• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık Ayı Gebelik Planlayanlar 👶🤰

Bazı arkadaşlar karıştırıyor ya da yanlış öğrenmiş sanırım arkadaşlar kendi cümlelerimle kabaca anlatçam ama netten okursanız daha güzel anlaşılır naçizane tavsiyem ☺️
-yumurtlama ve çatlama aynı şey.-
biri bir gün öteki diğer gün diye birşey yok yani.adetten itibaren foliküller yani yumurtalar gelişiyor zaten o yüzden adetin 2. 3. günü gittiğinizde doktor saymıştır tanık olmuşsunuzdur illaki 3 tane 5 tane vs yumurtan var diye..
Adetin ortasına doğru o ufak yumurtalar gelişir 18 20 mm civarı olduğunda folikülün ( folikül=dıştaki zar gibi düşünün içinde sıvıyla birlikte yumurta var) içinden yumurtanın çıkıp( çatlama) tüpe salınması olur( yumurtlama)). Vücut kendince en iyi yumurtayı seçer nadiren birden fazla da çatlayabilir . Yani aynı şeydir. Bazılarının çatlamayı (=yumurtlamayı) kasıkta hissetmesinin sebebi folikül çatlarken yani yumurta çıkarken folikül içindeki o sıvı içerde dağılınca yanma gibi bişey olurmuş hissedilen de buymuş. 🌺🌺
Teşekkürler canım bilgi icin

Bir şey diyim mi ben bu ay hiç bir şey yapmıcam Mfk ya da ara vericem folik asit içicem sadece. Eşim sperm testi yaptıracak bir. Bu ay ilişki olur o kadar. Yeter daaa :KK70: bu ay avokadolar mı yemedim vitaminlere mi gömülmedim beslenme spor mu dikkat etmedim(normalde de öyle yaşam tarzım zaten ) ama başka da bir şey yapmayı düşünmüyorum ateş ölçüsüne devam
ahahaha benım yaptıgım extra hıcbısey yok bu ay yapsammı acaba dedım bende ama vazgectım :D vıtamın alam desem 350 tl jel alam desem 280 tl olacagı varsa olur dıyıp devamke :D

Nasıl ben anlamadım aydınlat beni 😂 ben de öyle sanıyorum
koyu cızgı catlaması ıcın yeterlı buyukluge geldı demek asıl iş sılıklesınce catladı demek bazılarının yumurta ıkı gun uc gun catlamıyor ılk oık gordugunde yapıp bıraksa kacabılır :D

Yumurtalar her ay ongunlaşıp çatlamayabiliyor canım bunuda göz önünde bulumdurun 2 ayda bir yumurtlayan var mesela ben her ay yumurtlama olmuyor bende
Bak bunu pek aklıma getirmemiştim peki bu korkulacak bi durum mu? Ya ben kendime kızıyorum biraz. Saat gibi düzenliydi adetlerim. Ne zaman ki çocuk düşündük, artık stresten mi neydense birden bozuldu düzeni. Ben de pek kendi haline bırakmadım ama 1 hafta zor bekledim gecikince, doktor da beni hem daha fazla strese soktu hem o adet söktürücüler falan iyice demgemi şaşırttı of ağlıcam ben yumurtlamamış olabilir miyim yani bu ay

En güzeli biliyor musun. Bu testler insanı strese sokuyor ben ilk çocuğuma kalmaya çalışırken çok kullanmıştım ay bugün pik gibi ilişki olsun ay yok bugün daha pik gibi bugün de olsun ay bugün çatlamıştır bugün de ilişki olsun diye görev haline geliyor bir yerden sonra. Halbuki gün aşırı ya da iki gün arayla olsa ilişki tutacağı olduktan sonra her şekilde tutar
Doğru diyorsun tatlım da şimdi başka bi arkadaşın yorumu çok kafamı karıştırdı acaba pik göremeyişimin sebebi ne olabilir? Testten mi kaynaklı, her gün aynı saatte yapmadığımdan olabilir mi yoksa her gün sıvı alımına dikkat etmediğim için olabilir mi? Yine beni basmaya başladı acaba sağlığımda bi şey mi var kaygısı.. nefret ediyorum hemen strese girme huyumdan 😢

Çok istediğinizi biliyorum buradaki tüm kadınlar, Allah hepinize sağlıklı bebekler nasip etsin, sabırlı olun bu insan hayatında büyük bir olay, Allah en hayırlı zamanda nasip edecektir
Amin cümlemize hayırlı zamanda bizim değil allahın bize hayırlı kıldığı zamanda olsun inşallah. Biz insan oğlu hem doyumsuz hem sabırsız olabiliyoruz. Ama geciktiriyorsada güzelleşir vardır bir bildiği. 🙏

Bende yumurta azlıgı var canım ondan olabilir ama araştırmalarıma göre tabiki her ay yumurtlama olmuyor bazende çift olup ikiz olabiliyor allahın takdiri canım. Doktorunu çok iyi seçmek gerek benim doktorum beni rahatlatıyor konuşurken huzur veriyor kadın resmen
Bak bunu pek aklıma getirmemiştim peki bu korkulacak bi durum mu? Ya ben kendime kızıyorum biraz. Saat gibi düzenliydi adetlerim. Ne zaman ki çocuk düşündük, artık stresten mi neydense birden bozuldu düzeni. Ben de pek kendi haline bırakmadım ama 1 hafta zor bekledim gecikince, doktor da beni hem daha fazla strese soktu hem o adet söktürücüler falan iyice demgemi şaşırttı of ağlıcam ben yumurtlamamış olabilir miyim yani bu ay

Bebeğim bu çok normal hepimizde olabilir yani. Bi ay olur belki diğer ay olmaz. Ağlama doğamız bu

Back