- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
-
- Konu Sahibi tombilibaykus
en mantıklısı ucuz kredi bulun mesela esnaf bir arkadaşınız esnaf odasından çeksin onlar üyelerine ucuz kredi veriyor son oranları bilemiyorum.Valla kredi cok cekmek istemiyorum.tl borclanmak mantikli elbette de borc istemiyorum
Fakirlik? 7 bin ?Bu bir dert degerli editör konumu banlamayin lütfen!!!en az dogalgaz faturasi 1300 tela konusu kadar dert bu da.herkesin kv siyle yolusmasi gerekmiyor dertlenmesi icin
Hanimlar,biz tasinacagiz vs para biriktiriyoruz.ben ufaktan arac almak icin para biriktiriyorum.masraflari vs cikinca bize kalan para 7 bin civari oluyor.arac almak istiyorum.arac kredilerine baktim pesinatim yetmiyor genelde.senetle almayi dusundum fazla faiz koyuyirlar.50 kadar birikmisim var.ben biriktirdikce fiyat yukseliyor zaten biriktirerek almak imkansiZ.
Bana onerebileceginiz bir yol var mi?nasil alabiliriz?ozelden de yazabilirsiniz bu bazi sistemler var ya onlarla alan varsa guvenemedim cunku.
Kredi ceksem 4 bin lira falan odemek istemiyorum o kadar para.50 ile borsaya girsem 5 6 aya katlar miborsadan anlauan varsa ozelden de yazabilir.
Arac sart malesef bir ameliyat gecirdi esim de peknyuruyemiyor hastaneye vs gitmek gerekecek ilerleyen donemde.
Araba nasil alinabilir?otomatik ler cok pahali bi de ben duz vites kullanamiyorum.fakirligin gozü ciksin ya...2018 da 50 bine a1 almistim ben.satmak zorunda kalmasaydik keske
Oranlar yükseldi, faizler de öyle.Yüzde 30u peşinat değil miydi
O kadar yüksek mi olmuş peşinatın oranı
İzmir için konuşuyorum diğerlerini bilemem ama burada satılık ev yok. Daha piyasa bu kadar coşmamışken, eylül kasım arası ev arıyordum. İnanın istediğim gibi olmasını geçtim içinde oturulabilecek bir eve razı gelme aşamasına kadar gelmiştim. Son anda bulduk, lokasyonu, özellikleri istediğim gibi ama büyüklüğü istemediğim gibi oldu. Doların fırladığı meşhur salı gününden bir gün önce imzayı attık. Ertesi gün firma aynı evin fiyatına 125 bin lira ekledi. Şu an sattıkları fiyatla benim aldığım fiyat arasında 450 bin fark var. Ben 52 dairelik siteden 8. Daireyi aldım şu an 41’i satılmış durumda. Alıyorlar yani o fiyatlardan da.Fiyat piyasada belirlenir. Ev ve araba fiyatları bence de çok yüksek. Ama satılıyor mu satılıyor. Ben piyasayı takip etmek için sahibindende beğenmediğim evleri favoriliyorum. 1.5 milyon civarı evler ilanda 1 ay kalmadan gidiyor. Araba piyasasını takip etmiyorum ama insanlar araçlarını elden çıkarma derdinde olsa sizin araç alamama sorununuz olur muydu? 0 araçların fiyatı belli. Sattığında yerine yenisi koyamayacaksa çok çok sıkışanlar dışında kimse satmaz.
O kus serisinden bi arabayi esim bikac ay onceye kadar is arabasi olarak kullaniyordu. 3 4 bin liraya almisti. Neyse baska araba alinca onu satmaya calisti 7 8 bine kimse almadi. 1 2 ay durdu. 15bine satildikardeşim külüstür mülüstür demeden düşük bi model alacaksın o zaman krediye bulaşmam diyorsan. tanıdıktan falan öyle kandırmacalı olmayan eski model bişey bakın. şu herkesin dalga geçtiği kuş serisi arabalar bundan birkaç sene önce maksimum 10.000 falandı. almak kolaydı. onlar bile şu an dünyanın parası oldu. demek ki neymiş, o külüstürlerin de alıcısı varmış. öyle bişey alacaksın ayağını yerden kesecek. aradan biraz zaman geçince zaten fiyatlar sürekli şişiyor. sen onu elden çıkacaksın üzerine biraz daha ekleyeceksin artık kredi mi ne olur bilemem, öyle bişey alacaksın ilk etapta, bir süre işini gördükten sonra satıp üstüne daha iyisini almaya çalışacaksın. yani şu ekonomide bişeylerden feragat etmek zorunda kalıyor vatandaş. otomatik olsun, tipi güzel olsun, sağlam olsun, koltuğu rahat olsun dedikçe bi bakmışsın istediğin araba aslında 250 bin en az. sen diyorsun ki düz vites kullanamıyorum. otomatik vites ne demek? rahatlık demek. rahatlık da ucuz değil. bizde araç yok, hiç olmadı. geçen gece kısa değil ama uzun da değil, orta mesafe bi yere gidip geldik saat geçti. bi tanıdıktan rica ettik ücreti karşılığında. bi baktım adam şahin mi doğan mı ne öyle bişeyle geldi. götürdü getirdi işimiz görüldü işte, ayak yerden kesildi. piyasa ortada, beklentilerden kısman lazım.
haklısın evi olanlar da zengin sayılacak.almak mümkün değil memur falansan bu fiyatlara.tam ev peşinatını denkleştiriyorsun hopp fiyatlar 2 ye katlıyor gene alamıyorsunn.Artık iki arabası olanlar ultra zengin benim gözümde
Gerçekten taksi daha avantajlı ama onlar da kısa mesafeye gitmemek için direniyolar. Hani 2020 li yıllarda insanoğlu ışınlanacaktı biz hala benzin taksi hesapları…
iyi de eş hastaymış araba lazımmış acilen.yüz gerdirme parası neden katılmıyor anlamadım ben.yüz gerdirme bedava yapacak akrabam var gene de gidip olmam bir de.ne gerek var.O benim ozel param.niye birlestireyim.kendime ayiridigm param.yatirilip bekleyebilir.ha yukselir kar ederim o zaman birlestiririm.simdi araba almaya yetmez anca bircu azaltir kredi cekilirse.
Bende ayni seyi yapiyorum.ilanlar hala duruyor.evlerde evler yuksek de olsa yabancilara gidiyor.araclarda ayni durum yok.Fiyat piyasada belirlenir. Ev ve araba fiyatları bence de çok yüksek. Ama satılıyor mu satılıyor. Ben piyasayı takip etmek için sahibindende beğenmediğim evleri favoriliyorum. 1.5 milyon civarı evler ilanda 1 ay kalmadan gidiyor. Araba piyasasını takip etmiyorum ama insanlar araçlarını elden çıkarma derdinde olsa sizin araç alamama sorununuz olur muydu? 0 araçların fiyatı belli. Sattığında yerine yenisi koyamayacaksa çok çok sıkışanlar dışında kimse satmaz.
Allah sukur elbette eskiyr gorebalim gucundiyelimFakirlik? 7 bin ?
O zaman istediğiniz fiyatı teklif edin.Bende ayni seyi yapiyorum.ilanlar hala duruyor.evlerde evler yuksek de olsa yabancilara gidiyor.araclarda ayni durum yok.
O sizsiniz bu benim.yuz geeme olmaz baskaca bir sey olur.benim.kendime ayirdigim 3 kurus cok fayda saglamaz arac parasina ama beni mutlu eder.benim mutlu olmam etrafimi mutlu eder.kendimi,onceliklerimi geri plana atmamiyi de eş hastaymış araba lazımmış acilen.yüz gerdirme parası neden katılmıyor anlamadım ben.yüz gerdirme bedava yapacak akrabam var gene de gidip olmam bir de.ne gerek var.
tmm öyle diyelim haklısınız diyelim ama krediye hayır diyorsunuz otomatik araç istiyorsunuz.onun minimum bedeli 200.000 şu an.ondan aşağısı sanayiden çıkmaz maalesef.ona göre hesabınızı kitabınızı yapacaksınızO sizsiniz bu benim.yuz geeme olmaz baskaca bir sey olur.benim.kendime ayirdigim 3 kurus cok fayda saglamaz arac parasina ama beni mutlu eder.benim mutlu olmam etrafimi mutlu eder.kendimi,onceliklerimi geri plana atmam
48 aya cikmis kredi bankayla gorusecegim.vade uzun olunca taksit zorlama gibi 200 e bi sey buluruz sanki.tesekkurlertmm öyle diyelim haklısınız diyelim ama krediye hayır diyorsunuz otomatik araç istiyorsunuz.onun minimum bedeli 200.000 şu an.ondan aşağısı sanayiden çıkmaz maalesef.ona göre hesabınızı kitabınızı yapacaksınız
evet görüş bankayla.umarım gönlüne göre bir araba bulursun.bol şans48 aya cikmis kredi bankayla gorusecegim.vade uzun olunca taksit zorlama gibi 200 e bi sey buluruz sanki.tesekkurler
Bencede krediyle olcak iş degil benim yakinim 40 bin tl kredi cekip borsaya girdi şuan elinde 20bin falan kaldi üstüne 65 bin tl faizle kredi sözde borsadanda anliyordu. Ben altina ve € yatirdim paralarimi hatta maaş gelir gelmez € yapip ihtiyac oldukca bozduruyorum malesef tl hergün deger kaybediyor sizin gibi niyetimiz araba almak ama biz biriktirdikce fiyati cikiyor
piyasa öyle işteO kus serisinden bi arabayi esim bikac ay onceye kadar is arabasi olarak kullaniyordu. 3 4 bin liraya almisti. Neyse baska araba alinca onu satmaya calisti 7 8 bine kimse almadi. 1 2 ay durdu. 15bine satildi
Suan onlar bile 50bini gecmis.