- 9 Aralık 2016
- 1.890
- 3.068
- 83
- 38
anlattıklarınız üstün zeka belirtileri.öğretmeni de bir şeyleri fark etmiş ve bilseme yönlendirmiş.o yaşta okuma yazma merak 3.sınıf matematik bilgisi üstün zekalı bir çocuğunuz olduğunu düşündürdü. bilseme bir girsin eğer geçemezse yine de RAM bir değerlendirsin.bazen üstün olup kaygı stres dikkat dağınıklılığından bilsem yerleşemeyen de olabiliyor.ilgi alanlarını destekleyin derim
özel ilgilenmek derken şuanda bol bol kitap okuyor..
yabancı dil öğreniyor.karateye gidiyor..def dersi vardı ara verdik..
babası ile zihinden işlem yapıyor..
zeka oyunu falan oynuyoruz.başka ne yapılabilir?
öğretmeni çok ilginç bir şey dedi oğlumuza demedik.Okul ödevini yapmasa da olur..test çözdürün..bize doğru gelmedi.ödevler evet çok basit geliyor ama sorumluluk duygusunu geliştiriyor yanılıyor muyum?
D damdan bilgi vermeliyim mi sınav hakkında ne olacağı hakkında?
çok teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için.
Ben de branş öğretmeniyim.Benim üstün zekalı öğrencilerimin de sosyal yönü hep zayıftı.Odasından çıkmayan araştırma yapan oyunlara katılmayan tiplerdi.
Oğlum da çok asosyal ve çekingendi kreş çağında.Biz sosyal yönünü destekledik hep.Zor oldu ama oldu.
Bilsemi geçemese bile rehber öğretmeni ile bir konuşayım..
Ben de öğretmenim aynen dediğiniz gibi ben de kızımın üstün bir tarafı olduğunu düşünmüyordum ama değerlendirme sonucu aksini gösterdi. Bilsem müdürü hala beni uyarıyor yaklaşımınız güzel ama çocuğun farklılığını sürekli görmezden gelemezsiniz diye.çok teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için.
Ben de branş öğretmeniyim.Benim üstün zekalı öğrencilerimin de sosyal yönü hep zayıftı.Odasından çıkmayan araştırma yapan oyunlara katılmayan tiplerdi.
Oğlum da çok asosyal ve çekingendi kreş çağında.Biz sosyal yönünü destekledik hep.Zor oldu ama oldu.
Bilsemi geçemese bile rehber öğretmeni ile bir konuşayım..
Daha önceki mesajımda da belirtim Şubat ayından beri araştırıyorum bu merkezi çevremde bu merkeze çocuğunu veren iki anneyle de konuştum ikisinin de kız çocuğu Argem'e devam ediyor birisi büyük 9.sınıf öğrencisi diğeri 5.sınıf iki annede okuldan çok memnun gönderim aşamasındaki tereddütleri bizimle aynı olmuş. Ama o tereddütlerin ortadan kalktığını söylüyorlar. Doğrudur çocukların ana babalarının yanında kalması ve anı biriktirmesi önemlidir ama çocuğumuz için verilen buradaki eğitim parayla pulla alınabilecek bir eğitim değil. Teknoloji ve imkanlar gelişti çocuğumuzla 2 haftada bir görüşme daha doğrusu evci izni veriliyor aynı zamanda etkinliklerden ve dersten aran zamanlarda telefonları açık oluyormuş. Özel yetenekli çocukarın eğitiminde bir süre sonra anne baba yeterli olamayacaktır. Eşim okulundaki rehber öğretmeni ile görüşmüş öncelikle çocuğa danışın bu okulun amacı bilim insanı yetiştirmek çocuğun doktor hakim öğretmen olmayı düşünüyorsa zaten yanında da olur demiş. Benim çocuğum 1.sınıftan bu yana bilim insanı olmayı düşünüyor. Zaten ilk söylediğimizde hemen kabul etti. Kendisi istemeseydi böyle bir şeye asla girmezdik. Haziran ayında seçmeler olacak bakalım hayırlısı okula gidip oradaki ortamı görüp değerlendirme imkanımız olacakBence cocugunuzu gondermeyin ne oldugu belli değil cocuk ailesinin yaninda buyumeli ne oldugu belli olmayan bir yerde degil
Maşallah ne kadar değişik(iyi manada söylüyorum) bir bebeğiniz var. Ama fazla duyarlı mı acaba diye düşündüm?Merhaba. Üstün zekalı bir çocuktum. Ailemden yeterli sevgiyi alamadan büyümek zorunda kaldım. Potansiyelimi kucumsedikleri için akademik anlamda da destek olmadılar. Hatta hedeflerimi abartılı buldukları için kendime olan inancımı kırmak suretiyle bir çok şeyden vazgecirdiler beni. Ailemin uygun gördüğü istemediğim bölümler içinde en istediğim bölümü okudum. İlk kez 18 yaşında üniversite için ayrıldım ailemin yanından.
Şu an 29 yaşındayım, geçmişimi hatırladığımda derin bir üzüntü ve pişmanlık duyuyorum. Ama akademik kariyerimin bu üzüntüden payı gerçekten çok az. Bu yaşımda hala odaklandığım nokta sevgi. Geçmişi sevgi dolu tekrar yasayabilseydim ama bugün akademik kariyerimde yine aynı noktada olsaydım keşke diyorum. Hayatımın her döneminde çok mantıklı görünen çok duygusal bir insan oldum, hemen her konudan insanların kestiremeyecegi kadar etkilendim.
20 aylık üstün zeka adayı bebeğim var. Eve giren bir böceği terlikle öldürmüştük bir gün. Bana göre asla dehşet duyacağı bir ortam yaratmamıştık ve zaten bebeğim 14 aylıktı, anlayamazdi ne olduğunu. Bebeğim şok içinde yüzümüze baktı ve olayı kendi diliyle anlata anlata ağlamaya başladı. Böceğin uyuduğunu sonra da camdan uçup evine gittiğini anlattık. Sakinleşmesi çok uzun zaman aldı. Ara sıra Niloya çizgi filminin süt bölümünü izletiyorum. O gün bir hatayla içeriğini bilmediğim başka bir bölüm açtım. Niloyaya annesi bir toka alıyor ve takmasini istiyor. Niloya tokayi çok komik buluyor ama annesini kirmamak için takıyor. Fakat utancından arkadaşlarınin karşısına çıkamıyor ve kaçıyor. Çözüm olarak kör ebe oyunu oynuyorlar arkadaşlarıyla. Bebeğim kucağımdaydi, yanak yanağa izliyorduk. Yanağım ıslandı, yüzüne baktım yetişkin gibi sessiz sessiz ağlıyordu. Yaşadığım şoku anlatamam. Ben ağladığını farkettikten sonra niloyadan rahatsız oldum diyerek ağlamaya başladı boynuma sarılıp. 19 aylıktı.
Bizzat çalıştığım bir vaka olmuştu. Üstün zekalı 3.5 yaşında çocuk çizgi film izliyor. Bir ayı, merak edip incelemek istediği kediyi bacağından tutup kaldırıyor. Kedi imdat ben oyuncak değilim diye bağırıyor. Dehşet verici bir görüntü yok. Fakat çocuk o an imdat ben oyuncak değilim diyerek bağırmaya başlıyor, uzun bir ağlama krizinin ardından atipik otizm olarak devam ediyor hayatına.
Bunları şunun için anlattım. Bizler çocuklarımıza her an tanık olarak onları herkesten iyi tanıyıp, herkesten çok biliyoruz ihtiyaçlarını. Buna rağmen hiç tahmin edemediğimiz duyarsızlıklar göstermiş olabiliyoruz. Ya da olumsuz etkilendiği süreçleri yönetmekte başarısız olabiliyoruz. Üstün çocukların duygusal zekaları da üstün oluyor çoğunlukla. Kimse üstün bir çocuğun bir durumdan gerçekte ne kadar etkilendiğini ailesinden daha iyi kestiremez. Ve bir çok çocuğun olduğu bir okulda hiçbir yetişkin bir çocuğa ihtiyaç duyduğu duygusal desteği veremez. Ben çocuğumu bu gerekçelerle kesinlikle yatılı bir okula vermeyi düşünmezdim. İlerde benim yaşadığım sevgisizliği akademik başarı uğruna ona yaşattigimi düşünmesini istemiyorum. Buna ek olarak hayatımı üzerine bina ettiğim değerlerim var. Çocuğumun da bu değerleri kazanmasını istiyorum. Yatılı okulda benden ayrı geçireceği zamanlar onu bambaşka bir insana dönüştürebilir. Öğretmenler arasında görüşlerini empoze etmek isteyen olabilir. Olmasa bile çocuğumun benden farklı görüşteki insanlarla benden fazla zaman geçirmesi demek zaten onlardan etkileneceği anlamına gelir.
Çocuğunuzun karakterini en iyi siz tanirsiniz, duygusal bir cocuksa ne gerekce ile olursa olsun onu yalnız bırakmayın.
Amin, çok teşekkür ederim duanız için. Varsa evlatlarınız, aynılarını sizler için diliyorum.Maşallah ne kadar değişik(iyi manada söylüyorum) bir bebeğiniz var. Ama fazla duyarlı mı acaba diye düşündüm?
Bu kadar duyarlı bireyler maalesef çabuk kırılabiliyorlar. Yanlış mı algıladım bilemiyorum ama yazmadan edemedim.
Bu kadar algıları açık bir çocukla baş etmek çok zordur sanırım. Rabbim size güç kuvvet versin. Yavrunuzunda ayağına taş değmesin inşallah.
Yok hayır bebeğim yok . Aslında bende bunu demek istedim yani çok ince düşünen insanlar maalesef hayatta en üzülen insanlar oluyor. Yerinizde olsam sürekli bir pedagog ile iletişimde olurdum .Amin, çok teşekkür ederim duanız için. Varsa evlatlarınız, aynılarını sizler için diliyorum.
Doğru algiladiniz, çok zor bir bebek. Ne bebek gibi davranabiliyoruz ne çocuk gibi. Neyden etkileneceğini kestirmek çok güç. Gözlemleyip ifade ettiği ayrıntılar endişe verici. Kırılmasından, insanlara, en önemlisi bana ve babasına kusmesinden çok endişe duyuyoruz. İnsanlar bir iki dakika iletişim kurduğunda imrenerek bakıyorlar, küçücük ağzında kocaman laflar çok sevimli duruyor ama ben bebeğimin normal olmasını her şeyden çok isterdim. Sanki hayat onu her zaman mutsuz edecek ayrıntılarla dolu gibi hissediyorum. Onun için Allah'tan hayırlar diliyorum. Duanız için tekrar teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?