- Konu Sahibi benimminikelam
-
Cumartesi direksiyon sınavım var benim de ne yapıcam onu düşünüyorum
Hiç ama hiç hazır değilim unuttum her şeyi:26::44:
canım bak korkcak bişey yok..
kimler kullanıyo arabayı,sen mi kullanamıcaksın..
kalkış 1. vites
hemen 2ye atıyosun sora..
biraz yol alınca,şehir içi trafiğinde 3. vites iyidir..
dönüşlerde 2 ye almayı unutma..
başarılar
kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?
Cumartesi direksiyon sınavım var benim de ne yapıcam onu düşünüyorum
Hiç ama hiç hazır değilim unuttum her şeyi:26::44:
cumartesi benimde sınavım var .ilk direksiyon derslerimi ford fıesta ile almıştım süper bir arabaydı
sonra sınav güzergahları belli olunca 2 ders daha almamız gerekiyordu vee hocam değişmiş kurada bana başka hoca ve hyundai getz araba çıktı acayip moralim bozuldu hoca neysede araba çok kötü geldi bana alışamadım ama sınava o araçla girmeye mecburum bunun kavrama noktasını anlayamadım daha okadr zamanda olmadı zahti..art arda 2 ışıkta durmam lazım oda rampa işte kabusum o nokta..:18:
Slm canım konuyu okuyunca benimde araba kullanma maceralarım geldi aklıma :) ben ehliyetimi 2007 yılında aldım. ve aldığım günden beri aktif olarak kullanıyorum ama nasıl oldu gelde bana sor... Eşim babam şiddetle karşıydı araba kullanmama yok kaza yaparmışım yok birine çarparmışım ne göz yaşı döktüm inat ettim kullanıcamda kullanıcam diye eşim öğretmeye çalıştı olmadı bildiğin sinir küpü oluyor babam öğretmeye çalıştı olmadı oda eli el freninde bi araba görse el frenini çekiyor öylece kalakalıyorum en sonunda benim bu konuda her zaman arkamda olan anneciğimle plan yaptık ve direksiyon hocasından almaya başladım bu arada da benim için annem araba aldı hiç unutmam 94 model uno :)) ama eski arabada öğrenmek çok iyi oluyor parçası ucuz çarp istediğin kadar :)) neyse benim dersler bitti eee napcam şimdi araba aşağıda duruyor anahtarlarda bende... Anneme gitmek istiyorum ama hiç yalnız kullanmamışım ki arabayı anneminde evi 20 km falan uzak.. Ben bi cesaret aldım arabayı çıktım yola çıkış o çıkış :)) devamı geldi bidaha... Araba kullanmak birazda heves işi eğer gerçekten çok özeniyorsan kullanmayı merakın varsa gayet güzelde şöfor olursun ama tabi gayret ve sabır isteyen bir iş.. Ama inanılmaaaazzz zevklii..
kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?
Canım, yok endişe edecek bişey..
İlk başlarda acemilik oluyor, tereddütler oluyor..
Ama sonra elin, ayağın gibi olacak araba, 1 gün bile arabasız yapamayacaksın, bak gör.
sırf böyle durumlar için şehir içi kursları oluyor.
bakın ehliyet için değil pratik için.
sevgilim de ilk arabasını aldığında bilmesine rağmen şehir içi kurslara gitmiş 5 sene önce.
onlar sıkışık trafikte vs ilgili taktikler veriyorlarmış ve onların da altında fren olduğu için daha güvenli başlıyormuşsun.
bence paraya kıy bol bol ders al. iyice acemiliğini at, trafiğin az olduğu yerlerden başla sürmeye sonra iyice artık düşünmeden araba kullanabildiğini fark ettiğinde bol trafikli yerlere de çıkabilirsin.
ben de ehliyetimi aldım ama henüz arabam yok, aldığım zaman sana bu dediklerimi yapıcam.
ben de kavşaklarda dönüş yapamıyordum en son,yani bundan 1 ay önce aldım eğitimimi kursun hemen bitiminde..
o zaman hatam kavşaklarda durup kalkmakta zorlanıyordum ve dönüşlerde direksiyonu kullanamıyordumşimdi nasılım kimbilir
evet canım şimdi başvurdum u kursa..yarın başlıyayım dedim ehliyet sınavı varmış.hafta içi artıdan hafta sonu da istedim toplamda 12 saat kurs alacağım 19 mayıs tatil..hafta içi 17 den 18 30 a kadar en yoğun trafik..ama napayım yapacağım artık..pazartesi başlıyorum kızlar inşallah yapacağım bu işi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?