- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.868
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
Ev al kiraya ver nişanlı değilken çeyiz dizme olayı kadar saçma birşey yok yahu birikim yaparsın herşeyi en güncelinden sevdiğinle seçersin biter gider
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Herkese selam
Iyi günler dilerim
Benim kendimce büyük bir problemim var. Para biriktiremiyorum. 2.5 senedir çalışıyorum. 9 çeyrek + 200 dolar+ 2000 tl ve 5 6 bin tl lik çeyiz alışverişi dışında birikim yapamadım. Sabit bir giderim yok.
Elim çok açıktır ve birikim yapma becerim yok. Geldiği kadar harcarım. Maaşım ise 3500 + mesai şeklinde olduğundan gelirim aylık 4000-4500 tl arasında değişiyor. Lüks sayılabilecek marka kıyafetler kullanmam. Yeme içme olayında çok harcama yapıyorum. Ama pandemiden dolayı bunu da azalttım. Eve gelirken markete uğramak dışında ve zaman zaman anneme harçlık vermek dışında giderim bulunmuyor.
Dün artık annem ve babam isyan ederek seni borca sokalim yoksa sen birikim yapamayacaksın dediler. Ve bana 50000 60000 bandında bir araba almamı ve uzun vadeli kredi ile ödem e yapmamı önerdiler. Bu fiyat aralığında 2004 model 170000 km de araçlar oluyor genellikle.
Biraz kredi oranlarına baktığım zaman 48-60 ay vadeli çekebilme durumunda yaklaşık 20 bin tl faiz oranı çıkıyor. Bundan 5 sene sonra kredi bittiğinde araç 20 yaşında olacak ve satış durumunda ben paramı amorti edebilecek miyim diye düşünüyorum.
Aslında araca ihtiyacım da var işim eve 5 dk uzaklıkta olmasına rağmen babam bırakıyor veya akşam geç bir vakitte arkadaşlarımla buluşmadan eve dönerken yine ailemden beni almalarını rica ediyorum.
Sizce şuan araç almak yatırım sayılır mı ? Böyle bir riske girmeli miyim ?
Sevgilim düzenini kurabilir ise seneye evlenme düşüncemiz de var. Arabayı o zamana kadar kullanıp satsam kâr eder miyim diye de düşünüyorum. Araçlar 1 sene sonra üzerine 10000 tl kadar koyarsa da ödemiş olduğum kredi bana kâr olarak kalır evliliği kolaylaştırır diyorum.
Finansal kurt olan hanımların kıymetli yorumlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Bunu bir dert olarak görmeyip konum taşınır ise de aşk olsun. Para birikimi yapamamak benim için gerçekten sıkıntılı bir durum
Mümkün olursa daha yüksek arabalara bak. Daha az masraflı olmuş olur. Arabalar artık sene de değil 1-2 ayda 10 bin koyuyolar üstüne.Herkese selam
Iyi günler dilerim
Benim kendimce büyük bir problemim var. Para biriktiremiyorum. 2.5 senedir çalışıyorum. 9 çeyrek + 200 dolar+ 2000 tl ve 5 6 bin tl lik çeyiz alışverişi dışında birikim yapamadım. Sabit bir giderim yok.
Elim çok açıktır ve birikim yapma becerim yok. Geldiği kadar harcarım. Maaşım ise 3500 + mesai şeklinde olduğundan gelirim aylık 4000-4500 tl arasında değişiyor. Lüks sayılabilecek marka kıyafetler kullanmam. Yeme içme olayında çok harcama yapıyorum. Ama pandemiden dolayı bunu da azalttım. Eve gelirken markete uğramak dışında ve zaman zaman anneme harçlık vermek dışında giderim bulunmuyor.
Dün artık annem ve babam isyan ederek seni borca sokalim yoksa sen birikim yapamayacaksın dediler. Ve bana 50000 60000 bandında bir araba almamı ve uzun vadeli kredi ile ödem e yapmamı önerdiler. Bu fiyat aralığında 2004 model 170000 km de araçlar oluyor genellikle.
Biraz kredi oranlarına baktığım zaman 48-60 ay vadeli çekebilme durumunda yaklaşık 20 bin tl faiz oranı çıkıyor. Bundan 5 sene sonra kredi bittiğinde araç 20 yaşında olacak ve satış durumunda ben paramı amorti edebilecek miyim diye düşünüyorum.
Aslında araca ihtiyacım da var işim eve 5 dk uzaklıkta olmasına rağmen babam bırakıyor veya akşam geç bir vakitte arkadaşlarımla buluşmadan eve dönerken yine ailemden beni almalarını rica ediyorum.
Sevgilim düzenini kurabilir ise seneye evlenme düşüncemiz de var. Arabayı o zamana kadar kullanıp satsam kâr eder miyim diye de düşünüyorum. Araçlar 1 sene sonra üzerine 10000 tl kadar koyarsa da ödemiş olduğum kredi bana kâr olarak kalır evliliği kolaylaştırır diyorum.
Bunu bir dert olarak görmeyip konum taşınır ise de aşk olsun. Para birikimi yapamamak benim için gerçekten sıkıntılı bir durum
Maddi birikim yapamadığından aldım. Hayatımdaki insan 5 senedir var ve evlenmeyi düşünüyoruz. Iyi ki de yapmışım. Aylık 100 200 gibi taksitlerle aldım. 2500 tl ye aldığım yemek takımı şuan 5000 tl civarında. Aldığım herşeyden kâr ettim :) Para biriktirmeyi becerebilen biri olsaydım belki de almazdımEv al kiraya ver nişanlı değilken çeyiz dizme olayı kadar saçma birşey yok yahu birikim yaparsın herşeyi en güncelinden sevdiğinle seçersin biter gider
Bir de ankaradayım. Burada evler çok pahalıEv al kiraya ver nişanlı değilken çeyiz dizme olayı kadar saçma birşey yok yahu birikim yaparsın herşeyi en güncelinden sevdiğinle seçersin biter gider
Araba yatirim aracimi degil. Benzin,sigorta, vergiler...ceza Allah korusun kaza....gider kalemleri ciddi anlamda cok fazla. Onjn yerine bir arsa alin ev alin altin doviz alinHerkese selam
Iyi günler dilerim
Biz mart ayında sattık aynı gün yenisini aldık.pandemiden önce alınanlar aşırı arttı haklısınız çok kar getirdi ama satana ve yerine araba almayana kar getirdi.şu an alınmaz araç çünkü değerlerinin çok üstünde fiyatlandırılıyorlar aşı çıksın anında düşerler
Yok mu o kadar mi uctu fiyatlar60 bine nasıl alacak 2015 model aracı yaw
Döner mi kiselam evli değilseniz evet birikim yapabilirsiniz maaşınızla rahat rahat ama şu an 2. el araçlar değerinin çok üstünde satılıyor alınmamalı acil değilse.çünkü hem pandemi dolayısıyla toplu taşımaya binmek istemeyenler hem de sıfır araba alsak bile teslimatları en erken yıl sonunda olduğundan herkes 2. el araba peşinde almayın para biriktirin ve fiyatlar normale dönünce çoğu peşin alırsınız zaten
hayırlı olsun ama martta fiyatlar henüz patlamamıştı böyle şu an değerlerinin çok üstüne satılıyorlarBiz mart ayında sattık aynı gün yenisini aldık.
Konuşmamiza kulak misafiri oldum,bana da tarla ya da arsa almak mantıklı geliyor.Ancak bununla ilgili,nasıl olur,nerden alınır hiç bir fikrim ya da bilgim yok.Bu konu da bana da bir kaç tüyo verebilir misiniz size zahmet? chamallows BissunicoleAldığım yerin etrafında müstakil küçük evlerle dolu yani sorup soruşturarak aldımSizin ki üzücü olmuş.Ama olsun vardır bunda da bir hayır.