Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

Cumartesi direksiyon sınavım var benim de ne yapıcam onu düşünüyorum
Hiç ama hiç hazır değilim unuttum her şeyi:26::44:

canım bak korkcak bişey yok..
kimler kullanıyo arabayı,sen mi kullanamıcaksın..
kalkış 1. vites
hemen 2ye atıyosun sora..
biraz yol alınca,şehir içi trafiğinde 3. vites iyidir..
dönüşlerde 2 ye almayı unutma..

başarılar

arkadaşlar bu iş pratik yapmadan ol mazzz..
gözünüzü karartın,trafiğin nispeten müsait olduğu yerlerde kullanın bol bol..
zaten kısa bi süre sora dikkat de,yapmanız gereken pedal ve vites hareketleri de otomatiğe bağlanıyo..
(düşünmeden yapılıyo olucak)
herkese bol şans..
kazasız belasız sürüşler inşallahhh..

Son düzenleme:

Gozunu korkuttunuz valla.
Esımı henuz ıkna etmısken, ehlıyet almaya!
Ben aslında aman aman ıstemıyorum ehlıyet almayı.
Ama yasaklar tatlı gelır

Neyse, konu sızsınız.
Gecen ofısten bır arkadasım soylemıstı.
'terlıkler ve cola kutusu ıle araba kullanmayı ogrendım' dıye.
Terlıklerı, gaz v.s. (adlarını bıle bılmıyorum ) yapıyormus.
Cola kutusunu da neydı o, vıtes mı? onu ıste yapıyormus.
Bayagı faydasını gormus.
Deneyın ıstersenız.

Bol sans...

Cumartesi direksiyon sınavım var benim de ne yapıcam onu düşünüyorum
Hiç ama hiç hazır değilim unuttum her şeyi:26::44:

cumartesi benimde sınavım var .ilk direksiyon derslerimi ford fıesta ile almıştım süper bir arabaydı
sonra sınav güzergahları belli olunca 2 ders daha almamız gerekiyordu vee hocam değişmiş kurada bana başka hoca ve hyundai getz araba çıktı acayip moralim bozuldu hoca neysede araba çok kötü geldi bana alışamadım ama sınava o araçla girmeye mecburum bunun kavrama noktasını anlayamadım daha okadr zamanda olmadı zahti..art arda 2 ışıkta durmam lazım oda rampa işte kabusum o nokta..:18:

elefera cım sen yine de al ehliyetini cidden:) benim durumum korkutmasın sakın seni:) yapacak bişey yok olacak bu iş..
bugün okuldan dönüş maceramı anlatayım..bir arkadaşın arabası ile çarşı yoluna geçip oradan otobüsle eve dönüyordum...ark işi çıkmış başka yere binemedim arabaya...okuldan çıktım biraz mesafe yürüdüm..otobüse bindim.yağmur yağmaya başladı şakır şakır..sonra çarşı yolundan gene otobüs eve çok az kala indim o ara öyle yağdı ki yağmur hani bardaktan boşanırcasına resmen su gibi oldum ayakkabılarım su doldu..düşündüm şu çektiğime bak...bu böyle nereye kadar...c.tesi başlayacağım kursa..
eşim hafta içi çalıştıracaktı güya hiç çıkamadık hep bir engel bir mani çıktı..onun beni çalıştırmasını da beklersem çok bekleyeceğim..:82:

bende eskiden kısa mesafelerde kullanmıştım araba ama 2 senedir kullanmıyordum kasım gibi ehliyete başvurdum sınavlarımı verdim direksiyon sınavı içinse haftasonları 1 er saat eşimle çalıştık ama ne çalışma kavga dövüş binbir eleştiryle ağlama noktasında kullandım bir keresinde bana çok kızdı in dedi kendi geçti direksiyona sonra tekrar gel bidaha dedi, böyle böyle 3 hafta falan haftasonları çalıştık direksiyon sınavından 90 aldım,
eşlerle gerçekten öğrenmek çok zor imkanım olsa onunla çıkmazdım ama mecburdum, haa öğrendim iyi kullanıyorum sınavda komisyondakiler yola çıkar çıkmaz bana -sizin arabanız var anlaşılan dediler bende evet var dedim gülerek onları rahatça sakin sakin gezdirdim
ehliyetimi henüz alamadım sıra çok oluyor dediler bende kızımı bırakacak yer yok diye gidemedim ama gidicem yarın yada pazartesi alıcam ehliyeti ondan sonrada kullanıcam inşallah

bende bir sene once aldım ehlıyetı ara ara cıkıyorum trafıge ve öncekı gun kaza yaptım.ooofffffff cok kotu bır duygu.ıyıce dıreksıyon hakımıyetı kazanmadan , bolca pratık yapmadan cıkmayın trafıge.cunku panıkleyebılıyoruz ve kotu sonuclar olabılıyor.

ben de kavşaklarda dönüş yapamıyordum en son,yani bundan 1 ay önce aldım eğitimimi kursun hemen bitiminde..
o zaman hatam kavşaklarda durup kalkmakta zorlanıyordum ve dönüşlerde direksiyonu kullanamıyordum şimdi nasılım kimbilir

Slm canım konuyu okuyunca benimde araba kullanma maceralarım geldi aklıma :) ben ehliyetimi 2007 yılında aldım. ve aldığım günden beri aktif olarak kullanıyorum ama nasıl oldu gelde bana sor... Eşim babam şiddetle karşıydı araba kullanmama yok kaza yaparmışım yok birine çarparmışım ne göz yaşı döktüm inat ettim kullanıcamda kullanıcam diye eşim öğretmeye çalıştı olmadı bildiğin sinir küpü oluyor babam öğretmeye çalıştı olmadı oda eli el freninde bi araba görse el frenini çekiyor öylece kalakalıyorum en sonunda benim bu konuda her zaman arkamda olan anneciğimle plan yaptık ve direksiyon hocasından almaya başladım bu arada da benim için annem araba aldı hiç unutmam 94 model uno :)) ama eski arabada öğrenmek çok iyi oluyor parçası ucuz çarp istediğin kadar :)) neyse benim dersler bitti eee napcam şimdi araba aşağıda duruyor anahtarlarda bende... Anneme gitmek istiyorum ama hiç yalnız kullanmamışım ki arabayı anneminde evi 20 km falan uzak.. Ben bi cesaret aldım arabayı çıktım yola çıkış o çıkış :)) devamı geldi bidaha... Araba kullanmak birazda heves işi eğer gerçekten çok özeniyorsan kullanmayı merakın varsa gayet güzelde şöfor olursun ama tabi gayret ve sabır isteyen bir iş.. Ama inanılmaaaazzz zevklii..

bizde 4 ay önce sıfır araç aldık.benimde ehliyetim vardı ama eşim kendi öğrenmeden bana öğretemezdi.2 saatlik bir kursa gitti ,bir iki de arkadaşları çıkarttı bunu sürüşe.sonra tabi bir hafta olmuştu aracı alalı hadi tek başına çık dedim yoksa daha çıkamazsın diye yoladım bunu sonra oturdum pencereden bakıyorum nasıl çıkıcak .sitede oturuyoruz arkaya park etmiş aracı neyse bekle 10 dk aa bir baktım çıkmış geliyo derken tam dönüşte daha sitenin içinde kenarda duran sıfır bir passatın arkasını dağıttı durmadanda direk kaçmış uyanık sonra siteden çıkınca bakmış bizim aracın arka sağ çamurluğu içine gitmiş .sonra tabi geldi bu telaşla güvenliğe bildirmiş ben passata çarptım diye sonraki gün gittiler hallettiler boyandı vs .sonra korktu site içine değil misafir otoparkına koyuyordu.şimdilerde ustalaştı site içine giriyor bakalım memnunum 4 ayda usta şoförlere taş çıkartıyor . ben korkuyorum ama kendim nasıl sürerim bilmiyorum gerçi şuanda değil ancak 2-3 sene sonra öğrenmeyi düşünüyorum sanırım hırs yok bende

Son düzenleme:

böyle okuyunca acaip şevk geldi bana..bugün gideyim kursla görüşeyim bakalım cuma c.tesi pazar p.tesi salı gün uygunum iş açısından 5 gün günde bir saat mi verirler acaba? 2 saat mi.
neyse bir görüşeyimde bende başlıyayım.

Canım, yok endişe edecek bişey..
İlk başlarda acemilik oluyor, tereddütler oluyor..
Ama sonra elin, ayağın gibi olacak araba, 1 gün bile arabasız yapamayacaksın, bak gör.

araba kullanmayı ben öğrendiysem herkes öğrenir
bunu diye diye 3 arkadaşı gayretlendirdim
ve şimdi onlar da süper kullanıyor
ben çok zor öğrendim
ama cidden çok kolay
kafanda büyütme

sırf böyle durumlar için şehir içi kursları oluyor.
bakın ehliyet için değil pratik için.
sevgilim de ilk arabasını aldığında bilmesine rağmen şehir içi kurslara gitmiş 5 sene önce.
onlar sıkışık trafikte vs ilgili taktikler veriyorlarmış ve onların da altında fren olduğu için daha güvenli başlıyormuşsun.
bence paraya kıy bol bol ders al. iyice acemiliğini at, trafiğin az olduğu yerlerden başla sürmeye sonra iyice artık düşünmeden araba kullanabildiğini fark ettiğinde bol trafikli yerlere de çıkabilirsin.
ben de ehliyetimi aldım ama henüz arabam yok, aldığım zaman sana bu dediklerimi yapıcam.

evet canım şimdi başvurdum u kursa..yarın başlıyayım dedim ehliyet sınavı varmış.hafta içi artıdan hafta sonu da istedim toplamda 12 saat kurs alacağım 19 mayıs tatil..hafta içi 17 den 18 30 a kadar en yoğun trafik..ama napayım yapacağım artık..pazartesi başlıyorum kızlar inşallah yapacağım bu işi.

bende 2007 de ehliyeti aldım ondan öncede kullanıyordum hatta flört ederken kocişin arabasını bağlattım ehliyetsizdim mahkemeye bile çıktım :)

şimdi aktif sürücüyüm oğlusumla geziyoruz işe araba ile gidip geliyorum valla ben çok zevk alıyorum müziği aç bas gaza kızım bas :)

ben dönüşleri falan yapıyorum aslında benim sorunum biraz pratik yapmam ve cesaretim yok .. aslında biliyorum araba kullanmak öle hop diye olacak bişi dğeil süre süre tecrübe kazanıcaz ben öğrendim tamamdır diye bişi kabul etmez sanırım araba sürmek her sürdüğünde yeni bir tecrübe kazanılır..hocam az daha çalış gir trafiğe dedi o ışığı görmese demezdi heralde.eşime göre geç bile kaldım trafiğe çıkmakta
her işten geldiğinde arabanın tekerini bile kıpırdatmamışın diye eleştiriyo beni al çık arabayı diyo
tabi ben cesaret edemiyorum hem ehiyette yok ..
tek başıma bana bakan arabamı alıp gtürecekmiyim diye düşünmekten kall geldi..
geçen çarşıda bi teyze gördüm 55 yaşlarında üzerinde şalvar,altında kocaman münübüs çıktı dükkandan bindi arabasına uçarak gitti resmen bende ağzımı açtım baktım kaldım arkasında..

peki ücreti nekadar canım .. aslında bende istiyorum özel hoca ama çoğu kişi burda iyi hoca bulamassın ehliyet kursundaki gibi tur attırır getirirler diyor yani boşa verirsin paranı ama bilmiyorum kafam karıştı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…