• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atanmamış kadınla evlendiğin için pişman mısın?

"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
Ah şu mesele , atanınca ne oluyor yani heleki öğretmenlikte bu meseleyi öyle bir abartıyorlar ki sanki atanınca dünyayı kurtarıyorsun, benim eşim atanmamıştı evlendik , şimdi atandı, sevgim saygım hala aynı, ama erkekler bazıları çok iğrenç, zamanında atanmamışım diye bana görücü gelen bey ters bir laf etmişti bende bir güzel paylayıp hayırı yapıştırmistim sonraları çok koştu pesimden ama nafile.. Bana çok itici geliyor bu atanma meselesi gerçekten ayıp etmiş arkadaşı, umarım eşin farklı düşünüyordur..

eşinizi hiç mi tanımıyor hangi niyetle size söylediğini tahmin edemiyorsunuz ..
ayrıca öğretmen maaşı ne ki erkekler bu yüzden evlenmek istesin bi kadınla , ya da eşine atan diye baskı yapsın . şaşırdım
Tanımıyorum sahiden tanıyamıyorum. Atan atan diye israr ettigi zamanlar da oldu. Bosver canını sıkma dedigi zamanlar da... anlamıyorum bi öyle bi böyle

Bu atanma olayı ne kadar önemliymiş bu sitede gördüm. Tamam iş hayatı önemlidir de sanki tedavisi olmayan ölümcül bir hastalığa tutulmuş muamelesi görüyor galiba atanamayanlar
Çünkü atanmamis öğretmenler çok ağır şartlarda çok düşük maaşlara çalışıyor. İş bulamıyorlar ağzıyla kuş tutsalar yaranamiyor vs..

Adamlar hayat arkadaşı ile beraber bir maaş kartı ile evlenmek istiyorlarda ondan.
Küçük düşünüyorlar ya, kadınlardaki memur koca ile erkeklerdeki öğretmen kadın takıntısı çok komik. Hayır madem para istiyorsun farklı alanları kafeslemeye çalış öğretmen memur maaşı nedir ki :confused: :confused: :confused: :confused:

Atanmış öğretmen buldum ne demek ya. Bir şey bulmuş almış gibi. Kadınla parası için evlenmiş demek Alfonso bir de gurur duyuyor. Ona güzel cevap verilirdi
Küçük düşünüyorlar ya, kadınlardaki memur koca ile erkeklerdeki öğretmen kadın takıntısı çok komik. Hayır madem para istiyorsun farklı alanları kafeslemeye çalış öğretmen memur maaşı nedir ki :confused: :confused: :confused: :confused:
Az iş yani saat olarak garanti maaş tam kadın mesleği haksız değiller 😂

"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
Sevilip sevilmemeniz ile alakası yok bence bu durumun.. Kim ne derse desin atanmış değil de(atanmış olsa tabi daha iyi) kendi ayakları üzerinde duran çalışan kadın her zaman daha tercih edilesidir.. Hepimizin eşine sorsalar çalışan bir kadınla evli olmak isterdim değil de "eşimin çalışıyor olmasını, aile bütçemize destek olmasını isterdim" gibi bir cevabı olurdu bence.. Tabi kadının güçlü olmasını ısrarla istemeyen hödükleri ayrı tutuyorum.. Eşiniz Elbette sizi kimseye değişmez ama hayatında gerçekleri var... Bence aradaki muhabbet tamamen bu.. En azından ben öyle düşündüm.. Ama sorulan soru biraz aptalca olmuş.. Siz çalışmıyorsunuz ya da atanmadınız diye eşiniz sizle evlendiği için neden pişman olsun ki ☺️

Vala bende ayni konumdayim. bazi erkekler calisan kadin hobisi var esinize sormasinndada kendini tatmine tmek.icin salakca bi soru sormus orasi kesin ama yani oyel dusunmyin mubabbet icinde gecmis sormustur sahsen ben oyle dusunuyorum birde kim istemez ki çift maas gelsi eve bunun olmamasi da bi eksiklik degil de

Benim erkek kuzenim benim de oldugum ortamda eşime dedi ki "ben evlenirsem X mesleginde biriyle evlenirim."

Eşim de "oturup meslekten mi konuşacaksiniz devamli ne alakasi var evlilikle x meslegin?" Dedi. O da cevap vermedi.

İlla memur olsun veya illa X meslekten olsun diye kadin arayanlar evlilik peşinde degil para peşindeler.
Aynisi kadinlar icin de gecerli.

Parası İçin evlenmişse yakındır patlar o evlilik canım 😉

Var böyle erkekler atanmış çalışan kadınla evlenmeyi marifet sanıyorlar. O adamın da zihniyeti bu yönde ki sormuş eşinize ama eşinizin bunu size söylemesini hoş bulmadım.

İş yerinde boyle muhabbetler dönuyor ne yazıkkı çok cirkin ama yapıyorlar.

Esimde ilk işe basladığında karın ne is yapıyor demisler. esinm ögretmen diyince devlette mi demişler evet diyince kadrolu mu sözlesmeli mi ucretli mi demisler. Bende ilk duyduğumda aaa deli midir nedir bunu soran diye düsünmüstüm.

Hatta biz bankaya borçlanıp ev alınca esime sen alirsin tabi esin memur bir maas garanti sen isten ciksan esinin maası var demişler.

Halbuki biz evlendiğimizde ben memur felanda degildim memur olmak icinde ölup bitmiyordum esim de farkındaydı hatta sıralama icinde olduğum halde doğuya gitmedim ikinci atama oldu kendi ilimi yazınca atandım. yani bayaği evde oturuyordum ilk evlendiğim zaman. kime ne? bu kimi ilgilendirir.

Kafaniza takmayın bence insanlar konusup konusup dursun.

dedikleriniz çok doğru işyerleri neler neler konuşuyor, sadece erkeklerin mi maaşı konuşuluyor sanıyorsunuz. esas kadının maaşı daha çok konuşuluyor. (çünkü evlenen erkeği zaten otomatik çalışıyor kabul ediyoruz). daha önce de yazmıştım erkek ağırlıklı bir işyerinde çalışıyordum herkesi tanımazsam da en az 20 erkeğin "atansın, maaşı olsun da isterse maymundan hallice olsun" diye onay verdiğini biliyorum. sadece 1 tek erkek "öyle şey mi olur sevmedikten sonra, karakter olarak da uymadıktan sonra ben maaşını ne yapayım, zaten parası bana lazım da değil, ister çalışsın ister çalışmasın" dediğini tam olarak konu bu olduğu için kelime kelime hatırlıyorum hala (ortada maymun denilen kızın vesikalık fotografı dönüyordu da), biliyorum ki o kişi de hala bekar! hoş bu 20 adamdan birebir tanıdıklarım içinde eşini aldatmayan, aldatmak için fırsat aramayan da yok, hem de ne aldatmalar gördüm ben orada...ne ideal evlilik müessesesi ama de mi? (not: çok güzel paralar kazanılan bir sektördeydik, adamların öyle asgari ücretlik, aç kalacak bir durumu da yoktu, bu neyin hırsı bilmiyorum: maaşı var diye sevmeyerek evlen, kredi çektir evi arabayı aldır, sonra da önüne gelenle aldat, kadınlar da kocişkom kocişkom dolansın, çocuk baksın, adı da evlilik. benim dumurlardan dumur beğendiğim bir ortamdı yeminle. hepsi de beyaz yakalı janti janti abiler).

neyse, burada sorun şu: kadının eşi patavatsız değilmiş normalde laf taşımazmış vs.
adam açık açık "atan artık" diyor bu kadına. bu pek takılmayacak gibi değil bence. yoksa millet ne derse desin, tınnn.

Bunu ben değişik şekillerde soruyorum eşime, ev hanımıyım, bütün yük sana kaldı, hiç pişman oluyor musun benimle evlendiğine diye. Eşimin eğitim hayatından dolayı arkadaşları hep çok iyi mevkilerde ve genelde meslektaşlarıyla evliler. Otomatik olarak bizim eve giren paranın hemen hemen 2 katı giriyor evlerine. Bazen aklıma geliyor yalan yok. İlk başlarda tek tek açıklıyordu, böyle düşünmen beni üzer, sen ailemizin direğisin falan diyordu. Şimdi ya saçmalama deyip geçiyor. Eşiniz benim gibi boş beleş bir insansa arada böyle düşünüyor olabilir. Ama bunu size dile getirmesi büyük terbiyesizlik. Ben kendim için çok rahat bunu düşünebiliyorum ama eşim için asla düşünmem (evliliğimizin başında o işsizdi ben çalışıyordum). İnsan böyle konularda kendini eleştirebiliyor ama en yakınının, hayat arkadaşının böyle düşünmesi çok üzer.

Bence asıl soru siz atanmadan evlendiğiniz için pişman mısınız

Çocukluğumuzdaki standartlar ile şimdiki standartlar arasında uçurum var ve en önemlisi hayat jet hızında pahalanıyor. Bazı angutları saymazsak çalışan kadınlarla evlenmek isteyen erkeklere kızamıyorum artık. Kocanız çok yüksek meblalar kazanmadıkça tek maaşlı hayat hep birseylerden feragat etmeyi gerektiriyor maalesef. Bence çiftler evlilik öncesi bu durumu net bir şekilde konuşmalı. Evlilikten beklentiler uyuşmuyorsa o yola çıkılmamalı, sonu hüsran çünkü.

Ayrica mesleğine, parasına göre koca seçimi yapan kadınların olduğu bir dünyada iş erkeklere gelince neden tüüüü pis kaka oluyor anlamıyorum. 🤭

Back
X