Aşırı aileci eş konusunda fikirlerinize ihtiyacım var..

Kirilmayin bana ama esiniz zaten guven veren bir tip degil. Yarin kendimi oldurecegim, bak intihar ediyorum falan diyecek bir tip. Esinizin de ailesinin de degismesi imkansiza yakin bir durum. Konuda bu noktada nasil davranmaliyim diye yazmissiniz ben olsam bu noktada o esten ciddi korkmaya baslardim, korkudan iletisim falan kuramazdim o derece psikolojisi normal degil. Bence bunlarin hepsi bir olup sizi delirtir en son sienatan deli zaten derler.

Eşiniz çok yorucu bir tip.
Belli ki evlilikte kendisine ağır gelmiş, kaldıramıyor.

Attığı mesajlar , ağlarken fotoğrafini göndermesi dengesiz bir ruh hali var.. Koca adamın böyle şeyler yapıyor olması ürkütücü geldi bana.

İçinde küçük bir kaynana var adeta.. sürekli hasta, kalbi tutuyor

Yani kayınvalide sorunları falan bir şekilde çözülür hangimiz çekmiyoruz ki... Ama eş...
O kilit nokta.
Sizin eşinizde de psikolojik sorunlar var.
Ailesi ile istediğiniz dengeyi tuttursaniz bile eşiniz kendi kişisel sorunları gereği yine de mutlu olmayacak, sizi mutlu edemeyecek gibi..

Evet aile olarak manipüle etmeyi seviyorlar ve ben zaten konularımdan bildiğiniz üzere mesafe koyabilmek için,hayır diyebilmek için bile çok çaba sarfettim.Ilk konum nasil kırmadan rahatsiz olduğumu belli ederim bu durumdandı,son konum kv ile köprüleri yıktım artikti.Benim sabrımı zorlayarak nerden nereye getirdiler.Ve tabiki evlendiysem esimle bir hayat geçirmek isterim eşimden sebep tüm ailesi ile her an her dk birlikte olamam

Kusura bakmayın hepsini okuyamadım ama konuyu anladım ve kuzenim yazdı sandım oda aynısını yaşadı fakat bunu bilerek evlendi. Bunu bilmiyor olmanız tuhaf açıkçası anacı oğullar az çok belli eder kendini 3 günde evlenmediniz sonuçta. İkincisi kuzenimle de aynı konuyu konuşmuştum. Oda aynı dairede altlı üstlü kalacaktı bende tavsiye etmiyorum kanatsız melekte olsalar gelen gidenin gözüne batacak her gün seni çağıracak gitmezsen o sana gelecek dedim ki öyle insanlardı gerçekten bunun için beraber vakit geçirmeme dahi gerek yoktu :) Oda yok iyi insanlar ben her zaman gitmem ırt zırt diye savunmasını yapsada evin camlarını indirip gitmiş oradan öyle kavga etmişler Bi gün sürekli kişiden rahatsız olmuşlar diğer gün kahvaltı akşam yemeği derken arayıp duruyormuş ki bunların görülmemesi imkansızzzz. Onun tek niyeti evlenmekti birde mal varlığını alabileceğini sandı onda da evlenmeden önce bari evi alsınlar size madem zenginler niye sonraya bırakıyorlar dedim onu da vermediler sonradan Şimdi bana anlatamıyor bile durumları. Yani aynı dairede altlı üstlü yaşamayı bile doğru bulmuyorum ben açıkçası. Bizim Ülkemizde anlayışlı kendi halinde bir kayınvalide kayınbaba yok maalesef

Çok haklısınız.Bu sorunları yaşadığımda akıl sagligimi hala nasil koruyabiliyorum diye kendime ve sabrıma şaşırıyordum.Esimi ilk defa böyle görüyorum açıkçası sürekli bu konumda olan biri olsa ben de korkardım bu tavrından ama bu geldiğim noktada sadece depresyondayim kalbim ağrıyor gibi tavırlar bu iletisimsizlik beni yoruyor.

Biz de çok yakın oturuyoruz hiçbir dönemimizde sizin gördüğünüz muameleyi görmedim, eşiniz çok zayıf bi karaktermiş, ona sizin kedinize bakmak zor gelirken hayat boyu kendi ailesini dandinlemenizi isteyecek kadar da hadsiz. Bilmiyorum bu aile ile geçim çok zor.

Anlıyorum sizi ama geri adım atmış olarak düşünmeyin.. Eşinizin yaptığı yanlışları siz yanındayken uzmandan duyması etkili olur.. Deneyin. En azından elimden geleni yaptım dersiniz.. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşinizin çalışma odası ailesinin evinde yani üst katta, gündüz orada, aslında sürekli bir aradalar. Ne istiyorlar sizden?

Kardeşi, annesi, eşiniz hiçbiri normal değil. Eşinizin attığı fotoğraflar, ölümden bahsetmesi korkutucu açıkçası. Ya sizi bu şekilde manipüle etmeye çalışıyor ya da ciddi sıkıntıları var. Psikojik olarak iyi değilse size de zarar verebilir. Yok yalandan bu saçmalıklar yapıyorsa, öyle koca olmaz olsun daha iyi.

3 yıl olmuş geldiğiniz nokta saçma sapan şeyler mesajlar atan, fotoğraflar yollayan koca var elinizde. Düzelecek birşey olduğunu sanmıyorum açıkçası.

Benimle kimse vedalasmadi ama ayrıldıktan sonra demekki kv tarafından sorun yapıldı çünkü erkekler bu kadar ince düşünemez ve zaten arkadaslarimla görüşecektim esim bıraktı esim aldi.Bu konuyu dert etseydi aileme ugrayalim diyebilirdi.
Açıkçası hastalık üzerinden bu şekilde sürekli eşimin ilgi bekler gibi bir konuşma yapması bana çok çocukça geldi o yüzden bir süre yazmadım ama şimdi döndüğümde gene aynı yerde buluyorum..
Ev için bürokrasi çok yavaş, hala devam ediyor izinler, o konuda da bana mahcup olduğunu söyledi

Evet kesinlikle sizinle aynı düşüncedeyim olayın icinde biri olarak benim de esimle ilgili yorumum evlilik sorumlulugunu kaldıramıyor,ailesi ile orta yol da bulsak yine de memnun edemeyeceğimi düşünüyorum.

Inanın sevgiliyken veya nişanlıyken hiç belli etmediler veya evlendikten sonra kıymete bindi bilemiyorum ama gözüne çarpan hic bisey olmadi hani geriye dönüp bisey görüp şimdi parçaları birleştirip aileciymis ama ben gorememisim diyebileceğim.
Hayatımda kimseyle sinirlarimla ilgili bir problem yaşamamıştım açıkçası ve es ailesi ile ilgili böyle problemler olduğunu bile bilmezdim eş ailesiyle alakali onyargilarim da yoktu o yüzden altlı üstlü oturmayı kabul etmekle tabiki hata ettim

Zaten asıl sorun burada başlıyor. Dediğim gibi bu durumun iyi ya da kötü olmasıyla alakası yok beraber yaşıyor olmak ki altlı üstlü de olsan beraber yaşıyor oluyorsun anne babasının gözüne gelip gidenin bile batacak. Uzakta olan gelinini bile rahatsız edebilecek potansiyele sahiplerken sizin üstünüze oturması çok normal :) O yüzden çok çok iyi de olsalar aynı yerde yaşanmamalı.

Bosanmakta netseniz boyle bir seye gerek yok. Ama ben sunun burnunu biraz surteyim derdindeyseniz cift terapisini sart olarak gosterebilirsiniz. Esiniz annesinin baskisiyla buyuduyse zayif karakterlidir muhtemelen. E simdi siz de yoksunuz doldurup bunaltiyor da olabilir adami. Hakkinizda hayirlisi.

Evet ve hicbir şekilde ilişkilerine karışmıyorum.Calisma odası zaten orda.Hala benden ne istenildigini anlamıyorum
Ben söyleyeyim kayınvalidenizin yegane meşgalesi sizi izlemek,çekiştirmekti..Türkiyeyi göremiyor evinin penceresinden sizi denetleyemiyor ..üstelik annezin yanındasınız ve bu hak sadece onun hassas çocuklarına verilmiş bir durum. Tüm bunları toplayınca kayınvalideniz boşluğa düştü ,hayat enerjisini kaybetti..yeni konu yok ,gündem yok eror verdi yavrum..hep aynı şeyleri tekrarlamaya başladı. Biricik oğluna yansıyor bu..o da annesinin stres topuna tekrar kavuşmasını istiyor ..böylece tüm enerji tekrar size yoğunlaşacak ve ergen eşiniz mutlu şekilde çalışma odasında mutlu saatlerini geçirebilecek

Evet çalışma odası orda ve ailesini zaten fazla fazla görüyor.Zaten altlı üstlü müstakil 2 katli bir evde gormeme gibi bir durumu yok.Hicbir zaman ca kisitlamadim.Ama ramazanda bile ben oruc tuttugum icin oglen yemegine annenlere gidebilirsin diyorum ama iki taraf da orali olmuyor.Bu durumda hala benden ne istiyorlar anlamış değilim.
Evet malesef ailede konuşulacak bir tane normal insan yok.Esim normalde böyle biri degil çok eğlenceli,bugüne kadar kötü bir sözünü hakaretini de duymadım sakin bir kişiliği var ama o taraftan annesinden yoğun bir baskı olduğunu düşünüyorum o yüzden aramızda kalıyor.Ama ben zaten elimden gelenin çok çok fazlasını yaptım.Velevki gelirken özellikle vedalasmaya gitmeyerek büyük bir hata yaptım onlara göre.. Ama bunu bu kadar uzatacak büyük bir sorun haline getirecek kadar bise göremiyorum ben..
Bu kadar sorunu yaşarken benim depresyona girmem gerekirdi.
Ailesiyle aranızda denge kuramayan bir es olunca 3 degil 23 yil da olsa geldiğiniz nokta anca bu olabiliyor

Ya çok özür dilerim çoğu konuda haklısınız ama eşiniz böyle dipdeyken de adama cevap vermemek açmamak falan bana baya vicdansızlık geldi sevginizi sorguladım ?

Ya çok özür dilerim çoğu konuda haklısınız ama eşiniz böyle dipdeyken de adama cevap vermemek açmamak falan bana baya vicdansızlık geldi sevginizi sorguladım ?
Ama öncesinde sana nasil yardim edebilirim dedim.Bana hala iyi hissetmiyorum,kalbim de ağrıyor sürekli ağlıyorum diyor.Peki niye ağlıyorsun diyorum yaşadığımız şeylerin birikimi vs diyor ama net bise söyleyemiyor, benim ona yasattigim birşey yokki.Ne yaptıysa ailesi yaptı eğer biraz daha konuşsam yine aile konusu açılacak ve ben aile konusu konuşmaktan aşırı biktim.Benim esim adil olamıyor ona göre onlar yaşlı insanlar herşeyleri mazur görülmeli.Yasli dediği kv 63 yaşında ve gayet dinç.Bu sebepten çözüme yönelik net cevaplar alamadığım için yazmadım.Bugun nasil olduğunu sormak için yazdım yine aynı şeyleri tekrarladı değişen hiçbirşey yok

Adam direkt sizi suçlamamış, hatta siz ben ne yaptım dedikten sonra bile suçlamamış.
Kendi problemleri var, çıkan gerginlikler kaldıramaması onunla ilgili bir şey, ama siz ısrarla kendinize bağlamaya çalışmışsınız gibi hissettim.
Yanlış mı anladım bilmiyorum.
Geceleri ağlamak falan, cidden depresyonda demek ki, suçlu aramayı bırakın bence.

Bu arada son gün bence tekrar uğramalıydınız, kapılarından geçiyorsunuz.
Ülke değiştirirken bi 5 dakika hoşça kalın denir uygun anda.
Ama eşinizin tavır yapma hakkı yok tabii ki, gerçekten buna tavır yapıyorsa siz uçağa binmeden yapacaktı bir zahmet, 20 gün sonra değil.

Ayrı eve cıkma durumunuz yokmuş orada, Adam ailenin etkisinde evlilik sürdürüyor, kimseye bir şey diyemiyor, Avrupaya gelin gelenlerin kaderini yaşıyorsunuz gibimi geldi, dil, iş bilmeyen geleni ezme sendromu... Genelde bunu kaynana, ve görümce ler yapar, eşte ailesinin cebine bakarak hayat yaşarsa kimseye bir şey diyemez.. Arada siz ezilir durursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…