Argemer davet

 
Geçen sene baraj çok yüksekti mesela. Bu sene geçen seneye göre 50 puan kadar düşmüş. Bunun nedenini ışık olmadığı halde sınava sokulmuş binlerce öğrenci olarak açıklıyor uzmanlar. Çan eğrisi sistemi olduğu için soruların pek çoğunu doğru cevaplayamayan çocuklar barajı aşağıya çekti.
 
masallah. diger arkadaslarin evlatlarinada kocaman masallah!
 

bu sene ücretsizdi sınava giriş. öğretmen yönlendirmesi falan olmadan hepsi girdi.
 
Bu seneki uygulama hakkında bilgim yok fakat BİLSEM sınavlarıyla ilgili temel sorun, ailelerin bu sınavın ölçmeyi hedeflediği şey hakkında bilgisi olmaması. Öğretmen sınıfta üstün zeka olduğundan şüphelendiği çocuğu sınava yönlendirmek istediğinde diğer çocukların velileri, kendi çocuklarına eşit fırsat sunulmadığı fikrine kapılıyor. Okul çıkışı bedava devlet kursundan benim çocuğum neden mahrum kalsın ki?

Ya tüm veliler eğitilecek ya başvurular gizli kapaklı yapılacak ya da önceki birkaç mesajda örneklendirildigi gibi velilerin hışmından çekinen öğretmen bir çok öğrenciyi sınava sokacak. Gerçi ben sadece veli baskısıyla bu kadar yüksek katılımı okul idaresinin kabul edeceğine pek ihtimal vermiyorum. Bazı öğretmenler ya da okul idareleri de konuya hakim olmadıkları için deneme sınavına öğrenci kaydeder gibi başvuru yapmış olabilirler.
 
İki veya üç sene evveldi sanırım bakanlık bir açıklama yapmıştı ;velilerin bilsem için öğretmenlerden çocuğu için başvuru yapmasını istemelerini söylemişti bakanlık kısacası .O günden beri veliler "benim çocuğumda girsin hocam"diyor.Öğretmen ne yapsın emir büyük yerden.Komik ülkeyiz aslında.Birde üstün zeka modası başladı aman allahım herkesin çocuğu üstün zekalı ve de üstün yetenekli.Neyse.Ben sizin yorumunuzu çok begendim veliler egitilmeli doğru demissiniz.
 
Bazı durumlarda üstün zeka, okul başarısını beraberinde getiremiyor. Ya da üstün zekalı çocuk, arkadaşlarından kabul görebilmek için potansiyelini gizleyebiliyor. Üstün zekaya özel öğrenme güçlüklerinin eşlik ediyor olması da olası. Böyle durumlarda öğretmen, üstün zekalı çocuğu kesfedemeyebilir. Bu noktada ailenin sürece müdahil olması gerekir.

Bahsettiğiniz açıklamayı okumadım ama yukarıda anlattığım sebeplerle yapılmış bir açıklama olduğunu düşünmek istiyorum.
 
Küçük çocukların yatılı okumasına karşıyım. Özellikle toplum çok bozuldu artık. Ailelerin gözünün önünden ayrılmamalılar bence.
 
Bence çocuk en ıyı egıtımı aılede alır.Zaten ozel bı cocukmuş harıka gerlere gelıcektır.Bence onu kırmadan bi şekılde bu fıkrı unutturun.Kamp flnda boşverın bence.yanınızda gozunuzun onunde olsun.Siz bılırsınız ama.
 
değil 50 puan 3.sınıflarda 90 puan düştü.geçen seneye göre 4 kat fazla katılım.geçen yıl 200 bin iken başvuran bu yıl 800 bin küsür. 3.sınıflar geçen sene 560 idi bu yıl 470.neredeyse tüm sınıflar girince sınava çan eğrisi olduğundan puanlar ortalamaya göre belirleniyor puanlar aşağıya düştü.geçen yıl 50 tl paralı olduğundan öğretmenler gerçekten ışık gördüklerini çok iyileri soktu sınava.geçen sene de çok yükseldi.
 
bilsemin mülakatı bireysel görüşmesi zeka testi.çocuk bir uzman eşliğinde birebir zeka testine girecek.uzmanın sorduğu sorulara cevap verecek.eğer çocuk 130 ıq puanı alıp üstün zekalı çıkarsa bilseme yerleşecek
 
çocuk kaç yaşında bol bol çocuklu ortamlarda bulunsun derim.çok korunaklı çok kırılgan yetiştirilme taraftarı değilim bu sefer hayatta karşılaştığı en ufak hayal kırıklığında savruluyorlar ilerde.düşsün kalksın kavga da etsin dizini de yaralasın savaşmayı da kabullenmeyi de hayatta her türlü insan ve zorlukların olduğunu bırakın kendisi öğrensin.eskiden nasıl büyütüldük bizler en azından 40 yaşında olan biri olarak arkadaşlarla hayatı öğrendik.annemize şikayet etsek bir de annemizden fırça yerdik bırakın korunmayı.arkadaşlarıyla sorunu kendi çözmeyi öğrensin.size şunu söyleyebilirim okulda bir lisede rehber öğretmenim.son yılarda öğrencilerimi psikiyatriste yönlendirme sayımda artış oluyor ya da çocuk 9.sınıfa geldiğinde psikolojik bir destek ilaç alma durumu var.artık sakız gibi çocuğumun psikolojisi bozulur söylemi herkesin ağzında.çocuk hayır kelimesiyle karşılaşmamış her istediği yapılmış doyumsuz memnuniyetsiz.hiç azarlanmamış hiç kızılmamış dünyayı kendi etrafında dönüyor sanıyor.sonra büyüdükçe en ufak hayırda mutsuzlukta istediği bir şeye ulaşamadığında hayal kırıklığında depresyon çöküntü kendine zarar verme.biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bırakın üzülücekse üzülsün ağlayacaksa ağlasın şimdiden ilerde güçlü bireyler olması için.
 

tşk ederim .
son soru:) genel yetenek ve müzik aynı anda mı oluyor? ayrı ayrı mı girecek?
 
ben ilk defa duydum.. ama daha ileri yaşlar için olabilir. benim oğlum lisede yatılı okumaya başladı..
sizin çocuğunuz çok küçük daha.. aileden kopmasını gerektirecek bir durum değil ama karar sizin tabi ki
 
Ben çok güçlü bir çocuktum. Ortaokulda yoğun akran zorbalığı mağduru idim. Ailem her sorunu kendi başıma cozecegimden her zaman çok emin olduğu için beni kendi halime bırakmayı tercih etti. Çok güçlü bir çocukluğun ardından çok güçlü de bir yetişkin oldum. Fakat içerde durum dışardan göründüğü gibi olmadı hiçbir zaman.

Bebeğim 20 aylık. Herhangi bir çocuktan çok daha fazla duygusallık gösterdiği için bir başka çocuğu guclendirebilecegi düşünülen kendi haline bırakmalar ona iyi gelmeyecek, bunu kendi çocukluğumda deneyimledim. Bahsettiğiniz şeyin saldım çayıra olmadığını anlıyorum. Bahsettiğim şey de fanusta saklamak değil. İlk 2 yıl kişilikte çok kritik bir dönemi kapsıyor. Sonraki bir yıl da bireyselleşme süreci başlayacak. Gerçek sosyal hayattaki bireyselliğini tatmasına bir yıl kadar var yani şimdilik. Her ay yeni bir şey öğretiyor bebeğim bana. Belki de sonraki ay sizinle aynı düşünceleri paylaşıyor olacağım bilemiyorum. Annelik her zaman son kararımı yol üstünde verdiğim bir deneyim olacak gibi görünüyor. Teşekkürler önerileriniz için.
 
annelik de öğretmenlik de deneyimlerle şekilleniyor aslında.lisede çalışmak ve ebeveyn tavırları çocuk yetiştirme konusunda daha farklı bakmamı sağladı.ben sizi gayet iyi anladım çünkü ben de çok güçlü yetiştirildim eşim dahil herkes çok güçlü nasıl olsa üstesinden gelir anlayışındalar.hatta bazen güçlü değilim benimde korunmaya kollanmaya yardıma ihtiyacım var güçlü olmak istemiyorum dediğim zamanlarda oluyor.yalnız şu günlerde öyle olaylar yaşıyorum ki hayat çocuklarımıza bizim davrandığımız gibi davranmayacak.hayat onları mahvedecek bu kadar kırılganlık zor ve ağır acılarla karşılaşıldığında savrulmayı dağılmayı beraberinde getirecek.çocuk hayır olmaz ile karşılaşmamış.hatta isteğinin ertelenmesiyle karşılanmamış.öğrencime biraz sonra seninle dinlesem şu an önemli bir veli görüşmem var dediğimde bile şoka uğruyor öfkeleniyor hiç mi erteleme bekleme sabır başkasınında önemli sorunu olabileceği anlaşılmıyor.bencil bir gençlik var karşımızda.etikten yoksun haz kaynaklı yaşayan.mutluluğun hazzın bu kadar kutsallaştırılmasına da karşıyım.çocuğum mutlu olsun yeter.lisede 8 yıldır çalışıyorum her geçen gün dehşete düşüyorum çocuklarım için.çabuk tüketen mutsuz doyumsuz emek harcamadan elde etmeyi öğrenmiş acıyı bilmeyen onların yerine düşünen çabalayan birilerinin var olduğu bir yaşam.ama yaşam becerileri gelişmeyince ilerde ebeveyn olmadığında hayat her zaman kibar davranmayacak.tabi çocukla ilgilenme zaman ayırma birlikte vakit geçirme etkinlikler kitap okumalar bağın ve iletişimin kopmaması çok çok önemli.bizde bağ kurmadan ilgilenmeden vakit ayırmadan birlikte üretmeden sadece isteklerini yapma var.çok uzatıyorum inanın yeni nesil eğitim sistemi içimizi doldurmuş yoksa yazdıkça yazarım ben.bebeğiniz şanslı güçlü ve bilinçli bir annesi olacak yanında.hoşçakalın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…