Tavuk suyuna bol sebzeli çorba hastalıklarda iyi geliyor canım...Günaydın,
Dün canım hiçbir şey istemedi. Bol su ve gidip gelip takviye bir şeyler içtim. Akşam 7 gibi 1 tabak tarhana çorbası, 1 kase az haşlanmış brokoli ve üzerine yoğurt yedim. 1 tane ayvayı şekersiz haşlamıştım öksürüğe iyi gelsin diye, onu da yedim ve bol su tükettim.
Bugün güne sirkeli su ve ballı çörekotu ile başladım. Klasik kahvaltımı zorla da olsa yaptım ekmek ve şeker tüketmedim.
Tavuk suyuna bol sebzeli çorba hastalıklarda iyi geliyor canım...
Elinin altında kemik suyu varsa onu da çorbalara katabilirsin.
Yoksa da Ata Bulvar'indaki makbul'un yanında öğün ette kavanozda satılıyor. Çabuk toparlarsin... Geçmiş olsun
Hastalık zor, hele küçük çocuklarla...Çok teşekkür ederim, anne şefkatinizi buradan hissettimevet tavuk suyuna çorbalar ve tarhanada daha önce yaptığım kemik suyu
Bursa’da meşhur bir çorbacı varmış, kelle paça filan yapıyormuş merkezde. Orası neresi olabilir biliyor musunuz?
Hastalık zor, hele küçük çocuklarla...
Merkeze gitmene hiç gerek yok.
Tuna caddesinde Ertuğrul çorbacısı var, kesinlikle tavsiye ederim. Biz bir ara pilatese giderken dönüşte her hafta giderdik. Esnaf lokantası, ortamdan çok bir beklentin yoksa lezzetine kefilim. Natürel yapıyor.
Tuna caddesinin köye yakın tarafında, Alaca sitesi altı oluyor. Doğuş Park yakın...
Geçmiş olsun canım öksürüğe siyah turp içine bal koyup bir gece bekletip suyunu içiyordum Ya da her sabah 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi alıp boğazdaki mikropları öldürmesi içinde adaçayı içiyordum. .En çokta sıcak çorbalar iyi geliyor bol sarımsaklı kellepaça çorbası en favori çorbamız.Tavuk suyuna limonlu şehriye çorbasıda güzel oluyor.Günaydın,
Dün canım hiçbir şey istemedi. Bol su ve gidip gelip takviye bir şeyler içtim. Akşam 7 gibi 1 tabak tarhana çorbası, 1 kase az haşlanmış brokoli ve üzerine yoğurt yedim. 1 tane ayvayı şekersiz haşlamıştım öksürüğe iyi gelsin diye, onu da yedim ve bol su tükettim.
Bugün güne sirkeli su ve ballı çörekotu ile başladım. Klasik kahvaltımı zorla da olsa yaptım ekmek ve şeker tüketmedim.
Meşhur olan Yeşil Bursa çorbacısı olabilir.Ah harikasınız teşekkürleryer hiç sorun değil yeterki temiz ve doğal olsun.
Twitter’da takip ettiğim biri haftasonu İstanbuldan Bursa’ya çorba içmeye gidiyoruz demişti neresi olduğunu unutmuştum.
Geçmiş olsun canım öksürüğe siyah turp içine bal koyup bir gece bekletip suyunu içiyordum Ya da her sabah 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi alıp boğazdaki mikropları öldürmesi içinde adaçayı içiyordum. .En çokta sıcak çorbalar iyi geliyor bol sarımsaklı kellepaça çorbası en favori çorbamız.Tavuk suyuna limonlu şehriye çorbasıda güzel oluyor.
Ertafta o kadar duyuyorumki yavaş yavaş bize doğru geliyor gibi.Geçen hafta oda arkadaşlarının çocukları ateşliydi hastaydı kendileri nezle gibiydi onlar varken birde müdürün kızı ateşlenmiş en sonda müdür hasta oldu iki gün gelemedi.Yavaş yavaş maske takacağız gibi gözüküyor.Kış geldimi ara ara kellepaça alır çorbasını yaparım.Lahana pırasa brokoli karnabahar gibi lahana türevi sebzeleri pişiririm Covit dönemi bu gıdaları çok önermişlerdi bir de c vitamini çok öneriyordu doktorlar
Kendim hiç gurbete çıkmadım ama ablam nerdeyse 40 yıldır gurbette. Simdi de kendi evlatları hep başka başka yerlerde. Kızım da gurbetteydi, çok şükür geldi.Teşekkür ederim, sağolundediğiniz pek çok şeyi yapıyorum aslında. Bugün öğleden sonra tekrar ateşim çıktı, biraz da içim çıkarcasına ağladım gurbette oluşumuza içlenip.. iyice arttı ateşim, bi ara 39.7 idi. Şimdi düştü ama çok halsiz hissediyorum. Sizler dikkat edin lütfen