Aşırı aileci eş konusunda fikirlerinize ihtiyacım var..

Merhaba Siena. Senin eski konularına çok yorum yapmıştım. Bayadır konu açmayınca dedim sorunları çözdü galiba. Ama olmamış maalesef. Şimdi buradan bakınca eşinin gerçekten psikolojik bir rahatsızlığı olabilir. Ama burada seçenek seninde yaptığın gibi uzmanına yönlendirmek ve destek olmak. Ama o anladığım kadarı ile hastayım kötüyüm diyip mızmızlanıyor ama yerinde saymak istiyor. Hal böyle olunca bir arkadaşında belirttiği gibi hastalıktan çok annesi gibi duygu sömürüsü ile iş yürütmeye çalışıyor. Zira o da aynı yöntemi kullanmaya çalışmış...

Yok ya, kadin turkiyeye gidince anne oglunu stres topu secmistir, ona agliyor.

Yok ya, kadin turkiyeye gidince anne oglunu stres topu secmistir, ona agliyor.
Haklısın pisekar öyle de olabilir. Annesi habire dolduruyordur oğlunu. O da eşine böyle abuk sabuk şeyler atıp , yazıyordur. Ama harbiden sağlıksız hareketler bunlar. Zaten yazılanlara bakarsak ailecek sağlıksız insanlar... Hatta açık yazayım çocuk falan olsa eve çökerler.

Tabiki de sürekli eşinizi kontrol altında tutamazsınız.. Ne kaynanız düzelir, nede görümce.. Kocanız iyi biri ve dolduruşla evlilik sürdürüyor.. Aklınızı kullanın.. Ayrı eve cıkın.. İşe girin orda çalısın. Durup bunlarla ugraşamak yerine kendi hayatınıza odaklanın.. Onlar zaten hic susmaz.. Kimseyi de takmayın boşuna.. Olan size oluyor, boşuna su geri kafalılar icin aranızı bozuyorsunuz.. Asla degmez.. Bu devirde boşanmak cok kolay ama, sonrası hic kolay degildir. Maddi ve manevi olarak... Sanki 2.evlilikte herşey muhteşem mi gidiyor da.. Daha başka problemlerle ugraşıyor insanlar... Ha bu arada burda boşan diyen cok akıllaları da dikkate almayın.. Burda ancak yorum yapılır zaten.. Boşan demek kolay yaşamayanlar bilmez... Sanki size cok mu destek olacaklar.. Bir evlilik de şiddet, aldatma yoksa boşanışmaz.. Hele ki böyle bir devirde.. Bunlar her evlilikte yaşanan çözülebilecek sorunlardır..

Doldurmuyorsa bile cani sikilinca ogluna trip atiyordur, kavga ediyordur, Adam da eski rahat gunlerini ozluyordur, annesinin geline salca olup stres attigi gunleri

Eşinizin ağlıyorum şu an demesi ve ağlarken fotoğraf atması çok itici ve çok çocukça.Sizin elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorum ama gidince kayınvalideyle son bir kez daha yüzyüze konuşun.Oğlunun arada kaldığını,depresyona girdiğini söylediğini anlatın.Benim buraya gönülsüz geldiğimi bilmek daha mı mutlu edecek seni deyin.Ya da eşinizin izni varsa gelsin tüm tatili sizin ailenizle Türkiye’de geçirsin,bakalım yapabiliyor mu.

O kadar uzun ki okumadım ama aileci eş değişmiyor. Buyumemis ama koca olmuş adamlar degismiyor.

Hakkınizda hayırlısı olsun üç yıldır hala cozemeyecek bir problem değil kendisi her gün orada neye psikolojisi bozulmuş anlamadım ama size zarar verme ihtimali olabilir mi bilmiyorum
Çok Teşekkür ederim.
Bana zararı psikolojik olarak sadece.
Eğer annesi sürekli dolduruyorsa arada kaldığı için psikolojisi bozulmuş olabilir diye düşünüyorum.Degisik bir kadin gerçekten normal anne statusunde değerlendiremiyorum.Benim annem de kv ama her zaman oğlum gelinim mutlu olsun da isterse hic gelmesinler der ve çok güzel ilişkileri var.Ama benim kv de tam tersi onlar yüzünden tartışmalarımız olsa da açıkça suan bu konu için tartışıyoruz desem de oralı olmazdı..Yoksa oturup konuşulup halledilmeyecek hicbir sorun yok ama karşınızdaki kendi egolarini herşeyin önünde tutunca kapı duvar gibi sizi duymuyor görmüyor

Siz de , eşiniz de hiç olgun değilsiniz
Eşinizin ailesine 5 dakika uğrayıp vedalasabilirdiniz , bencil bir insansınız, tüm konunun ben ben ben ben , bi dönüp okuyun yazdıklarınızı
Sırf yurtdisinda yaşamak için mi evlendiniz bu adamla? Bosanirsaniz adamın hayatı kurtulur

zaten bir onceki gun yemekte gorusmusler, ne geregi var ki. ama problem cikarmak isteyen insan gozunun ustunde kasin var deyip trip yapacak bir sey bulur

1 sene kv ile görüşmedim konu açacak büyük sorunlarım olmamıştı.En son ist'a gelirken barıştım bu defa ne oldu bilmiyorum.Ama esimin dolduruldugunu düşünüyorum..
Esim ilk defa böyle bisey yaşıyor daha önce bana hiç depresyondayim kendimi kötü hissediyorum fln dememişti.Sizin de dediginiz gibi en fazla doktora git diyebilirim destek olabilirim ama daha sorunu bile bilmiyorum..Sorunun kaynağı belli ama bu defaki sorun ne bilmiyorum..
Ben ailesine de kendisine de zaten eskisi gibi sürekli gidemeyecegimi yemekte söyledim.Kp oraya gittiğim için çok mutluydu o da beni onayladı.Surekli yemek boyunca benimle ilgilendi.Kv de bana karşı iyiydi yani öyle görünüyordu.O gün ordan güzel ayrıldık bir sorun yaşamadık.Ist a geldiğimde de esimle iyiydik 20 gün kadar sonra ben kendimi iyi hissetmiyorum,depresyondayim,kalbimde de ağrı var doktora gideceğim diyordu.Sorun ne bilmiyorum sorsam da cevap alamıyorum.Suan sormayı da bıraktım artık kendi söylerse söyler diye düşünüyorum

Vatandaşlık için okula gidiyordum.Suan bitti sınavı geçtim sadece belli bir süre geçmesi gerekiyor sanirim 1 yil kadar.Bu sene çalışmayı düşünüyordum zaten.Hem mental olarak iyi gelir bana hem de para kazanırım.
Esim aslında ordan gelenleri duymasa takmasa ben de hiç takmayacağım.Ben esimin takmasını takıyorum aşırı etki altında kalıyor ki depresyona bile girmiş ki ortada hiçbirşey yok.Tam tersi ailesi ile baristigim için mutluydu ayrılırken..
Eşimle ailesi dışında normalde hicbir problemim yok,suan akışına bıraktım dönünce yüz yüze konuşacağım umarım sorun neyse çözeriz

Evet kim yaparsa yapsın bu esim de olsa bana da çok çocukça ve itici geliyor.
Tabiki çözüm olacaksa konuşurum ama kv asla hatasını kabul eden biri degil.Evliligimizin ilk zamanlarında bu mevzu yüzünden kavga ettiğimizi de açıkça kendisine söyledim hic sesini çıkarmıyor,çok degisik bir kadin.Bunu da anlatsam orali olacağını sanmıyorum ama yine de denerim.
Esim normalde işlerini bitirip 1 ay geliyordu ama benim ailem onun ailesi gibi değil,çok anlayışlilar cebime para koyup dışarda yiyin guzelce esinle gezin tozun derler.Ben senin aileni çok seviyorum ama sen benim ailemi sevmiyorsun der

Ben eşimle severek evlendim ve tam tersi ailem eşimi ist'da yaşamaya ikna etmeye çalıştı.Cunku ist'da otursaydık burda sıfır evimiz vardi.Evlendikten sonra da her zaman birlikte ist'da yaşama fikrini yineledim evlenmek için böyle birşey aklımdan geçmedi.Böyle bir düşüncem olsaydı sözleşmeli evlilik yapmayı düşünürdüm yurt dışında yasamak için evlilik yapmak kumar oynamak gibi bise bu kadar gözü kara biri değilim.Ama tabiki oraya yerleşmişken boş durmadım dil okuluna gittim,vatandaşlık için okula gittim sınavı geçtim ve az bir surem var vatandaşlık almak için.Nerde yaşarsam yasayayım geleceğini düşünüp kendimi garanti altına almak zorundayım bunun yurt dışı sevdalısı olmakla bir alakası yok..
Ben zaten bir ertesi gün uçağım var diye o yemeği de bir vedalaşma şeklinde gördüm.Bilseydim bu kadar sorun olacağını 5 dk uğramak benim için sorun değildi.Ama kendim bunu bu kadar büyütecek bir yapıda olmadigim için belki o kadar önemsemedim.
Konu açarken moralim çok bozuktu nasil yazdigimi bile bilmiyorum,hayatımda hiç bencil bir insan olmadım sadece ben nasil evliyken ailemin düşünceleri degil kendi kimliğimle hareket ediyorsam eşimden de aynısını bekliyorum.Tek derdim bu

Bir bucuk senelik Almanya geliniyim. İlk ay ben de bocalama konusu açmıştım ama şimdi tüm aile dinamikleri istediğim şekilde oturdu çok şükür, hatta konuma da yazmıştınız ve umarım sizin de her şey gönlünüzce olur.

Bu arada konuyla çok alakası yok ama 1 ay sonra oturum yenilemeye gideceğim ve tam 1bucuk yıl olmuş olacak buradaki sürem. B1 ve entegrasyonumu yaptım sizce süresiz gelir mi siz ne kadar sürede aldınız? heyecanlıyım ne gelecek diye merak ediyorum vallahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…