• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siddete sessiz kalmak?

Anneyi gordugum yerde sesimizin cok gittiginden kizimin cok ses yaptigindan yakinip kusura bakmayin diyerek girecegim konuya hanimlar oyleyse. Desteginiz icin cok tesekkur ederim…
İyi de kadın sadece bağırtı çağırtı ağlama sesi zannedebilir. Çocuk huysuzlanıp tutturuyor sanılabilir. Annesi ne demek istediğinizi anlamayabilir. Mız mız ağlamak var dayak yiyip ağlamak var. Babaanne inkar edebilir, üstelik gelinle arası kötüyse bu durumu kullanabilir. Oğluna kendini acındırabilir. Ses kaydı alın. Sizin çocuğunuzu dövseler anında bilmek istersiniz. Niye başka bir anneye empati yapmıyorsunuz? Kibar kibar havada kalan sözler mi duymak istersiniz yoksa direk siz yokken çocuğunuzu dövüyorlar denmesini mi isterdiniz?

Çok rahatsız oldum ve bilmeniz gerektiği için de ses kaydı aldım deyin telefonunuza kaydedin. Dinlesin kendi karar versin. Yok aile faciası yok komşuluk ilişkisi... Komşuluğu batsın. Herkesle görüşmek iyi olmak zorunda değiliz. Hatta annesi bildiği halde çocuk dayak yemeye devam ederse gerekli kuruma ihbar ederdim.

Bir de normalde babaanne bakmiyor cocuga anneanne bakiyor hangi zikkimin kokunden geldiyse bir aydir falan bunlarda o bakiyor (o derece her seyi duyuyorum)
Çocuğum yok ama arkadaşımın 2 yaşında çocuğu var herşeyi anlatabiliyor anneye .
Acaba dayak yese anlatamaz mi çocuk babanne beni dövdü diye ?
Kardeşimin çocuğu var o anlatamiyor 2 buçuk yaşında . Gelişimi biraz geride.Her çocuğun gelişimi farklı tabi. bir problem yoksa o yaştaki cocugun anlatması gerekmez mi ?

Annesi çalışıyor torunu diye güveniyor, onunla konuşması gerekir öncesinde bence. Annesi bilmeli.
bence ilk sikayet etsin. çünkü anneyle konustuktan sonra sosyal hizmet giderse konu sahibinin oldugu belli olur, canı sıkılır.
ayrica soyledigi seyde kanıtı yok. iftira deyip gecerler. babaanne iki aglar acillik olur - baba "annem yapmaz" der falan. degisen bir sey olacagini sanmıyorum. oysa shu giderse olay detaylıca arastirilir, sümenalti edilemez.

Sizin anlamadiginiz nokta su, karsimdaki insanin da az cok profilini yasam standardini goruyorum. Hanimefendiyi de bir anne olarak şoka sokmak istemiyorum belki. Kaynanan oglunu dovuyo haberin olsun diyecek bir uslubum da yok. Karsimdaki de ben de egitimli insanlariz hayat sizin komsuculuk oyunlariniz kadar basit degil. Amacim kadincagiza darbe indirmeden olani biteni ifade etmek.
İyi de kadın sadece bağırtı çağırtı ağlama sesi zannedebilir. Çocuk huysuzlanıp tutturuyor sanılabilir. Annesi ne demek istediğinizi anlamayabilir. Mız mız ağlamak var dayak yiyip ağlamak var. Babaanne inkar edebilir, üstelik gelinle arası kötüyse bu durumu kullanabilir. Oğluna kendini acındırabilir. Ses kaydı alın. Sizin çocuğunuzu dövseler anında bilmek istersiniz. Niye başka bir anneye empati yapmıyorsunuz? Kibar kibar havada kalan sözler mi duymak istersiniz yoksa direk siz yokken çocuğunuzu dövüyorlar denmesini mi isterdiniz?

Çok rahatsız oldum ve bilmeniz gerektiği için de ses kaydı aldım deyin telefonunuza kaydedin. Dinlesin kendi karar versin. Yok aile faciası yok komşuluk ilişkisi... Komşuluğu batsın. Herkesle görüşmek iyi olmak zorunda değiliz. Hatta annesi bildiği halde çocuk dayak yemeye devam ederse gerekli kuruma ihbar ederdim.
okudugunuzu anlamadiginizi farz ediyorum, sesimiz cok geliyor diye konuya girecegim yazmisim evet onlarin da sesi bana geliyora getirmek icin. Evet kibar kibar, karsimdaki de ben de boyle insanlariz cunku. Yok soylemeyecegim sadece ses geliyor diyecegim dememisim yazdigimin hicbir yerinde.

Hanimlar iyi geceler.

2 gundur icimi kemiren, butun deger yargilarimi gozumun onune getirip yine de cikis yolu bulamadigim, sussam olmuyor susmasam olmaz bir konuda sizden fikir almak istiyorum.

2-3 ay once karsi dairemize komsularimiz tasindi. Onlar kari-koca calisiyor o yuzden pek tanisma konusma firsatimiz olmadi. 3 yaslarinda oldugunu tahmin ettigim de bir cocuklari var.

Benim kizimin odasiyla onlarin cocugunun odasi bitisik ve yere kirinti dusse duyacak kadar ses gidiyor duvarlardan. Ayni anda uyutuyoruz genelde, kitap okuduklarini, kizdigini, guldugunu her seyi duyabiliyoruz. Sorun degil elbet bizim de sesimiz gidiyordur. Sorum su ki hanimefendi calisirken cocuga babaanne bakiyor bazen goruyorum, seslerini de surekli duyuyorum cocuk evin icinde babaanne diye seslenirken. 2 gun once kizimi oglen uyuturken babaannenin cocugu cok pis dovdugunu duydum. Deli gibi huzursuz oldum kadincagiz calisiyor emanet etmis acaba biliyor mu nasil davrandigini diye. Allah yukarda sanki anneanne olsaydi bu kadar huzursuz olmazdim bile.

Benim hicbir samimiyetim yok boyle bir aile trajedisine sebep olamam. Kadin iftira atiyo bana dese kanitlayamam. Belki herkes okay bu durumdan onu da bilemem. Sizce bosuna mi kendimi huzursuz ediyorum?
Acilen çocuğun ailesine söyleyin

Bence direkt konuya girin. Evlerimizden çok ses geliyor ya, geçen babaannesi çocuğu dövüyordu, çok net duydum, haberin var mı deyin.
Cimer vs şikayetlerinde, şikayet edenşn ismi hiç saklanmıyor. Pat diye söylüyorlar şikayeti yazanı. O yola girmeyin bence

Hanimlar iyi geceler.

2 gundur icimi kemiren, butun deger yargilarimi gozumun onune getirip yine de cikis yolu bulamadigim, sussam olmuyor susmasam olmaz bir konuda sizden fikir almak istiyorum.

2-3 ay once karsi dairemize komsularimiz tasindi. Onlar kari-koca calisiyor o yuzden pek tanisma konusma firsatimiz olmadi. 3 yaslarinda oldugunu tahmin ettigim de bir cocuklari var.

Benim kizimin odasiyla onlarin cocugunun odasi bitisik ve yere kirinti dusse duyacak kadar ses gidiyor duvarlardan. Ayni anda uyutuyoruz genelde, kitap okuduklarini, kizdigini, guldugunu her seyi duyabiliyoruz. Sorun degil elbet bizim de sesimiz gidiyordur. Sorum su ki hanimefendi calisirken cocuga babaanne bakiyor bazen goruyorum, seslerini de surekli duyuyorum cocuk evin icinde babaanne diye seslenirken. 2 gun once kizimi oglen uyuturken babaannenin cocugu cok pis dovdugunu duydum. Deli gibi huzursuz oldum kadincagiz calisiyor emanet etmis acaba biliyor mu nasil davrandigini diye. Allah yukarda sanki anneanne olsaydi bu kadar huzursuz olmazdim bile.

Benim hicbir samimiyetim yok boyle bir aile trajedisine sebep olamam. Kadin iftira atiyo bana dese kanitlayamam. Belki herkes okay bu durumdan onu da bilemem. Sizce bosuna mi kendimi huzursuz ediyorum?
Polise şikayet et döverken, o zaman haberi olur annesinin de

Sizin anlamadiginiz nokta su, karsimdaki insanin da az cok profilini yasam standardini goruyorum. Hanimefendiyi de bir anne olarak şoka sokmak istemiyorum belki. Kaynanan oglunu dovuyo haberin olsun diyecek bir uslubum da yok. Karsimdaki de ben de egitimli insanlariz hayat sizin komsuculuk oyunlariniz kadar basit degil. Amacim kadincagiza darbe indirmeden olani biteni ifade etmek.

okudugunuzu anlamadiginizi farz ediyorum, sesimiz cok geliyor diye konuya girecegim yazmisim evet onlarin da sesi bana geliyora getirmek icin. Evet kibar kibar, karsimdaki de ben de boyle insanlariz cunku. Yok soylemeyecegim sadece ses geliyor diyecegim dememisim yazdigimin hicbir yerinde.
Sizin gibi komşu olmaz olsun. Aynen kaynanan oğlunu dövüyor diyeceksiniz. Biri sizin çocuğa höt dese yıkarsınız ortalığı değil mi? Bugün biri sokakta bir çocuğa vursa hemen müdahale ederim. Polisi bile ararım o saniye. Ya şimdi ağzımızın tadı bozulmasın diye mış mış yapmam. Günah yazık değil mi o bebeğe? Üslupmuş komşulukmuş geçin onları. Bir bebeğin dövüldüğünü bile bile üslup ayarlaması yapamam ben. Daha önce niye söylemediniz, önlem alırdım, gönderirdim kayınvalidemi bakıcı tutardım, işten izin alır kendim bakardım vs diyecek belki. Siz keyfinizin gelmesini bekleyin, üslup ayarlaması yapın, ağzınızın tadının bozulmayacağına kanaat getirince bir ara söylersiniz. O arada cahil merhametsiz kadın dövüp durur çocuğu.

Kayınvalidem zaten öyle biri değildir ama vurduğunu dövdüğünü öğrensem evini başına yıkarım. Biri gelip bana, eşinin annesi çocuğunu dövüyor al bu ses kaydı dese elini öperim o komşunun. Telefonunuzla kayıt aldınız mı, bugün söylemeyi düşünüyor musunuz?

Hanimlar iyi geceler.

Bence gündüzleri oğlunuz çok ağlıyor 3 yaş sendromunuz mu var diye söyleyin içine bir kurt düşer zaten

3 yasında cocuk zaten söylüyordır konusuyordur diye tahmin ediyorm
Ben de uyarırım.
Anne bisey yapmazsa yetkili yerlere bildiririm herhalde
Yanı basımda bi cocugun siddete ugramasına göz yumamam.

Dövüyor diye değil ama çocuk bazen sinir krizi geçirmiş gibi ağlıyor duyuyorum dayanamadim üzüldüm bir sıkıntısı yok demi diye sorun belirtin bende cok üzüldüm

Dayak olayını bir kez daha teyit edin bence.yapacaginiz ve dogrulanmayan her hamle kaynana gelinin arasini acabilir ki bı kızın annesi bı kvsi bakıyorsa da gurbette olma ihtimalleri de yüksek kanitsiz böyle birşey söylerseniz çocuk bakımı konusunda zorda da kalabilirler problemde çıkabilir.elinizi sağlama alıp komşuyu uyarabilirsiniz. İlk duyduğumda çocuk kendi agliyo şiddet değil falan diye düşünmüştüm ama sonrası yine yaşandı bende ses kaydına almak istedim vs diyebilirsiniz. Ya benimde kızıma ananesiyle kaynanam bakıyordu o bi ara huy edinmişti ananem beni dövdü babannem dövdü demeyi ama gercek değildi tabi küçüktü o zaman bize de dövdü diyordu şimdi üç yaşına girecek çok güzel ifade edebiliyor kendini kimin neden kızdigini ne yaptigini

Dovdugunden nasil emin oldunuz. Ses geliyor dediniz ya cocugun bagirma sesi mi vurma sesi mi ne sesidir. Bazen cocuklar kriz gecirerek agliyorlar hele 3 yasinda sanirsin bir yerini kestin halbuki öylece duruyorsun. Ama eminseniz ise onerim esinizin babaya durumu iletmesi olur

Su an sizde Vebal altındasınız
Zavallı çocuk daha kaç defa dayak yesin
Cok bile beklemissiniz Allah rızası için durmayın siz yalan iftira atacak değilsiniz ki
Söyleyin hiç durmayın

Back
X