Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yaaaa maşallah canım inşallah hepsi 5. Güne sağlıkla gider evet ama devlette aşılama ücretsiz 2 kere yaptırıp rapor alırız öyle tüp bebeğe başlarız dedik aşılama tutacağından değilde işte yapılsın bi an önce o şart kalksın diye başlcz zaten 2 senedir bekliyoruz 2 3 ay beklemek çokta zor değil benim için
İnş kısa sürede çözüme ulaşırsınız...
Ben Zeynep Kamil gittim. Önümdeki aşılama için 3 ay sonraya gün vermişlerdi. Arkamdakine 2. aşılama için 1 sene sonrasına gün vermişlerdi... İstanbul o anlamda imkansızı oynatıyor insanlara...
Antalya'da inşaAllah beklemeden hemen yaparlar ve kısa zamanda başlarsın. Sizde aşılama da tutabilir.. Çipli aşılama varmış. Bi araştır istersen..

Pazartesi verdi isen o bebek sana el sallıyordur :KK70: hiç vermeden ultrasona git baktır :KK70:

Yerleşme kanamasıdır ama doktora görün kanama bölgene baksın sana ilaç yazar belki..

Diğer sayfalardan öğrendiğimi sana sattım şuan :KK70:
Evet doktor söyledi hamilesin diye ama valla hamile kalma süreci ayrı bi stres kaldıktan sonrası daha da zor ya Kimyasal sa vs düşünmekten yoruldum sevincimi yaşayamadım resmen😔 inşallah yarın değerim yükselmiş olur dua edin çok teşekkür ederim bilgiler için de❤️

Adetten sonra doktoruma danışıp seçenekleriyle değerlendiricem 😊
Burda da takip et.. Benim gördüğüm pimpirikli ve güzel takip edenler oldu. Oyle olunca düşük sonrası beklemeden hamile kaldılar. Bir de hsg ihmal etme...Yapışıklıklarda engelmiş..

Evet doktor söyledi hamilesin diye ama valla hamile kalma süreci ayrı bi stres kaldıktan sonrası daha da zor ya Kimyasal sa vs düşünmekten yoruldum sevincimi yaşayamadım resmen😔 inşallah yarın değerim yükselmiş olur dua edin çok teşekkür ederim bilgiler için de❤️
Neler yaptın? Kaç aydır uğraşıyorsun? Belirtilerin nelerdi? Takviye falan kullandın mı?
Bebişin senle hiç endişelenme..

Kozlar bugün doktor a gittim ultrasonda üstten bakınca bişey göremedik hadi bide alttan bakalım dedik doktor her yeri kurcaladı bi yerde oluşum olabileceğinden şüphelendi 2 gün sonra bakalım dedi birde ailede ikiz varmı diye sormazmı ( olmazmı ya anne tarafında da baba tarafında da var 🤦🏼‍♀️ ) neyse kan da verdim çok şükür 1613 çıktı güzel artmış darısı başınıza arkadaşlar keseyi kalp atışını da görelim. Hepimiz sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inşallah.
Amin inşa Allah sağlıcakla al sende bebeyini kucağına. Hcg 1600lerle görmedimi alttan🙄 hep 1000lerde görünür diyorlar. Benide haftaya çağırdı kese için.

Kızlar bugun sabah predictor baya belirgin ama akşam laboquick yaptım baya silik çizgi çıktı. bata 3 gun var. bugüne ne kadar ara ara kasık, bel ağrısı ve mide bulantısı vardı. şimdi regl olacakmış gibi karnım ağrıyor. inş bebeğim benimle kalır. 🙏

Ben Zeynep Kamil gittim. Önümdeki aşılama için 3 ay sonraya gün vermişlerdi. Arkamdakine 2. aşılama için 1 sene sonrasına gün vermişlerdi... İstanbul o anlamda imkansızı oynatıyor insanlara...
Antalya'da inşaAllah beklemeden hemen yaparlar ve kısa zamanda başlarsın. Sizde aşılama da tutabilir.. Çipli aşılama varmış. Bi araştır istersen..
Benim doktor adetin 2 veya 3. Günü sabah 8.30 da gel hemen başlcz dedi çünkü bn evlendikten sonra hiç korunmadık dedim (yalan) ilkini ilk ay yapalım tutmazsa ve yumurta kist felan olmazsa 2.yi diğer ay yapar tüp bebek şartını bi kaldırırz dedi inşallah öyle de olur ya

Aaa okumamışım. Pendik medikal parkta Semra Esenkaya.. Benim eşimde ileri hız 0 dı +4 oldu, morfoloji 0.. O değişmedi. O yüzden doktor piezo diye bi yöntem varmış. Benim yavrulara elektrik şoku verdiler. Hayat öpücüğü uyguladılar yani :D
Morfoloji 0'da yumurtanın içine enjekte etseler bile yumurtanın zarını eritemiyormuş. O yüzden şok verip kendinize gelin dediler :D
Benim tüpçük yavrularımda olduğu gibi kabul etmişler. Bakalım şokun etkisi ne kadar sürecek..
Embryolog ile konuşuyorum hergün.. Benim alanıma yakın oldugu için iyi oldugunu tasdik ediyorum... Embryolog arkadaşım var.. Hemen onda mesaj atıyorum sen ne diyorsun bak paramı aldılar yalan konuşmasınlar diyorum :D
Şuan durum kontrol altında....
Size çok tecrübeli geliyorum :D
Bende unide randıman alamazsam medikalpark izmire gidicem ücret ne kuzum ya orda rapor çıktı mi size burda rapor cikiyomus yine iyi bi para oduyon ama çok aman aman değilmiş

Neler yaptın? Kaç aydır uğraşıyorsun? Belirtilerin nelerdi? Takviye falan kullandın mı?
Bebişin senle hiç endişelenme..
Yaz başından beri düşünüyorduk biz ama ilk defa bu ay ovulasyon testi kullandım 20sinde yumurtlama günümdü hamile kaldım. Takviye olarak sadece folik asit kullandım ve yumurtlama Çatlama günlerimde bol bol avakado tükettim. Benim belirtim şiddetli kasık ağrısıydı hatta kist var zannedip doktora gittim fitil verdi azcık iltihap varmış reglin gecikirse gel dedi. Doktordan 3 gün sonra idrar testi yaptım pozitif çıktı

Aynen canım pazartesi aşılamaya başlcm zaten bi kaç evrak istediler başka herşey vardı testler felan Bnde önden takviye aldım Hem eşime hem kendime bakalım 2 aşılama yaptırıp tüp bebeğe geçicez sen naptın başladın mı tüp bebek için
Sonunda ader oldum şuan 4 gundeyim salı sulu ultrosan var 😁😁😁😁 ona göre ocakta başlarız heralde ama rahimde sorun yok sa bende beslenme ve takviye ye basladim siz ne kullaniyosunuz

Benim doktor adetin 2 veya 3. Günü sabah 8.30 da gel hemen başlcz dedi çünkü bn evlendikten sonra hiç korunmadık dedim (yalan) ilkini ilk ay yapalım tutmazsa ve yumurta kist felan olmazsa 2.yi diğer ay yapar tüp bebek şartını bi kaldırırz dedi inşallah öyle de olur ya
Aaa çok iyi o zaman.. Doktor zaten planlamayı güzel yapmış.. İlaçları verecek naısl kullanacağını tarif edecek.. Tüp bebek ile aynı ilaçlar sadece dozu düşük.. İnş güzel gelişir yumurtan ve ilk seferde tutar inş..

Benim bi arkadaş egede başladı ilk tedavi olumsuz oldu 2 ye baslicam 2 regl dönemi geçmesi lazım demişler biraz hızlı galiba burda işlemler ama bi benimki yavaş sürdü 😂😂😂😂hala sürünüyorum

Kozlar bugün doktor a gittim ultrasonda üstten bakınca bişey göremedik hadi bide alttan bakalım dedik doktor her yeri kurcaladı bi yerde oluşum olabileceğinden şüphelendi 2 gün sonra bakalım dedi birde ailede ikiz varmı diye sormazmı ( olmazmı ya anne tarafında da baba tarafında da var 🤦🏼‍♀️ ) neyse kan da verdim çok şükür 1613 çıktı güzel artmış darısı başınıza arkadaşlar keseyi kalp atışını da görelim. Hepimiz sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inşallah.
Hayirlica al kucagina insallah canim saglikla ilerlesin bebisin yada bebislerin😂🤲

Bende unide randıman alamazsam medikalpark izmire gidicem ücret ne kuzum ya orda rapor çıktı mi size burda rapor cikiyomus yine iyi bi para oduyon ama çok aman aman değilmiş
Yok kuzum ben zaten 7.ayda tedaviye başladım. Eşimin yıkanmış sperm sayısı 6.5 milyon oldugu için rapor çıkmıyor. Bende amh normal benden kaynaklı da çıkmıyor.. Yani rapor çıkarmak için ya debelenecektik ya da eldeki son parayı çarcur etmeden tüp bebeğe yatıracaktık. Bizde beklemeden tüp bebeğe yatırdık :)
-İlaçlar 4000 tl tuttu.. 12 doz gonal-f kullandım o parayı arttırdı..
-Yumurta takibi 3000 tl tedaviye başladığımız gün verdik
-Yumurta topplama günü 6600 tl verdik.. Genel anestezi uyguladılar ve ameliyathane benzeri ortamda yapıldı. 2 saat hastanede yattım. 2 serum falan takıldı. Standart protokol ama para içerisinde çok parametre var yani..
-Dondurma işlemi için haftaya 2400 tl isteyecekler.. Embryo sayısı önemli değilmiş. Hepsini konuştum güzel donduruyorlar..
-Transfer 2400 .. transfer günü vereceğiz ocak sonunda yani
-Yumurta toplama piezo cihazı için 3800 verdik.. yumurta toplama günü doktor 1 gün perhiz istedi en taze sperm lazım dedi. Ama morfoloji gene 0 çıktı. MEcbur piezo yapacağız dedi. Cihaz hastanede yok kiralayıp getirtiyorlar. çok nadir uyguluyorlarmış.. Bizde uyguladılar...
Transfer zamanı ilaç verecekler ama onlar ucuzmuş..

Bizim sorunumuz rapor olmadığı için ilaçlar vitaminler aklına ne gelirse sgk kapsamı dışında.. Doktor ne yazarsa yazsın ben para vermek zorunda kaldım :( Ama Allah kolaylığını verdi... Hemen istemedikleri için Parayı altında tuttuk. Biraz öyle elimiz rahatladı..

Kızlar sizce hangisindeki çizgi daha çok belli oluyor? Anket açtım hadi cevaplar biliyorum cok silikler ama hangisi en net gözüken
A)1.test
B)2.test
C)3.test
Beni gectin test konsunda ki ben anlarim seni 😂😂 bi kac gun sonra yap yine sondakinde gorunuyor birazcik koyulasir 1 2 gune 🤲

Kuzu bu arada eklemedim. Bizim hastane vip hastaneymiş o yüzden fiyatı %30 daha fazlaymış. Tabi ben bunu opu günü öğrendim. Normal medikal parkta daha uygunmuş ve pazarlık yapıyorlar. Aklınızda olsun... Maviesra Maviesra

Yok kuzum ben zaten 7.ayda tedaviye başladım. Eşimin yıkanmış sperm sayısı 6.5 milyon oldugu için rapor çıkmıyor. Bende amh normal benden kaynaklı da çıkmıyor.. Yani rapor çıkarmak için ya debelenecektik ya da eldeki son parayı çarcur etmeden tüp bebeğe yatıracaktık. Bizde beklemeden tüp bebeğe yatırdık :)
-İlaçlar 4000 tl tuttu.. 12 doz gonal-f kullandım o parayı arttırdı..
-Yumurta takibi 3000 tl tedaviye başladığımız gün verdik
-Yumurta topplama günü 6600 tl verdik.. Genel anestezi uyguladılar ve ameliyathane benzeri ortamda yapıldı. 2 saat hastanede yattım. 2 serum falan takıldı. Standart protokol ama para içerisinde çok parametre var yani..
-Dondurma işlemi için haftaya 2400 tl isteyecekler.. Embryo sayısı önemli değilmiş. Hepsini konuştum güzel donduruyorlar..
-Transfer 2400 .. transfer günü vereceğiz ocak sonunda yani
-Yumurta toplama piezo cihazı için 3800 verdik.. yumurta toplama günü doktor 1 gün perhiz istedi en taze sperm lazım dedi. Ama morfoloji gene 0 çıktı. MEcbur piezo yapacağız dedi. Cihaz hastanede yok kiralayıp getirtiyorlar. çok nadir uyguluyorlarmış.. Bizde uyguladılar...
Transfer zamanı ilaç verecekler ama onlar ucuzmuş..

Bizim sorunumuz rapor olmadığı için ilaçlar vitaminler aklına ne gelirse sgk kapsamı dışında.. Doktor ne yazarsa yazsın ben para vermek zorunda kaldım :( Ama Allah kolaylığını verdi... Hemen istemedikleri için Parayı altında tuttuk. Biraz öyle elimiz rahatladı..
Benimde düğünden kalam bi miktar var ilk etabı kurtarır bide diğer işlemler için bi kaç ay para koycam ise girdim ama vitamin di oydu buydu elde para kalmiyo umarım üniversitede tutarda borca girmeye gerek kalmaz ama olmazsa artık denicez herşeyi Allah büyük rabbim maddi manevi kolaylık versin

Kuzu bu arada eklemedim. Bizim hastane vip hastaneymiş o yüzden fiyatı %30 daha fazlaymış. Tabi ben bunu opu günü öğrendim. Normal medikal parkta daha uygunmuş ve pazarlık yapıyorlar. Aklınızda olsun... Maviesra Maviesra
😃 valla burda funda gode var medikalparkta herkes çok memnun o bayandan onu düşünüyorum hemde rapor bile çıkıyormuş dışarda diyelim 20 30 ise orda yarı yarıya

Kızlar bu ay deneyenler ilişki günlerinizi nasıl planladınız gün aşırı mı şekil de mi 3 2 3 2 mi çok kafam karışık bu konuda bu gün 8. Gün 6 ve 8 değerlendirdim ama nasıl ilerleyeceğim konusunda kafam çok karışık
Ben gelisi guzel yaptim gun tutmadim hic su gun olsun bu gun olsun diye ben diyordum esim erkenden uyuyodu sartlamayin kendinizi 😂

Benimde düğünden kalam bi miktar var ilk etabı kurtarır bide diğer işlemler için bi kaç ay para koycam ise girdim ama vitamin di oydu buydu elde para kalmiyo umarım üniversitede tutarda borca girmeye gerek kalmaz ama olmazsa artık denicez herşeyi Allah büyük rabbim maddi manevi kolaylık versin
Şimdi vitaminlere para yatırma hiç. Doktorun bana dediği ferritin, d vit, folik asit, b 12 baktır. Hepsinin değeri referans değer aralığının ortasında olacak değilse takviye al dedi. Doktor bana ekstra vitamin yazmadı. Ben vejeteryan olduğum için omepa diye birşey var. Omega-3 ve q10 ten var 170 lira ona verdim. Balık yesem hayatta vermezdim...
Benşm doktorum sürekli sana masraf yaptırmayacağım diyordu ve gerçekten ilaçlar noktasında hep en uygun fiyata en yüksek verim olacak şekilde verdi. PAranı hiç çarçur etme...

Back