Arkadaşımın takıntıları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben de evdeyken bazen kitliyorum dan diye giriyolar napim kardeşim de bozuluyor
Ama ablam ağır depresyondaydi kendine bişey yapmasından korkuyorduk .böyle olunca da o kapıyı kilitleyemezsin annen hasta senin baban yaşlı . Sonra da huy edindi ona bişey olsa kapıyı nasıl acacaz diye sinir olduk hep

Annelikten fersah fersah uzak biri olarak, lohusalık döneminin sancısını yakın çevremdeki birkaç kişide gördüm. Ama sizin arkadaşınızın da doğumdan önce birtakım takıntıları varmış ve doğumdan sonra da devam ediyor.
Ona iki gün boyunca yardım etmek karşılığında gördüğünüz muamele arkadaşınızın psikolojik sorunları olduğunun habercisi. Merhametten maraz doğmuş anlayacağınız. Kapıyı kilitlemek, sizin üstünüze kapıyı kapatmak gibi saçmalıkları bıraktım... kapısının önüne eşya koymak nedir yahu?
Yani, çocuğunu size veremeyecek kadar güvensizliği varsa, kendine çekidüzen verene kadar aranıza mesafe koymanız daha iyi olur. Telefonunu açmamakla da iyi yapmışsınız. Hatta bir süre sonra bir yerde karşılaşırsanız bu konuyu direkt söylesenize?
Dediğim gibi, onun davranışlarının doğumla falan alakası yok, doğumdan sonra artmış sadece. Zaten arkadaşınız da sahip olduğu tuhaflıkların farkındadır ve yanına ailesi bile gitmiyormuş, düşünün. İnsanlara gösterdiği davranış biçimini biraz daha sorgularsa, psikolojik destek alması ve bu konuda aceleci davranması gerektiğini anlar.

Kadın belli ki kalmanızdan rahatsız olmuş, kapısını kilitlemesi falan bunu düşündürdü, yerinizde olsam ikinci gece kalmazdım

Evet söyleyecem İnşallah teşekkür ederim canım

1 Hafta kal diyodu ben oradayken

Böyle durumlarda netimdir ben, kusura bakma arkadaşım seni rahatsız ettiğimi düşünüyorum şu şu sebepten, ben evime gideyim en iyisi, kal sağlıcakla, bu kadar. Kafası bu kadar gel-gitli insanla aynı çatı altında kalmam, güvensiz çünkü evinde birşey olur, birşey kaybolur sizden bilir, çektiğiniz strese değmez

Bende tam aksine söyleyemiyorum. Bi yerde durmaktan rahatsız bile olsam, çekiniyorum bunu aşmam gerek

ev işi için yardım istiyorsa evet yapın. elinizden geleni yapın. çünkü lohusa psikolojisi çok ayrı bişi. 45 gün demişti bana doktorum. saçma olduğunu kabul ettiğim düşüncelerim vardı. 45 gün sonra geçmezse gel dedi. çok şükür geçti. kimisinin lohusa sendromu daha uzun da sürebiliyor. bazen tedavi gerekebiliyor terapi bazen kendi kendine geçiyor.
o dönemi bilen biri olarak;
yardım talep ettiyse sizden yapın. elinizden geldiği kadarını yapın.
ondan bişi beklemeyin. yani sende ütü yap vs diye. onun kafa zaten bi milyon.
yardım istemediyse yardım etmeyin. o istemeden bulaşık yıkayayım çamaşır katlayayım moduna girmeyin. çünkü bir sebepten ellenmesini istemiyor olabilir.
oraya yardımdan öte destek için gittiğinizi düşünerek ortalığın dağınıklığını vs eleştirmeyin. teklif edebilirsiniz toparlayabilirim diye. baktınız yanaşmıyor bırakın. benim ev bebek 3 aylık olana kadar savaş alanı gibiydi.
bunun dışında alınganlık yapmamaya çalışın. tavırları tamamen hormon dengesi bozulmasından kaynaklı olabilir
uzayan bir lohusa depresyonu ise terapi teklif edebilirsiniz.
üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen arkadaşınızın garip takıntıları sürüyorsa arkadaşlığınızı sorgulamaya başlarsınız.

Bende eskiden kapimi kitlemeden yatamiyordum. Korkularim var cünkü. Esim evde olmasa yine kitlerim baskasi olsa bile. Bunun evde olanla alakali bir durum degil. Yani sahsi size karsi birsey olacak diye birsey yok. Bence sorabilirdiniz acik acik.

Yok zaten kendisi dedi evim çok dağınık, bende yoo çok dağınık değil. Evet aşırı dağınık değildi ama normaldi, zaten iş konusunda bir şey demem benide ilgilendirmez açıkçası. Ama istiyodu yapmamı bende yapınca iyi hissediyordum, takıntıları ve herşeyi beraber yapalım deyip ben işin içinde iken hem gece hem gündüz bana söylemeden kapıyı üstüne kitleyip uyumaya gitmesi beni kırdı. Dediğiniz gibi lohusa psikolojisi olabilir yaşamadım bilmiyorum

Sordum cevap vermedi.
Diğer arkadaşa bunu yapmamıs ama.
Hatta aynı odada uyumuslar

zamana bırakın derim. başka arkadaşı akrabası varsa biraz destek için onlar gelsinler. siz evinize gidin. arkadaşınız da düzelecektir diye umuyorum.

Evet söyleyecem İnşallah teşekkür ederim canım
Rica ederim. Bu arada, konunuza yapılan "arkadaşını rezil ettin, onunla dalga geçtin" gibi yorumlarla sıkmayın canınızı. Haksız yönleriniz varsa bile, buradaki üyelerden yardım istemek en doğal hakkınız. Bazı insanlar eleştiri kültüründen maalesef yoksunlar, o yüzden her eleştiriye yetişmek zorunda bırakmayın kendinizi.

Haklısınız :)
Sonuçta konu açınca yardım istemek için açıyorum, laf gezdirmek için değil.
Yapım gereği susamıyorum o yüzden tek tek cevap veriyorum. Yanlıs anlaşılmak istemem doğrusu

Duydum biri bana verdi hatta. Ilac kullaniyorum. Ilacla icilmiyor gibi duydum. Niyet etmedim hic. Tesekkur ederiz dualarinizi bekleriz.

Paranoya sorunu var lohusalıkla ilgisi doğrudan yok önceden de varmış lohusalıkta iyice arşa çıkmıştır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…