Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ya bence yapmamak daha büyük stres. En azından ya var ya yok diye kafa rahat oluyor günün geri kalanında. Diğer türlü acaba yumurtlama oluyor mu diye düşünmek daha çok kafa yoruyor
Uzun bi süre yaptım canım ama bu seferde öksürsem acaba belirt mi diyordum 😂😂 iki aydır femara kullanıyorum adetlerim düzene girdi o yüzden 14. -20. Günler arası yumurtladığımı biliyorum ☺️

Yok pozitif görmedim canım. Ben yumurtlama takibi yapmadım canım çok strese giriyorum diye. Ama eğer ağrılarım beni yanıltmıyorsa geçen hafta perşembe yumurtlamış olmam lazım 😄
Anladim canim olsa cikardi pozitif ama 😔 bekle bakalim sökülmezse iyice bi umut var demektir 🥰

Ya bence yapmamak daha büyük stres. En azından ya var ya yok diye kafa rahat oluyor günün geri kalanında. Diğer türlü acaba yumurtlama oluyor mu diye düşünmek daha çok kafa yoruyor
Ben yapmiyorum ovulasyon testi kafam rahatti valla 😂 aha pik oldu olmadi bekle dur tam bi stres sebebi vucuduma gore hareket ettim ben gelisi guzelde yaptim nasil tuttu hayret ediyorm bazen😂

Canım testin markası prodoctor yada days comfort mu eğer oysa bu test çok dandik ya freely yada başka bir marka testle yap
Prodoctor kuzum nebileyim herkes hassas dedi diye aldım bunu

Eklentiler

• 5D5CBE9D-9B44-4AA0-9539-F18414D6308C.png
    5D5CBE9D-9B44-4AA0-9539-F18414D6308C.png
    296,9 KB · Görüntüleme: 56
Prodoctor kuzum nebileyim herkes hassas dedi diye aldım bunu
Kiz git eczaneden en ucuz testi al koysun onune sonucu para tuzagi bunlar etmen eylemen 3 farkli test altim kimisi 5 tl kimisi 7.5 kimisi 10 testede zam gelmis 😂hepsi ayni sonucu verdi ne gerek var cok pahali testlere 😂😂

AA nerdesin sen Ekim topiginden beri yoksun

Çok karışık süreçler içindeyim canım. Aşılamam sonrası atandığım haberini aldım olumsuzluk sonrası çok güzel başka şeyi oldurdu rabbim. Işte onun islemleri vardı filan derken dişten tedavi alıyordum doktor dişimi kırdı alırken 😁 neyse çene cerrahına sevk ettiler aaa o da demez mi dişinizde kist var yok artık dedim ne olacak ameliyat dediler. Neyse kırılan dişimi aldırayım da sonra kist aldiririm dedim .ee o da pıhtılaşmadan doktora git öğren nedir bilelim dedi vazgeçti kırık dişle duruyorum. Kan durduramayız ameliyatta git doktoruna gel öyle dedi. Bu böyle kaldı askıda. Hemotolojiye gittim yazdı bir kağıt kadın doğuma bu hastanın bunları yapın öyle gelsin 😁 onlar da yaptı bağışıklık testi yapıldı bazı testler bende kan pıhtılaşması faktör 5 cıktı genetik testimde onlara dayanarak yapıldı.bir o kalmıştı yapilmadik o da yapıldı. Iyi sonuçlar gelmesini temenni ediyorum inşallah.
Taşınmam var o kadar yoğunum ki birde sınavlarım vardı okuyorm ya onlara çalışayım derken daha buraya girecek hal olmadı kafa olarak. Inşallah aranıza dönerken hamiş olarak donerim.hepinizin de gönlünce olmasını dilerim. Yanı bu çocuk alanına geçemedim bile. Olursa Alalhtan ama dişlerimi yoluna koymadan ameliyatlarımı almadan aşılama almayacagim.resmen dist de kistle geziyorum 🙈 herturlu kist duymuştum diş biraz şok etmedi desem yalan olur.😊

Çok karışık süreçler içindeyim canım. Aşılamam sonrası atandığım haberini aldım olumsuzluk sonrası çok güzel başka şeyi oldurdu rabbim. Işte onun islemleri vardı filan derken dişten tedavi alıyordum doktor dişimi kırdı alırken 😁 neyse çene cerrahına sevk ettiler aaa o da demez mi dişinizde kist var yok artık dedim ne olacak ameliyat dediler. Neyse kırılan dişimi aldırayım da sonra kist aldiririm dedim .ee o da pıhtılaşmadan doktora git öğren nedir bilelim dedi vazgeçti kırık dişle duruyorum. Kan durduramayız ameliyatta git doktoruna gel öyle dedi. Bu böyle kaldı askıda. Hemotolojiye gittim yazdı bir kağıt kadın doğuma bu hastanın bunları yapın öyle gelsin 😁 onlar da yaptı bağışıklık testi yapıldı bazı testler bende kan pıhtılaşması faktör 5 cıktı genetik testimde onlara dayanarak yapıldı.bir o kalmıştı yapilmadik o da yapıldı. Iyi sonuçlar gelmesini temenni ediyorum inşallah.
Taşınmam var o kadar yoğunum ki birde sınavlarım vardı okuyorm ya onlara çalışayım derken daha buraya girecek hal olmadı kafa olarak. Inşallah aranıza dönerken hamiş olarak donerim.hepinizin de gönlünce olmasını dilerim. Yanı bu çocuk alanına geçemedim bile. Olursa Alalhtan ama dişlerimi yoluna koymadan ameliyatlarımı almadan aşılama almayacagim.resmen dist de kistle geziyorum 🙈 herturlu kist duymuştum diş biraz şok etmedi desem yalan olur.😊
Bende disle cok ugrastim kist zor oluyor disimi aldilar dissiz kaldim 😡 kistte buyumus cene kemigine degmeye az kalmis dikkat et cok aksatma boyle sakincalarida var gecmis olsun gonlunce olsun hersey

Ben dw öyleyim, herkese istiyoruz ama olmuyor hayırlısı diyorum. Kimse ne bir şey soruyor, ne lafını açıyor bir daha. Kafa da rahat oluyor. Hem belli mi olur, birinin duası tutar 😊 ayrıca olmaması ayıp ya da utanılacak bir şey değil. Herkes kendi işine baksın.
Kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum bbu bir kusur da değil ayıp hic degil esimde sperm testine gitti hiç gocunmadan olmasi gerekende bu dur hepimiz anne olacağız inanıyorum ♥️

Bende disle cok ugrastim kist zor oluyor disimi aldilar dissiz kaldim 😡 kistte buyumus cene kemigine degmeye az kalmis dikkat et cok aksatma boyle sakincalarida var gecmis olsun gonlunce olsun hersey

Ağrımıyor en azından aksatmayacağım da başka işlemler var yaptiramiyorum onlar yola girsin bile bile kistle yaşayamam ayy alacaklar benimde dişimi çok kötü olan durum çenem de kist görünen dişim alınırsa ne olacak wuww 🤪 teşekkür ederim hepimizin gönlünce olsun.size de kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi inşalalh 🙏

Anam bu da bende olmayan cizgiyi cıkartıyodu😂
Kuzu ben şimdi öylesine test yaptım hatta zorla işedim ama tamamen tertemiz çıktı demek ki iğne etkisi yeni geçti.Sevgili Gönül dostları; sıradaki şarkıyı kendime armağan ediyorum bana yine hüsran bana yine hasret var bana yine bebeksiz günler düştü eyvah

Eklentiler

• IMG_20211211_095922.jpg
    IMG_20211211_095922.jpg
    67,7 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20211211_095933.jpg
    IMG_20211211_095933.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 50
Valla bazen dilimin ucuna kadar geliyor, bizim çocuğumuz bir yıldır olmuyor demek istiyorum. Sonra eşim üzülür, kendine ve bize sıkıntı yapar diye vazgeçiyorum. Eşim de çok üzülüyor ama biz de bir problem olduğunu kimsenin bilip bize üzülmesini istemiyorum diye düşünüyor. Biz sırt sırta verelim, olması için uğraşalım. Birileri bilirse sürekli sorar daha çok üzülürüz stres oluruz diyor.

Düşünüyorum evet haklı, benim kayınvalidemin bir huyu var. Hastalık konusunda hep şu iyi gelir bu iyi gelir şunu da yapın bunu da yapın deme huyu var. Sanıyorum ki eşim en çok bu konudan muzdarip
Sanırım ben de düşük yapmasam ve aileler öğrenmese söylemezdim ama naçizane fikrim aslında bu yükü paylaşıp rahatlamanın doğru olduğu.

Biz güçlü görüneceğiz diye çoğu şeyi içimize atıp kendimiz çözmeye çalışıyoruz ama bu durum tamamen bizim inisiyatifimiz dışında. Hele ki sen ben buradaki diğer pek çok arkadaş bu yolda öyle emekler veriyor ki..🙏

Söylemek söylememek kesinlikle somut olay üzerinden değerlendirilmesi gereken bir şey, cahile laf anlatılmaz diye bir söz var ya çok doğru. Benim kayınvalidem çok gün görmüş kadın, evet patavatsızlıkları oluyor bazen ama 3 sende çözdüm ben onu. Düşük yaptığım zamanlar bebekler gibi baktı bana ve onun da 3 sene çocuğu olmamış, tedaviye başlayacakları ay hamile kaldığını öğrenmiş mesela, o yüzden anladı acımı ve hiç sormaz.

O yüzden söyleyip söylememeyi en iyisi sen ve eşin bilir canım, sen nasıl rahat edeceksen öyle yap ama bu yükü(!) tek başımıza kaldırmak bazen ağır geliyor. Ben artık bebek yok mu diyene vardı ama düştü diyorum kimse sesini çıkaramıyor. Vardı ama düştü, istiyoruz ama olmuyor belki de böyle söylemek lazım🤷🏻‍♀️ Bazıları bundan anlıyor..

Kuzu ben şimdi öylesine test yaptım hatta zorla işedim ama tamamen tertemiz çıktı demek ki iğne etkisi yeni geçti.Sevgili Gönül dostları; sıradaki şarkıyı kendime armağan ediyorum bana yine hüsran bana yine hasret var bana yine bebeksiz günler düştü eyvah
Hakkinda hayirlisi olsun bi sonraki aya olur insallah 🥰

Back