size en kötüsünden kv elti ve görümce diliyorum wallahi bunlar evliliğin dinamikleri onlar olmadan yuvanın kıymeti bilinmiyorMerhaba,
Daha önce ilişkimle ilgili konu açmıştım sevgilimle ilgili o ciddi düşünüyor ama ben kararsızım diye..evlendim..
eşime aşık olmadım olamadım çok zorladım kendimide onuda....seviyormuyum?? dolu dolu seviyorumda diyemiyorum...ama ben asla sevmediğim birinin yanında 5 dakika durmadım....eee tamam... e niye evlendim bu adamla?? sorunum ne çıldırıcam...
Aşık oldum ben hemde çookk... ama sonu hüsranla bitti... o daldan bu dala atlayan bi tipte değilim ilişkim uzun sürdü acısıda bi okadar uzadı derken yaş oldu 37.... sonrası ya evli adamlar çıktı karşıma yada evin tek çocuğu olmam sebebiyle ailemin hastalıklarıyla kafam rahat etmedi bir türlü ...tam kendimi doğrulttum yeniden başlıycam derken eşim çıktı karşıma...demek ki tam doğrultamamışımki onun ilgisi sevgisi her anımda yanımda oluşu... terslesemde kovsamda gitmedi benden...ama hep söyledim aşık değilim sana diye..yine gitmedi....halada demedim ...kendime dedimki kibirli olma daha ne istiyosun bu zamana kadar aşık oldunda noldu elde var sıfır..nikahta keramet vardır...kaderinde var sanırım bak hiçte istemiyo değilsin diye diye evlendim
düğün heyecanı girdi araya... zaten aileler işin ciddiyeti.. sonradan gelen acaba duygularınıda bir karar verdin arkasında dur diye savuşturdum..
sıkıntılarıma gelince hergün düşünüyorum bu durumu ohhh evlendim hayatın rutinine katılsana artıkk...enerjim yok sabah mutlu kalkmıyorum....gece yattığım yeri beğenene kadar canım çıkıyo...hergün bi yerim ağrıyor...ya başım ağrır ya k...çım ağrır birgün sırtım tutulur öbürgün bacağım..eskiden ev işi yapmak için bile heyacanlanırdım yani en ufak bu bile mutlu ederdi beni ... süs püs hak getire artık.... sırf kendime saygımdan sorumluluklarımı aksatmıyorum o kadar..
bana sarıldığında bende ona sarılıyorum ama o diyorki ; seni içime soksam ...içim acıyo...biliyorum çünkü o duyguyu...ama ben yaşayamıyorum ..eşimemi acıyım kendimemi bilemiyorum..görünürde sıkıntı yok ama benim içimde kafamda fırtınalar kopuyo...
en mutlu olduğum gün bile olsa gece yatarken Allahım nolur yardım et diyorum aşık olayım google dan bakıyorum eşime aşık olmak için dua filan( dışarı çıkıyorum gözüm dışarda filanda değil arayıştada değilim...eşim 1 veya 2 gece evde kalmadığında özlemiyorum tek hissettiğim olmadığı için huzursuzluk şimdi evli olmasam bi düşünüyüm diyorum hayır onuda istemiyorum ama oohh iyiki evliyimde demiyorum
napıcam ben...böyle böyle bir gün patlıycak artık ama nerde fikir verin nolur
teşekkür ederim bir ara kanımda eksiklik vardı ondan olabilir diye tedavi oldum..depresyon içinde destek alacağım en kısa süredeAşık olmadan evlenmiş olabilirsin. Bana göre evlilik için aşık olmak çok sevmek en önemli kriter ama herkes aşk evliliği yapmıyor. Hatta belki de aşk evliliği yapanlar yüzdelik olaraktan bakarsak daha bile az olabilir. Senin mutsuzluğunun durgunluğun her yerinin ağrımasının veya birşey yapmak istemeyişinin altında depresyon olabilir mi? Bana biraz öyle geldi. Psikolojik destek almayı denesen biraz
ya inanın çok şey düşünüyorum Allah korusun onsuz olamam dediğimde oluyor halada öyle ama rutinde daha fazlasını hissetmeyince ve yorgunluğumu buna bağlayınca moralim bozuluyor bi ohh diyemedim kendi içimde sorunum buBeraber daha çok zaman geçirin seversiniz. Zaten sevgi varmış aşk nedir ki? Yani aşk da sevgi de aynı şey. Eşinizi seviyorsanız aşıksınızdır. Eve 2 gün gelmezse özlemem diyorsunuz, olabilir tabiki, insanlar farklı farklıdır.
Önemli olan “ şu an kaza geçirip ölse” ne düşünürdünüz? Üzülmek haricinde.
Evet ben de sizin gibi dusunuyorum duygulardan emin olmadan evlenmemeli çünkü yeri geliyor zorluklarla birlikte mucadele ediyorsun yeri geliyor her seyiyle sen ilgileniyorsun büyük fedakarlik istiyor .Ama mutsuz bir evliliği surdurmek ne kadar kolay o da tartisilirAmin de o zaman evlenmeyecekti...şimdi adamın günahına girdi boşanır nafaka falan da ister..ee evlenmeseydi adamın duygularıyla oynamiş adam iyimiş ona karşi..
sevmiyorum demedim deli dolu aşık değil dedimZaten evlenmeden de sevmiyormuşsun ne bekliyordun ki
bunu düşünerek evlenmek evde kalmış olduğum anlamına geliyorsa o siizn görüşünüz ben evlendiğimde duygularımın olgunlaşabileceğini her aşık olarak evleneninde mutlu olmadığını düşünerek evlendim..bu kadar kolay yargılamayın..ayrıca bir derdim var a konu açtım ve sonunda ne yapabilirm diye sordum dediğim gibi olumlu yardım edemeyecekseniz buyrun akıllıca dertlere uğurlayım sizi
Onunla konuşun. Bence siz fazla aktif o da fazla pasif, bu yüzden böyle hissediyor olabilirsiniz.ya inanın çok şey düşünüyorum Allah korusun onsuz olamam dediğimde oluyor halada öyle ama rutinde daha fazlasını hissetmeyince ve yorgunluğumu buna bağlayınca moralim bozuluyor bi ohh diyemedim kendi içimde sorunum bu
Bence öncelikle o öyle olsaydı bu böyle olurmuydu düşüncesini kafanızdan atın. Az çok anlıyorum sizi. Bende sürekli ben neden görücü usulü evlendim severek evlenmiş olsam hayatim farklı olabilirmiydi diye sürekli düşünür hale gelmiştim. Aşık olduklarımdan ne hayır gördüm diyerek karar verdim görücü usulü evlenmeye üstelik. Bu düşüncemi de aştım çok şükür geçmişimde hayatıma girenlerin bir tanesi bile adam olmaz mi dedim kendime gözüm açıldı resmen boşuna kafamı meşgul etmişim. İyiki eşimle görücü usulü evlendim iyiki hayatimda eşim var benim hayatım ondan başkası ile bu kadar güzel olamaz. Seviyorum da. Bence sende aşkı boşver sen kafandaki düşüncelerle boğuştuğun sürece gerçek hislerinin bile farkında olamazsın. İçinde olduğun durumun tadını çıkar eşini sevdiğini de farkedersin. Ayrıca aşk nedir ya kalıcı olan sevgidirMerhaba,
Daha önce ilişkimle ilgili konu açmıştım sevgilimle ilgili o ciddi düşünüyor ama ben kararsızım diye..evlendim..
eşime aşık olmadım olamadım çok zorladım kendimide onuda....seviyormuyum?? dolu dolu seviyorumda diyemiyorum...ama ben asla sevmediğim birinin yanında 5 dakika durmadım....eee tamam... e niye evlendim bu adamla?? sorunum ne çıldırıcam...
Aşık oldum ben hemde çookk... ama sonu hüsranla bitti... o daldan bu dala atlayan bi tipte değilim ilişkim uzun sürdü acısıda bi okadar uzadı derken yaş oldu 37.... sonrası ya evli adamlar çıktı karşıma yada evin tek çocuğu olmam sebebiyle ailemin hastalıklarıyla kafam rahat etmedi bir türlü ...tam kendimi doğrulttum yeniden başlıycam derken eşim çıktı karşıma...demek ki tam doğrultamamışımki onun ilgisi sevgisi her anımda yanımda oluşu... terslesemde kovsamda gitmedi benden...ama hep söyledim aşık değilim sana diye..yine gitmedi....halada demedim ...kendime dedimki kibirli olma daha ne istiyosun bu zamana kadar aşık oldunda noldu elde var sıfır..nikahta keramet vardır...kaderinde var sanırım bak hiçte istemiyo değilsin diye diye evlendim
düğün heyecanı girdi araya... zaten aileler işin ciddiyeti.. sonradan gelen acaba duygularınıda bir karar verdin arkasında dur diye savuşturdum..
sıkıntılarıma gelince hergün düşünüyorum bu durumu ohhh evlendim hayatın rutinine katılsana artıkk...enerjim yok sabah mutlu kalkmıyorum....gece yattığım yeri beğenene kadar canım çıkıyo...hergün bi yerim ağrıyor...ya başım ağrır ya k...çım ağrır birgün sırtım tutulur öbürgün bacağım..eskiden ev işi yapmak için bile heyacanlanırdım yani en ufak bu bile mutlu ederdi beni ... süs püs hak getire artık.... sırf kendime saygımdan sorumluluklarımı aksatmıyorum o kadar..
bana sarıldığında bende ona sarılıyorum ama o diyorki ; seni içime soksam ...içim acıyo...biliyorum çünkü o duyguyu...ama ben yaşayamıyorum ..eşimemi acıyım kendimemi bilemiyorum..görünürde sıkıntı yok ama benim içimde kafamda fırtınalar kopuyo...
en mutlu olduğum gün bile olsa gece yatarken Allahım nolur yardım et diyorum aşık olayım google dan bakıyorum eşime aşık olmak için dua filan( dışarı çıkıyorum gözüm dışarda filanda değil arayıştada değilim...eşim 1 veya 2 gece evde kalmadığında özlemiyorum tek hissettiğim olmadığı için huzursuzluk şimdi evli olmasam bi düşünüyüm diyorum hayır onuda istemiyorum ama oohh iyiki evliyimde demiyorum
napıcam ben...böyle böyle bir gün patlıycak artık ama nerde fikir verin nolur
cinsellikte de bi sorun yok sadece o daha fazla istekli ve eminim daha çok keyif alıyor..Su an negatifim ve yorum yapmasam belki daha iyi olur ama neyse belkide yardimci olabilirm...
Bende asik olmadan, pesimden cok kostugu icin, bana deger verdigi icin ve onu insan olarak sevdigim icin "mantik" evliligi yaptim.
Ama evlendikten sonra o ilgi gösteren adam gitti, gamsiz, ilgisiz bir adam cikti karsima. Baya degisik sorunlarimiz oldu ama insan asik olmayinca dahada batiyor hersey, tahamül edemiyorsun ve dahada zoruna gidiyor, cünkü o kadar pesimden kostu simdi hayatima etti diye nefret basliyor.
Bende cok ugrastim ve hatayi kendimde aradim ama olmayincada olmuyor. Tabi bizde cok baska sorunlarda vardi, yani ben keyifimden ay sevemiyorum havalarinda degildim.
Baska sorunlariniz yoksa ve biri daha yazmis, cinsellikte felan sorun yoksa, pek takmayim derim. Size iyi davranmaya devam ederse, kiymetini bilirsiniz zamanlar....yada bilin yani...
evet birazda bu var... onun için akşam yemek olsun bana sarılsın cinsellik olsun bide çocuk olsun yeter ona yetiyo çünkü ben varım aşk var..bana yetmiyor hep ben yapalım edelim gidelim çıklaım derim bana göre çok ağırdır eşim..Onunla konuşun. Bence siz fazla aktif o da fazla pasif, bu yüzden böyle hissediyor olabilirsiniz.
umarım öyledir inanın çabalarım şımarıklığımdan değil bazıları böyle değerlendirmiş terapi alıcam en kısa zamndaSizi çok iyi anlıyorum inanın.
Siz depresyondasınız.
Gerçek anlamda depresyon bu işte.
Hafife alınacak bişey değil. Sevgilimden ayrıldım, sınavım kötü geçti vs. bunlar depresyon değil.
Siz derin bir depresyondasınız ve bu bir rahatsızlık.
Lütfen kendinizi daha da dibe götürmeden bir psikologdan yardım alın.
Emin olun vakit kaybediyorsunuz ve emin olun ki birine delice aşık olsanız bile bu hisleriniz geçmeyecek.
Tek çare terapi.
Terapi süreince kendinizi daha iyi ölçecek ve gerçek duygularınızla karşılaşacaksınız.
cinsellikte de bi sorun yok sadece o daha fazla istekli ve eminim daha çok keyif alıyor..
ha peşimden koştu ama beraberliğimizdede bi o kadar elimden gelen bu daha fazlasını yapamam dediğide çoktur ben bitsin dedğimde elinden gelenler çoğaldı ama sonra yine rutinde ağır biri eşim belkide bu canımı sıkıyo bilmiyorum..
Ama eşler birbirini dengelemez mi zaten? İlk evlendiğim zamanlar benim eşim de hani hep evde oturalım modundaydı. Yorgundu ve sadece hep dinlenmek istiyordu. Ama ben yorgun değildim, gezmek istiyordum, kanım kaynıyordu. Ama hiç şikayet etmedim, yarın sabah kahvaltıya şuraya gidelim, gece sinemaya gidiyoruz derdim. Biraz zorlasa da kendini Yapardık ve yaparken de çılgınlar gibi eğlendirmeye çalışırdım. Bir kaç ayımız böyle geçti sonra o da alıştı ve artık benden daha aktif :) bazen fedakarlık yapmak gerekiyor çünkü insanlar 40 yıllık huylarını bir anda değiştiremezler. Yavaş yavaş değişime sizin hazırlamanız gerekiyor. Emin olun biraz yorucu olur belki ama olur. Olmayacak hiçbir şey yok inanın. İstemiyorum, sevmiyorum demek en basit yöntem.evet birazda bu var... onun için akşam yemek olsun bana sarılsın cinsellik olsun bide çocuk olsun yeter ona yetiyo çünkü ben varım aşk var..bana yetmiyor hep ben yapalım edelim gidelim çıklaım derim bana göre çok ağırdır eşim..
size en kötüsünden kv elti ve görümce diliyorum wallahi bunlar evliliğin dinamikleri onlar olmadan yuvanın kıymeti bilinmiyor
umarım öyledir inanın çabalarım şımarıklığımdan değil bazıları böyle değerlendirmiş terapi alıcam en kısa zamnda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?