- 15 Ekim 2008
- 27
- 0
Slm Livia 23. bölgede bildigim bir kurs yok ama deutsche akademi 1. bölgede sanirim 1 aylik kurs ücreti 250 eur. Ben 10. bölgede oturuyorum ,ankaraliyim adim deniz 3 cocuk annesiyim 16 15 yasinda 2 oglum 8 yasinda bir prensesim var. turizm acentasinda calisiyordum yani ucak bileti satiyordum ama simdi evdeyim calismiyorum , yarim gün calisabilecegim bir yer ariyorum , kendime göre bisey bulabilirsem baslayacagim ins. Sende hic sikma canini inan hayat cok cabuk ilerliyor , su an hayatinin en güzel yillari tadini cikar. sevgiler.
Merhaba Deniz, çok teşekkür ederim, eşim de dün araştırmış, söylemiştim ona biri tavsiye etti Deutsch Akademi çok iyiymiş diye, o da araştırmış başlamak için en iyi yer burası dedi, oraya gidicem yani, hem 1. bölgede evet ulaşımı kolay benim için.
Sanırım doğru diyorsun şuan hayatımın en güzel yılları olması gerekirken entegrasyon adaptasyon süreciyle geçicek, kısmet olursa çocuk da istiyoruz bakalım artık planladık yani, Senin çocuklar büyümüş ne güzel, allah bağışlasın.
Sanırım sen uzun yıllardır viyana dasın, çalıştığına göre hem de uçak bileti satışı olduğuna göre Almancan bayağı iyidir. Ya 18 yıldır burada yaşayıp almanca bilmeyenler var şaşıyorum, bu tür insanlarımıza kızıyorum işte, insan yaşadığı yerin dilini öğrenmeden nasıl yaşar ya aklım almıyor ve hiç adapte olmamışlar, aynı şekilde yaşıyorlar, kendilerini izole etmişler herşeye, kalkan oluşturmuşlar önlerinde, neyse bu konulara grmiyim uzun bu mevzular, ama sizler gibi insanları görünce de seviniyorum.Türklere Avrupalılar 2. sınıf muamelesi yapıyor diye üzülüyorum işte bu yüzden, bizim ne suçumuz var şimdi, elimden geleni yapıp adapte olup güzel bir hayat sürmek istiyorum ben de, vatanım da nasıl yaşıyorsa burda da öyle rahat yaşamalıyım dimi. Ben öyle yaşayamam zaten dil bilmeden, öğrenmeden.
Çok teşekkür ederim. Senin 1. bölgeye ulaşımın kolaysa bir gün buluşalım istersen ama önümüzdeki hafta Tirol de olucam ama sen de çalışmıyor olursan ve istersen buluşabiliriz bir yerde bir kahve içebiliriz.Ben viyanaya geleli 1 ay bile tam olmadı o nedenle pek bir yer bilmiyorum burda, en kolayı 1. bölgeye ulaşmak.(bahsetmiştim budapeştede kaldım eşimin işi nedeniyle)
Çok teşekkür ediyorum ilginize,
Sevgiler...
Özlem