- 11 Şubat 2018
- 536
- 848
- 23
Yorumlardan anladığım kadarıyla üstün zekalılar için açılmış bir okul imiş. Çocuğunuz üstün zekalıysa normal öğrencilerle okuması onun zekasını köreltecektir. Bunun kanlı canlı örnegi benim
ülkemizde aktif değil ama mensa diye uluslararası bir oluşum var geçen sene tez danışmanımın önerisiyle iq testine girdim ve üstünzekalı olduğumu öğrendim. Kayıt olmadım Türkiyede yaşadığım için ancak olsaydım uluslararası üstünzekalılar derneği üyesiydim bugün. Ne işime yarar? Hiçbir şey. Kimse 25 yaşında biriyle sırf zeki diye uğraşmaz. Belki 5 ya da 10 yaşlarında olsaydım şu an bulunduğum konumdan çok daha iyi yerlerde olabilirdim. Üzücü..
Ancak dediğim gibi çocuğunuz üstün zekalıysa, bu okul gerçekten zeki çocuklara eğitim verecek kapasitedeyse ve çocuğunuz da gitmek isterse mani olmayın.
Eğer çocuk gitmek istemezse de gitmesi için zorlamayın tabi ki:) ama çok üzülüyorum ben aslında zeki insanların zekalarını kullanamadan hatta yaşayıp gitmesine..

Ancak dediğim gibi çocuğunuz üstün zekalıysa, bu okul gerçekten zeki çocuklara eğitim verecek kapasitedeyse ve çocuğunuz da gitmek isterse mani olmayın.
Eğer çocuk gitmek istemezse de gitmesi için zorlamayın tabi ki:) ama çok üzülüyorum ben aslında zeki insanların zekalarını kullanamadan hatta yaşayıp gitmesine..