikle çocuk diye belirtse ortalık ayağa kalkar kontrol için geldiklerinde üç buçuk olurdu babane. Dahası ailesi hemen duyardı

Anneyi gordugum yerde sesimizin cok gittiginden kizimin cok ses yaptigindan yakinip kusura bakmayin diyerek girecegim konuya hanimlar oyleyse. Desteginiz icin cok tesekkur ederim…
Bence o şekilde girmeyin. Direkt merhaba diye girin kendinizi tanıtın ben karşı komşunuzum sizinle bi şey konuşmak istiyorum deyip anlatın. El kadar bebeği dövüyo yumuşatmayın bence. Yırtsın o kadını. Pislik.

Hanimlar iyi geceler.

iftira değili kanıtlanır bişi. asla da susmam. ben hıc tanımadıgım halde otogarda bırıne uctum oyle bekarken. herkes cussesıne gore saldırsın dımı ya. benım cocugum kafasını carpsa 3 gun carptım dıye anlatır soyle oldu oyle acıdı boyle düştum falan. . baba kızzdı hııı yaptı der gosterır. kedi yaladı dıye elını anlatır. dovunce neden anlatmasın?? bagırınca bıle nasıl hasar bırakıyor cocukta bı de dayak ... bazen cocuklar etını parcalıyormuscasına aglar bagrır. duyan da bısı oluyo sanar oyle de olabılır ama sen cok net ses duyuluyor dıyınce vurma sesını de duymussundur. 3 yasında cocuk eger konusabılıyorsa zaten babannen senı dovdu mu sorusuna cevaben evet ya da hayır dıyebbılır. hatta nerelerıne vurdugunu da net gosterır... sen dırek kadına dayak sesı duydum de cekıl kenara kımse senden bı acıklama beklemz. beklerse de duydum dersın .

Sessiz kalmayın.O cocuğun kendini kurtarmaya gücü yetmiyor siz yardım edin.Annesine herşeyi açıķlıkla anlatın bende bir anneyim dayanamadım deyin mutlaka önlem alacaktır.Babaya söylemek mantıklı değil annesini korumak isteyebilir.Umarım kurtulur yavrucak.

Hanimlar iyi geceler.

Ses kaydet git diblet

Ya kusura bakmayın ama bazen çok saçma oneriler geliyor. Anneye gidip bizim de sesimiz geliyor tarzı olan öneri gerçekten çok mantıksız. Normal insan gibi gidip, böyleyken böyle biz babaannenin böyle bir şey yaptığını duyduk. Bu seferlik boslugumuza geldi sikayet etmedik ama bir dahaki sefere isterseniz doz kamera koyun isterseniz biz kayıt alalım bu isi kökünden çözelim diyin. İşi kıvırıp da konunun özünden sapmaya gerek yok.

Back
X