bir insan dinini saçının rengini değiştirir gibi değiştiremez. eğer bunu yapıyorsa zaten o kişi önceki dinine bağlı değildir ve muhtemelen yeni dinine de bağlı olmayacaktır, samimi değil çünkü.. kişi inandıklarını, güvendiklerini, içten içe devamlı konuştuğu, sevdiği, itaat ettiği bir inancı nasıl bir anda değiştirebilir ki... haa ama inancı yoktur ve sadece a dininden b dinine geçtim diyordur sırf göstermelik, onun için bu değişim zor olmasa gerek...
değiştirmem..kısmet işi bu bi yabancıyla evlenmem de demeyin..hani olurda çıkar karşınıza kör kütük aşık olursunuz ama din meselesi çıkıverir ortaya o zaman tabiiki ikisinden birinin dinini değiştirmesi gerekiyor! :) değiştiricek taraf ben olmam diyorsanız ona dinimizi en güzel şekilde anlatmak (ya da anlatıcak birini bulmak) gerekir..onu dinimizin sembolü kur'anla tanıştırmak,camilerimizi geezdirmek en mantıklı fikir..yoksa geçip karşısına beni seviyorsan müslüman olursun gibi laflar onada bir karşı cevap doğurur oda der "seviyorsan sende değiştir" .Bu yüzden en uygun şekilde anlatmak lazım :) zaten haberlerde internette vs. görüyoruz ki islamı tanıyınca sevmeyen ve seçmeyen yok neredeyse :) seçmezse de eyvallah der unutmaya bakarsın! insanoğlu neleri unutmuyor ki :)
Aşk uğruna din değiştirir misiniz? diye sormak aşık olduğu adam istiyor diye ameliyatla kendinizle uzaktan yakından alakası olmayan birine benzemek ile eşdeğer geliyor bana çünkü ikisinde de kendinden, düşüncelerinden vazgeçiyorsun...
Askla dinin arasindaki alakayi kuramadigim icin cevap veremiyorum.
Din gibi kisisel konularda baskalarina mudahaleye karsiyim zaten.
Benim ozelime mudahale edecek kadar saygisiz birini cikarirdim hayatimdan. Boylece secim yapmak zorunda kalmazdim.