Asker Eşleri

Evet tayinler açıklandı ikinci gruptakiler de izne çıktı acaba böyle sırayla yeniden birinci grupta çıkacak mı çok merak ediyorum umarım yeniden eve dönerler
İnşallah en kısa sürede bizlerin de hayatı normale döner . Aile olmayı çok özledim daha bu sabah ağaçta karşılıklı otusen kuşlara bile imrendim . Rabbim onlara nasip ettiğini bizlerden esirgemesin

İnşallah en kısa sürede bizlerin de hayatı normale döner . Aile olmayı çok özledim daha bu sabah ağaçta karşılıklı otusen kuşlara bile imrendim . Rabbim onlara nasip ettiğini bizlerden esirgemesin
3 ay yoktular bir hafta geldi gitti hiçbir şey anlamadım. Bende aile olmayı özledim. Hayal ettiğimiz yapmayı istediğimiz o kadar çok şey var para da var ama zaman yok. Beraber olamıyoruz gerçekten çok acı, yolda birlikte yürüyen insanları bile kıskanır oldum. Birine doyamamak ne demekmiş bu süreçte anladım. Bana artık normal günler hiç gelmeyecek gibi geliyor sanki hiç evimizde olamayacakmışız gibi

Merhaba ,

benimde nişanlım şuan askerde 6 ay daha uzattı 2020 uzman alımları açılırsa başvuru yapacak bu süreçler nasıl oluyor? Alımlar için dönmesi gerekirken 6 ay daha sözleşme imzaladı , düğünümüzü erteledik nasıl olacak hiç bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Alım süreci nasıl oluyor bilmiyorum ama asker sevgilisi eşi olmak gerçekten çok zor.. Diğer yandan da gurur verici tabii ki

Uzmanlar hakkında bir bilgim yok ama askerle evli olmak hayatındaki en güzel olan her şeyi ertelemek demek. Hiçbir zaman kafana göre plan yapamazsın. Çoğu zaman yılbaşında doğum gününde evlilik yıl dönümünde hatta doğumda bile tek başına olursun.

öyledir tabiki , ama fazlaca endişeliyim

Ya bişey olursa diye mi? Kaderde ne varsa o yaşanıyor hiç buna takılıp canınızı üzmeyin derim.. Hiçbir şekilde kaderin önüne geçilmiyor malesef.. Benim sevgilim 3 yıllık subay. 3 yılda daha da birbirimizin değerini bildik diyebilirim.. Birbirine kenetlenmek apayrı bişey. Çok seviyorsanız gerisi geliyor inşallah :)

Birbirimizi sevince herşeyin üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum ki genel olarak ilişkimiz bu şekilde ilerliyor karşılıklı fedakarlıklarla. Kararı buydu saygı duydum arkasında durdum ve her zaman destekledim çünkü bende öğretmenlik ataması bekliyorum benimde doğu görevimde eminim ki hiç tereddütsüz benimle gelir, yanımda olurdu.
Allaha dua edip bekleyeceğim :)

Sizin de izolasyon hala devam ediyor mu değişiklik var mı

İzolasyon gemidelerde devam ediyo eşim zaten o 4 günden sonra artık tekrar gelemicek üstüne tayin de çıktı aramızda şuan 10 saatlik mesafe var izolasyon kalksa da eve gelemicek. Portuga

İzolasyon gemidelerde devam ediyo eşim zaten o 4 günden sonra artık tekrar gelemicek üstüne tayin de çıktı aramızda şuan 10 saatlik mesafe var izolasyon kalksa da eve gelemicek. Portuga
Göreve gittikleri için mi izolasyon kalkınca da gelemeyecek kötü olmuş ya çok üzüldüm eşimde evimizin yakınındaki limandaydı 17 gün önce başka limana geçtiler. Belki yeniden buraya gelirler de izne çıkar diye ümit ediyordum.

Ben artık bişey ümit edemiyorum o kadar beklentisizlestim ki. Manen çok yorgunum küçük bi çocuğum var sadece o huzurlu olsun diye uğraşıyorum ama bende olmayınca ona da vermek zor oluyo. İnşallah bu yıl yıllık izin kullanabilir eşim.

Evet benim de şu ara ruh halim çok çabuk değişiyor. Bazen mutlu bazen aşırı mutsuz hissediyorum. Bazen sanki kocaman bir hiçliğin ortasında gibi.. En azından senin küçük bebişin var yalnız değilsin. Kocaman evde yalnız başına olmak çok daha zor. Buraya yeni taşındık komşuları da pek tanımıyorum. Bazen kendimi çok yalnız hissediyorum. Umarım yıllık izni kullanırlar ve artık evlerine dönerler. Hiç bu kadar tükenmiş hissetmemiştim

İzolasyon ağustosta kalkacakmis daha erken kaldiracaklardi ama ertelediler. Malum tayinler oldu ,okullar açılacak, insanlar ev bakacak vs vs . O yüzden ağustosta kesin gibi . Hayırlısı bakalım ama her daim şükret yalnız olmayanlar da kolay gecirmiyo emin ol belki iki kat daha zordur tabi durumlara göre değişir.bazen kendime bile tahammülüm kalmıyo ama napsin yavrucak ona sarılıp ağlıyorum. Yine de Allah kimseyi çaresiz bırakmasın

Hadi inşallah ya umarım ağustosta kalkar bende yeni evli sayılırım bu ay sonu 1 yıl olacak. Dört ayı geçti sadece bir hafta gördüm. Ne eve yeni çevreye ne evliliğe doğru düzgün alışamadım. Böyle birden boşluğa düşmüş gibi hissettim. Elimden geldiğince bir şeylerle meşgul olup unutmaya çalışıyorum ama ne mümkün.. Elbette bu günlerde geçecek bu da verdiğimiz en zor sınavımız olur inşallah bir daha zorluk yaşamayız. Bebişinle güzel anılar biriktirmeye çalış ne mutlu sana eşinden bir parça hep yanında

Ben evlendim bir ay dolmadan göreve gitti onun hiç bir şeyinin yerini degistirmezdim mesela o gelene kadar giydiği pijamaları yikamazdim. Masada bıraktığı bardak orda kalırdı . Ona ait şeyler görmek beni hem mutlu ederdi hem de içimi burkardi. İlk yıl bittiğinde ve takvime baktığımda sadece 3 ay 18 günü birlikte gecirebilmistik. Beklemenin ozlemenin ne kadar zor ve yıpratıcı bir durum olduğunu çok iyi biliyorum.

İzolasyonun kalkması ağustosta da hayal oldu herhalde hala değişiklik yok kafayı yememe az kaldı bu bayram da bayram olmadı. Biz ne zaman normal bir şekilde eşimize kavuşacağız ya hiçbir kurumda bu uygulama yok bir bizde var sanki virüs gemidekilere var. Hakkımı asla helal etmiyorum keyfi bir uygulama olarak geliyor artık. Dışarıda millet barda otursun düğün yapıp eğlensin biz evimizde yan yana olmaya hasret kalalım. Bu kararı alanlarda rahatça evine gitsin ailesiyle olsun. Hakkım haram olsun 5 aydır bizi ayırdılar onların da yüzü gülmesin. Bıktım artık

İzolasyon kalkacakti ama izne çıkan kişilerin oldukça büyük kısmı pozitif dönünce devam etme kararı almışlar. Valla pozitif çıkanlar gerçekten büyük çaba sarf etmiş olmalılar Türkiye'de bulaşma oranı oldukça düşük sadece deniz kuvvetlerinde oldukça yüksek bi bulaş oranına ulaşmış. Maske takmayan dikkat etmeyen insanlara duyduğum öfkeyi anlatamam. Yalnız bi bayram geçti , tasinicaz tek başıma evi topluyorum oğlum 9 aylık, manen desteğe ihtiyaç duyuyorum yok. İnsanlar sosyal mesafe bile olmayan tatillere gidiyo. Fotoğraflar paylaşıyorlar ailecek , bayramlarda toplanıp köy gezmelerine gidenlerin fotoğrafları. Açıkçası bu durum en başından beri böyleydi. Sanırım ağustosu da böyle çıkarıp Eylül gibi ancak kaldırırlar ki o da belli olmaz. Yıllık izin kullanma hakları verilmiş . Eşim taşınma zamanı gelecek. Tasinacagimiz gün geldiğinde ben o güne kadar her şeyi toparlamis olucam o sadece gelip bizi alacak. İznini orada yerleşirken kullanacak. Hepimize hayat zaman geçtikçe daha da zorlaşıyo.esimin ailesi tatile çıkıyo beni de çağırdılar istemedim. Napiyim ben eşim olmadan deniz kum güneşmiş.
Kimse hayatindan yaşam kalitesinden hükümetin zorunlu tuttuğu günler dışında ödün vermedi bizim marttan beri hayatımızdan çalıyorlar.
Okuduğum kitaptan;
Hırsızlıktan başka suç yoktur aslında diyodu ki gerçekten de öyle.bizim yaşayacağımız güzel anılarımız çalındı. Bazen dayanamıyorum oğlumla sarılıp ağlıyoruz. Keşke elimizden bişey gelse . Yaaa herkes kurallara uysun ya da kurallar bi tek bize olmasın istiyorum

Kesinlikle öyle 5 ayı geride bıraktık kim bize giden aylarımızı verecek? O virüs kapan gemi personeli de gemiye dönmemek için bilerek hasta olmadıysa bende bir şey bilmiyorum. Komutanları amirallar çıkıp giriyor gemiye bir personele gelince virüs var. Karada ki deniz personeli her gün eve gelip duruyor lojmanda kantinde güvenlik vs devamlı maskeyle çalışıyor bir gemideki evine dönmüyor. Aylar geçti yapılacak tüm işleri tek kadın başına halletmeye çalışıyorum. Her ay önümüzdeki ay için umutlanıyoruz hepsi boşa gidiyor artık ne ağustosa ne eylüle umudum var. İzinleri kullanabilirler mi onu da bilmiyorum eşim her şey belirsiz diyor evimize 5 dk mesafede ama yüzüne hasret günler geçiyor. Bir başıma kafayı yemek üzereyim. Bu kararı veren kişiler Allahından bulsun biz sevdiklerimize hasret kaldık onlar ömür boyu yüzüne hasret kalsın ne diyeyim Allah bizim yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…