Aşırı aileci eş konusunda fikirlerinize ihtiyacım var..

sienetan, benim hatirladigim kadariyla ailenin yanina giderken araniz bozuk gitmistin, belki de esin ayrilmayi dusunuyorsun vs diye dusundugu icin boyle bunalim takiliyordur. ben psikolojisinin cok bozuk oldugunu dusunmuyorum. gidince oturun konusun, sen ne istiyorsun soyle, gerisine de cok karisma bence. cok fazla cozulmeyecek bir konu oldugunu dusunmuyorum, sadece su an bir gecis donemi. esine de aciklama yapmana gerek yok, kendi sagligina, keyfine gore bir plan ciz ve onu uygula. zaten 7/24 ailesiyle bu adam, vicdan yapmana gerek yok. seni de gormeyiversin ailesi.

Esinizin durumu minnet falan degil. Annesini sevmesi baska, hastaligi baska, yasliligi baska, her gun gidip gelmek baska, bir arada oturmak baska. Uyumlu bir ciftiz demissiniz, uyumlu olmak icin hayata bakis acisi ve beklentiler ayni olmali.Bu anlamda uyumlu gelmediniz bana.

Anliyorum iyi tarafindan bakmaya calisiyorsunuz ama nerden bakarsaniz bakin oluru yok gibi gorunuyor. Ben insanlari butun olarak degerlendiririm ve siz esim normalde kibar, dusunceli demissiniz olaylara butun olarak baktigimda bu adam bana kibar ve dusunceli gelmedi. Olaylara tek tarafli bakan ve sadece kendi acisindan degerlendirip aglayip zirlayan biri dusunceli ve kibar olamaz.

Vatandaslik hakkimi kaybetmek istemiyorum demissiniz sadece bu kismi anlayabildim. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Yok hayir buraya gelirken aramız iyiydi ailesiyle de baristigim icin mutluydu. Buraya geldikten 20 gün sonra başladı bu durum.O yüzden anlam veremedim.
Evet gidince en güzeli yüzyüze konuşmak..Ailesini istediği zaman görüyor dediginiz gibi o yüzden vicdan yapmıyorum o konuda.Beni sürekli görmeleri bence de çok önemli değil ama zaten ailesiyle yemekte eskisi gibi sık gelemeyecegimi,gelebileceğim zamanları söyledim.Yani düzenli olarak beklemesinler diye.Döndüğümde muhtemelen yemege gideriz ondan sonraki zamanlarda bakarım anlaştığımız gibi mi çağırıyor yoksa çok mu gidiş geliş istiyorlar ona göre belli olur.Cunku eskiye asla dönmem.Bu sene de çalışmak istiyorum zaten.Mumkun olduğunca da çok yoğun bir is olsun bu konuları düşünemeyecek kadar meşgul olayım istiyorum

Afet için çok geçmiş olsun.

Bak arkadaşım buradaki hanımların ve senin fark etmediğin en önemli unsur bu. Bu afet olayı olmasaydı kayınvalide ile bitişik oturacakmışsınız.

Kendi anne baba ile komşu olup da mesafeli ilişkisi olan, bağımlı olmayan, sınırlarını çizen o kadar az insan var ki. Bu riski göze almak yerine bizler bu kadar yakın oturmuyoruz. Hani iyi niyetimden diyorlar biz de kötü değiliz di mi?

Nasıl ben kendi anama babamın dibinde oturursam kocam rahat edemezse o da benim için aynısını düşünüp en azından bir yol mesafesi düşünmeli.

İşte bunu düşünemeyen kadın/erkek problemli oluyor olan da evlendiği kişiye oluyor.

Ben kayınvalidemi çok severim o da beni seviyor tahminimce. Ama asla komşu olmak istemem. Neden sürekli göreyim ki onu. Git gel yapmasak da karşılaşmak da istemem.

Bence de ayrilmayi ciddi ciddi dusunun ama esinizin aileci olmasindan ziyade, henuz buyuyememis bir cocuk olmasindan dolayi. Ya da esinizin profesyonel destek almasi gerektigini konusun. Insanlar kotu zamanlardan gecebilir ama glayarak birine fotograf atmak, pasifligin, acindirmanin, cocuklugun gostergesidir ve bence hicbir kadin baskasinin buyutemedigi oglunu buyutmek icin evlenmez.

Valla okumadım arkadaşım bende bu sebebten boşandım off vallaa tamam aile atılamaz satılamaz saygıda kusur da edilmez ama ailede haddini bilecek gelinde oğullarını evlendirirken düşmana teslim ediyor gibi yapıp önce evlendirip sonra bosandiriyoelar madem öyle ne evle dirin nede bosandirin bu aileci eslerde evlenmesin ya otursun anasının babasının dizinin dibinde topunun dibine kibrit suyu ya öff daha memeden sütten ayrılmıyorlarsa evlenmesinler kimse kafalarına silah dayamıyor

Seni kızı gibi görmüyor kimse, eşinin eklentisi gibi görüyor. Eşin de iki kol, iki bacak, bi sienatam var gibi. Ayrışmaları çok zor.
Bugün bi konuya yazdım. Terapi ya da senin dürtmen ancak bir davranışı değiştirir belki. Ama o kişinin inancı, duygusu, kültürü başka. Kök inanç değişmeden değişen davranış kişiye kötü hissettirir. Akıllı birisin bunları araştır. Değiştirme yolu bul. Bulamazsan da uzatmadan ayrıl. Bi adım sonrası yalan, ikili oynama olacak çünkü. Eşin sadece kibar biri. Burdaki onlarca çirkinleşenden farkı yok. Birey değil..

Son durumunuz ne bilmiyorum ancak eşim ağlarken foto atsa veya panik atak vs bahsetse ilk uçakla yanına giderim heralde. Ne kırgınlığım varsa da rafa kaldırırım evlilik böyle günlerde destek olmakla ilgili. Ailesi ne yapıyorsa yapıyor, depresyon şok kötü bir şey. Çok duygusal değilseniz bile eşinizi mutlu edin lütfen

Bunu zaten iliklerime kadar hissettirdiler.Beni kizi gibi görseydi kv,eşime gitmiyorum diye şikayet etmezdi mesafe koymaya calistigim dönemde.Zaten benim derdim kizi gibi görsün de degil.Saglikli bir kv gelin ilişkisi yürütmek.Bu saatten sonra da bazı şeyleri içimden gelerek degil, esimin hatrı için yapıyorum çünkü çok soğudum.
Evet sizinle aynı düşüncedeyim.O kültürle yetişen,ailesine bağımlı ilişkiler geliştiren kişileri tamamen değiştirmek zaten mümkün değil.Bunu beklemek de mucize beklemek gibi bise olur.Ki şuan problem tam olarak ne onu da bilmiyorum.Ona göre yüzyüze konuşup bir karara varırız diye dusunuyorum

Son durum,ellerinde egzama gibi yaralar cıkmış resim atmış hastalanıyorum diye.Ama o yaralar öncesinde de vardi krem kullanıyordu sadece bu kadar açık yara şeklinde değildi.Evet üzüldüm ama bunun sorumlusu ben değilim.Bana attığı resimleri neden annesine atmıyor veya göstermiyor.Benden zaten ne istedigini de anlamıyorum.Ben ist a gelirken zaten ailesiyle barıştım da geldim.. Buraya geldikten sonra ne değişti?Bana bunlarin cevabını veremeyip senden şunu istiyorum diyemeyip acik acik,benim ne yapmamı bekliyor bilmiyorum ki ben de ona göre evet yapabilirim veya hayır yapamam diyebileyim.
Tam tersi çok duygusal biriyim,haberleri bile izleyemiyorum kalbim dayanmıyor sokakta hasta bir kedi görsem tedavisini yaptırmadan bırakmam ama suistimal edilmeye gelemiyorum.Ve zaten sorun ne onu da bilmiyorum,sorunu ne bilmiyorken nasil destek olabilirimki.Nedenini bile bilmediğiniz ama belliki bazı şeylerden sorumlu tutulduğunuz, ailesi ile eşi arasında denge kuramayan bütün düzeninizi işinizi gücünüzü arkadaşlarınızı bıraktığınız hic bilmediğiniz bir ülkeye gidiyorsunuz, orda eşinizin annesinin ve kardeşinin zorbaliklarina maruz kalıyorsunuz siz yine de depresyona girmiyorsunuz ama eşiniz giriyor.Kirilmaz misiniz?Ki ailesinin hatasını da tamamen kabul etmeyen bir eşse.Koşa koşa gider destek olur musunuz ben açıkçası kızıyorum içimden.Madem arada kalacaktin bu denli etkilenecektin o zaman altlı üstlü oturmayacaktık.Veya öyle bir duruş gösterecektinki kimse seni arada bırakamayacaktı.Bilmiyorum böyle sorunlar yaşadınız mi hiç ama yaşayınca gerçekten teoride düşünüldüğü gibi esim depresyona girse hemen atlar giderim yanina diye düşünülmüyor.

Benim eşimde anneciydi 1 yıl beraber oturduk baktım olmayacak çok sorun yaşıyoruz evleri ayırdık aramızda 10 dk mesafe var ben ayda bir giderim kv hiç gelmez eşimle çocuklarla görüşür beni aramaz bile oğlunu ondan ayırdığımı ona karşı doldurduğumu düşünür mesafeli olmak en iyisi maddi imkanın varsa ordan çık

Bende suan otele geldim ailesinin de katkısı var bosanma asamasindayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…