-
- Konu Sahibi tombilibaykus
zaten 2. El araba piyasası bile uzaya çıkmış. Bide hu masraflar alamam bende
Dölar al dölar. Mart’ta ikinci piki bekliyorum ben dölar için. Yatırım tavsiyesi diil ama sonra başıma ekşime neden artmadı diyeArkadaslar zir cahil degilimendeks nedir biliyorum.arastirmadan da girmem.ne durumdasiniz kazandiriyor mu diye sordum kiziyorum ama
Gözden çıkaramayacağınız parayla girmeyin derim. Yükselmesi x birim zaman sürse sizin o arada kaçırdığınız fırsatların maliyeti, enflasyon etkisi, psikolojik boyutu var. İstiyorsanız girin tabii ama unutmayın bedava peynir fare kapanında olur.Ya asla yukselmeden cikmam hisseden eger duserse
belli, bir zamanda lazım olacak parayla yatırım yapılmaz.6 ayda hadi terse düşse zararına satacak mı altını doları ya da hisseleri?uzun vadedeyse altın derim ben .borsada takip etmek lazım alıp satacağımız hisseleri .hisse tavana yakınken bir haber geliyor hopp tabana gidiyor o saatte görmeli müdahale edebilmelisiniz.yani öyle hisse aldım paralar gelecek durumu yokGözden çıkaramayacağınız parayla girmeyin derim. Yükselmesi x birim zaman sürse sizin o arada kaçırdığınız fırsatların maliyeti, enflasyon etkisi, psikolojik boyutu var. İstiyorsanız girin tabii ama unutmayın bedava peynir fare kapanında olur.
Altimdayim bi miktar cikmam savas dolarnyukselince gram artiyor zaten e ons da jeopolitik durumdan yukselirse altin ucar.ytdDölar al dölar. Mart’ta ikinci piki bekliyorum ben dölar için. Yatırım tavsiyesi diil ama sonra başıma ekşime neden artmadı diye
Terse dusersem bozmam beklerimbelli, bir zamanda lazım olacak parayla yatırım yapılmaz.6 ayda hadi terse düşse zararına satacak mı altını doları ya da hisseleri?uzun vadedeyse altın derim ben .borsada takip etmek lazım alıp satacağımız hisseleri .hisse tavana yakınken bir haber geliyor hopp tabana gidiyor o saatte görmeli müdahale edebilmelisiniz.yani öyle hisse aldım paralar gelecek durumu yok
Yok ya hu kizmiyorum.Burada sizi borsa konusinda uyaran arkadaslara kızmayin. Gecen yil bu zamanlar ayni sizin gibi umutlarla ne yatırımlar denedik olmadi. istikrar olmayan bir ulkede borsadan ciddi anlamiyorsaniz oyle ogrenirimle paranizi katlamaniz zor.
Bütçenizi cok kasmayacak araçlara bakin neticede sadece almakla bitmiyor. Trafik kasko bakim yakit derken ciddi masraf kapisi araba ne kadar az borclanirsaniz o kadar rahat edersiniz
Ben yukselene kadar cikmam yatirirsam.sadece hissede kararsizimAlışan için çok zor malesefbirde borsa konusu geçmiş. 2-3 ay önceki düşüşe yakalandım 50 bin içerdeyim. Ama mesela benim için zaman mevhumu yok. Kar almadan çıkmam. Riskli bi borsa; sizin 50 bininizin 40 bini içeri girse üzülürmüsünüz ona bakın
Valla kredi cok cekmek istemiyorum.tl borclanmak mantikli elbette de borc istemiyorumNe alacaksan al kredi çek ve hemen al. Ciddi söylüyorum. Kredi çektikten sonra bir sekilde ödenir. Tabi düzenli geliriniz olduğunu varsayıyorum
aldığın hisseler 4 5 ay 1 ileri 2 geri gitse zararı düşünebiliyor musunuz?yarın bir olay olsa dünyada ya da ükemizde hepsi 1 günde yüzde 10 düşer.1 ayda rahatlıkla yüzde 50 kaybedebilirsin.onu nasıl çıkaracaksın da kara geçeceksinn?öyle zararına satmam olmuyor.kol kesmek deniyor borsada adına mecbur satıyorsun daha fazla düşmeden.Ben yukselene kadar cikmam yatirirsam.sadece hissede kararsizim
araba size acil lazım eşinizin rahatsızlığından ötürü. Elinizdeki 50 bini koyamazsınız bu durumda!(terse düşerseniz çok uzun süre bekleyebilirsiniz çünkü)O vakit neyle girceksiniz? dipnot: 2017 de tek kuşak indirdiler, kimseler müdale edemedi. Paralarının %80 ni gitti. Uzun süre(yıl üstü bazda) içerde kaldılar. Parayı alamadıkları için başka yatırımda yapamadılar. İnsanlar kafayı yedi.böyle bi piyasa işte.Hakkınızda hayırlısı olsunBen yukselene kadar cikmam yatirirsam.sadece hissede kararsizim
Valla kredi cok cekmek istemiyorum.tl borclanmak mantikli elbette de borc istemiyorum
Ama 50 bin TL nakit var demişsiniz onunla araba alınmaz ki? 100'e bile araba yok nerdeyse
O para yuz gerdirme icin ayirdigim param.ama yukselirse hisselerim tabi bozdurup araba alirim.ama dusse de bekleyebilir.arac parasiyla girmicemaldığın hisseler 4 5 ay 1 ileri 2 geri gitse zararı düşünebiliyor musunuz?yarın bir olay olsa dünyada ya da ükemizde hepsi 1 günde yüzde 10 düşer.1 ayda rahatlıkla yüzde 50 kaybedebilirsin.onu nasıl çıkaracaksın da kara geçeceksinn?öyle zararına satmam olmuyor.kol kesmek deniyor borsada adına mecbur satıyorsun daha fazla düşmeden.
Evet ya yeni cikmis simdi gordum cok sevindimKredisiz zor gibi. Şimdi vadeler 48 e çıktı 400.000 den az olan arabalar için. Belki bunu dusunursunuz.
Arac icin pesinat paramla girmeyecegim.arti bi param var biriktirdigim onla girecegim.eger katlarsa araca harcarim kredi vs yerine.bi deneyecegim yaaraba size acil lazım eşinizin rahatsızlığından ötürü. Elinizdeki 50 bini koyamazsınız bu durumda!(terse düşerseniz çok uzun süre bekleyebilirsiniz çünkü)O vakit neyle girceksiniz? dipnot: 2017 de tek kuşak indirdiler, kimseler müdale edemedi. Paralarının %80 ni gitti. Uzun süre(yıl üstü bazda) içerde kaldılar. Parayı alamadıkları için başka yatırımda yapamadılar. İnsanlar kafayı yedi.böyle bi piyasa işte.Hakkınızda hayırlısı olsun
e hepsi birleşince araba etmiyor mu?yüz gerdirme parası nereden çıktı?kafam karıştıArac icin pesinat paramla girmeyecegim.arti bi param var biriktirdigim onla girecegim.eger katlarsa araca harcarim kredi vs yerine.bi deneyecegim ya