Nişanı bozmayıp devam etmeye karar vermen durumunda sana önerimi söyleyim.
İstemediğin her şeyi saygını bozmadan belirttiğinde kv tepkisi ne oluyor?
Mesela evinde kullanmadığı eşyaları ısrarla vermeye çalışıyormuş. Bir oldu, iki oldu, üçüncü de "Ben kendi annemden dahi almıyorum vermek istediği bir eşyayı. Evimde kullanacağım her şeyi kendim seçmek, yeni yeni kullanmak istiyorum. Teşekkür ederim düşündüğün için ama bir şey vermene gerek yok." dediğinde konu uzuyor mu hala?
Bende nişanlıyım, severim kv, kp yi. Haftada 2-3 konuşuruz ama yeri gelir uzun süre konuşmayız. Kimse kimseye sitem etmez "yok aramadın, yazmadın" diye. Böyle yaptığında direk söyle "neden böyle söylüyorsun, üzülüyorum. Müsait oldukça arıyorum zaten, sen böyle söylediğinde kendimi huzursuz hissediyorum" de.
Giyimini eleştirdiğinde, " Ben memnunum ve gayet düzenli giyindiğimi düşünüyorum" de geç.
Ya bakarsan çok denecek laf var ama ben en yumuşamış hali ile söylüyorum sana.
Konu fark etmeksizin ne zaman üstüne vazife olmayan bir şeye laf söylerse "Ben böyle seviyorum, ben böyle istiyorum. Biz böyle düşündük, biz böyle yapmaya karar verdik" gibi "ben,biz" laflarını empoze edeceksin.
Ben mesela tüm köprüleri yıkma taraftarı değilim karşımdaki insan açık açık bir kötülük yapmadıkça, ya da artık göz göre göre benimle uğraşmaya yemin etmedikçe. Aklınca işte seni kontrol altında tutmaya, kendi istediği hale sokmaya çalışıyor. Sende her kuşun etinin yenmediğini göstereceksin vereceğin cevaplarla. Ne kavga et, didiş, ne de sessiz kal. Nişanlının tutumu da çok önemli. Mesela onun yanında bu tarz müdahaleci konuştuğunda nişanlının araya girip "karışma kıza istediğini giyer" gibi herhangi bir konuda sana müdahale edemeyeceğini belli edecek şekilde cevap vermesi gerek annesine.
Sadece nişanda senin annenin kıyafetine laf etmesi benim baya canımı sıktı. Bu mesela kötü bir insan olduğunu gösteriyor bana göre. Sen bunu nereden duydun? Kimin ne haddine başkasının kıyafetine yorum yapmak...