• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ya dusunsene biz bukadar takıyoruz takip ediyoruz çoğu insan onemsemiyor regli dönemi geçince farkediyor hamile olduğunu o zamana kadar alkol sigara kafein neler iciliyor 😬 ben en azından içme konusunda kendime yasak koymuyorum bir yandan beynimi rahatlatıyor çünkü hatta geçen hasta oldum o sayede bayadir icmiyordum eşim dün sordu bebek için mi icmiyorsun diye yok dedim içimden gelmiyordu. Ama sigarayı 3 sene önce gercekten bebek için biraktim. Hamile kalınca birden birakmak zorunda kalmayayim diye
Sigarayı bende bırakmak istiyorum ama o kokusuuuuu hani mastercheef de diyodu ya onun kokusu buraya gelirde ben yemezsem varya 😂diye aynı öyle oluyorum Alkolü her zaman içmem belki 2-3 ayda anca 😂

Sigarayı bende bırakmak istiyorum ama o kokusuuuuu hani mastercheef de diyodu ya onun kokusu buraya gelirde ben yemezsem varya 😂diye aynı öyle oluyorum Alkolü her zaman içmem belki 2-3 ayda anca 😂
Ben çok küçük yaşta başlamıştım sigaraya baya ds tiryakiydim ama beyinde bitirmek gerekiyormus onu cidden doğru benim önce ki doktorum beni biraz korkutmustu onunda etkisiyle vallahi bir anda kestim. Alkol sık alıyorum hele aksam is yorgunluguna efsane oluyor bir bardakta olsa

Merhaba benim de eşimin sperm ileri hareketliliği 0 çıkmıştı ve haziran ayında test yaptırdık. Bir yıldır bebek sahibi olamadık maalesef. Ne yapabiliriz takviye yada ilaç... bu konuda eşim doktora gitmek istemiyor. Takviye kullanmayı tercih ediyor.
E vitamini evicap ama aromalı olmasın sade o da sperme iyi geliyor takviye de benim eşim ferula plus men kullanıyor pahalı ama içindeki içerikler güzel eşimin problemi yok ams gene de doktor verdi çocuk olmadığı için kalitesi artsın diye bi de keçi boynuzu özü duydum onu denemedim ama denicem umarım hepimize nasip eder kucağımızı boş bırakmasın🤲🏻

Ne gelen var ne giden yola diktim gozumu..... sarkisi bnm icin 🤣🤣

Kızlllaaaar normalde dün bat günümde halende gelen giden yok ya hani ama dün testte yaptım negatif çıktı. Ve eşimle plan yapmıştık (alkol üzerine) 😅 Sizce bugün akşam o alkol alsam nolur 😅 Buyrunuz ahiret sorusu 😅 Yarışmacı arkadaşlara başarılar sileriz 😅
Al bir şey olmazzzz😀

Ben de eve gelince ağlıyorum hep. Şu son 3-4 günde kayınvalidem ile zorunlu sebeplerden dolayı fazlaca görüşmek durumunda kaldım. Sürekli laf attı bana, niye doğurmuyorsun hala 🙄 ben babanneliği tadamıcak mıyım, şimdi olsa ne severdim onu, tavşan bile doğurdu senin hala niyetin yok vs vs

Eve geldim ağladım ben de 🙄 bilmiyor ki ben 1 senedir bebek sahibi olabilmek için doktor doktor gezip ilaçlar, iğneler, ovulasyonlar, takviyeler kullandım. Bilmiyor ki benim yüreğimin bu konu yüzünden hep sıkıştığını...

Eşim istemiyor diye olmadığını paylaşmadık ailelerimizle, bu yüzden her sorulduğunda düşünmüyoruz derken buz gibi durmaya çalışmaktan yoruldum 🤦🏻‍♀️ sanırım çok iyi rol yapıyorum ki kimse bu üzüntümü, bu ağlayışlarımı, bu depresif ruh halimi görmedi yada görmek istemedi.
Seni çok iyi anlıyorum canım benim ken annem ve ablam biliyor ama bilse de onlar da strese sokuyo insanı İnan sordukları için en sonunda kızdım bana bu konuda bi daha bi şey sormayın diye onlar sordukça ben stres oluyorum geçen ay Kİ aşılamayı biliyor du ama bu aşılamayı söylemicem eşimin ailesi de artık sormaya başladı geçen görümcrmdeydik ev aldınız araba aldınız şimdi 2 ayaklıda sıra dedi ben de yavaş yavaş anca anca dedim geçtim ama üzüle üzüle bilmiyorlar Kİ ben 1.5 yıldır uğraşıyorum zaten çok uzatmadan yapın çok uzattınız mı sonra çocuk olmaz vs dediler içimden 1 yıl korunduk ama ilaç falan kullanmadık acaba ondan mı olmuyo diye bi de kendimi suçladım sonra buraya geliyorum evlendiğinden beri deniye ve olmayan var diyip alakası yok diyorum bakalım nasip umarım bu ay olur inşallah🤲🏻🙏🏻

Kızlllaaaar normalde dün bat günümde halende gelen giden yok ya hani ama dün testte yaptım negatif çıktı. Ve eşimle plan yapmıştık (alkol üzerine) 😅 Sizce bugün akşam o alkol alsam nolur 😅 Buyrunuz ahiret sorusu 😅 Yarışmacı arkadaşlara başarılar sileriz 😅
Kız bi şey dicem ama beni yargılamayın valla duyduğumu söylüyorum sadece bi tanıdığın arkadaşının çocuğu olmuyormuş içmişler tabi o sırada bunların kafa rahat kız hamile kalmış acaba. Diyorum bazen ben de mi denesem 😂

Üstteki dünkü ovulasyon testim alttaki bugün. Ben anlamadım bu 3 tane 20 m yumurta ne oldu. Aklıma şöyle bir şey geliyor, ben cuma gittim doktorda yumurta var dedi büyük dedi 2 güne çatlar dedi. Cuma günü ovulasyon testi yapmadım. Cuma akşamı ilişki oldu, ayrıca gece çok karnım ağrıdı yumurtalıklarım. Cumartesi öğlen yaptığım testte üstteki. Acaba cuma gecesi çatladı da o yüzden mi cumartesi silik çıktı. Sizce kızlar? Keşke cuma da test yapsaydım ya

Eklentiler

• IMG_20211212_143802.jpg
    IMG_20211212_143802.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 44
Ben de eve gelince ağlıyorum hep. Şu son 3-4 günde kayınvalidem ile zorunlu sebeplerden dolayı fazlaca görüşmek durumunda kaldım. Sürekli laf attı bana, niye doğurmuyorsun hala 🙄 ben babanneliği tadamıcak mıyım, şimdi olsa ne severdim onu, tavşan bile doğurdu senin hala niyetin yok vs vs

Eve geldim ağladım ben de 🙄 bilmiyor ki ben 1 senedir bebek sahibi olabilmek için doktor doktor gezip ilaçlar, iğneler, ovulasyonlar, takviyeler kullandım. Bilmiyor ki benim yüreğimin bu konu yüzünden hep sıkıştığını...

Eşim istemiyor diye olmadığını paylaşmadık ailelerimizle, bu yüzden her sorulduğunda düşünmüyoruz derken buz gibi durmaya çalışmaktan yoruldum 🤦🏻‍♀️ sanırım çok iyi rol yapıyorum ki kimse bu üzüntümü, bu ağlayışlarımı, bu depresif ruh halimi görmedi yada görmek istemedi.
Anlamıyorum şu bencil insanları sanki karşımızdakilerin istiyor olmasın bizimde isteyeceğimiz anlamına geliyor? Neden bu kadar donuk durmayı tercih ediyorsun canım benimm.. bırak söyle kayınvalıdene oda sana baskı yapmasın yani bu ayıp günah değil sonuçda doğal birşey kendine zarar veriyorsun dememekle bence. Bak bizim tüm sülale biliyor ve asla yanımızda absürt konuşmuyorlar tabi 1 2 kişi hariç onlarda eski kafa benciller diyorum takmıyorum. Bizlerin hiç çocuklarıda olmayabilir rabbim bilir neyi nasıl ne zaman vereceğini bilemeyiz. Cocuk doğurmak için evlenmiyorsun elbette herkes ister cocugum olsun ama olmayınca olmuyor zamana bırakmak gerekir. Unutma kimse senden değerli değil kii sen başka acılar tatmış biriydin sanırım bundan daha ağır birşey yok.. sen cok güçlüsün bence bunlara aldırış etme

Kız bi şey dicem ama beni yargılamayın valla duyduğumu söylüyorum sadece bi tanıdığın arkadaşının çocuğu olmuyormuş içmişler tabi o sırada bunların kafa rahat kız hamile kalmış acaba. Diyorum bazen ben de mi denesem 😂
Benim çok yakın bir arkadaşım bana hep o tavsiyeyi veriyor iç kafan rahat etsin diyor😂

Anlamıyorum şu bencil insanları sanki karşımızdakilerin istiyor olmasın bizimde isteyeceğimiz anlamına geliyor? Neden bu kadar donuk durmayı tercih ediyorsun canım benimm.. bırak söyle kayınvalıdene oda sana baskı yapmasın yani bu ayıp günah değil sonuçda doğal birşey kendine zarar veriyorsun dememekle bence. Bak bizim tüm sülale biliyor ve asla yanımızda absürt konuşmuyorlar tabi 1 2 kişi hariç onlarda eski kafa benciller diyorum takmıyorum. Bizlerin hiç çocuklarıda olmayabilir rabbim bilir neyi nasıl ne zaman vereceğini bilemeyiz. Cocuk doğurmak için evlenmiyorsun elbette herkes ister cocugum olsun ama olmayınca olmuyor zamana bırakmak gerekir. Unutma kimse senden değerli değil kii sen başka acılar tatmış biriydin sanırım bundan daha ağır birşey yok.. sen cok güçlüsün bence bunlara aldırış etme
Bu ayda olmazsa, söyleyeceğim sanırım.

Üstteki dünkü ovulasyon testim alttaki bugün. Ben anlamadım bu 3 tane 20 m yumurta ne oldu. Aklıma şöyle bir şey geliyor, ben cuma gittim doktorda yumurta var dedi büyük dedi 2 güne çatlar dedi. Cuma günü ovulasyon testi yapmadım. Cuma akşamı ilişki oldu, ayrıca gece çok karnım ağrıdı yumurtalıklarım. Cumartesi öğlen yaptığım testte üstteki. Acaba cuma gecesi çatladı da o yüzden mi cumartesi silik çıktı. Sizce kızlar? Keşke cuma da test yapsaydım ya
Şuna bir bakın arka sayfada kalmasın 😂

Tövbe bismillah 😂

Denemediğimiz bir bu kalmıştı zatenn, resmen ne görsek ne duysak acaba yapalım mı diye düşünüyoruz artık 🤦🏻‍♀️😀

Ben bi deniyim bunu olursa sana haber edim 😅

Söyle gitsin bırak en azından saçma sapan konuşmazlar bence.
Ben de öyle düşünüyorum da eşimin tepkisinden çekiniyorum. Olmazsa söylerim artık bu ay, en azından belki köstek yerine destek olurlar da bu süreci daha rahat geçiririm

Back