özel ilgilenmek derken şuanda bol bol kitap okuyor..
yabancı dil öğreniyor.karateye gidiyor..def dersi vardı ara verdik..
babası ile zihinden işlem yapıyor..
zeka oyunu falan oynuyoruz.başka ne yapılabilir?
öğretmeni çok ilginç bir şey dedi oğlumuza demedik.Okul ödevini yapmasa da olur..test çözdürün..bize doğru gelmedi.ödevler evet çok basit geliyor ama sorumluluk duygusunu geliştiriyor yanılıyor muyum?
D
damdan
bilgi vermeliyim mi sınav hakkında ne olacağı hakkında?
yani okulun rehber öğretmeni varsa ona bir danış derim
benim oğlan da girdi Bilsem sınavına
biz bu bir sınav demedik
hatta o zaman oğlumun tableti yoktu sınav tablette dediler diye tablet aldık şok olmasın diye
neyse biz okul etkinliği dedik zaten bri anaokulunda idi sınav bahçesi hep bizim okuldan veliler vs vardı erken de gitmiştik
ama bir görevli geldi kimliğini verin çocukları gönderin dedi pat diye içeri aldı çocuğu yalnız
sonra içerde de bu bir sınav demişler önemli demişler
çişi olan yapsın sınava başlayacağız vs demişler
tabii benim oğlan çok gerilmiş yaptım oyunları farklı farklı etapları vardı vs demişti
bu arada o barajı geçemedi baraj 30 idi benimki 28 yapmıştı ama belki sakin olsa farklı olurdu
onların sınıfta aynı sınavda bilsem li olan bir çocuk var mesela
dersleri değil de ilgi alanları farklı böcek taş çamur vs onun ilgi alanına daha çok giriyor herkes futbol topu peşinde o kertenkele peşinde :)))
dün oğlunu rehberlik öğretmeni çağırmış üç boyutlu blok vs oynatmış kendince tekrar gözlem yapmış muhtemelen zira son yapılan deneme sınavında başarılı olmuş
bir de komşumuzun var bilsemli çocuğu o daha da farklı
o okula gitmek istemiyor
ağlıyor bağırıyor
krize giriyor vs kendince deney yapacakmış
mesela onun sosyal yönünün de desteklenmesi lazım
bu yönler ile ilgili de destek alın çocuğunuza gerekirse
zira komşunun oğlu değişik inatlara sahip diş hekimine gitmiş film çektirmiş hekim annesi hamile diye odaya girmemiş vay benim beynim radyasyon aldı ne kadar sürede bu atılır vs vs demiş ve sonrasında doktora ağzını bile açmamış kendinin kapatmış
tabi ana baba tutumu da önemli çocuğa bunun olmayabileceği ihtimalini hissettirmişler hep o inatçı dediğini yaptırır diyorlar ilkokul 4 e giden çocuğun dişçide ağzını açmaması bana çok ilginç geliyor mesela farklı işliyor düşünce yapısı
özetle hem çocuğunuzun sistem içinde harcanmaması için hem de eğer varsa eksik kalan sosyal alanlarını tamamlamak için küçükten itibaren eliniz üstünde olsun