Neticede herkesi birden mutlu edemiyorsun. Kendin şu durumda mutluluğu seçsen, gerideki mutsuz oluyor. Onun mutluluğunu düşünsen, kendin mutsuz bir hayata merhaba diyorsun.bunun nedenini burdaki yorumlara bakarsan anlarsın.önce biz kadınlar olarak birbirimizi linç ediyoruz, erkeklerin meydan dayağı atmasını da bu durumda çok anormal bulmamak gerek.evliyken aşık olmak konusuna tecavüz/taciz konularından daha çok tepki veriyoruz.
Şimdi kadın için işler başka yürüyor.Kadın bi kere garanticidir ve bi heyecan için kendini ateşe atmaz.Hele bi de bıçak sırtı bi konu var kadınları buna sürükleyen.Ben şimdi bu adam için kocamı boşayıp ortada kalabilirim.Boşanırsam toplum bana ne gözle bakar?kadınlar bunu düşünmek zorunda kalıyor ve bu yüzden erkekler kadar cüretkar olamıyorlar, alttan alta iş çevirmek zorunda kalıyorlar çünkü cüretkar olmak "ben başkasına aşık oldum eşimi boşadım" demek erkeklerde dürüstlüğün göstergesiyken kadınlarda edepsizliğin, yırtıklığın ve geleneksel cinsiyet rollerinin dışına çıkmış olmanın göstergesi oluyor.Bunu bize kim yapıyor?erkek egemen toplum, yani bizi böyle ikiyüzlü olmaya zorlayanlar gene erkekler ve erkek kafalı kadınlar oluyor.Yoksa sanmıyorum ki başkasına aşık olmuş mutsuz bi evliliği olan kadın bi de insanları avutmakla, kandırmakla uğraşmak istesin.Özetle, toplum kadında cüretkarlığı hoş karşılamıyor.Haddini bilecek kadın.
Sana aşkı çok yanlış anlatmışlar canım o içinin kıpır kıpır olmasiymis heyecan dediğin şeylermis onlarin adı aslında aşk değil... sen begenilmekten hoşlanıyorsun... egon tavan yapsın istiyorsun... esinle de zaten bu yüzden evlenmişsin... adamcagiz seni pohpohlamis pohpohlamis sonra da hayat gayesine düşüncede sen boşluğa dusmussun. .. ha bu arada o çevrede seni beğenen genç erkeklerin de emin ol amaçları çok farklı. .. Onlarin amaçları tamamıyla iki bacaklarının arasında yoksa hiçbiri demiyor bosansinda alalım. .. erkek ağırlıklı bi bölümde okuyorum evli kadınlara daha rahat ulasabileceklerini düşünen iğrenç mahlukatlar var... sen yeterki hadlerini bildirme anında ya..şartlar o mahlukatlar... ınanki amaçlarına ulaştıktan sonra da seni takmazlar bile... hadlarını bildir insanların evliliğine sahip çık. .. bu arada yasin 26 oylede çok genç değilsin yani bunun arkasına sığınma. .. 21 yaşını geçmiş herkes gözümde tam erişkindir benim... hata yaparsan çocuğunun yüzüne nasıl bakacan onu düşün. .. zaten bakabilecek bir insansan da benim diyecek hiçbirseyim yok...siteye sirf bu derdin yuzunden uye oldum artik icimde tutamicam dertlesmem lazim..esimle beni cok sevdigi icin evlendim asiri asik degildim onun gibi iyi durust bir erkegi baskasina kaptiramazdim..bu dusunce beni deli ediyordu tabi biraz kendi de yakisikli orta ayar...suan 3 senelik evliyiz 26 yasindayim ben 30 yasinda esim bir tane oglumuz var...ama bennn! ben degistim..ve gozum disariya kaymaya basladi bugunlerde..ama asla aldatmadim...esime asik degilim hayatimiz rutin gecin sartlari falan....ama ben eskisi gibi heecanlar yasamak istiyirum cok ozledim o heyecani ..asik olmanin verdigi o mutlulugu...disarda gezerken genc yasitim cocuklarin bana bakmasi cok hosuma gidiyor malesef ..disari cikarkende oldukca suslenmeye basladim herkez noluyo sana diyor esim ben suslenince donup bakmiyi bile guzel olmussun bile demiyor isi gucu is hayati...e o bana ilgi gostermeyince bende disarda gezerken bari begenilerek dolasmak istiyorum...eski sevgililerimi goruyorum bazen ...onlarin bana olan ilgilerini ozluyorum ..beni simartnalarini sevmelerini...sarkilar bile anlamsiz artik...eskiden sarki dinlemek bile beni heyecanlandirirdi ciktigim asik oldugum kisiyi dusunurdum ..ama bu sarkilarda esimi dusunemiyorum...esim demek aksam yemegi is hayati gecim akraba ziyareti demek.....ama sonsuz sadaket de demek cunku beni seviyor benle cok mutlu bende yaninda guvende mutluyum huzzurluyum ama peki ya askk....deli gibi asik olmak titremek yaninda......hata yapmaktan korkuyorum allah korusun..dua ediyorum....kuzenlerim bekar birliktee toplandigimizda ciktigi cocuk larla olan asklarini yasadiklarini heyecanlarini anlayiyorlar nasil mutlular bense icimde firtinalar koparken oglum eteklerimi cekistiriyor....evlendim diye cocugum var diye guzelligime yazik oldu diye dusunmekten biktim....sanki harcanmis hissediyorum kendimi...zaten esimin aileiyle birsuru sikintilar yasadim....toplumda cok begenilen biriyim hatta bazen sen harcandin diyen bile oldu...maddi sikintilar da var....cocukla calisamiyorumda...ya bana yol gosterin...bu saatten sonra olmaz deyin...sen evlisin ufacik bir kipirti bile hayatini bitirebilir deyin....cocugun var deyin....biseyler deyin..korkuyorum kendimden
Bisürü kişi boşan yazdı. O da boşanamam falan yazmış okumadın mı yorumlarını. Birde olayı masumlaştırıyor. Eşimden ilgi görmüyorum süslenip dışarı çıkınca yaşıtlarım bana bakınca hoşuma gidiyor falan yazmış.Daha neler :)
Benim bi tanıdığım vardı.Eşi işsizdi babasından para alıp duruyodu onla geçiniyolardı.Kadın çalışıyodu. Babasından aldığı parayı adam dışarı çıkıp pavyonlarda yiyodu.Adamın evle hiç işi yoktu tek derdi kadınlar ve pavyondu.Kadın kaç kere adamı pavyonlardan topladı falan.Tabi adam alkolik aynı zamanda, bu yüzden de cinsel hayat sıfır.
Daha sonra ortaya çıkıyor ki kadın bi süre sonra adamı aldatmış.Hem de evli bi adamla. Neyse mahkeme falan oldu.Hakim şöyle demiş: "boşamıyorum sizi.ikiniz de aynı haltsınız.birbirinizden kalır yanınız yok."
Canim cok kız arkadaşım vardı böyle sevgilim bi kenarda dursun ama tüm erkeklerde benden hoşlansin diye... hadi en azından o dönem o arkadaşlarım ergendi de bi bahaneleri vardi... burada konusan bi anne...bi de bunlarda ne hikmetse ego Everest dünya etrafında dönüyor sanki... herkes bakıyormus... biri yolda dönüp baktığında benim aklıma gelen aman ne güzelim bana yazık harcaniyorum yerine dönüp bi bakıyorum ne var diye üstümde bişi mi unuttum sapsık mi görünüyorum diye...Her kadinin begenilmek hoşuna gider.Ama senin bir ailen var bu bir gercek.bu senin aileni cocugunu yüzüstü birakip yeni aşklar bulmani gerektirmiyor.hayatta o ask denen şeyin uzerinde o kadar guzel duygular değerler varki ask yaninda koca bir SIFIR ben senin gibilerin psikolejik sorunlari oldugunu düşünüyorum lutfen bir psikoloğa git.ben bugun senin gibi düşünüyor olsam bir an durmam psikolejik yardim alirdim.
Tam olarak yazdığıma verdiğiniz örnek ile ne demek istediniz anlayamadım ama benim bahsettiğim noktaya geliyor olay kadın kocasının arkasını toplamak yerine zamanında boşanıp hayatına bakmalıydı. Evet ikiside aynı halt.
Edit:burcubahar0635 yazdığındna ne anlam çıkaracağımdan emin olamadım tekrar okudum.
Büyük konuşmaktan korkarım dedim bir gün aşık olursam diye bana yakıştırma yaptıysan her insan şaşar beşerde. Bu demek değildir ki aldatma sayılmaz. Bu zamana dek bir kaç kere büyük konuştum aynen basıma geldi ondan korkarım. Bu neden örnekteki kadın üzerinden gönderme yaptıysan bence hoş olmadı. Yanlış anladıysamda özür dilerim.
siteye sirf bu derdin yuzunden uye oldum artik icimde tutamicam dertlesmem lazim..esimle beni cok sevdigi icin evlendim asiri asik degildim onun gibi iyi durust bir erkegi baskasina kaptiramazdim..bu dusunce beni deli ediyordu tabi biraz kendi de yakisikli orta ayar...suan 3 senelik evliyiz 26 yasindayim ben 30 yasinda esim bir tane oglumuz var...ama bennn! ben degistim..ve gozum disariya kaymaya basladi bugunlerde..ama asla aldatmadim...esime asik degilim hayatimiz rutin gecin sartlari falan....ama ben eskisi gibi heecanlar yasamak istiyirum cok ozledim o heyecani ..asik olmanin verdigi o mutlulugu...disarda gezerken genc yasitim cocuklarin bana bakmasi cok hosuma gidiyor malesef ..disari cikarkende oldukca suslenmeye basladim herkez noluyo sana diyor esim ben suslenince donup bakmiyi bile guzel olmussun bile demiyor isi gucu is hayati...e o bana ilgi gostermeyince bende disarda gezerken bari begenilerek dolasmak istiyorum...eski sevgililerimi goruyorum bazen ...onlarin bana olan ilgilerini ozluyorum ..beni simartnalarini sevmelerini...sarkilar bile anlamsiz artik...eskiden sarki dinlemek bile beni heyecanlandirirdi ciktigim asik oldugum kisiyi dusunurdum ..ama bu sarkilarda esimi dusunemiyorum...esim demek aksam yemegi is hayati gecim akraba ziyareti demek.....ama sonsuz sadaket de demek cunku beni seviyor benle cok mutlu bende yaninda guvende mutluyum huzzurluyum ama peki ya askk....deli gibi asik olmak titremek yaninda......hata yapmaktan korkuyorum allah korusun..dua ediyorum....kuzenlerim bekar birliktee toplandigimizda ciktigi cocuk larla olan asklarini yasadiklarini heyecanlarini anlayiyorlar nasil mutlular bense icimde firtinalar koparken oglum eteklerimi cekistiriyor....evlendim diye cocugum var diye guzelligime yazik oldu diye dusunmekten biktim....sanki harcanmis hissediyorum kendimi...zaten esimin aileiyle birsuru sikintilar yasadim....toplumda cok begenilen biriyim hatta bazen sen harcandin diyen bile oldu...maddi sikintilar da var....cocukla calisamiyorumda...ya bana yol gosterin...bu saatten sonra olmaz deyin...sen evlisin ufacik bir kipirti bile hayatini bitirebilir deyin....cocugun var deyin....biseyler deyin..korkuyorum kendimden
Bencede.Aranmaya başladıysan yakında bulursun da...hayırlısı olsun dibine kadar yaşarsın inşallah...aşkı yani
Benim tuhaf bulduğum evliliğinden mutsuz olması değil zaten, ya ben aşk evliliği yapmadım boşanıp aşk evliliği yapmak istiyorum demiyor. Bu güzelliğim harcanıyor, flört etmek istiyorum, sevgilim olsun istiyorum, kalbim pır pır etsin istiyorum bla bla bla diyor. İtici duruyor yani bu söylemleri.yalnız buna mantık evliliği diyorlar.bu kafayla evlenen çok insan var ve sayıları da azımsanamayacak kadar çok, hatta belki aşk evliliği yapanlardan bile fazlalar.
Kim evliliğinde neye sahip olamadıysa onu arıyor.Aşık olarak evlenen keşke mantık evliliği yapsaydım, parası pulu olan, işi gücü düzgün güvenilir biriyle evlenseydim diyor.
Mantık evliliği yapanlar da aşk yaşayamadım diyor.
Bence birbirlerinden farkları yok.
Toplum kelimesinden nefret eder oldumİyi de hayat zaten statik bir şey değil ki, kafa değişiyor, kararlardan nedamet duyulabiliyor. İnsan aynı kalmayınca kalp de değişiyor, insan evliyken başkasına aşık olabilir.
Yurtdışında tanıştığım bir çift oldu, ikisi de diplomatik görevli, aşık olup eşlerinden boşanıp birbirleriyle evlenmişler. Topluma göre ikisi de taşlanmalık ama beraber mutlular, toplumu takmadılar.
Bana göre kendi düşüncem toplumun düşüncesinden önde gelir. Bana göre mutluluk=aşk, mutlu olmak da hayattaki asıl amaç. Bu durumda bana göre, en önemli şey aşk, evliyken aşık olsam ben aşkımın peşine düşüp boşanırdım. Toplum aksini söylese de ben kendimi biliyorum, ben kalbimi dinlerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?