- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.155
- 298
Neticede herkesi birden mutlu edemiyorsun. Kendin şu durumda mutluluğu seçsen, gerideki mutsuz oluyor. Onun mutluluğunu düşünsen, kendin mutsuz bir hayata merhaba diyorsun.bunun nedenini burdaki yorumlara bakarsan anlarsın.önce biz kadınlar olarak birbirimizi linç ediyoruz, erkeklerin meydan dayağı atmasını da bu durumda çok anormal bulmamak gerek.evliyken aşık olmak konusuna tecavüz/taciz konularından daha çok tepki veriyoruz.
Şimdi kadın için işler başka yürüyor.Kadın bi kere garanticidir ve bi heyecan için kendini ateşe atmaz.Hele bi de bıçak sırtı bi konu var kadınları buna sürükleyen.Ben şimdi bu adam için kocamı boşayıp ortada kalabilirim.Boşanırsam toplum bana ne gözle bakar?kadınlar bunu düşünmek zorunda kalıyor ve bu yüzden erkekler kadar cüretkar olamıyorlar, alttan alta iş çevirmek zorunda kalıyorlar çünkü cüretkar olmak "ben başkasına aşık oldum eşimi boşadım" demek erkeklerde dürüstlüğün göstergesiyken kadınlarda edepsizliğin, yırtıklığın ve geleneksel cinsiyet rollerinin dışına çıkmış olmanın göstergesi oluyor.Bunu bize kim yapıyor?erkek egemen toplum, yani bizi böyle ikiyüzlü olmaya zorlayanlar gene erkekler ve erkek kafalı kadınlar oluyor.Yoksa sanmıyorum ki başkasına aşık olmuş mutsuz bi evliliği olan kadın bi de insanları avutmakla, kandırmakla uğraşmak istesin.Özetle, toplum kadında cüretkarlığı hoş karşılamıyor.Haddini bilecek kadın.
O nedenle yapacaksan da çabuk ol, çabuk boşan yılan hikayesine dönmesin. Var öyleleri, kararsız kararsız kavga dövüş, hegame üfff.
Bir kere acıt, sonra da sıfatını gösterme kadına bir daha. Her acı diner, ölüm olmadıktan sonra. Onun da iyi olacağını um ve uzak dur.
Ama empati de kurabilmeli insan, ben bu durumdayım, bırakan tarafım. Bırakılan taraf olsam ne olur diye düşünmeli. Yani kaldırabileceksen hodri meydan diyorum. En azından kendine dürüst olmalı insan.
Mutluluk için bencil olman gerekiyorsa, olursun elbet ama aynı durumla yüz yüze gelirsen de şaşmayacaksın. Ne bileyim şu kötü karmaya inanıyorum ben.