Daha evvel bılseme ogretmen çocuk secerdı . Ama son 2 senedır , belırlı bır ucret karşılığında velıler talep ederse çocuk sınava gırebılıyor. Bende herhangı bırsey çalıştırmamıştım , ogretmenımız bızım yerımıze genel yetenek sectıgı ıcın gıremedı, puanı yetmedı oraya.peki anaokulunda ne gıbı farklılığı vardı diğer çocuklardan acaba.
benım kızım daha 3,5 yaşında.çocukken olan davranışlarını merak ettim.kuzguna yavrusu şahin görünür derler ya ne bılım farklı gördüğüm için kızımı ,merak ettim.=)Daha evvel bılseme ogretmen çocuk secerdı . Ama son 2 senedır , belırlı bır ucret karşılığında velıler talep ederse çocuk sınava gırebılıyor. Bende herhangı bırsey çalıştırmamıştım , ogretmenımız bızım yerımıze genel yetenek sectıgı ıcın gıremedı, puanı yetmedı oraya.
Maalesef bende iki tane var her gün bu sistemin içinde bu eğitim sistemiyle köreldiklerini izliyorum.izlemekten başka hiç bir şeyde yok.anne olarak bir rehber öğretmen olarak hele eğitimin içindeki facia durumları görünce üstün olmanın bu ülkede dezavantaj olduğunu düşünüyorum.eğitim sistemi bu çocuklara göre değil.benim oğlum 8.5 yaşında hikaye yazmak icat yapmak sürkli bilimsel araştırma yapmak peşinde harika resimler çizer ama eğitim neden testten yanlış yaptının peşinde.diğeri matematikten kafadan işlemler yapardı kağıt kalemi zaman kaybı görürdü öğretmeni çözümü yazacaksın diye diye artık bu özelliği gitti.zamanla meraklarını da yok ediyorlar.bilsem mi sadece verdik dedikleri için verilen bir eğitim.evde ben onlarla bilsemden daha iyi etkinlikler yapıyorum.bilim ve sanat spor kimin umrunda.şu an 4.sınıfta büyük oğlumona uygun okul bulamıyorum.devlet ya çok kalabalık ya imam hatip her yer özellerde ise iş sadece para.üstün çocuğun varsa şunu anladım.bu ülkede yaşamayacaksın.kimse kızmasın ama ben öğretmen olarak eğitimde getirildiğimiz hale acıyorum .Sizinle baska bir topicte konusmustuk. Benim kızım cok kucuk daha iki yasında bile değil ama cocuk doktorları nörolojik gelişiminin hep önde oldugunu soyledi. Çevredeki cocuk gelişimci arkadaslar hep 4 yasında cocuk gibi davranıyor dıyorlar.Su an o kadar kucuk ki inanın bunları duymak beni mutlu etmiyor korkutuyor. Ya cocugum ustun zekalı olur ve buralarda harcanırsa diye korkuyorum.
hislerime ayna olmuşsunuz.İnanın okul olmasa da herkes kendi çocuğuna eğitim verse.Hiç istemiyorum iki tane üstün zekalı çocuğu bu sistemin ellerine bırakmayı ama başka çare de yok.Emin olun Edison okula gitse Edison olmaz Russell(filozof düşünür) evde eğitim almayıp okula gitsey di Russell olamaz biz onun kitaplarını okuyamazdık.Ogretmenim, bugunku haliyle okula karsiyim. Zorunlu olmasa cocuklarimi okula gondermem. Okul dediginiz olusum muktedirin oyun hamurudur. Muktedir de bugunlerde gozunu dusunebilenlere dikmistir. Isini saglama almayi sever o yuzden mesela bilsemler bu kadar yayginlasti. Kucuk yasta boyle bir zekanın kendine ait olmasi, hele ki uzerinde etkili olan kultur ve dusunce yapisiyla 15 gunde bir gorusmesi muktedir icin muazzam bir seydir. Cunku elinin altında cok az vardir. Daha fazlasi lazımdır, yetismis olan zaten ulkeyi terk etmistir.
Okullarin sistemi surekli halde tutmak disinda bir islevi yoktur. Zekasi ortalamanin ustunde olanlar da muktedirin lehine sistemde olmalidir.
Sevgiler.
Artık öğrencileri üzmek kırmak yasak, psikolojileri bozuluyor (!) :) hevesli göründüler belki, velileri istemiş olabilir... önerilmeleri zaten kazanacakları anlamına gelmezBilsemin suyu cıktı zaten. Görümcemin kızını öğretmeni önermiş sınava hazırlanıyor sımdı.onların sınıftan onunla beraber 8 kişi daha sınava girecekmiş.Sadece bir sınıftan 8 kişi öneriliyorsa o iş yaş.
Üzgünüm ama ben de aynı fikirdeyim. Hatta ne yazık ki üstün cocukları özellikle körelttiklerini düşünüyorum. Allah yardımcınız olsunMaalesef bende iki tane var her gün bu sistemin içinde bu eğitim sistemiyle köreldiklerini izliyorum.izlemekten başka hiç bir şeyde yok.anne olarak bir rehber öğretmen olarak hele eğitimin içindeki facia durumları görünce üstün olmanın bu ülkede dezavantaj olduğunu düşünüyorum.eğitim sistemi bu çocuklara göre değil.benim oğlum 8.5 yaşında hikaye yazmak icat yapmak sürkli bilimsel araştırma yapmak peşinde harika resimler çizer ama eğitim neden testten yanlış yaptının peşinde.diğeri matematikten kafadan işlemler yapardı kağıt kalemi zaman kaybı görürdü öğretmeni çözümü yazacaksın diye diye artık bu özelliği gitti.zamanla meraklarını da yok ediyorlar.bilsem mi sadece verdik dedikleri için verilen bir eğitim.evde ben onlarla bilsemden daha iyi etkinlikler yapıyorum.bilim ve sanat spor kimin umrunda.şu an 4.sınıfta büyük oğlumona uygun okul bulamıyorum.devlet ya çok kalabalık ya imam hatip her yer özellerde ise iş sadece para.üstün çocuğun varsa şunu anladım.bu ülkede yaşamayacaksın.kimse kızmasın ama ben öğretmen olarak eğitimde getirildiğimiz hale acıyorum .
Dogrusunu soylemek gerekirse öğretmenler de ya tutarsa mantığıyla bu kadar cocuk onerıyor bence. Veyahut Aliyi önerse Velinin annesi benimkinin nesi eksik diyordur.Napsın ne kaybedecek en iyisi sınıfın hepsi girsin sınava ya tutarsa?Artık öğrencileri üzmek kırmak yasak, psikolojileri bozuluyor (!) :) hevesli göründüler belki, velileri istemiş olabilir... önerilmeleri zaten kazanacakları anlamına gelmez
Ya tutarsa mantığı da olabilir doğru. Bence Veli baskısı en büyük etkenDogrusunu soylemek gerekirse öğretmenler de ya tutarsa mantığıyla bu kadar cocuk onerıyor bence. Veyahut Aliyi önerse Velinin annesi benimkinin nesi eksik diyordur.Napsın ne kaybedecek en iyisi sınıfın hepsi girsin sınava ya tutarsa?
çok güçlü bellek.öğrendiği duyduğu bilgiyi yıllar sonra bile unutmama.3 yaşında böceklerle ilgili bir bilgi okumuştuk onlarla 5 yaşında harfi harfine söyledi ben unutmuştum onlar unutmamış örneğin.aşırı merak ve boyundan büyük sorular sorma.öyle yönlendirme yokken bile bilgiye aç sürekli yeni bilgi peşinde.her şeyi neden sonucuyla düşünme ve sorular sorup kendileri bir çıkarımda bulunma.4-5 yaş civarı marka ve amblemlerden yola çıkarak okumayı öğrenme.uzayla nesli tükenen hayvanlarla bitki hayvan doğa yaratılış bilim sanat alanlarında seviyelerinin üstünde merak ve bilgiye sahip olma.anaokulunda iken öğretmeni ben ondan öğreniyorum bir çok şeyi küçük bilim adamı gibi soru bilgi ve yaklaşımları var demişti.büyük oğlum matematikte yetenekli idi kafadan işlemler yapardı.çok çabuk öğrenme hatta siz nereden ne zaman öğrendiğine şaşarsanız öğretmenleri nereden öğrenmişler diye bana sorardı.küçük ayrıntılı yaratıcı hayal gücü yüksek resimler çizerdi .aşırı hassas merhametli adalet duygusu yüksek her şeyi dert eden toplumsal duyarlılıkları fazla idi daha küçücükken.bazen bu dünyanın insanları değiller bu dünya onlar için çok ağır diye düşünmüyor değilim.peki anaokulunda ne gıbı farklılığı vardı diğer çocuklardan acaba.
maşallahhh.benzer yönleri var.ilginizden dolayı ayrıca teşekkur ediyorum. bende kızımla karşılaştırma yapmak istedim..benım kızımda 3 yaşında(40 aylı.aşırı neden soruları soruyor.nerede hangi yazıyı görürse görsün anne burada ne yazıyor dıyor..okulda ne yaparsa harfiyen anlatıyor.(aşırı detaycı)aynı şekılde kızımda hiç unutmuyor.bir tekerleme üstün körü söylesek bır defada onu ezberlemiş olarak bize söyler.ingilizce kelımelerı çok güzel telafuz edıyor.bır kere okunan kıtabı anlatıyor.resım çizebılıyor.çok güzel boyama yapıyor.uzun zamandır öyle.hatta çevreden konuşmasına,bilgisine çok şaşıyorlar.okula gidip gitmediğini yaşını çok soranlar oldu.yaşını ve okula gitmediğini söyledığimde şaşırıyolardı.(aralarında öğretmenlerde var)mesela çıkolatayı neden yememesı gerektiğini anlattığımda ısrarcı olmaz.yada sınırlı ıster.problemlerı çok çabuk ve kolay çözebılıyoruz.aşırı meraklı öğrenmeye çok açık yetemediğimizi anlayınca annane babanne den vazgeçip okula verdim.öğretmeni hemen uyum sağladı dedi ama baskın karakterlı dedi.4 yaş grubunda bu arada.kendınden büyük çocuklarla yada buyuklere daha ılgılı.bılmıyorum bana mı farklı gelıyor.buyumuşte küçülmüş dıyorum artık.çok şaşırtıyor bizi.acaba ben mı bartıyorum.kuzguna yavrusu şahın görunurmüş derler ya oyle mi dıyorum kendı kendıme.çok güçlü bellek.öğrendiği duyduğu bilgiyi yıllar sonra bile unutmama.3 yaşında böceklerle ilgili bir bilgi okumuştuk onlarla 5 yaşında harfi harfine söyledi ben unutmuştum onlar unutmamış örneğin.aşırı merak ve boyundan büyük sorular sorma.öyle yönlendirme yokken bile bilgiye aç sürekli yeni bilgi peşinde.her şeyi neden sonucuyla düşünme ve sorular sorup kendileri bir çıkarımda bulunma.4-5 yaş civarı marka ve amblemlerden yola çıkarak okumayı öğrenme.uzayla nesli tükenen hayvanlarla bitki hayvan doğa yaratılış bilim sanat alanlarında seviyelerinin üstünde merak ve bilgiye sahip olma.anaokulunda iken öğretmeni ben ondan öğreniyorum bir çok şeyi küçük bilim adamı gibi soru bilgi ve yaklaşımları var demişti.büyük oğlum matematikte yetenekli idi kafadan işlemler yapardı.çok çabuk öğrenme hatta siz nereden ne zaman öğrendiğine şaşarsanız öğretmenleri nereden öğrenmişler diye bana sorardı.küçük ayrıntılı yaratıcı hayal gücü yüksek resimler çizerdi .aşırı hassas merhametli adalet duygusu yüksek her şeyi dert eden toplumsal duyarlılıkları fazla idi daha küçücükken.bazen bu dünyanın insanları değiller bu dünya onlar için çok ağır diye düşünmüyor değilim.
Anlattıklarınız oğullarıma çok benziyor.bende hep ben mi öyle görüyorum bana mı öyle görünüyor diye düşünmüştüm.zeka zamanla gelişip körelebilen bir şey.şu an zeka testi yapılmaz yapılsa bile onun için yapılacak çok şey yok eğitim adına.sizin bol bol ilgilenmeniz lazım.doğa gezileri müze hayvanat bahçesi piknikler kırlar olabilir.bol bol akranlarıyla parklarda oynasın.kitap okuyun ona.bazı geliştiririci etkinlikler yapn.eşleştirme fark bulma yap boz hikaye sıralama gibi.1.sınıfa geldiğinde bilseme yönlendirirsiniz.maşallahhh.benzer yönleri var.ilginizden dolayı ayrıca teşekkur ediyorum. bende kızımla karşılaştırma yapmak istedim..benım kızımda 3 yaşında(40 aylı.aşırı neden soruları soruyor.nerede hangi yazıyı görürse görsün anne burada ne yazıyor dıyor..okulda ne yaparsa harfiyen anlatıyor.(aşırı detaycı)aynı şekılde kızımda hiç unutmuyor.bir tekerleme üstün körü söylesek bır defada onu ezberlemiş olarak bize söyler.ingilizce kelımelerı çok güzel telafuz edıyor.bır kere okunan kıtabı anlatıyor.resım çizebılıyor.çok güzel boyama yapıyor.uzun zamandır öyle.hatta çevreden konuşmasına,bilgisine çok şaşıyorlar.okula gidip gitmediğini yaşını çok soranlar oldu.yaşını ve okula gitmediğini söyledığimde şaşırıyolardı.(aralarında öğretmenlerde var)mesela çıkolatayı neden yememesı gerektiğini anlattığımda ısrarcı olmaz.yada sınırlı ıster.problemlerı çok çabuk ve kolay çözebılıyoruz.aşırı meraklı öğrenmeye çok açık yetemediğimizi anlayınca annane babanne den vazgeçip okula verdim.öğretmeni hemen uyum sağladı dedi ama baskın karakterlı dedi.4 yaş grubunda bu arada.kendınden büyük çocuklarla yada buyuklere daha ılgılı.bılmıyorum bana mı farklı gelıyor.buyumuşte küçülmüş dıyorum artık.çok şaşırtıyor bizi.acaba ben mı bartıyorum.kuzguna yavrusu şahın görunurmüş derler ya oyle mi dıyorum kendı kendıme.
Anlattıklarınız oğullarıma çok benziyor.bende hep ben mi öyle görüyorum bana mı öyle görünüyor diye düşünmüştüm.zeka zamanla gelişip körelebilen bir şey.şu an zeka testi yapılmaz yapılsa bile onun için yapılacak çok şey yok eğitim adına.sizin bol bol ilgilenmeniz lazım.doğa gezileri müze hayvanat bahçesi piknikler kırlar olabilir.bol bol akranlarıyla parklarda oynasın.kitap okuyun ona.bazı geliştiririci etkinlikler yapn.eşleştirme fark bulma yap boz hikaye sıralama gibi.1.sınıfa geldiğinde bilseme yönlendirirsiniz.
çok güçlü bellek.öğrendiği duyduğu bilgiyi yıllar sonra bile unutmama.3 yaşında böceklerle ilgili bir bilgi okumuştuk onlarla 5 yaşında harfi harfine söyledi ben unutmuştum onlar unutmamış örneğin.aşırı merak ve boyundan büyük sorular sorma.öyle yönlendirme yokken bile bilgiye aç sürekli yeni bilgi peşinde.her şeyi neden sonucuyla düşünme ve sorular sorup kendileri bir çıkarımda bulunma.4-5 yaş civarı marka ve amblemlerden yola çıkarak okumayı öğrenme.uzayla nesli tükenen hayvanlarla bitki hayvan doğa yaratılış bilim sanat alanlarında seviyelerinin üstünde merak ve bilgiye sahip olma.anaokulunda iken öğretmeni ben ondan öğreniyorum bir çok şeyi küçük bilim adamı gibi soru bilgi ve yaklaşımları var demişti.büyük oğlum matematikte yetenekli idi kafadan işlemler yapardı.çok çabuk öğrenme hatta siz nereden ne zaman öğrendiğine şaşarsanız öğretmenleri nereden öğrenmişler diye bana sorardı.küçük ayrıntılı yaratıcı hayal gücü yüksek resimler çizerdi .aşırı hassas merhametli adalet duygusu yüksek her şeyi dert eden toplumsal duyarlılıkları fazla idi daha küçücükken.bazen bu dünyanın insanları değiller bu dünya onlar için çok ağır diye düşünmüyor değilim.
inanın küçüklüğünden beri gitmediğimiz yer kalmadı doğa adına.çok gezip gördük.gezgınızdır bılhassa.çalıştığım için ilgılenemıyorum okulda etkınlıklerı var onları yapıyor.akşamlarıda ılgılenebıldğim kadar.teşekkür ederim.inşallah körelmez.kreşe güvenıyorum inşallah birşeyler katabılır.Anlattıklarınız oğullarıma çok benziyor.bende hep ben mi öyle görüyorum bana mı öyle görünüyor diye düşünmüştüm.zeka zamanla gelişip körelebilen bir şey.şu an zeka testi yapılmaz yapılsa bile onun için yapılacak çok şey yok eğitim adına.sizin bol bol ilgilenmeniz lazım.doğa gezileri müze hayvanat bahçesi piknikler kırlar olabilir.bol bol akranlarıyla parklarda oynasın.kitap okuyun ona.bazı geliştiririci etkinlikler yapn.eşleştirme fark bulma yap boz hikaye sıralama gibi.1.sınıfa geldiğinde bilseme yönlendirirsiniz.
anlattıklarınız üstün zeka belirtileri.öğretmeni de bir şeyleri fark etmiş ve bilseme yönlendirmiş.o yaşta okuma yazma merak 3.sınıf matematik bilgisi üstün zekalı bir çocuğunuz olduğunu düşündürdü. bilseme bir girsin eğer geçemezse yine de RAM bir değerlendirsin.bazen üstün olup kaygı stres dikkat dağınıklılığından bilsem yerleşemeyen de olabiliyor.ilgi alanlarını destekleyin derimYazdıklarını ilgimi çekti Benim oğlum da bilsemin sınavına girecek Allah nasip ederse hafta sonu 1. sınif.
Ben üstün bir zekası olduğunu düşünmüyorum açıkçası Sadece çabuk öğrenen ve kavrayan bir çocuk.
4 yaşındayken Okumayı öğrendi 5 yaşında bayağı iyi yazıyordu. Meraklı bir çocuktu Ben ona kitap okurken daha çok sayfa sayıları ile ilgileniyordu. 2. sınıf testini çok rahat yapıyor mesela. Matematik düzeyi 3. sınıf olabilir
Dört basamaklı sayıları 5 yaşında okumaya başladı Ben ne ara öğrendiğini bilmiyorum.
Öğretmeni bildiğini fark edince 12 basamaklı sayılara kadar öğretti.
Ezberi çok kuvvetli. Öğretmene şiir vermiş 20 satırdi.10 kere okudu ama şiir ezberlenecek miş öğretmeni ilk onu kaldırmış oğlum ezbere okuyabilmiş Mesela ben çok şaşırdı.
Kullandiğı çok garip kelimeler var
. Ziyade maksimum muhtemelen takriben
Gibi..
Bir de tarihe çok meraklı. Sürekli kelimelerin hangi dilden geçtiğini soruyor Biz de internetten açıp bakıyoruz.
Yine de ben normal olduğunu düşünüyorum ama.. yani meraklı olduğu için öğrendim düşünüyorum
anlattıklarınız üstün zeka belirtileri.öğretmeni de bir şeyleri fark etmiş ve bilseme yönlendirmiş.o yaşta okuma yazma merak 3.sınıf matematik bilgisi üstün zekalı bir çocuğunuz olduğunu düşündürdü. bilseme bir girsin eğer geçemezse yine de RAM bir değerlendirsin.bazen üstün olup kaygı stres dikkat dağınıklılığından bilsem yerleşemeyen de olabiliyor.ilgi alanlarını destekleyin derim
Maşallah ya, daha ne yapması lazım, bence gayet de üstün zekalıYazdıklarını ilgimi çekti Benim oğlum da bilsemin sınavına girecek Allah nasip ederse hafta sonu 1. sınif.
Ben üstün bir zekası olduğunu düşünmüyorum açıkçası Sadece çabuk öğrenen ve kavrayan bir çocuk.
4 yaşındayken Okumayı öğrendi 5 yaşında bayağı iyi yazıyordu. Meraklı bir çocuktu Ben ona kitap okurken daha çok sayfa sayıları ile ilgileniyordu. 2. sınıf testini çok rahat yapıyor mesela. Matematik düzeyi 3. sınıf olabilir
Dört basamaklı sayıları 5 yaşında okumaya başladı Ben ne ara öğrendiğini bilmiyorum.
Öğretmeni bildiğini fark edince 12 basamaklı sayılara kadar öğretti.
Ezberi çok kuvvetli. Öğretmene şiir vermiş 20 satırdi.10 kere okudu ama şiir ezberlenecek miş öğretmeni ilk onu kaldırmış oğlum ezbere okuyabilmiş Mesela ben çok şaşırdı.
Kullandiğı çok garip kelimeler var
. Ziyade maksimum muhtemelen takriben
Gibi..
Bir de tarihe çok meraklı. Sürekli kelimelerin hangi dilden geçtiğini soruyor Biz de internetten açıp bakıyoruz.
Yine de ben normal olduğunu düşünüyorum ama.. yani meraklı olduğu için öğrendim düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?