Merhaba kk kullanıcıları yine ben konu açtım .Arabamın değeri yaklaşık 400-500 bin(malum sitede 350ye de gördüm 550ye de). Arabayı bana babam aldı hiçbir maddi desteğim olmadı ama 2 senedir çalışıyorum ve yakıttır sanayidir. Kasko harici masraflarını hep ben karşıladım ve ne kadar masraflı olduğu malum. Geçenlerde arabamı bi evle takas etmeye karar vermiştim ev 1+1 ama mahalle olarak kötü bir yerdeydi. Ama kiracısı vardı ve sıkıntı yaşarım diye karar değiştirdim. Ben evlenmeyi düşünüyorum ve yurtdışına taşınacağım. Ailem arabamı satar parasını verir diye düşündüm ama böyle bir şey mümkün değil dediler. Bu arada ben okurken aileme masrafım olmadı eve çıktım ama kiramı kendim ödedim 2 senedir ailemden para almıyorum ama babamın kredi kartı bende yaklaşık 6 bin borcum varmış her ay borcunu ödüyor tabii ki onun dışında masraflarım kendime ait işsizim mesela babam bana hiç paran var mı diye sormaz kredi kartın var der. Araba babamın üstüne. Şuan sevgilim yurtdışında yaşadığı için arabasını bana bıraktı bu arada yani arabasız kalma gibi bir şey yok gibi. 18 yaşından beri araba kullanıyorum. 19 yaşından beri de kendi arabam var ve yaşadığım yer köy olduğu için ulaşım çok sıkıntılı. Bugün babam bana bir teklifle geldi. Bizim süt çiftliğimiz var ve arsamızın yanındaki arsa satılık. Arsa güzel bir yerde yaşadığım şehrin merkezine çok yakın bir köy. Arsanın imarı suyu elektriği ve kümesi var. Bu yaşadığım köyde değil bu arada. Babam da arabayı satalım dedi normalde arsa değeri 700 vardır ama satan adam arabamı kabul etmiş. Babam sana bırakıyorum dedi ama yarısını üzerime yaparmış. Ben de bunu kabul edemem dedim evde tartışma yaşadık. Ama gidersem de arabam kalacak yani. Satsam tekrar araba alamam evlenmezsem arabasız kalırım. Babam sürekli sizin için çabalıyorum der ama güvenmiyorum babama. Aynı zamanda ölmeden kimseye mal vermem diyor açık açık defalarca söyledi bunu. Satıp satmamak sana kalmış iyi düşün ama arsa ev harici sattırmam, parasını da vermem dedi yurtdışına giderken. Zaten mal kavgasına düşecek değilim ama şuan arabam varken gidip yok ediyorsam ilerde satmak istediğim zaman satabilmem lazım ve babam yanındaki araziyi bana sattırmaz. Ev baktım ama alamam mümkün değil. Babam da bana yüksek lisans yapmak istersem karşılayacağım diyor bu zamana kadar ailemden para sıkıntısı görmedim bu arada ama ayrımcı olduklarını hissediyorum babam abime annem erkek kardeşime çok ciddi biçimde düşkünler. Ne yapsam bilemedim satıp ev alamam bu arada kredi çekecek durumum yok. Babam arsayı yine iş için kullanacak kümesini. Gitsem de arabasız kalacağım yani. Sizce ne yapmalıyım kabul etmeli miyim?
Son düzenleme: